Julkalender 2016 - Lucka 19

Publicerad 2016-12-19 09:00:00 i Julkalender,

I dagens lucka hittar ni del 19 av fanficen. Har ni missat någon tidigare del av fanficen kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11 | Del 12 | Del 13 | Del 14 | Del 15 | Del 16 | Del 17 | Del 18
 
________________
 

Del 19

”Vart är Magnus?” Frågar Izzy när hon kommer in i rummet.

”Han skulle vara tillbaka om 30 minuter sa han. Det har nu gått 35 minuter.” Svarar Simon efter att ha tittat på sin klocka och utan att titta på Izzy.

”Han kommer nog snart.” Säger Clary och bläddrar i en av böckerna som ligger framför henne på bordet.

I samma sekund ser de en portal som öppnas och Magnus som kliver ut med en stor brun väska i handen, liknande en väska som läkare använde i början av 1900-talet. ”Är ni redo?” Frågar han när portalen stängs bakom honom.

”Vi är redo. Vet du vart vi skall Magnus?” Frågar Izzy samtidigt som hon stoppar ner knivar och serafklingor i bältet hon har runt höfterna.

”Hur många brottslingar skall du fighta samtidigt?” Undrar Simon när han ser på Izzy.

”Inte allt för många hoppas jag. Men jag tänkte ta med några extra klingor till Jace och Alec. Jag tror inte de fick med sig några vapen alls när de blev kidnappade. Så Magnus vart skall vi?”

”Min magi visade på en gata inte allt för långt härifrån så jag tror vi kan ta oss dit på fots. Om vi skyndar oss lite.” Izzy går först ut genom dörren, tätt följd av Magnus. Clary tittar på Simon innan hon säger ”Skall du med, eller?” Han nickar till svar och de följer efter de två andra.

När Izzy öppnar de stora portarna till institutet möts hon av ett vitt täcke på marken och en hinna av snö som vräker ner. ”Vi skall skynda oss till fots sa du.”

”Jag hade inte räknat med så här mycket snö.” Säger Magnus.

"Kan du inte öppna en portal dit så är vi där på nolltid." Säger Simon bakom Magnus.

"Jag kan inte öppna en portal till ett ställe som jag aldrig har varit på. Så vi måste ta oss dit på något annat sätt."

”Jaja, jag skall köra er. Kom bilen står där borta.” Säger Simon innan han drar upp luvan över huvudet som skydd för snön, medan han skyndar sig bort till sin van som står en bit bort. De andra följer efter honom och hoppar in i bilen så for Simon låst upp dörrarna. ”Så vart skall vi?”

Magnus ger honom vägbeskrivning och Simon startar motorn.

****************************

”Är du säker på att det här är rätt ställe?” Frågar Clary Magnus, när Simon stannat bilen. ”Jag menar, det ser ju inte liksom ut som ett ställe där Krampus skulle hålla till.”

”Vad hade du förväntat dig? Ett nedfallet hus och kala träd? Eller ett ställe med mer julstämning, med renar utanför och blinkande lampor? Kom nu jag är säker på att vi är rätt.” Magnus öppnar dörren och kliver ut. Framför dem finns en stor byggnad som ser ut som en lagerlokal med bortvittrade bokstäver på ena väggen som inte går att tyda.

”Bara att gå in, eller?” Säger Simon tyst. ”Vad väntar vi på?”

”Inte det bästa vädret att smyga i, utanför en lagerlokal direkt.” Säger Magnus och skyndar sig till dörren som finns längre bort. De andra följer i hans fotspår i snön. Magnus tittar in genom fönstret i dörren men kan inte se någonting. Han öppnar dörren försiktigt och Clary ber till änglarna att den inte skall knarra. Magnus och gänget skyndar in genom dörren och möts av ett mörkt rum. Izzy tar upp sitt häxljus och lyser runt i rummet. ”Vart skall vi gå?” Frågar hon och tittar på de andra. Magnus pekar bort mot en dörr i andra änden av rummet där de ser en liten ljusspringa. När de kommer närmare hör de några röster och Magnus kikar försiktigt in.

”Jag ser tre konstiga typer där inne.” säger Magnus lågt. ”Jag tror vi kan ta dem snabbt.” Clary och Izzy tar upp sina serafklingor, viskar deras namn och ser dem lysa upp. Magnus öppnar dörren och alla fyra springer in. Izzy sticker serafklingan i den första demonen som försvinner i ett moln av rök. Magnus frammanar ett magiklot som han skickar mot den andra demonen som försvinner i ett blått moln av rök. Den tredje demonen försöker fly undan, men Izzy fångar honom med sin piska, runt hans högra ben och drar honom till dem. Clary ställer sig ovanför honom och sticker sin serafklinga i magen på demonen som även den försvinner.

”Det var ju lättare än vad jag tror.” Utbrister Simon.

”För du gjorde ju ingenting.” Säger Izzy och går fram till Magnus. ”Vad gör vi nu? Alec och Jace måste ju finnas någonstans här inne.”

”Vi får leta vidare. Vi kanske skall dela upp oss två och två? Clary och Izzy ni tar dörren till vänster, så tar jag och Simon som tydligen inte är så bra på att slåss, dörren till höger. Om någon av oss hittar något, kan vi ringa till varandra.”

Simon är på väg att protestera men inser att Magnus nog har rätt. Han följer efter Magnus som med snabba steg går mot dörren. Simon vänder sig om och ser Clary och Izzy som försvinner ut genom den andra dörren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej