Shadowhunters 1x12 - "Malec" nu på Netflix

Publicerat: 2016-03-30, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
Missa inte att se avsnitt 1x12 som nu finns på Netflix.
 
Det fanns en anledning till att avsnittet heter just Malec. ;) Så mycket Malec också... I love it.
 
Jag gillade faktiskt det mesta med detta avsnitt. Magnus som försöker få Alec att inse att han inte skall gifta sig med Lydia, eftersom han nog har känslor för Magnus. Och han fick ju rätt. Man kan ju förstå att han helst inte vill vara i institutet där Alec ju är, och man förstår Magnus kommentar om att de ju lika gärna hade kunnat ha mötet hemma hos honom.
Även hans kommentar när han är med Clary och Jace - att han inte följde med dem för att leta upp Malcom, bara för att dras in i deras drama, då han själv har ett kärleksdrama. Jag älskar Magnus repliker. Så klockrena!
 
Malcom. Vad skall man säga om honom. Egentligen fyllde han väl ingen funktion?! Han hade inget motgift och han ville bara den vita boken. Som Magnus sedan får reda på att Camille har, som tydligen är instängd hos Raphael. What??
 
Jag var lite orolig för hur Jace och Clary skulle hantera hela syskon-grejen. På ett sätt verkade det som att Jace var den med det brustna hjärtat som verkade lida mer än Clary. På henne syntes det ju nästan inte alls och jag kände att det var svårare att läsa av henne i hela situationen, men deras lilla samtal klargjorde ju lite att båda verkar tycka att det var jobbigt. Men Clary säger väl inte högt till någon att hon har/hade känslor för Jace, som han sa till Alec.
 
Så härligt att Jace och Alec äntligen pratade ut och att de nu förhoppningsvis kan återgå till att bli parabati på det sättet som vi såg i de första avsnitten. Fast att det nu kanske kommer att ändras något, när Alec inte längre har samma sorts känslor för Jace. Men han om någon har ju varit väldigt bra på att dölja sina känslor, så...
 
Tyckte att Lydia visade en ny sida, som hon inte direkt visade för Clary. Men där hon tillslut inser att Alec borde följa sitt hjärta och inte sin hjärna. Tack Lydia!!
 
Även om vi ju hade sett klippet där Magnus kommer in mitt i bröllopet, så fick vi ju nu ser hur hela den scenen utspelar sig med den första Malec-kyssen!!!
 
Nu till en av de mindre bra sakerna... Malec!
Klart att jag vill att de skall vara tillsammans och enligt böckerna blir de ju tillsammans, men inte ännu. Nej, det är lite för tidigt. De hade gärna fått dra ut på Malec lite längre. Alec hade ju inte alls behövt att fria till Lydia, han hade bara kunnat gå runt o varit hemligt förälskad i Jace och sedan bli kär i Magnus och de hade kunnat träffas i hemlighet, utan för institutet... och varit lite mera som i böckerna.
Men de verkar ha velat skynda på detta, varför kan man ju undra. Men det blir kanske ännu mera Malec till folket i nästa avsnitt och förhoppningsvis i flera säsonger framöver.
Alla vi som har läst alla Cassies böcker inklusive Tales from the Shadowhunter Academy och Lady Midnight vet ju att det händer ganska mycket med Malec. ;) Vi får se om de väljer att inkludera något av detta i kommande säsonger. Eller så kan de gärna vänta med det.
 
Det blev väl ganska uppenbart att det var Hodge som hade tagit bägaren. Klart att han fortfarande är i maskopi med Valentine. Vad det seelie-ringar som de använde för att kontakta varandra?! Ni vet de som Clary och Simon använder sig av i Förlorade själars stad.
 
När vi har kommit så här långt in på säsong 1 och med bara ett avsnitt kvar *snyft* av säsongen, så verkar ändå som att de faktiskt har gjort det som de har sagt hela tiden. Att de kommer att inkludera saker från boken/böckerna, men att de kommer att inkludera dem på andra sätt och att de kommer att gå andra vägar för att komma till samma saker.
Jag kan faktiskt hålla med om att det ökar spänningen en del, även för en som har läst böckerna. Det gör även att jag inte hela tiden vet vad som kommer att hända.
 
Ser vi till detta avsnitt som hamnar högt på listan över säsongen bästa avsnitt så får det följande betyg:
 
I vanlig ordning får ni gärna lägga erat betyg på avsnittet.

Shadowhunters 1x12 - "Malec" klipp #5

Publicerat: 2016-03-29, 14:40:43 i Harry Shum Jr/Magnus Bane, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Video,

 
Förhandsklippen från avsnitt 1x12 - Malec verkar ju aldrig ta slut, tror nästan att det är fler än bara shadowhunters-fansen som är inbitna Malec fans, då Freeform har gett oss ganska många klipp från det kommande avsnittet.
 
Ytterligare ett klipp med just Malec har släppts. Det börjar att hetta till, eller vad säger ni? 
 
 
Shadowhunters avsnitt 1x12 - Malec visas ikväll i USA och kommer att finnas på Netflix imorgon 30 mars från kl. 9.

5 frågor och svar med Shadowhunters skådespelarna

Publicerat: 2016-03-28, 15:47:11 i Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Video, intervju,

 
I en ny video, kan vara från WonderCon som skådespelarna deltog på för några dagar sedan, får de svara på fem frågor om vilken av dem som bl.a. hittar på flest skämt under inspelningarna och vem av dem som skickar flest sms.
 

Cassandra delar två citat från Lord of Shadows

Publicerat: 2016-03-27, 21:09:44 i Cassandra Clare, Lord of Shadows, The Dark Artifices,

 
Cassandra Clare har via sin tumblr delat två nya citat från Lord of Shadows, bok 2 i serien The Dark Artifices.
 
Har ni INTE läst bok 1 - Lady Midnight, som släpptes för bara några dagar sedan, så vill jag bara varna för att dessa citat kan innehålla spoilers.
 

“I know.” Mark brushed his lips across her forehead. Cristina could feel his heart pounding. “We’ll figure it out. We’ll fix it.”

***

Kieran sat up rather reluctantly. The waves of his hair had lightened to blue; he turned around, and leaned back against Mark, rather as if they were on horseback and Mark was behind.

källa

Shadowhunters på WonderCon 2016

Publicerat: 2016-03-26, 11:38:00 i Alberto Rosende/Simon, Bilder, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Video, intervju,

Shadowhunters skådespelarna var igår på WonderCon i Los Angeles, där de träffade fans, skrev autografer och deltog i Shadowhunters panelen där de svarade på frågor om de sista avsnitten av säsong 1, samt på några frågor om säsong 2. Med på panelen var även regisören och producenten McG, samt Ed Decter som har huvudansvaret för serien.
 
Skådespelarna är redo att skriva autografer:
 
 
Ni kan se panelen i videon nedan, som en av de i publiken filmade.
 
Ni kan se flera videor med hälsningar från skådespelarna på Shadowhunters officiella Instagram.
 
Intervjuer:
 
Kommer flera videor med intervjuer upp så lägger jag till dessa under dagen.

Shadowhunters 1x11 - "Blood calls to Blood" nu på Netflix

Publicerat: 2016-03-23, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
Ni kan nu se avsnitt 1x11 - Blood calls to Blood, som finns på Netflix.
 
OBS!! Som vanligt så kan min recension av avsnittet innehålla spoilers. Ni har blivit varnade ;)
 
Först en stor eloge och hurrarop till dig, Mariah (tror du heter så) som hade helt rätt... det var Valentine som var förklädd som Michael Wayland!! Misstänkte nästan det genom hela avsnittet. Små hintar här och där om att det faktiskt var Valentine.
 
Clary och Jace är syskon!!!! Ahhh... Did not see that one coming!! Eller, jo. Det blev nästan uppenbart att de skulle avslöja det redan nu. Lite väl tidigt. Hade väl nästan hoppats att de skulle avslöja det i sista avsnittet så att det blev som värsta cliffhangern till nästa säsong... Men man kan tydligen inte få allt här i livet. Och, det flesta som tittar på serien har troligen läst böckerna och visste väl nästan att det skulle komma fram för eller senare, men ändå. De kunde ju ha dragit på det lite längre.
 
Nu verkar Jace vara helt bestört och nedstämd och inte alls som han var i de första avsnitten. Jag antar att hans känslor för Clary och Alecs beslut att gå emot Jace och att deras parabati-band har blivit svagt har satt sina spår hos Jace. Jag hoppas verkligen att Alec och Jace kan lösa sina problem snart. Verkar som Jace verkligen behöver Alec, även om han aldrig skulle erkänna det. Jace kommer troligen stänga av sina känslor för Clary framöver, då det "är syskon" och han vill ju vara en så bra krigare som möjligt, vilket han inte kan vara när han är kär och låter känslorna styra. 
Kan vi tro att han kommer att vara värsta kalla krigsmaskinen framöver?!?!
 
Gillade jag Malec stunderna i detta avsnitt eller vad?? Alec som går till Magnus för att be om hjälp, Magnus som verkligen hjälper Izzy bara för att han vet att det kommer att göra Alec glad. Magnus skulle göra vad som helst för Alec.
Vem trodde egentligen att han skulle ta Alecs båge? Fanns ju inte en chans i världen att Magnus skulle behålla dem. Ser framemot nästa avsnitt då det troligen kommer att bli mycket mera Malec! ;)
 
Vad mera... Inkvisitorn verkade ju lika hård som hon är i böckerna, för nu ;) Fast hon verkade ju väldigt sur på Izzy. Jag är ändå glad att hon genom att få bägaren, valde att låta Izzy gå. Hoppas bara att de hålla bägaren undan från Valentine.
 
Hallå, var det någon mer som funderade över att Clary kunde styra demonerna med bägaren? Är det något som jag har missat, som man borde veta efter att man läst böckerna? Eller är det bara i serien. Har nämligen inget minne av att det är så i böckerna. I serien däremot gjorde väl Clary samma sak i ett avsnitt för några veckor sedan, när hon var nere i tunnlarna och en demon kom emot henne. Jag fattade dock inte att hon kunde styra demonerna med bägaren och be dem att inte attackera henne... Ja, ja, de har ändrat så mycket från boken till serien så varför inte ändra vad man kan göra med bägaren också..
 
Nu har de även räddat Jocelyn. Undra hur de skall kunna väcka henne? Hoppas nästan att de väntar med det till nästa säsong, så att de kan hålla vissa händelser till hur de sker i böckerna.
 
Det fanns faktiskt inte så mycket att klaga på i detta avsnitt, vilket gör att betyget blir fullpott:
 
 
Lägg som vanlig gärna eran röst på hur bra ni tyckte att avsnittet var.

Cassandra delar första citatet från Lord of Shadows

Publicerat: 2016-03-22, 22:16:20 i Cassandra Clare, Lord of Shadows, The Dark Artifices,

 
Cassandra Clare har via sin tumblr delat det första citatet från Lord of Shadows, bok 2 i serien The Dark Artifices. Första boken, Lady Midnight, släpptes ju som ni vet bara för några dagar sedan, så följande citat kan vara en spoiler om ni inte har läst klart Lady Midnight.
 

Kieran shook his head. “I cannot do it,” he said.

“Kier —“ Mark began angrily, but Kieran had his head down, like a beaten dog. His hair fell, sweat-tangled, into his face, and his shirt and the waist of his breeches were soaked in blood. “You’re bleeding again. I thought you said you were healing?”

“I thought I was,” Kieran said softly. “Mark, leave me here —“

A hand touched Mark’s shoulder. Cristina. She had put her knife away. She looked at him, levelly. “I’ll help you get him over the wall.”

Förlorade Själars Stad ute nu!

Publicerat: 2016-03-18, 18:33:29 i Förlorade själars stad, The Mortal Instruments,

 
Ni har väl inte missat att Förlorade Själars Stad nu finns ute till försäljning!!
Borde väl vara efterlängtad för er som läser The Mortal Instruments på svenska. ;)
 
När ni har läst klart boken får ni gärna kommentera lite vad ni tycker om den. Ni andra som också har läst den på engelska redan får även ni givetvis också skriva vad ni tycker om boken.
 
Precis som med Shadowhunters avsnitten så får ni gärna lägga erat betyg på hur många runor som ni tycker att boken förtjänar...
 
 

Shadowhunters 1x13 "Morning Star" bilder

Publicerat: 2016-03-17, 18:40:05 i Alberto Rosende/Simon, David Castro/Raphael, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Nicola Correia Damude/Maryse, Paulino Nunes/Robert, Shadowhunters, Säsong 1,

 
Freeform har släppt bilderna till Shadowhunters avsnitt 1x13 - Morning Star som även är säsongsfinalen. Avsnittet kommer att finnas på Netflix från den 6 April.
 
 
Ni kan se resten av bilderna i bildgalleriet, som ni även hittar på vår facebook-sida.
 

Bilder från avsnitt 1x13 - Morning Star, som är säsongsfinalen.Avsnittet kommer att visas 5 april 2016 i USA.

Publicerat av The Mortal Instruments Sverige den 17 mars 2016
 
 Beskrivningen av avsnittet är följande:

Time is running out for the Shadowhunters to stop Valentine in “Morning Star,” the season finale of “Shadowhunters,” airing TUESDAY, APRIL 5 (9:00 – 10:00 p.m. EDT) on Freeform.

Jace, who is still reeling from everything that has happened, makes hunting down Valentine his number one priority even though he continues to wrestle with his conflicted feelings. In hopes of finding a way to stop Valentine before it is too late, Clary and Simon must find the key to unlocking Jocelyn’s coma. But that key to unlocking Jocelyn’s spell may just undo the Downworlder peace treaty, Simon’s relationship with Raphael, and the Vampire clan in the process.

Meanwhile, Alec must deal with the aftermath of his decision and what his choice means for his future.

Shadowhunters 1x10 - "This World Inverted" nu på Netflix

Publicerat: 2016-03-16, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
Missa inte att se avsnitt 1x10 som nu finns på Netflix.
 
I vanlig ordning så kan det tänkas att det förekommer spoliers. Ni har blivit varnade!!
 
Detta avsnitt gillade jag skarpt. Men då är jag ju också en sucker för annorlunda avsnitt, i andra dimensioner men med samma karaktärer. Detta avsnittet hade inte mycket som jag inte gillar.
 
Det var intressant att se att karaktärerna i "den andra världen" var nästan motsatter till de som annars är. Trodde aldrig att jag skulle få se Izzy som värsta nörden :D Alec verkade vara bekväm i sin sexualitet, medan Magnus verkade mer kluven.
Vi fick ÄNTLIGEN se Church och Chairman Meow. :) Church verkade vara lika divig som han är i böckerna. *I like it* Magnus var spåtant. *haha* Inte så långt ifrån att vara trollkarl iofs, men ändå... Reklam för honom på TV:n kändes ju nästan som en reklam för någon Japansk-grej.
 
Jag älskade Simon och Clarys vänskap "i den andra världen" de var precis som jag hade föreställt mig att de är i böckerna... Lite nördiga och bästa vänner.
 
Trodde heller att jag aldrig skulle få se Valentine på den "goda sidan". Det var lite omväxlande kan man säga.
Liksom att det var Alec som "upptäckte" Magnus och att Alec sa i stortsett samma replik som Magnus sa i ett tidigare avsnitt. ;) Manusförfattarna verkar veta vad fansen vill ha: Malec!!
 
Java Jace.. Vad skall man säga. Det sista man trodde att Jace skulle göra så var det att äga en van och sälja kaffe liksom... ;) Ganska långt ifrån den krigande soldaten han annars är.
 
Det som jag inte gillade var att Alec och Jace fortfarande är sura på varandra. Ni är ju parabati, ni skall inte bråka. Hur kunde Alec nästan äventyra deras parabati-band genom att söka efter honom på det viset? Självklart precis när Jace skall slåss emot demonen.
Det var tur att Alec till slut tog sitt förnuft tillfånga och verkade visa lite medkänsla mot Izzy. Även om han inte kunde göra något för att stoppa hennes rättegång.
 
Det var ju då inte så svårt att lista ut att den skulle gå "in i den andra världen". Vilken tur att Jace kom i sin andra kropp i rätt stund så att han och Clary kunde döda demonen. ;)
 
Jag antar att jag även måste kommentera slutet. What the f... Jag fick seriöst nästan en hjärtattack, det var det sista som jag hade förväntat mig. Jace pappa är ju död för sjutton. Ni kan tro att miljoner frågor började snurra i huvudet.
Har Valentine hållit honom fången?
Är han återuppstånden från de döda?
Menar de seriöst att de tänker ändra hela TMI-berättelsen och nu påstå att han aldrig dog?
Eller är det Valentine som har "gjort sig till honom" med en runa, som vi såg Lydia göra i ett tidigare avsnitt. (som någon påpekade i en kommentar. Hade inte tänkt på den själv faktiskt. Tack vem det nu var :D )
Alltså... jag har gått med på de flesta av de förändringar som de har gjort från bok till serie, men jag är inte säker på att jag kan godta att Michael Wayland lever. 
 
Det och att Alec och Jace inte kan vara vänner, drar ned betyget. Så antalet runor för avsnittet blir:


 
 
 
Ni får som vanligt ge erat betyg på avsnittet:
 

Shadowhunters 1x13 "Morning Star" beskrivning

Publicerat: 2016-03-15, 22:20:37 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
Freeform har gett oss beskrivningen av avsnitt 1x13 - Morning Star, som även är säsongsfinalen. Avsnittet kan vi se från den 6 April på Netflix.
 

Time is running out for the Shadowhunters to stop Valentine in “Morning Star,” the season finale of “Shadowhunters,” airing TUESDAY, APRIL 5 (9:00 – 10:00 p.m. EDT) on Freeform.

Jace, who is still reeling from everything that has happened, makes hunting down Valentine his number one priority even though he continues to wrestle with his conflicted feelings. In hopes of finding a way to stop Valentine before it is too late, Clary and Simon must find the key to unlocking Jocelyn’s coma. But that key to unlocking Jocelyn’s spell may just undo the Downworlder peace treaty, Simon’s relationship with Raphael, and the Vampire clan in the process.

Meanwhile, Alec must deal with the aftermath of his decision and what his choice means for his future.

Det blir en säsong 2 av Shadowhunters!!

Publicerat: 2016-03-14, 16:24:00 i Shadowhunters, Säsong 2,

 
*woho* Shadowhunters har fått en säsong 2!
 
Detta blev nyligen bekräftat via den livechatt som Shadowhunters skådespelarna har hållit idag!
 
Ni kan kolla in chatten i videon nedan.
 

Join us right now for a Shadowhunters Facebook Live Chat with the entire cast!

Publicerat av Shadowhunters den 14 mars 2016
 

Shadowhunters facebookchatt

Publicerat: 2016-03-13, 22:59:09 i Shadowhunters,

 
 
Alla skådespelarna från Shadowhunters kommer imorgon 14 mars att delta i en chatt på Shadowhunters facebooksida. Chatten kommer att starta vid 16.15 (kvart över fyra) svensktid. 
 
Tydligen är detta en chatt som vi inte vill missa ;)
 

Be here tomorrow at 8:15am PST for a special Facebook Live chat with the entire cast of Shadowhunters! This is one you won't want to miss!

Publicerat av Shadowhunters den 13 mars 2016
 
Varför det kommer att vara en chatt är ännu oklart, men vi kan ju alltid hålla tummarna för att de kommer att säga att det blir en säsong 2.

Stora nyheter om Shadowhunters på måndag?

Publicerat: 2016-03-12, 19:16:53 i Shadowhunters,

 
Blir det en säsong 2 av Shadowhunters?
 
McG som är exekutiv producent för Shadowhunters har skrivit en väldigt mystisk tweet som har fått fansen att fundera på om det är nyheter om att vi kommer att få en säsong 2 av serien som kommer att komma på måndag. Detta med tanke på att han bl.a. har taggat Shadowhunters skådespelare.
 
 
Vad tror ni? Är det nyheten om att Shadowhunters kommer att få en säsong 2, eller tror ni att det kan vara något annat på måndag?
Något speciellt borde det vara i alla fall som kommer att hända på måndag som har med Shadowhunters att göra. ;)

Shadowhunters 1x12 "Malec" Bilder & Beskrivning

Publicerat: 2016-03-10, 18:59:00 i Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Nicola Correia Damude/Maryse, Paulino Nunes/Robert, Shadowhunters, Shadowhunters/Övriga Skådespelare, Stephanie Bennett/Lydia, Säsong 1,

 
Freeform har släppt bilder och en lång beskrivning av avsnitt 1x12 - Malec, som vi kan se på Netflix den 30 Mars.
 
Ni kan se alla bilder från avsnittet som har släppts, i bildgalleriet nedan som ni även hittar på vår facebook.
 

Bilder från avsnitt 1x12 - Malec.Avsnittet kommer att visas 29 Mars 2016 i USA.

Publicerat av The Mortal Instruments Sverige den 10 mars 2016
 
 
Beskrivning av avsnittet:

On the eve of Alec and Lydia’s wedding, relationships are examined in “Malec,” an all-new episode of “Shadowhunters,” airing TUESDAY, MARCH 29 (9:00–10:00 p.m., EDT) on Freeform.

The Institute is in full swing as everyone is preparing for the wedding of Alec and Lydia. Lydia is getting final touches made on her wedding dress, the wedding decorations are set and Isabelle is trying to figure out a way to throw a traditional, mundane bachelor party for her brother – whether he likes it or not. During what should be a time of great celebration for many is far from it as they examine their relationships. Alec is struggling on two sides – his wedding is one of the biggest days in his life and his parabatai should be at his side, yet he and Jace are still at odds. Alec also continues to struggle with his feelings for Magnus, especially when Magnus won’t give up on Alec. And as the Institute is buzzing with romance, Clary is desperate to work things out with Jace, but he is keeping her at arm’s length.

Meanwhile, Jace, Clary and Magnus go looking for warlock Ragnor Fell to try and find the antidote to awaken Jocelyn.

Shadowhunters 1x09 - "Rise Up" nu på Netflix

Publicerat: 2016-03-09, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
Ett nytt avsnitt av Shadowhunters finns i vanlig ordning nu på Netflix.

Dagens avsnitt hade många bra delar, men även en del mindre bra. Simon som vampyr var ju lite crazy i början av avsnittet, men han blev bättre mot slutet och det verkar som att han just nu i alla fall har kvar något av sin humor som han hade i de tidigare avsnitten. Något som jag är väldigt glad för. Simon är ju en av mina favoritkaraktärer, och det som jag gillar mest med honom är ju hans humor. Så att han kan behålla den fastän han är en vampyr tycker jag är viktigt.

Jag är även glad att Simon och Clary lyckades reda ut sina problem. De ska ju vara bästa vänner liksom. Simon verkar ju nästan bli sitt gamla jag efter att han druckit blod. 

Är det bara jag, eller någon mer som inte alls gillar Izzy med Meliorn? Hon ska ju vara med Simon alltså. Hoppas hon börjar fatta det snart. Inte för att jag har något emot Meliorn, men Simon och Izzy är ju Sizzy liksom. 

Jag börjar faktiskt även gilla David Castro som Raphael. Jag var lite tveksam till honom i början, men han börjar bli bättre och han spelar Raphael bra, han är ungefär som jag har föreställt mig honom när jag har läst böckerna. 

Jag gillade även att vi fick så mycket Magnus. Även om mitt hjärta brast lite när Alec sa att han skulle gifta sig. Man kunde riktigt se Magnus gå från hopp till förtvivlan på bara några sekunder. Han trodde verkligen där bara för ett ögonblick att Alec verkligen ville gifta sig med honom. Stackars Magnus. Jag led verkligen med honom. 


Men är det någon som har bäst repliker så är det Magnus. Och Harry spelar honom så bra. Ja, jag vet att jag har sagt det förut, men det tål att upprepas. Magnus är helt klart den bästa karaktären. Simon kommer som en stark tvåa. 


Jag gillar verkligen inte Lydia. Hon manipulerade ju Alec, för att få det som hon vill. Nej vill verkligen inte ha med henne längre i serien. Att se henne och Alec gifta sig kommer ju bli så jobbigt… det verkar dock tyvärr som att hon kommer vara med i de kommande avsnitten. Är det någon karaktär som kommer att skapa drama så är det hon tydligen. 


Antar att jag måste säga något om Clary och Jace som väl egentligen hade roller i bakgrunden i detta avsnitt. Clary som fredsmäklare mellan vampyrer och varulvar var väl ändå väntat. Det kändes lite som scenen i stad av glas där Clary skapar en runa som binder samman shadowhunters och nedomvärldare. (Tror väl att det var typ så) Ska bli intressant att se hur länge denna överrenskommelse mellan "raserna" kommer att hålla.


Vad hände mellan Alec och Jace? Hallå... Ni är parabati liksom, ni skall inte bråka och vara oense. Ni skall ju hålla ihop i vått och torrt.. Kan inte fatta att Alec inte är på Jace sida. Är det bara för att Alec INTE gillar Clary, eller vad? Alec lyssnar alldeles för mycket på Lydia. Han följer sin hjärna och inte sitt hjärta... Mitt hjärta brister ju när han gör så. Han skall följa sitt hjärta och lita på Jace och bli kär i Magnus. Vi får hoppas att Alec någon gång den är säsongen kommer att börja följa sitt hjärta.


Detta var i stortsett det jag kommer ihåg från avsnittet. Mesta dels positivt, kan möjligen bero på att Magnus var med ganska mycket ;) Jag velar mellan antalet runor, 4 eller 5? Avsnittet var ganska bra så antalet runor för detta avsnitt blir:


 
En väldigt stark fyra. På gränsen till 4.5.
 
Ni får väldigt gärna delta i omröstningen och lägga er röst på hur många runor som avsnittet får.

Shadowhunters 1x12 "Malec" beskrivning

Publicerat: 2016-03-08, 23:02:21 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
Freeform har släppt en beskrivning av Shadowhunters avsnitt 1x12 - Malec, som vi kan se på Netflix från den 30 mars.
 

Struggling with the revelation of their shared pasts, Jace and Clary avoid close contact while working with Magnus to track down warlock Ragnor Fell, who may hold the key to waking up the comatose Jocelyn.

Läs kapitel 1 från Lady Midnight

Publicerat: 2016-03-08, 12:27:07 i Lady Midnight, The Dark Artifices,

Lady Midnight släpps idag 8 mars!! För att fira detta har ShadowhuntersTV lagt upp kapitel 1 från boken på sin webbplats.
Om ni väntar på att få er bok hem i brevlådan eller ni kanske inte alls har planerat att läsa boken ännu, så kan ni ändå läsa första kapitlet från boken.
 
Klicka på bilden nedan för att läsa kapitel 1 - A Sepulchre in this Kingdom.
 
 
Jag väntar med spänning på att få boken hem i brevlådan. Håller mina tummar för att min bok skickas idag! ;)
 

Boka Lady Midnight

Publicerat: 2016-03-06, 15:53:00 i Lady Midnight, The Dark Artifices,

 
Lady Midnight, del 1 i serien The Dark Artifices, släpps på tisdag 8 mars. Ni kan nu köpa/förhandsboka boken via bl.a. följande sidor:
 
Adlibris
Häftad - 153kr
Häftad - 118kr (Ännu ej utkommen)
Inbunden - 200kr
CD-bok - 378kr
 
Bokus
Paperback - 143kr.
Häftad - 121kr (kan ännu bara bevakas)
Inbunden (Tradecloth) - 235kr (kan ännu bara bevakas)
 
Cdon
Pocket - 152kr
Inbunden - 225kr (Kan bara bokas)
Häftad - 149kr (Kan bara bokas)

Cassandra delar ett nytt citat och bild från Lady Midnight

Publicerat: 2016-03-06, 12:38:00 i Cassandra Clare, Lady Midnight, The Dark Artifices,

 
Cassandra Clare har delat ytterligare ett citat och en bild/vykort som passar ihop med citatet, från Lady Midnight som släpps på tisdag 8 mars.
Bilden är som vanligt ritad av Cassandra Jean.
 
Eighth of Cassandra Jean’s Lady Midnight postcards — Cristina cuts Mark’s hair.She set her scissors aside and cleared her throat. “There,” she said. “Would
you like to see?”
He straightened up in the chair. Cristina was bending down;
their heads were on a level. “Lean closer,” he said. “For years I have
had no mirror; I have learned to make do. The eyes of another can
be a mirror more effective than water. If you will look at me, I can
see my reflection in yours.”

Eighth of Cassandra Jean’s Lady Midnight postcards — Cristina cuts Mark’s hair.

She set her scissors aside and cleared her throat. “There,” she said. “Would you like to see?”

He straightened up in the chair. Cristina was bending down; their heads were on a level. “Lean closer,” he said. “For years I have had no mirror; I have learned to make do. The eyes of another can be a mirror more effective than water. If you will look at me, I can see my reflection in yours.”

Inte alls många dagar kvar tills vi kan läsa Lady Midnight nu. Någon mer som längtar?

Cassandra Clare delar vykort från Lady Midnight

Publicerat: 2016-03-04, 18:35:50 i Cassandra Clare, Lady Midnight,

 
Det är inte alls många dagar kvar nu tills dess att Lady Midnight släpps, den 8 mars, och Cassandra Clare har delat några vykort som hennes vännina Cassandra Jean har ritat på några av de karaktärerna som vi kommer att få lära känna, från några utvalda scener från den kommande boken.
 
Emma helar Julian:
Ty Shadowhunters:
Mark bär endast en kappa:
Emma under vatten:
Malcolm och Emma äter pizza:
Johnny Rook i en skyddande cirkel:
 
Längtar ni efter att läsa Lady Midnight?

Shadowhunters 1x11 "Blood Calls to Blood" bilder & beskrivning

Publicerat: 2016-03-03, 19:20:00 i Bilder, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Shadowhunters/Övriga Skådespelare, Stephanie Bennett/Lydia, Säsong 1,

 
Bilder från Shadowhunters avsnitt 1x11 - Blood calls to Blood har släppts av Freeform.
Avsnittet som vi kan se från den 23 mars på Netflix kommer att ha följande handling:
 

After receiving important intel about Valentine from a surprising ally, Clary, Jace and Luke devise a plan to rescue Jocelyn. With the mission looking almost impossible, the three will stop at nothing to rescue Clary’s mother and put a stop to Valentine once and for all.

Meanwhile, Inquisitor Herondale arrives at the Institute for Isabelle’s trial as Alec turns to Magnus for help.

 
Resten av bilderna som har släppts kan ni se i bildgalleriet, som ni även hittar på vår facebook.
 

Bilder från avsnitt 1x11 - Blood calls to Blood.Avsnittet kommer att visas 22 Mars 2016 i USA.

Publicerat av The Mortal Instruments Sverige den 3 mars 2016

Shadowhunters 1x08 - "Bad Blood" nu på Netflix

Publicerat: 2016-03-02, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
Missa inte att se Shadowhunters 1x08 som nu finns på Netflix.
 
Skall vi kalla det avsnittet där Simon blir en vampyr.
Från början trodde jag inte att jag skulle gilla detta avsnitt, då jag tycker att hela historien med att Simon blir vampyr redan i första säsongen har gått väldigt fort och jag hade hoppats på att de hade väntat med just det till kommande säsonger (om det blir några), men samtidigt gillade jag det. Simon är en av mina favoriter från böckerna och då vi inte fick Simon som vampyr i TMI-film, så blev jag ändå glatt överraskad av att få se det i serien.
 
Alberto som verkar vara en av de bästa skådespelarna i serien, visar igen att han kan spela en karaktär med känsla och på det sättet som han visade sin avsky mot Clary, att han inte hade velat att bli en vampyr, tycker jag var en av de starkaste scenerna hittills i serien. I samma scen visade även Kat en ny sida av Clary, den sårbara sidan och jag kände verkligen med Clary, att hon valde att göra Simon till vampyr, något som hon kanske började att ångra?! Man kunde nästan känna den avsky som Simon i den stunden hade mot Clary, att det inte var han själv som fick göra det valet. 
 
Det skall bli intressant att få se hur Simon är som vampyr. Jag hoppas att han så småningom kommer att ha kvar sin humor, även om det kanske tar några avsnitt.
 
Det som även var "magiskt" om man kan kalla det för det, är att grav-scenen utspelade sig, nästan precis som jag hade föreställt mig det när jag läst om det i böckerna. Bortsett från Camille, varför är hon med överallt där Simon är med? Som ni vet så gillar jag inte henne i Shadowhunters. För min del så hoppas jag att de andra vampyrerna dödade henne, men samtidigt så vore väl det tråkigt då hon är en karaktär som kan behövas för att tillföra lite spänning och osämja i serien.
 
Vad tycker ni andra om Lydia? Själv var jag tveksam till henne i början, men mot slutet blev hon mjukare och kan bli en karaktär som man kan tycka om.
Men alltså hallå!! Hade inte i min vildaste fantasi kunnat tro att Alec skulle fria till Lydia.
Jag förstå absolut varför han gjorde det, han kan då få leva ett fritt liv, utan att ha sina föräldrar och klaven som kikar över hans axel hela tiden och granskar allt han gör. Om han gifter sig med Lydia, så kan de tillsammans leva ett liv som de bestämmer i ett institut långt bort.
Jag antar Alec inte riktigt är säker på sina känslor för Magnus ännu. Men han kanske även tänker sig att om han gifter sig med Lydia, så kan han på något sätt enklare kunna vara med Magnus. Klaven gillar ju inte direkt homosexuella, så om Alec gifter sig med Lydia så är han gift och de klaven kanske inte riktig bryr sig längre?!
 
Han vill väl inte heller dra namnet Lightwood i smutsen och få en stämpel, så genom att gifta sig med en annan "fin" skuggjägare familj så kan han rädda familjens heder.
Blir alltid lika glad när de väver in The Infernal Devices i serien, ni som har läst de böckerna kanske vet vad jag pratar om med Lydias efternamn och hennes förfader Henry Branwell.
 
Vem hade kunnat tro att Izzy skulle vara institutets bästa obducent?! Jag gillade faktiskt det och kände att det passade henne på något sätt.
 
Vad fick vi mer se? Forsaken, förgätna eller vad hade de översatts med? Jag fortsätter kalla dem för forsaken... Valentines experiment som fungerat!? Det verkade ju så på den forsaken som tydligen hade blivit injicerat med ängelblod och som av den anledningen kunde komma in i institutet. Det var väl kanske inte helt logiskt, men med tanke på alla experiement som Valentine har hållit på med så... visst, kanske att han har fått några forsaken att bli så lika änglarna att de kan ta sig förbi alla skyddsbesvärjelser som är runt institutet.
 
Något som jag inte tyckte passade in i sammanhanget var historien som Jace berättar för Clary om falken. Den kändes fel... Jag blev inte alls berörd när Jace berättade det. Jag har gillat Dominic som Jace, men just i den scenen kändes han bara fel, som att han inte alls har upplevt det. Som skådespelare skall han kunna beröra mig som tittare även om han själv inte har upplevt det. Men det var nog på det sättet han berättade... ingen inlevelse eller känsla alls. 
 
Men utöver det och några små andra saker så var ändå detta ett av de bästa avsnitten hittills och jag tror att det till stor del beror på Alberto som är helt perfekt som Simon i alla lägen. Lite mera Magnus hade ju inte skadat ;)
 
 
Ni får som vanligt lägga er röst på hur bra avsnittet var, alltså hur många runor som ni tycker att avsnittet får.

Shadowhunters 1x11 "Blood Calls to Blood" beskrivning & bild

Publicerat: 2016-03-01, 21:39:09 i Emeraude Toubia/Isabelle, Shadowhunters, Säsong 1,

 
Freeform har släppt en lång beskrivning och en bild från avsnitt 1x11 - Blood Calls to Blood, som sänds 22 mars i USA och kommer att finns på Netflix från den 23 mars.
 
Bilden ser ni ovan och beskrivningen av avsnittet är följande:
 

With the help of a new ally, Clary and Jace attempt to rescue Jocelyn in “Blood Calls to Blood,” an all-new episode of “Shadowhunters,” airing TUESDAY, MARCH 22 (9:00–10:00 p.m. EDT) on Freeform.

After receiving important intel about Valentine from a surprising ally, Clary, Jace and Luke devise a plan to rescue Jocelyn. With the mission looking almost impossible, the three will stop at nothing to rescue Clary’s mother and put a stop to Valentine once and for all.

Meanwhile, Inquisitor Herondale arrives at the Institute for Isabelle’s trial as Alec turns to Magnus for help.