Köp The Mortal Instruments 1-6 billigt bara idag!

Publicerat: 2014-11-28, 18:10:00 i Böckerna, The Mortal Instruments,

CDON har ett erbjudande BARA idag 28 november, då det är Black Friday. Om ni inte redan har köpt alla The Mortal Instruments böckerna på engelska så kan ni verkligen fynda dem för 169kr för alla 6 böckerna inklusive en snygg box att ha dem i.
 
Ett supererbjudande alltså, även ett bra julklappstips till er själva er till någon som ni tycker borde läsa böckerna.
 
Ni hittar erbjudandet på CDON.
 
Ni kan beställa detta fram till midnatt idag.
Boxsettet kostar annars 569kr, så det är verkligen ett kap att köpa alla böckerna i serien idag.

Julkalender fanfic hjälp

Publicerat: 2014-11-22, 16:22:27 i FanFic, Julkalender,

 
Jag har nu börjat skriva på fanficen och jag behöver er hjälp med att bestämma vad som har hänt med en viss karaktär.
 
Utan att ge er allt för mycket av handlingen, så kan jag säga att det är en av karaktärerna som har försvunnit och ni får hjälpa mig med att bestämma vart den här personen har tagit vägen.
För att inte avslöja vilken karaktär det är, så har den i omröstningen fått namnet X.
 
Ni har 24 timmar på er att svara i denna omröstning innan den stängs.
 
Om ni har några andra förslag, eller förslag på vad som kan hända i fanficen så får ni väldigt gärna skriva det i en kommentar.
 
Förra omgången var ni 7st som svara på hur fanficen skulle starta. Vilket var superkul, jag hoppas att lika många eller helst fler röstar även i denna omröstning. ;)

Cassandra ger svar om TMI Tv-serien

Publicerat: 2014-11-19, 15:55:36 i Cassandra Clare, Shadowhunters, The Mortal Instruments,

 
Cassandra Clare har fått ett antal frågor om den kommande The Mortal Instruments tv-serien, detta även om hon inte direkt har något att göra med varesig val av skådespelare eller hur handlingen kommer att vara. All makt ligger hos dem som äger rättigheterna.
 
Jag har gjort en kort sammanfattning av det viktigaste som hon skrivit:
 • I nuläget vet ingen vilka skådespelare som kommer att vara med.
 • De jobbar just nu med att ta fram en pilot (ett första avsnitt som de kommer att visa för olika tv-kanaler med förhoppningen av någon av dem vill sänds serien), och även en seriebibel (ett försäljningsdokument där allt om serien står med, vilka karaktärerna är, vad som kommer att hända under seriens gång och hur säsongerna kommer att se ut. Vilka handlingar som skall vara med i vilken säsong osv. Allt för att sälja in serien till en tv-kanal).
 • När en tv-kanal har köpt in serien, först då kan dem börja fundera på vilka skådespelare som kan/vill vara med. Men som sagt det är en bit in i framtiden.
 • Allt beror på vilken tv-kanal det är, vart i världen som de kommer att spela in serien (England, USA, Kanada etc.), om de kommer att ha auditions, vilka länder som serien kommer att visas i osv.
 • Hela serien är i ett väldigt tidigt stadie just nu, så det finns inte så mycket mer att säga om det.
Cassandra har även fått frågan om hon kommer att ha något att säga till om när det kommer till tv-serien och vilka olika ändringar som hon inte kommer eller kan godta.
Hennes svar var följande:
 • Hon har inga juridiska rättigheter att ändra något när det kommer till filmer eller tv-serier av hennes böcker, då hon skrivit på att det är företaget Constantine som har rätt att göra vad de vill när det kommer till att filma böckerna.
 • Det finns alltså inget som stoppar dem att byta ut alla karaktärer och endast behålla konceptet med skuggjägare, men att ha helt andra karaktärer.
 • Men att vi inte kommer att få se varken Jace eller Clary, Magnus eller några av Lightwoods, eller att handlingen helt plötsligt har flyttats till San Francisco eller Belgien, eller att alla kommer att bara bära skjutvapen är högst osannolikt. Det är alldeles för drastiska förändringar för att det kommer att inträffa.
 • Fansen vill såklart ha en tv-serie som är så lik boken som möjligt, med de karaktärer som dem älskar, inte bara karaktärer som har samma namn men som är helt annorlunda mot vad de är i boken. Givetvis så vill fansen även ha New York och Institutet, Idris och stad av skuggor, precis som de är beskrivna i boken.
 • Cassandra hoppas att även skaparna av tv-serien tänker likadant och vill att fansen skall få det som de vill se och har läst om. En tv-serie som är trovärdig med boken/böckerna.
 • Men beslutet är inte hennes, utan helt upp till skaparna av tv-serien och tv-kanalen.
Vi får vänta ytterligare alltså på att få mer info när allt för-arbete bakom serien är klar.
 
källa

The Dark Artifices citat - Mark & Emma pratar om kärlek

Publicerat: 2014-11-18, 18:30:11 i Cassandra Clare, The Dark Artifices,

“Have I?” asked Mark. “Is this my home?” He looked over at Emma. “I can say this to you because you are not a Blackthorn. You do not have Blackthorn blood running through your veins. I have been in the land of Faerie for years and it is a place where mortal blood is turned to fire. It is a place of beauty and terror beyond what can be imagined here. I have ridden with the Wild Hunt. I have carved a clear path of freedom among the stars and outrun the wind. And now I am asked to walk upon the earth again.”
“You belong where you’re loved,” Emma said. It was something her father had said, something she had always believed. She belonged here because Jules loved her and the children loved her. “Were you loved in Faerie?”

A shadow seemed to come down over Mark’s eyes, like curtains closing in a dark room.
-snippet from Lady Midnight illustrated with the first of the Dark Artifices flower cards by Cassandra Jean
Cassandra Clare har delat ett nytt citat från The Dark Artifices. Hon är nu i slutet av skriva färdigt Lady Midnight, första boken i denna nya skuggjägare-serie.
 

“Have I?” asked Mark. “Is this my home?” He looked over at Emma. “I can say this to you because you are not a Blackthorn. You do not have Blackthorn blood running through your veins. I have been in the land of Faerie for years and it is a place where mortal blood is turned to fire. It is a place of beauty and terror beyond what can be imagined here. I have ridden with the Wild Hunt. I have carved a clear path of freedom among the stars and outrun the wind. And now I am asked to walk upon the earth again.”

 

“You belong where you’re loved,” Emma said. It was something her father had said, something she had always believed. She belonged here because Jules loved her and the children loved her. “Were you loved in Faerie?”

 

A shadow seemed to come down over Mark’s eyes, like curtains closing in a dark room.

 

-snippet from Lady Midnight illustrated with the first of the Dark Artifices flower cards by Cassandra Jean

Det finns ännu inget datum för när boken kommer att släppas.

källa

Hur vill ni att fanfic julkalender 2014 skall börja?

Publicerat: 2014-11-16, 19:44:00 i FanFic, Julkalender,

 
De flesta av er vill väldigt gärna läsa en fanfic i julkalendern, både skriven av mig och av er fans. Ni vill även väldigt gärna ha bilder och videor från Stad av Skuggor, så jag kommer att kombinera lite och vissa dagar ge er mer än en sak i julkalendern :) Eftersom att fanficen kommer att vara i 24 delar, så får ni 1 del varje dag.
 
Jag vill även inkludera er i fanficen detta året, därför tänkte jag att ni skall få vara med och bestämma hur handlingen kommer att bli. Med start idag och några dagar varje vecka fram till i december, så kommer ni att få välja hur handlingen kommer att fortsätta, utan att ni får egentligen får veta vad som kommer att hända.
 
Jag kommer därför med början idag att vilja ha er hjälp med vem som skall vara huvudperson och hur hela fanficen kommer att börja. Ni får därför svara i omröstningen nedan och det alternativ som får flest svar kommer att bli inledningen. Resultatet får ni se den 1:a December.
När jag sedan skrivit lite mer och möjligen sitter fast eller bara vill att ni skall hjälpa mig komma vidare så kommer jag att skriva en ny omröstning som ni får svara på där ni kommer att ha 3-5 olika alternativ att välja på.
 
Jag hoppas att ni väldigt gärna vill vara med och påverka fanficen. Då blir det ju också som att ni även varit med och skrivit den.
 
Hur tycker ni/vill ni att fanficen skall börja? 
 
Ni kommer att få 24 timmar på er att svara på denna omröstning innan den avslutas och sedan kommer jag börja skriva. Om några dagar kommer ni att få svara på en ny omröstning om vad som skall hända.
 
 Om ni har förslag på vad som kan hända så får ni väldigt gärna skriva en kommentar så är det mycket möjligt att just erat förslag kommer med som en händelse eller vara med i en omröstning. ;)
 
 

The Bane Chronicles släpps IDAG!!!

Publicerat: 2014-11-11, 14:35:38 i The Bane Chronicles,

 
The Bane Chronicles kan äntligen köpas för er som väntat på att få läsa betydligt mycket mer om en av i alla fall mina favoriter Magnus Bane.
 
Boken, som endast finns på engelska just nu, kan köpas i bokhandlar och även på nätbokhandlar som dessa:
 
Adlibris
Bokus
CDON
 
Boken kostar allt från 110kr till över 200kr.
 
På vissa nätbokhandlar så kan ni även köpa varje del av The Bane Chronicles, men då går ni ju miste om den extra historien som skall finnas med i bokutgåvan där alla delar finns samlade.
 
Någon av er som tänkt köpa boken? Eller önskar ni er kanske den som julklapp?

The Dark Artifices citat - Jace ger råd till Julian

Publicerat: 2014-11-07, 17:16:00 i Cassandra Clare, The Dark Artifices,

 
Cassandra Clare har delat ett nytt citat från The Dark Artifices. Där vi stöter på Julian och Emma från serien, men även den mycket bekanta Jace Herondale från The Mortal Instruments.
 

“You’ve got a lot of responsibility now,” Jace said to Julian. “You’ll have to make sure Emma winds up with a guy who deserves her.”

 

Julian was strangely white-faced. Maybe he was feeling the effects of the ceremony, Emma thought. It had been strong magic; she still felt it sizzling through her blood like champagne bubbles. But Jules looked as if he’d been slapped.

 

“What about me?” Emma said, quickly. “Don’t I have to make sure Jules winds up with someone who deserves him?”

 

“Absolutely. I did it for Alec, Alec did it for me — well, actually, he hated Clary at first, but he came around.”

 

“I bet you didn’t like Magnus much, either,” said Julian, still with the same odd, stiff look on his face.

 

“Maybe not,” said Jace, “but I never would have said so.”

 

“Because it would have hurt Alec’s feelings?” Emma asked.

 

“No,” said Jace, “because Magnus would have turned me into a hat rack.”

I nuläget finns det inget releasedatum för första boken i The Dark Artifices-serien, Lady Midnight.

källa

5 anledningar till att TMI kommer att fungera bättre som en TV serie

Publicerat: 2014-11-04, 19:57:52 i Shadowhunters, The Mortal Instruments,

 
The Mortal Instruments gick som ni alla vet inte så bra på biograferna. Därför har filmbolaget Constantine som äger rättigheterna till alla Cassandra Clares böcker istället valt att satsa på TMI som tv serie.
 
Fansidan TMI Source har listat 5 anledningar till att The Mortal Instruments troligen kommer att fungera bättre som en tv serie istället för film.
 

1. Mer till tid att bygga upp världen

 

Ett av problemen med The Mortal Instruments: City of Bones var saknaden av uppbyggnaden av världen för dem som inte känner till det bakom liggande materialet (böckerna). Men även de som känner till böckerna, såg fram emot att få se den värld som dem älskar komma till liv i ett annat medium. Det är inte det att de inte försökte i filmen, det var bara det att det inte fanns tillräckligt med tid att göra böckerna rättvisa. Det är en av svårigheterna när man tar en 500-sidors bok och trycker in den i en två och en halv timmes lång film. Några delar från boken kommer att bli lidande. Med en tv-serie har du minimum 13 timmar upp till och med 23 timmar per säsong. Det kommer bli väldigt mycket tid för Ed Decter som har huvudansvaret för serien, att verkligen ge oss en bra introduktion till världen och att få ut det genom ögonen på vår huvudhjältina Clary Fray.

2. Djupdyka i karaktärerna

 

En av de bra sakerna med tvserier är den tid som kan ägnas åt karaktärerna. Det är samma sak med böckerna och en av anledningarna till att serien har gjort ett sånt stort intryck på läsarna eller tittarna. När det är gjort på rätt sätt är det som att du har fått möjligheten att få se en, en-timmes kortfilm varje vecka och du kommer att känna karaktärerna på ett djupare plan än du skulle ha fått med en film. Vi kommer inte bara att kunna djupdyka i huvudkaraktärerna, men även de mindre karaktärerna i böckerna som vi har kommit att älska, kan få sin chans att lysa. Som ni kanske kommer ihåg så blev Rafael bortklippt från filmen. Det kommer troligen inte att bli några problem i serien, där Ed Decter kan tillägna ett helt avsnitt till att inte bara ha karaktärena i nutid, utan vi kan få se scener från karaktärerna förflutan. Det gör att vi även kan få uppleva aldrig tidigare sedda, eller mer bestämmt aldrig tidigare lästa historier om karaktärerna. Karaktärerna är hjärtat och själen i Cassies böcker och för att serie riktigt skall kunna lysa, så måste hjärtat och själen i serien också vara karaktärerna.

3. Berätta historien rätt

 

När du tar dig an uppgiften att göra en film av en 500-sidors bok är det självklart att vissa delar i handlingen kommer att tas bort. Och det stämmer väl även för The Mortal Instruments: Stad av Skuggor, där vissa scener var helt borta eller omskrivna. Även om det inte är säkert att allt som händer i böckerna kommer att tas med i tv-serien, så finns det ändå mer tid att i tv-serien att få med vissa händelser och händelseförlopp och de kan ta sin tid med att berätta historien rätt. Det finns ingen anledning till att skynda på saker eller att hoppa över/ignorera vissa scener pågrund av att det inte finns tid till dem. Tillskillnad mot en film där du inte kan göra om vissa misstag, om det är något som inte fungerar i serien så kan det rättas till i kommande avsnitt.

4. Mer att arbeta med

 

Med filmer har du väldigt mycket att arbeta med och väldigt lite tid till att göra det. Med tv-serier finns det mer tid att verkligen göra materialet rättvisa och att verkligen använda material från hela serien och inte bara från första boken Stad av Skuggor. Enligt vissa källor så kommer de att börja tv-serien med Stad av Skuggor och sedan sakta börja väva in material från de ytterligare fem böckerna. Det finns så mycket historia att berätta och inte bara i Stad av Skuggor, det kommer som mest att vara 22-23 timmar att arbeta med att få till en bra historia i en säsong. Constantine äger ju även rättigheterna till alla Cassandras böcker, vem säger att det inte är möjligt att vi kommer att få se flashbackar till saker som hänt i serien The Infernal Devices? Möjligheterna är oändliga när du har så mycket material att arbeta med och när det även finns så mycket mera tid.

5. Mindre påtryckningar att lyckas

 

Den största avgörande faktorn inom film är pengar. Det är målet för alla stora filmbolag. Det är den absolut viktigaste delen. Och vanligtvis får du bara en chans och det är med öppningshelgen. Med tv är det mer viktigt med tittarna än med pengarna. Tittarna bestämmer reklamen och hur mycket den kan kosta. Båda är dock riktade till att tjäna pengar - det är vad denna världen rör sig runt - men det är inte tittarnas pengar (i de flesta fall), det är dem som gör reklamen. Hur mycket är dem beredda att betala för att få sin reklam visad under en av kanalernas mest populära serier? Påtryckningar är dock även det en faktor. Men det är bara tittarsiffrorna som är påtryckningar och det är inte lika viktigt som att tjäna 60 miljoner dollar en öppningshelg. Och tillskillnad mot film så får du mer än en chans att lyckas. Med filmer är det öppningshelgen eller att spricka. För tv är det tittarsifforna från vecka till vecka eller att spricka. Men i vissa fall så kan fansen i dem sociala medierna vara så starka att kanalen väljer att serien ytterligare en chans.

källa

Tror ni att TMI kommer att fungera bättre som en tv-serie och varför?

Vad vill ni se i årets julkalender?

Publicerat: 2014-11-03, 17:49:00 i Bloggen, Julkalender,

 
 
 
Vi är ju nu inne i November, vilket betyder att det är mindre än 1 månad kvar till 1 December. Det betyder ju också att ni kanske vill att jag skall fixa någon form av julkalender till er även i år? Förra året fick ni ju läsa min TMI Fan Fic.
 
I år tänkte jag att ni skulle få vara med och bestämma vad julkalendern skall bestå av/i.
 
Ni kan ge era förslag genom att fylla i omröstningen nedan eller komma med förslag genom kommentarsfältet till detta inlägg.
 
Det som ni kan välja mellan (just nu. Kan fyllas på med flera saker efter era önskemål.)
 • Fan Fic skriven av mig. Liknande den som ni fick förra året. Men med en helt ny handling ;)
 • Fan Fic skriven av er och mig. Ni kan vara med och skriva en TMI fanfic.
 • TMI videoklipp/intervjuer med skådespelarna etc. - Jag letar upp videoklipp från youtube. Det kan bli allt från scener från filmen till intervjuer med skådespelarna om filmen etc.
 • Bilder av skådespelarna - Ni får en blandning av bilder på skådespelarna från TMI, men även andra filmer och galor och evenemang som dem har varit på under året.
 • Bilder med citat från filmen - Ni får bilder från TMI filmen tillsammans med ett citat från filmen eller boken Stad av Skuggor.
 • Annat. - Har ni andra förslag kom gärna med dem genom att skriva i kommentarsfältet till detta inlägg,
 
Om ni inte kan se någon omröstning kan ni klicka HÄR för att rösta

Ny Månadens fråga

Publicerat: 2014-11-03, 15:10:43 i Månadens Fråga, The Bane Chronicles,

Det är en ny månad och det är väl på tiden att vi tar en ny fråga.
 
Denna gången får ni svara på om ni tänker läsa The Bane Chronicles som släpps som bok 11 November.
 
Ni hittar frågan och kan klicka i erat svar i sidomenyn till höger på startsidan ------->
 

Förra frågan var det 36st som svarade på. Jättekul att det var så många. :D
 
De flesta av er har inte läst Cassandra Clares andra skuggjägare-serie The Infernal Devices. Men ni vill väldigt gärna läsa dem och väntar på en svensk översättning.
 
Svaren och hur många som har svarat blev följande: