Skuggjägare-året 2016

Publicerat: 2016-12-31, 10:00:00 i Alisha Wainwright/Maia, Cassandra Clare, Förlorade själars stad, Himmelska eldens stad, Lady Midnight, Lord of Shadows, Magisterium, Nick Sagar/Victor Aldertree, Shadowhunters, Säsong 1, Tales from the Shadowhunter Academy, The Dark Artifices, The Eldest Curses, The Mortal Instruments,

Kan inte förstå att 2016 snart är över. Vart har det här året tagit vägen? Då vi nu är på årets sista dag finns det väl inget annat kvar än att sammanfatta hur året har varit.
 
Det har varit ganska mycket Shadowhunters, från det att serien drog igång i Januari tills dess att det sista avsnittet visades i April. Det har varit en del blandade känslor om säsong 1. Vissa älskade serien och andra ansåg att den skiljde sig alldeles för mycket från böckerna för att den skulle vara värd att se på.
Men trots det visades ändå 13 avsnitt av serien och vi fick bilder, videor och klipp från alla avsnitt, vecka efter vecka. Efter varje avsnitt så fick ni alltid en liten recension av mig. Vilket jag har tänkt att fortsätta med även för säsong 2, då det verkade vara uppskattat av er och ni var ganska många som varje vecka röstade på hur bra ni tyckte att avsnittet var.
Det avsnitt som ni, efter att ha sett alla avsnitt, rösta på som det bästa avsnittet av säsong 1 var utan tvekan avsnitt 1x12 - Malec, som fick hela 65% av alla röster.
I juni fick Shadowhunters sin första vinst någonsin på en gala. Det var på MTV Fandom Awards som Shadowhunters tog hem priset i kategorin "Best New Fandom". Kat, Emeraude och Dominic var på plats för att ta emot priset.
 
I augusti var det återigen dags för vinst för Shadowhunters. Denna gången blev det två vinster på galan Teen Choice Awards, där Shadowhunters vann i kategorin "Choice Breakout TV Show" och Matthew Daddario blev vinnare i kategorin "Choice Breakout TV Star".
 
I mars fick vi reda på via en livechatt som skådespelarna deltog i att Shadowhunters kommer att komma tillbaka under 2017 med säsong 2. Och nu är det inte alls många dagar kvar tills dess att vi faktiskt kommer att kunna se avsnitt 2x01 på Netflix från den 3 januari.
I april fick vi reda på att säsong 2 kommer att bestå av 20 avsnitt. Så vi har en hel del Shadowhunters att njuta av under det kommande året.
 
Vi har även fått ansikten på några av karaktärerna som kommer att dyka upp i säsong 2. Bland annat så har Alisha Wainwright fått rollen som Maia Roberts, och Nick Sagar kommer att vara med som Victor Aldertree en klavmedlem som kommer till institutet.
 
I augusti fick vi beskedet att Shadowhunters har fått 2 nya showrunners och huvudproducenter. Under resten av året så har det i olika intervjuer framkommit att de har valt en lite mörkare stil för serien. I augusti drog även inspelningarna officiellt igång. De 10 första avsnitten av säsong 2 har spelats in under det gångna året.
 
Övriga Shadowhunters händelser:
 • Mängder med videor och bilder på Shadowhunters skådespelarna från olika galor.
 • Bilder och Videor från NYCC där skådespelarna deltog och visade de första scenerna från säsong 2.
 • Beskrivning, bilder och videor från de första tre avsnitten av säsong 2 kom i slutet av året.
 • Nya officiella postrar för säsong 2 släpptes i slutet av novemer och början av december
 
Lady Midnight och Lord of Shadows:
Lady Midnight släpptes i Mars och innan dess fick vi en del citat från Cassandra Clare. I september berättade Cassandra Clare att den andra boken i serien The Dark Artifices; Lord of Shadows kommer att släppas 23 maj 2017. I november fick vi se hur omslaget till Lord of Shadows kommer att se ut.
 
 
Böcker på Svenska:
De två sista böckerna i The Mortal Instruments släpptes på svenska under namnen; Förlorade Själars Stad och Himmelska eldens stad.
 
Magisterium:
I januari släpptes den andra boken i Magisterium serien på svenska: Kopparhandsken. Serien som Cassandra Clare skriver tillsammans med Holly Black. Även om serien riktar sig till barn i åldrarna 9-12 år så tycker jag ändå att de är sjukt spännande även för någon som är 20+.
 
I augusti släpptes även bok 3 i serien; The Bronze Key, men då endast på engelska. Även denna var sjuktspännande och verkligen läsvärd för er som läst de två tidigare böckerna i serien.
 
Ny trilogi om Magnus Bane:
I maj blev det bekräftat att Cassandra Clare tillsammans med Wes Chu kommer att skriva en ny trilogi för vuxna om allas vår favorit trollkarl Magnus Bane. Trilogin har namnet The Eldest Curses, Den första boken i trilogin är planerad att släppas i november 2017. Titlarna för de tre böckerna kommer att vara The Lost Book of the White, The Black Volume of the Dead och The Red Scrolls of Magic.
 
Övriga händelser:
 • I augusti fick vi reda på att det under 2017 kommer att släppas en målarbok för vuxna, med illustrationer av Cassandra Jean.
 • I början av året fick vi se omslaget till boken Tales from the Shadowhunters academy, som släpptes i november.
 
Tre bästa händelserna under 2016:
 • Shadowhunters började sändas!
 • Lady Midnight släpptes!
 • Vi fick reda på att det blir tre nya böcker med Magnus Bane!
 
Ett gott nytt år till er alla! Jag vill tacka alla er som har följt bloggen under 2016! Det har varit ett nöje att få blogga för er. Tack alla ni som under 2016 har kommenterat inlägg, gillat inlägg och gett mig förslag på vad jag skall blogga om. Utan ER skulle det inte finnas en blogg.
Nu blickar vi framåt mot ett nytt skuggjägare-år, med allt vad det kommer att innebära. Kolla in bloggen imorgon igen för att se allt vad vi har att se framemot under 2017.
 

Skådespelarna pratar om Shadowhunters nya utseende

Publicerat: 2016-12-30, 15:03:17 i Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

Shadowhunters säsong 2 drar igång om bara några få dagar!
I videon nedan kan ni höra skådespelarna prata om de nya huvdproducenterna och showrunners för Shadowhunters och några av de skillnader som vi kommer att få se i den nya säsongen mot säsong 1.
Säsong 2 kommer att innehålla ett nytt utseende för Magnus magi, nytt utseende för portaler och bättre specialeffekter.
 
Videon innehåller även en hel del nya scener bland annat med Simon och Clary.
 
källa

Ny Shadowhunters säsong 2 promo

Publicerat: 2016-12-29, 15:37:28 i Alan Van Sprang/Valentine, Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Nicola Correia Damude/Maryse, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

 
Kolla in en ny promo för Shadowhunters säsong 2, där vi får se en del nya scener. Ni får även en promo av Freeforms nya serie Beyond, som har premiär samma dag som Shadowhunters.
 

Justine Magazine intervju med Kat, Dom, Harry & Isaiah

Publicerat: 2016-12-28, 16:03:52 i Dominic Sherwood/Jace, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Video, intervju,

Premiären av Shadowhunters säsong 2 närmar sig med stormsteg och allt fler intervjuer med skådespelarna börjar ploppa upp. I dessa två videor blir skådespelarna Kat McNamara, Dominic Sherwood, Harry Shum Jr. och Isaiah Mustafa intervjuade av Justine Magazine.
 
De berättar lite om vad vi kommer att få se i säsong 2, bl.a. att Jace kommer att vara skiljd från de andra för stora delar av säsong 2. Och att några avsnitt kommer att vara extra jobbiga rent emotionellt för några av karaktärerna/skådespelarna. De berättar också att serien inte riktigt kommer att följa böckerna, utan att det kommer att vara en del andra stora ändringar som de hoppas att fansen kommer att gilla.
Även vilket avsnitt från säsong 1 som de gillade mest.
De får även svara på andra frågor om vilken av skådespelarna de helst skulle ta med sig ut i skogen, vilken de skulle ta med på en shoppingtur och lite annat skoj.
källa
Tack till Magdalena som tipsade om intervjuerna.

Vad kan vi förvänta oss i säsong 2?

Publicerat: 2016-12-27, 14:31:11 i Alberto Rosende/Simon, David Castro/Raphael, Dominic Sherwood/Jace, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Jade Hassoune/Meliorn, Katherine McNamara/Clary, Nicola Correia Damude/Maryse, Shadowhunters, Säsong 2,

Om 1 vecka kan vi äntligen se premiären av Shadowhunters säsong 2 på Netflix. Todd Slavkin som är en av de nya huvudproducenterna för säsong 2 har via twitter svarat på några av fansen brinnande frågor om vad som kommer att hända i säsong 2, bl.a. vilka karaktärer som vi möjligen kommer att få se.
 
Todd Slavkin nämner också när i säsong 2 vi kommer att få se olika händelse, antingen 2a eller 2b. Detta refererar till om det är i de 10 första eller 10 sista avsnitten av säsongen. Som bekant så kommer säsong 2 att bestå av 20 avsnitt, efter troligen 10 avsnitt kommer de att ha ett, i tv-världen kallat, mitt-säsongs final (mid-season finale) och ha några veckor uppehåll mellan första och andra halvan av säsongen. 2a är därmed första halvan och 2b andra halvan.
 
Enligt Todd kommer följande hända:
 • Clace tränar tillsammans i 2b,
 • Meliorn kommer att dyka upp i 2a,
 • Raphael och Magnus kommer ha en del scener tillsammans i 2a, - möjligen att vi även kommer att få några flashbacks till deras tidigare liv och historia tillsammans,
 • Om ni gillar att se Simon och Magnus tillsammans kommer ni älska avsnitt 2x02,
 • Magnus och Maryse kommer att i minst ett avsnitt ha en diskussion med varandra,
 • Clary och Luke kommer att ha en del härliga far och dotter stunder tillsammans i 2a,
 • Ni som har väntat på att få se Jace spela piano kan förvänta er att få se det i 2b,
 • Vi kommer att få stifta bekantskap med Aline i 2b.
Vi kommer tyvärr inte få se Pandemonium i säsong 2, pågrund av produktionskostnader.
 
 
Vad av detta ser ni mest fram emot att få se?
 

Hur mycket kan du om Shadowhunters 1x01?

Publicerat: 2016-12-26, 18:52:59 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
Hur bra är dina kunskaper om Shadowhunters 1x01? Vet du vem som säger den första repliken, eller vilken låt som Simon och Maureen spelar?
 
I quizen nedan som jag har skapat, kan du testa dina kunskaper om det första avsnittet av Shadowhunters.
 
 
Låt mig gärna få veta om ni gillade denna quiz och kan tänka er att göra flera om de andra avsnitten av säsong 1 och senare även kanske om säsong 2.
 
Hur många rätt fick du?

Julkalender 2016 - Lucka 24 & Vinn ett stort bokpaket

Publicerat: 2016-12-24, 10:00:00 i Julkalender, Tävling,

 
God Jul alla underbara läsare och följare på facebook och twitter! I dagens lucka som även är årets sista lucka får ni den sista och avslutande delen av fanficen, som jag hoppas att ni har tyckt om! Ni har även möjligheten att vinna ett stort bokpaket.
 
 
Genom att ni svarar på frågorna nedan har ni möjlighet att vinna ett paket innehållande ALLA 6 böckerna i TMI serien, samt de två böckerna i Magisterium som finns på svenska.
 • Vad heter skådespelaren som spelar Valentine i Shadowhunters?
 • Hur många serier om skuggjägare planerar Cassandra Clare att skriva totalt?
 • Vem är Amatis Herondale?
 • Skriv en motivering till varför just DU skall vinna detta bokpaket.
Ni skickar era svar på frågorna till themortalinstrumentsswe@gmail.com. 
 
1 person kommer att vinna bokpaketet och tävlingen har öppet 1 vecka från idag.
 
Glöm inte att ni fortfarande har chans att delta i tävlingen om att vinna de 3 sista böckerna i TMI.
 
__________________________
Nedan följer del 24 av fanficen. Har ni missat någon tidigare del av fanficen kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11 | Del 12 | Del 13 | Del 14 | Del 15 | Del 16 | Del 17 | Del 18 | Del 19 | Del 20 | Del 21 | Del 22 | Del 23
__________________________
 

Del 24

Jace sitter på trottoaren och tittar mot snön där Krampus precis legat. Det starka skenet övergick till att bara bli en röd rök som nu skingras från snön. På något sätt känner sig Jace lite tom. Han tänkte inte på det när Krampus levde, men nu inser Jace att en bit av Krampus även fanns inom honom.

”Hur är det?” Frågar Clary som kommer fram och sätter sig bredvid Jace. Hon kramar om honom och lägger sedan sitt huvud mot hans axel.

”Det är okej, tror jag. Jag är bara glad att Krampus är borta nu.”

”Alltså, kan någon förklara för mig hur han plötsligt bara blev rök?” Frågar Simon.

Alla vänder sitt huvud till Magnus som håller om Alec. ”Varför tror ni alltid att jag har alla svar?” Frågar Magnus.

”För att du oftast har det.” Säger Jace.

”Sant. Okej, min teori är att… eftersom det inte fanns några barn kvar som Krampus kunde kidnappa, då Jultomten, med min hjälp, hann ge julklappar till alla barn som inte varit snälla. Vi kan väl säga att julklapparna hade lite magi i sig dem med, vilket gjorde att så fort barnen rörde vid dem så blev alla deras synder under året förlåtna. Det fanns då helt enkelt inget kvar för Krampus att leva för. När det inte fanns några barn att kidnappa, då han endast kan ta de barn som inte varit snälla, så försvann han helt enkelt.”

”Bara han inte kommer tillbaka inom en snar framtid, så är jag nöjd.” Säger Simon och hjälper Izzy att ställa sig upp. ”Jag är också trött på att vara ute i alla den här snön och jag tror att Izzy måste bäddas ner, hon är helt iskall.”

”Ja, jag tror att även Alec behöver komma in i värmen.” Säger Magnus när Jace kommer emot dem. De hjälps åt att lyfta Alec och ställa honom upp. Jace håller Alec uppe när Magnus frammanar en portal som tar dem till institutet.

***************

”Visst känns det skönt att vi lyckades rädda julen!” Säger Simon som sjunkit ned i en av de stora fåtöljerna i Institutets bibliotek. När han inte får något svar tittar han på Clary som somnat i soffan, med en bok som trillat ner på golvet. Han hör dörren till biblioteket öppnas och han sträcker på sig för att se vem det är som kommer in. Jace kommer sakta in och sätter sig i soffan bredvid Clary.

”Hon är så söt när hon sover.” Säger han och lutar sig närmare Simon. ”Jag antar att jag måste tacka dig. För att du var med och räddade mig och Alec. Jag vet inte hur vi annars skulle ha tagit oss ut därifrån utan er hjälp, så tack.” Han sträcker fram handen och Simon tvekar en sekund innan han tar Jace hand och skakar den. Jace reser sig upp när Magnus och Alec sakta kommer in genom dörren. Magnus leder Alec till en av de andra fåtöljerna och sätter ner honom i den.

”Jag är okej Magnus. Jag har fått runor för att hela, om någon minut är jag som mig själv igen.”

Clary som vaknat av allt prat, gäspar och sätter sig upp. ”Hej, Alec är du okej?” Han nickar till svar och tar Magnus hand. Jace kommer fram och ger Clary en puss och en kram. Hon kryper intill honom och suckar. ”Jag är så glad att du är okej. Jag trodde att jag hade förlorat dig.”

”Du kommer aldrig att förlora mig. Det vet du.” Han tittar på henne och hon ler mot honom.

”Alec är okej. Jace är okej. Och sist jag kollade så var Izzy okej. Det som inte är okej är julstämningen. Jag känner ingen julstämning alls här. Ingen gran, inget pynt, inget glitter, inga julklappar. Ingenting!” Säger Simon och ställer sig upp. ”Det är faktiskt julafton, men jag känner ingen julstämning alls här.” Han breder ut armarna och pekar runt i rummet.

”Vill du ha julstämning kan vi väl fixa det.” Säger Magnus och knäpper med fingrarna. Hela rummet pyntas i julens färger med glitter och tomtar. En stor julgran tar plats i ena hörnet av rummet och lådor med julgranspynt och glitter finns vid dess fot. Clary och Simon skyndar sig dit och börjar pynta granen när Izzy kommer in. Hon går fram till Alec och kramar om honom.

”Nu när Izzy är uppe på benen, är det enda som saknas nu bara julklappar.” Säger Simon och vänder sig om. ”Magnus!”

”Nej… Julklappar tänker jag inte trolla fram med magi. De skall ges från hjärtat. Så vad sägs om att göra lite sista-minuten julklapps-shopping?”  

De andra i rummet nickar instämmande och sätter fart mot dörren, på jakt efter de perfekta julklapparna.

 

The Mannequin Challenge: Shadowhunters Style

Publicerat: 2016-12-23, 13:01:54 i Alan Van Sprang/Valentine, Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Katherine McNamara/Clary, Nick Sagar/Victor Aldertree, Shadowhunters, Säsong 2,

The Mannequin Challenge tog världen med storm och nu har Shadowhunters hakat på trenden. Kolla in när skådespelarna Katherine McNamara, Alberto Rosende, Dominic Sherwood, Alan Van Sprang och Nick Sagar gör "The Mannequin Challenge" (En utmaning där de liknar skyltdockor) under inspelningarna av Shadowhunters säsong 2.
 

Julkalender 2016 - Lucka 23

Publicerat: 2016-12-23, 09:00:00 i Julkalender,

I dagens lucka hittar ni del 23 av fanficen. Har ni missat någon tidigare del av fanficen kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11 | Del 12 | Del 13 | Del 14 | Del 15 | Del 16 | Del 17 | Del 18 | Del 19 | Del 20 | Del 21 | Del 22
____________________________
 

Del 23

Krampus och följet går ut i snön som vräker ner. Clary försöker slita sig loss, men Krampus hand sitter fast runt hennes handled. Hon försöker sträcka sig efter serafklingorna som Izzy hängt vid hennes ben, men de är för högt upp. Krampus ger pergamentrullen till Jace vars armar tar rullen och hans mun läser högt det första namnet på listan. Med runan för snabbhet som både Krampus och Jace och Alec har på sig tar de sig till det första huset. Alec som är i någon slags koma tänker Clary, ser ut som en trasdocka där han hänger med huvud och armar. Jace följer efter motvilligt, men ingen av hans armar eller ben lyder honom, vilket gör att det hela ser onaturligt ut när han rör sig. Inget av Jace vanliga smidighet finns kvar, utan han rör sig med stora steg och armrörelser som en robot som styrs av någon annan. Clary försöker ta sig loss för att gå till Jace, men Krampus håller ett hårdare tag om hennes arm.

”Vad är det här?” utbrister plötsligt Krampus som tittar in genom fönstret i huset de står vid, helt klart osynliga för de förbipasserande som nog borde ha vänt på sina huvuden om Krampus stod på trottoaren framför dem. ”NEJ! Det är inte sant. Varför är han här?”

Clary tittar in genom fönstret och ser att barnet innanför håller på att öppna en julklapp. Krampus sliter till sig pergamentrullen från Jace och Clary kan se att namnet på det första barnet försvinner från listan. Krampus spärrar upp ögonen när ännu flera namn längre ner på listan försvinner. ”NEJ! Vad är det som händer?”

”Det som händer är att barnen som inte varit snälla i år har fått ett besök av en snäll man med röd dräkt som tyckte de skulle få en julklapp lite tidigare i år.” Krampus vänder sig om när Magnus börjar prata bakom dem. Magnus kommer sakta gående emot dem och ställer sig bredvid Alec.

”Hur kunde han veta? Hur kan han hinna till alla barnen innan mig? Jag som har skuggjägare blod i mina ådror. Jag hade beräknat att jag skulle hinna kidnappa alla barnen innan julafton.”

”Tja, när jultomten får lite magisk hjälp, så hinner han det mesta.” Säger Magnus och flinar.

”Han kommer inte att hinna till alla barnen.”

”Inte? Titta på listan.”

Krampus tittar på listan över alla barn som inte varit snälla, som för varje sekund krymper. Tillslut står bara ett namn kvar som även det försvinner. ”Nej! Hur kunde du? Den här gången var det min tur. Min tur att ta över världen. Jag skulle ha hunnit om det inte hade varit för dig, trollkarl. Ni skall alltid förstöra allt… Jag hade världens bästa plan den här gången… Inget skulle få stoppa mig.”

”Det du inte visste var att vi hade fler vänner än bara skuggjägare.” Krampus vänder sig till Jace som kommer emot honom. ”Vänner som faktiskt bryr sig om oss. Jag sa ju att våra vänner skulle komma och rädda oss. Men du hade inte räknat med att en av dem skulle vara en trollkarl, eller hur?”

”Du? Hur kan du gå emot mig? Jag styr dig. Ditt blod är mitt blod.” Krampus backar undan från Jace.

”Jag antar att du inte behöver oss nu. Det finns ju ändå inga barn att kidnappa så den förtrollning som du hade över mig och Alec verkar ha släppt.”

”Nej! Det kan inte vara sant… Inte igen.” Krampus släpper ner Izzy på marken och släpper ner Simon som han höll fast med svansen. Krampus vänder sig om och springer iväg när Magnus skjuter iväg en magisk kula som träffar Krampus i ryggen. Han faller ner på snön. När han försöker resa sig upp blir han nerknuffad.

”Vem är det som har övertaget nu?” Säger Jace och får hjälp av Simon, Clary och Magnus att vända Krampus på rygg. Jace ställer sig över Krampus med ett av serafklingorna i handen, som han tagit från Izzy. Jace skall precis till att sätta svärdet i hjärtat på Krampus när han skriker rakt ut och ett rött sken kommer från honom. Jace hoppar undan och landar i snön, han vänder sig snabbt om och ser att det röda skenet blir starkare och starkare.

Julkalender 2016 - Lucka 22

Publicerat: 2016-12-22, 09:00:00 i Julkalender,

I dagens lucka får ni del 22 av fanficen. Har ni missat någon tidigare del av fanficen kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11 | Del 12 | Del 13 | Del 14 | Del 15 | Del 16 | Del 17 | Del 18 | Del 19 | Del 20 | Del 21
 
__________________
 

Del 22

”Jag tror bestämt att vi har fått oinbjudna gäster.” Säger Krampus och går mot väggen där han hörde rösterna komma ifrån. Han sparkar mot väggen och gör ett stort hål i den. Han slår i väggen med handen och hålet blir större. Tillslut är det så stort att han kan se igenom det och ser tre personer som springer iväg. Han följer efter dem och med hjälp av runorna han satt på kroppen, kommer han snabbt ifatt dem och tar tag i Izzy som försöker ta sig loss genom att slänga med sin piska mot Krampus ben. Magnus slänger magiska bollar på Krampus som vänder sig mot Magnus. Han ser trollkarlen som tar upp något från en väska och känner en isande kyla som sprids på armen när Magnus kastar en vätska mot Krampus. Magnus blir förvånad när inget händer.

”Verkar som att din lilla brygd inte fungerar.” Säger Krampus och skrattar. Izzy försöker sparka Krampus men han lyfter henne högre upp och slänger henne över ena axeln. Med den andra handen tar han tag i Simon som försöker slå Krampus på ena benet.

Magnus slänger ytterligare en vätska men inte heller den har någon verkan. ”Det är ingen idé trollkarl. Jag är mycket kraftfullare denna gången. Det som fungerade förra gången kommer definitivt inte att fungera nu. Inte när jag har kraftfullt skuggjägare blod i mina ådror.

”Vad menar du?” Utbrister Izzy och försöker ta sig ner från Krampus axel, men utan att lyckas.

”Alexander och Jace blod rinner i mina ådror. Om ni försöker död mig kommer ni även att döda dem.” Då slutar både Simon och Izzy att slå Krampus och Magnus slutar skicka magiska bollar mot honom. ”Alexanders blod… rinner i dina ådror?” Säger Magnus förvånat.

”Precis. Så om ni inte vill att de skall dö… Kan ni inte döda mig. Däremot har jag inga problem med att döda er. Men var är det roliga i det? Om ni inte vill dö är det bäst att ni följer med mig.” Säger Krampus och går mot det stora hålet i väggen.

”Om döda dig betyder att döda Alexander, så kommer jag hitta ett sätt att separera er. Jag tänker inte låta dig döda Alexander.” Krampus vänder sig om när Magnus frammanar en portal som han kliver igenom.

”Magnus…” skriker Izzy och försöker sträcka sig efter honom, samtidigt som Krampus skriker ”Nej… jag hatar trollkarlar.” Krampus går med tunga steg igenom hålet i väggen och sätter ner Simon och Izzy bredvid Clary. ”Är du okej?” Frågar Izzy Clary som nickar till svar.

Krampus skyndar sig fram till bordet och tar upp den stora pergamentrullen. ”Jag antar att vi måste skynda på processen nu. Ni skuggjägare skall hjälpa mig, annars dör söta lilla Clary här. Och det vill du väl inte Jace?” Säger Krampus och tar tag i Clary. Repen runt hennes armar lossnar och Krampus lyfter upp henne.  ”Den här rullen har namnen på alla barn som inte varit snälla under året. Ni skall alla hjälpa mig att kidnappa dem.”

”Vi kommer aldrig att hjälpa dig!” Säger Jace och tittar argt på Krampus.

”Om det är någon som kommer hjälpa mig, så är det du och din parabatai. Ni är länkade till mig och kommer att lyda mig vare sig ni vill det eller inte.” Då lossar repen runt Jace armar och ben och för första gången på flera timmar kan han röra sig. Han är på väg att ställa sig upp och rusa mot Krampus för att rädda Clary men hans ben lyder honom inte. Jace blir stående vid stolen han precis suttit på och han ser Alecs kropp, med hans hängande huvud som också ställer sig upp.

Krampus tar tag om armarna på Izzy och slänger henne över sin ena axel, med sin svans tar han tag om Simon runt hans midja och lyfter upp honom och Clary dras efter Krampus i hans andra hand. Krampus går mot dörren och Jace och Alec följer motvilligt efter, som genom magi.

Julkalender 2016 - Lucka 21

Publicerat: 2016-12-21, 09:00:00 i Shadowhunters,

I dagens lucka hittar ni del 21 av fanficen. Har ni missat någon tidigare del av fanficen kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11 | Del 12 | Del 13 | Del 14 | Del 15 | Del 16 | Del 17 | Del 18 | Del 19 | Del 20
 
_______________________
 

Del 21

”Magnus jag tror seriöst inte att det finns något här.” Simon går sakta efter Magnus som lyser upp vägen framför dem med magi. ”Det är en lagerlokal. Hur många olika rum kan det finnas?”

”Med tanke på att min magi ledde oss hit, så borde det finnas minst ett rum som vi inte har hittat ännu.”

”Så, gör lite magi och hitta dem?”

Magnus vänder sig mot Simon ”Gör lite magi… Det är inte riktigt så det går till. Plus att min magi kan avslöja oss.” Magnus fortsätter längre fram i korridoren, och skyndar på stegen när de ser en strimma ljus. De stannar framför en dörr och Magnus kikar sakta in, innan han öppnar dörren helt och går in. Simon följer nyfiket efter honom och tar ett djupt andetag när han ser att ljuset kommer från det häxljus som Izzy har i handen.

”Isabelle, vart är Clary?” Frågar Magnus med oro i rösten.

”Ena stunden går vi tillsammans, Clary går bakom mig… sen tyckte jag att jag hörde något och då stannar vi till… Clary säger att hon inte hör något… och när jag vänder mig om är hon helt borta…”

”Vart var ni när du upptäckte att hon var borta?”

”Vi var utanför den här dörren. Jag tänkte att Clary kanske hade hört eller sett något och gått in här. Men som ni ser så är hon inte här… Jag har inte varit här så länge innan ni kom in.”

”Hon borde inte vara så långt borta, eller?” Frågar Simon och ser sig omkring efter några spår från Clary. Då hör de ett skrik som verkar komma från ett rum intill. Magnus och Izzy skyndar dit.

”Jag tror jag hör röster.” Säger Izzy och lägger örat mot väggen. ”Det är definitivt några som pratar på andra sidan. Åh, jag kan inte höra vad de säger dock.”

”Låt oss se efter vem eller vilka det är.” Säger Magnus och framkallar magi framför väggen, som skapar ett fönster in till det andra rummet.

”De kan inte se oss va?” Frågar Simon oroligt.

”Nej, det fungerar bara åt ett håll. Vi kan se dem, de ser bara väggen.” Säger Magnus, när Izzy drar in luft vid åsynen av Jace och Alec som är fastbundna.

”De sitter fast. Hur skall vi få loss dem.” Frågar Izzy nästan samtidigt som Simon säger ”Är det där Krampus? Han är betydligt mycket större än vad jag trodde han skulle vara. Är du säker på att de brygder du har gjort fungerar, Magnus?”

”Nej, inte alls faktiskt.” Svarar Magnus och Simon kan höra i hans röst att han är osäker på vad de skall göra.

”Vad gör vi? Stormar in? Smyger in och hoppas att Krampus inte upptäcker oss?” Frågar Izzy samtidigt som de ser Krampus gå fram till Jace.

”Är det där Clary?” Utbrister Simon och pekar på en person som sitter med ryggen mot dem. Izzy lutar huvudet närmare väggen för att se bättre innan hon nickar ”Ja, det är hon. Vi måste få ut dem därifrån Magnus, kan du inte bara spränga väggen eller nått?”

Simon tittar på Magnus som ser bedrövad ut. ”Det måste väl finnas något du kan göra. Vad är du för trollkarl egentligen? Om du inte kommer på något så kommer jag sparka in väggen. Jag tänker inte låta Clary sitta där inne tillsammans med den där en sekund längre.” Skriker Simon och de ser då att Krampus vänder sitt huvud åt deras håll, han säger något till Jace och kommer sedan emot dem.

Shadowhunters säsong 2 - Production Design

Publicerat: 2016-12-20, 19:59:05 i Alberto Rosende/Simon, Alisha Wainwright/Maia, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Nick Sagar/Victor Aldertree, Shadowhunters, Stephanie Bennett/Lydia, Säsong 2, Video,

 
Följ med bakom kulisserna i denna video, där vi från produktionsdesignern Doug McCullough och den exekutiva producenten Matt Hastings får reda på mer om de kulisser som vi kommer att se i säsong 2 och hur de har tänkt när de har skapat dem.
 
Det mesta av videon kan ni dock se i de "Set Tour"- videor som jag har lagt upp tidigare, men i denna video får vi se några nya små scener.
 

Julkalender 2016 - Lucka 20 & Vinn ett bokpaket

Publicerat: 2016-12-20, 09:00:00 i Julkalender, Tävling,

I dagens lucka hittar ni del 20 av fanficen, ni har även en ny chans att vinna de tre sista böckerna i The Mortal Instruments serien.
 
Ni som inte deltog i den förra tävlingen där ni kunde vinna de tre sista böckerna i The Mortal Instruments, har nu en ny chans genom att svara på frågorna.
 • Vad heter skådespelerskan som spelar Izzy i Shadowhunters?
 • Nämn minst två bokserier (förutom TMI) som Cassandra Clare har skrivit/skriver/planerar att skriva.
 • Vem är Imogen Herondale?
 • Om du fick möjligheten att ge någon TMI-serien i Julklapp, vem skulle du ge böckerna till och varför?
Ni skickar era svar på frågorna till themortalinstrumentsswe@gmail.com. 
 
1 person kommer att vinna bokpaketet och tävlingen har öppet 1 vecka från idag.
 
Glöm inte att ni fortfarande har chans att delta i tävlingen om att vinna de 3 första böckerna i TMI.
__________________
Nedan kan ni läsa fortsättningen i fanficen. Har ni missat någon tidigare del av fanficen kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11 | Del 12 | Del 13 | Del 14 | Del 15 | Del 16 | Del 17 | Del 18 | Del 19
 
___________________
 
 

Del 20

Clary smyger efter Izzy som stoppar henne genom att ta upp handen. ”Vad är det? Ser du något?” Frågar Clary.

”Nej, men jag tyckte att jag hörde något.” Båda blir tysta och försöker lyssna efter ljud.

Clary skakar på huvudet innan hon säger ”Jag hör ingenting. Vad…” Clary vänder sig om när en stor hand läggs på hennes vänstra axel. Hon tittar upp och ser in i ögonen på en varelse som hon antar är Krampus. Clary är på väg att skrika men Krampus drar henne intill sig och lägger en hand för hennes mun så att inga ljud kan komma ut. Krampus backar sakta bakåt, inte ett ljud hörs från honom. Då får Clary syn på runan på hans arm och hon förstår precis varför Izzy inte hör någonting. Krampus bär Clary genom korridoren och ställer ner henne framför en stor dörr.

”Hur kan du ha runor på dina armar? Ingen annan än skuggjägare kan ha runor.” Clary tittar på Krampus som ler mot henne. Han låser upp dörren och drar med Clary in i rummet. De höga fönstren bländar henne och hon kan inte urskilja något i rummet, förutom att två personer sitter framför ett stort bord. Krampus drar med henne fram till bordet och hon spärrar upp ögonen när hon ser vilka som sitter i stolarna. ”Jace” viskar hon och försöker gå fram till honom, men blir stoppad av Krampus som håller fast henne.

”Så du känner min vän Jonathan? Helt underbart.” Krampus tvingar ner Clary i stolen framför bordet som är fullt av böcker och papper. Rep kommer fram och binder fast Clarys armar till stolen.

”Vad vill du mig? Vad vill du med Jace och Alec?” Frågar Clary Krampus som läser på ett papper.

”Clary nej, vad gör du här?” säger Jace och Clary kan höra att han låter helt uppgiven.

”Så du är Clary. Jag är Krampus.” Krampus böjer sig ner och tittar på Clary. ”Du är också en av skuggjägarna förstår jag. Är du här för att rädda Jonathan och Alexander?” Krampus reser sig upp och går fram till Jace. ”Du hade rätt. Det kom någon och räddar er. Men kanske inte det bästa räddningsförsöket. Hon gjorde inget motstånd alls när jag hittade henne. Och hennes vän är ju ett skämt till skuggjägare om det nu är det hon är. Hon hörde inte alls att jag tog lilla Clary här. Ni skuggjägare har blivit sämre med åren. Inte svåra alls att fånga.”

Jace tittar argt på Krampus innan han spottar honom i ansiktet. ”Åh, Jonathan. Lilla Clary har visst rört upp känslor inom dig. Är hon kanske någon du tycker om? En syster? En kärlek?” Jace spottar Krampus i ansiktet återigen innan han säger; ”Släpp Clary. Hon har inget med det här är att göra. Du behöver inte henne. Du har mig och Alec…”

”Det är sant att jag har er. Jag kommer alltid att ha er, med tanke på att erat blod är mitt blod. Men lilla Clary här kan kanske komma till nytta på andra sätt. Hon är väl skuggjägare, precis som ni. Ju fler skuggjägare jag har, desto flera barn kan jag kidnappa.”

”Jag trodde du redan hade kidnappat barnen.”

”Ja, några av dem. Men långt ifrån alla. Skall jag hinna kidnappa alla som är på min lista behöver jag hjälp av er. Tillsammans och med hjälp av några olika runor för snabbhet och tystnad, kan vi kidnappa barnen alla timmar på dygnet. Och nu när vi har blivit så många, kan vi hinna till flera hushåll.”

”Menar du att vi skall hjälpa dig att stjäla barn?” Fråga Clary. ”Du är ju helt sjuk i huvudet. Speciellt om du trodde att jag kom hit tillsammans med bara en vän. De andra kommer nog snart på vart vi är och då är det ute med dig.”

Krampus skrattar och lägger en hand på Jace axel. ”Vad säger du Jonathan? Skall vi berätta för lilla Clary om bandet mellan oss?”

”Vad menar du? Vilket band? Vad är det för band han pratar om Jace?” Clary ser på Jace som undviker hennes blick. Istället ser han på Alec, som Clary inser bara hänger med huvudet och som inte har sagt något alls.

”Skall jag eller du berätta?” Krampus kramar om Jace axel med handen och Jace berättar för Clary om hur Krampus blev skapad och om att hans och Alecs blod är bundet till Krampus. Om att bara en av dem kan vara vakna samtidigt. Om att Krampus även kan få runor på kroppen.

Clary har suttit tyst genom hela Jace berättelse och hon vet inte vad hon skall säga när han är färdig.

”Så du ser lilla Clary, jag och Jace har ett speciellt band. Om någon försöker döda mig, så kommer även Jace och Alexander att dö.”

Shadowhunters säsong 2 - Set Tour: The Institute

Publicerat: 2016-12-19, 18:27:44 i Emeraude Toubia/Isabelle, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Nick Sagar/Victor Aldertree, Nicola Correia Damude/Maryse, Shadowhunters, Stephanie Bennett/Lydia, Säsong 2, Video,

 
Följ med bakom kulisserna och kolla in Institutet. I denna senaste videon får vi en lite bättre inblick i Institutet och dess olika rum. Producenten och regissören Matt Hastings visar oss några av de nya delarna av Insitutet som vi kommer att få se i säsong 2. Vi får även se några scener, som vi har sett i tidigare trailers för säsong 2.
 

Julkalender 2016 - Lucka 19

Publicerat: 2016-12-19, 09:00:00 i Julkalender,

I dagens lucka hittar ni del 19 av fanficen. Har ni missat någon tidigare del av fanficen kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11 | Del 12 | Del 13 | Del 14 | Del 15 | Del 16 | Del 17 | Del 18
 
________________
 

Del 19

”Vart är Magnus?” Frågar Izzy när hon kommer in i rummet.

”Han skulle vara tillbaka om 30 minuter sa han. Det har nu gått 35 minuter.” Svarar Simon efter att ha tittat på sin klocka och utan att titta på Izzy.

”Han kommer nog snart.” Säger Clary och bläddrar i en av böckerna som ligger framför henne på bordet.

I samma sekund ser de en portal som öppnas och Magnus som kliver ut med en stor brun väska i handen, liknande en väska som läkare använde i början av 1900-talet. ”Är ni redo?” Frågar han när portalen stängs bakom honom.

”Vi är redo. Vet du vart vi skall Magnus?” Frågar Izzy samtidigt som hon stoppar ner knivar och serafklingor i bältet hon har runt höfterna.

”Hur många brottslingar skall du fighta samtidigt?” Undrar Simon när han ser på Izzy.

”Inte allt för många hoppas jag. Men jag tänkte ta med några extra klingor till Jace och Alec. Jag tror inte de fick med sig några vapen alls när de blev kidnappade. Så Magnus vart skall vi?”

”Min magi visade på en gata inte allt för långt härifrån så jag tror vi kan ta oss dit på fots. Om vi skyndar oss lite.” Izzy går först ut genom dörren, tätt följd av Magnus. Clary tittar på Simon innan hon säger ”Skall du med, eller?” Han nickar till svar och de följer efter de två andra.

När Izzy öppnar de stora portarna till institutet möts hon av ett vitt täcke på marken och en hinna av snö som vräker ner. ”Vi skall skynda oss till fots sa du.”

”Jag hade inte räknat med så här mycket snö.” Säger Magnus.

"Kan du inte öppna en portal dit så är vi där på nolltid." Säger Simon bakom Magnus.

"Jag kan inte öppna en portal till ett ställe som jag aldrig har varit på. Så vi måste ta oss dit på något annat sätt."

”Jaja, jag skall köra er. Kom bilen står där borta.” Säger Simon innan han drar upp luvan över huvudet som skydd för snön, medan han skyndar sig bort till sin van som står en bit bort. De andra följer efter honom och hoppar in i bilen så for Simon låst upp dörrarna. ”Så vart skall vi?”

Magnus ger honom vägbeskrivning och Simon startar motorn.

****************************

”Är du säker på att det här är rätt ställe?” Frågar Clary Magnus, när Simon stannat bilen. ”Jag menar, det ser ju inte liksom ut som ett ställe där Krampus skulle hålla till.”

”Vad hade du förväntat dig? Ett nedfallet hus och kala träd? Eller ett ställe med mer julstämning, med renar utanför och blinkande lampor? Kom nu jag är säker på att vi är rätt.” Magnus öppnar dörren och kliver ut. Framför dem finns en stor byggnad som ser ut som en lagerlokal med bortvittrade bokstäver på ena väggen som inte går att tyda.

”Bara att gå in, eller?” Säger Simon tyst. ”Vad väntar vi på?”

”Inte det bästa vädret att smyga i, utanför en lagerlokal direkt.” Säger Magnus och skyndar sig till dörren som finns längre bort. De andra följer i hans fotspår i snön. Magnus tittar in genom fönstret i dörren men kan inte se någonting. Han öppnar dörren försiktigt och Clary ber till änglarna att den inte skall knarra. Magnus och gänget skyndar in genom dörren och möts av ett mörkt rum. Izzy tar upp sitt häxljus och lyser runt i rummet. ”Vart skall vi gå?” Frågar hon och tittar på de andra. Magnus pekar bort mot en dörr i andra änden av rummet där de ser en liten ljusspringa. När de kommer närmare hör de några röster och Magnus kikar försiktigt in.

”Jag ser tre konstiga typer där inne.” säger Magnus lågt. ”Jag tror vi kan ta dem snabbt.” Clary och Izzy tar upp sina serafklingor, viskar deras namn och ser dem lysa upp. Magnus öppnar dörren och alla fyra springer in. Izzy sticker serafklingan i den första demonen som försvinner i ett moln av rök. Magnus frammanar ett magiklot som han skickar mot den andra demonen som försvinner i ett blått moln av rök. Den tredje demonen försöker fly undan, men Izzy fångar honom med sin piska, runt hans högra ben och drar honom till dem. Clary ställer sig ovanför honom och sticker sin serafklinga i magen på demonen som även den försvinner.

”Det var ju lättare än vad jag tror.” Utbrister Simon.

”För du gjorde ju ingenting.” Säger Izzy och går fram till Magnus. ”Vad gör vi nu? Alec och Jace måste ju finnas någonstans här inne.”

”Vi får leta vidare. Vi kanske skall dela upp oss två och två? Clary och Izzy ni tar dörren till vänster, så tar jag och Simon som tydligen inte är så bra på att slåss, dörren till höger. Om någon av oss hittar något, kan vi ringa till varandra.”

Simon är på väg att protestera men inser att Magnus nog har rätt. Han följer efter Magnus som med snabba steg går mot dörren. Simon vänder sig om och ser Clary och Izzy som försvinner ut genom den andra dörren.

Shadowhunters säsong 2 - Set Tour: Hunter's Moon & Magnus' Lair

Publicerat: 2016-12-18, 18:41:08 i Alisha Wainwright/Maia, Dominic Sherwood/Jace, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

Följ med bakom kulisserna på Shadowhunters säsong 2 och kolla in två nya videor där vi i den första får en titt på ett nytt ställe för säsong 2, nämligen Hunter's Moon. En varulvsbar där vi bland annat kommer att få se Maia som är bartender där. Vi får även se en väldigt kort scen med Maia och Jace.
 
 
I den andra videon får vi en inblick i Magnus lya, där de har lagt till en del nya saker. Vi får även se en kort scen mellan Magnus och Simon, och även mellan Magnus och Alec.
 
 

Julkalender 2016 - Lucka 18

Publicerat: 2016-12-18, 10:00:00 i Julkalender,

I dagens lucka hittar ni del 18 av fanficen. Har ni missat någon tidigare del av fanficen kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11 | Del 12 | Del 13 | Del 14 | Del 15 | Del 16 | Del 17
 
___________________
 
 

Del 18

Jace tittar på Krampus som sätter Jace stele mot sin arm och väntar otåligt på att något skall hända. Jace börjar le och sedan skratta. ”Problem?” frågar han Krampus som tittar upp på honom. ”Du vet att du måste veta hur runan ser ut, innan du kan rita den på dig själv. Eller också kan det vara för att du inte är någon riktig skuggjägare.”

”Håll tyst. Om jag behöver din hjälp, så frågar jag efter den.” Krampus sätter stelen mot armen igen och Jace ser att Krampus börjar rita något. Jace väntar på att Krampus skall skrika av smärta som alla icke-skuggjägare gör när de får runor applicerade på kroppen. Men Krampus säger inget eller visar att det gör ont. Krampus kanske hade rätt att Jace och Alecs blod rinner i hans ådror, vilket gör att han praktiskt taget är en skuggjägare. Jace hade hoppats att det inte skulle stämma.

”Haha!” Krampus skrattar rakt ut och tittar sedan på Jace med ett stort leende. ”Det fungerade. Dags att testa om det fungerade. Eftersom det snart är jul, är det väl inte helt fel att börja samla in några av de barn som inte varit snälla i år.” Krampus lägger ifrån sig Jace stele på bordet och rullar upp pergamentet som han tittade på tidigare. ”Lättast är väl att ta någon av de barn som är närmast.” Krampus tar med sig pergamentrullen och Jace hör att dörren bakom dem öppnas och sedan stängs.

Jace och Alec är för första gången ensamma, men det finns inget sätt att kontakta Alec. Jace tittar sig omkring efter något som han kan använda till att få loss repen runt hans handleder med. Han ser inget annat än hans stele som ligger på bordet framför honom. Jace försöker hoppa, för att få stolen att röra sig framåt, men han kommer ingenstans. Han tittar på Alec som hänger med huvudet, men hans bröstkorg rör sig så han verkar i alla fall andas.

Dörren öppnas bakom dem och kvinnan kommer in och sätter sig på stolen bakom bordet. ”Var är Krampus?” Frågar Jace.

”Han hade något viktigt att göra.”

”Viktigt? Att kidnappa barn är det viktigt?”

”Jag vet inte vad han skulle göra. Han berättade aldrig det för mig.”

”Men det var ju du som frammanade honom. Du måste väl ha någon kontroll över honom?”

Kvinnan tittar upp på Jace och suckar innan hon säger ”Kära lilla barn, det spelar väl ingen roll vad jag har gjort. Det viktiga är att Krampus är här och han kan erbjuda oss en bättre värld.”

”En bättre värld? Vad är det för värld där han kidnappar barn och vem vet vad han sedan gör med dem.”

”Lämnar tillbaka dem förstås.” Säger kvinnan samtidigt som hon skakar på huvudet åt att Jace inte förstår någonting.

”Va?”

”Självklart kommer han att låta barnen återvända till sina familjer när det nya året tar sin början.”

”Men vad är det då för mening med att kidnappa barnen om han ändå kommer att lämna tillbaka dem.”

”Alla säger att skuggjägare är så smarta. Men historia har aldrig varit din starka sida kanske. Alltså, Krampus tar barnen innan Jultomten har gett dem julklappar, för då är det försent. Krampus håller sedan barnen inlåsta här i närheten tills det nya året börjar och då släpps de fria till att återvända hem.”

”Jag ser fortfarande inte vad meningen med det är.”

”Tar Krampus barnen innan de får julklappar, blir inte deras synder under året förlåtna och barnen blir alltså inte snälla. Sedan återvänder de till sina familjer och kan då sprida sina synder vidare.”

”Så Krampus planerar att ta över världen med småbarn? Det var ju något nytt.”

”Nej, inte nytt. Genom åren har det funnits människor var synder inte blivit förlåtna och de har spridit sina synder vidare. Tyvärr har alltid goda människor kommit iväg. Jultomten har blivit smartare och hittat nya vägar att ge barnen julklappar så att de blir snälla. Men detta året, tack vare dig och din parabatai, finns det inget som kan stoppa Krampus. Hahah. Han kommer att hinna ta så många barn, tack vare er.”

Shadowhunters säsong 2 trailer - Parabatai

Publicerat: 2016-12-17, 13:00:00 i Alan Van Sprang/Valentine, Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Nick Sagar/Victor Aldertree, Nicola Correia Damude/Maryse, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

En ny trailer för Shadowhunters säsong 2 har släppts. Denna trailer fokuserar på Jace och Alec och det faktum att de är Parabatai.
I trailern får vi se en del parabatai-scener från säsong 1 och även en hel del nya scener från säsong 2, där Alec försöker göra allt för att hitta Jace. Och Jace som är "fånge" hos Valentine.
 

Julkalender 2016 - Lucka 17 & Vinn ett bokpaket

Publicerat: 2016-12-17, 10:00:00 i Julkalender,

I dagens lucka hittar ni del 17 av fanficen och en tävling där ni återigen kan vinna ett bokpaket med de tre första böckerna i The Mortal Instruments.
 
Ni som inte deltog i den förra tävlingen där ni kunde vinna de tre första böckerna i The Mortal Instruments, har nu en ny chans genom att svara på frågorna.
 • Vad heter skådespelaren som spelar Jace i Shadowhunters?
 • Hur många böcker finns det i The Mortal Instruments serien?
 • Vad heter Isabelle och Alecs föräldrar?
 • Vilken karaktär i Cassandra Clares universum skulle du vilja ge en julklapp till och varför? Och vad skulle det vara?
Ni skickar era svar på frågorna till themortalinstrumentsswe@gmail.com. 
 
1 person kommer att vinna bokpaketet och tävlingen har öppet 1 vecka från idag.
 
Glöm inte att ni fortfarande har chans att delta i tävlingen om att vinna de 2 första böckerna i serien Magisterium.
 
________________
Nedan kan ni läsa fortsättningen i fanficen. Har ni missat någon tidigare del av fanficen kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11 | Del 12 | Del 13 | Del 14 | Del 15 | Del 16
________________
 
 

Del 17

”Så är vi helt säkra på att det är Krampus? Jag menar, tänk om du gör en brygd och så är det fel liksom.” Säger Simon och bläddra snabbt igenom en bok som han egentligen inte alls läser i.

Clary tittar surt på Simon, ”Det är ju det vi skall ta reda på. Om Magnus hittar rätt trollformel så kan vi söka efter dem.”

”Jaha, jag trodde vi var vid stadiet att göra en brygd eller nått.”

”Vi kommer till det.” Säger Magnus och plockar upp en tjock bok med trasiga sidor. ”Först måste vi lokalisera var de är. Kan någon hämta en jordglob?”

Izzy skyndar iväg och kommer tillbaka efter fem minuter med en jordglob som hon ställer på bordet framför Magnus. ”Tack Izzy. Jag behöver något från Alec och Jace, vad som helst. Bara jag har något som tillhör dem som jag kan använda för att söka efter dem.”

Clary och Izzy skyndar iväg och Clary kommer tillbaka med en tröja som tillhör Jace och Izzy kommer med Alecs pilbåge. ”Perfekt. Lägg dem på bordet bredvid jordgloben.”

Magnus håller sina händer över jordgloben som börjar snurra. Blå magi kommer från hans fingrar och snurrar runt jordgloben som helt plötsligt stannar till och den blå magin centreras över USA. ”Okej, någon som har en karta över USA?” Izzy springer iväg igen och kommer tillbaka med en kartbok. Hon öppnar sidan för USA och Magnus håller återigen händerna över. Den här gången centreras hans magi över New York. ”Då är de inte så långt borta i alla fall. Okej New York.” Magnus får upp en karta över New York och upprepar processen. Magin stannar vid en gata som Clary aldrig har hört förut.

”Dags att vi gör oss redo för att hämta hem dem.” Säger Izzy och skyndar iväg för att byta kläder. Clary följer efter henne medan Simon stannar kvar och tittar på Magnus. ”Dags för en brygd nu kanske?”

”Precis. Men den kan jag inte göra här. Säg till Izzy och Clary att jag är tillbaka om en halvtimme.” Magnus frammanar en portal som han kliver igenom och försvinner. Simon sitter kvar och tittar in i elden som börjar slockna. Simon vänder sig om när dörren slås upp.

”Varför håller alla på och springer hela tiden?”

”Vem är du?” Frågar Simon den för honom okända mannen.

”Jag heter Erik, vem är du?” Erik blir stående i dörröppningen, lägger armarna i kors och tittar på Simon.

”Jag heter Simon. Jag känner de som bor här.”

”Jag känner också de som bor här. Eller en av dem i alla fall. Isabelle och jag har tränat tillsammans ett tag.”

Simon spärrar upp ögonen när Erik nämner Izzy. ”Du och Izzy tränar tillsammans? Tränar på vad då om man får fråga.”

”Lite allt möjligt. Isabelle vill lära sig olika kampsporter och jag är expert på det hemma i Idris. Du har möjligtvis inte sett till Isabelle?”

”Så du är skuggjägare?”

”Helt korrekt. Har du sett Isabelle? Vi måste köra igång vårat eftermiddagspass snart.”

”Jag har sett Izzy. Men jag tror inte hon har tid att träna något eftermiddagspass. Vi skall liksom iväg och rädda hennes bror.”

”Rädda hennes bror? Jag visste inte ens att han varit borta.”

”Ha, du kanske inte är så nära vän med Izzy som du tror.”

”Simon vem pratar du med?” Hörs Clarys röst från korridoren. Simon ser henne komma närmare dörren, bakom Erik. Hon stannar till när hon får syn på Erik. ”Åh, Erik.”

Han vänder sig om och släpper in Clary i rummet som går fram till Simon. ”Om du letar efter Izzy så är hon på sitt rum och byter kläder. Och hon skulle hämta några serafklingor tror jag.”

 

Shadowhunters 2x02 "Parabatai Lost" - Beskrivning & Bilder

Publicerat: 2016-12-16, 19:24:40 i Alisha Wainwright/Maia, Bilder, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Katherine McNamara/Clary, Nick Sagar/Victor Aldertree, Shadowhunters, Säsong 2,

Freeform har släppt ett gäng med bilder och en officiell beskrivning från Shadowhunters avsnitt 2x03 med namn Parabatai Lost. Avsnittet sänds 16 Januari i USA och finns på Netflix från 17 Januari.
 
 
Kolla in alla bilder som släppts i albumet nedan:
 
Beskrivningen av avsnittet är följande:
Already cut off from the Institute and his friends, Jace finds his situation worsen when he becomes a target for the New York wolf pack who believe Jace to be a killer. And don’t forget about Aldertree and the Shadowhunters who continue their own hunt for Jace! With Jace becoming the most wanted man in New York, can his friends get to him before everyone else?

Meanwhile, Simon is on a search of his own as Raphael puts pressure on him to find Camille.

Shadowhunters säsong 2 - Nytt intro

Publicerat: 2016-12-16, 14:41:36 i Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

I videon nedan kan ni se det nya introt för säsong 2. Tillskillnad mot så många andra serier som i dagens läge endast brukar visa tv-seriens titel, har Shadowhunters fortsatt med att ha ett längre intro.
 
I detta nya intro för säsong 2 får vi se närbilder av skådespelarna och deras olika vapen.
 
 
Gillar ni detta intro bättre än det för säsong 1?

Julkalender 2016 - Lucka 16

Publicerat: 2016-12-16, 09:00:00 i Julkalender,

I dagens lucka hittar ni del 16 av fanficen. Har ni missat någon tidigare del av fanficen kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11 | Del 12 | Del 13 | Del 14 | Del 15
_______________________
 

Del 16

”Vad tänker du göra med oss?” Skriker Alec och försöker slita sig loss.

”För sista gången, jag tänker inte göra något med er. Bara hålla er vid liv.” Svarar Krampus och studerar boken som ligger framför honom.

”Varför kan du inte väcka Jace? Jag kanske vill ha någon annan att prata med än bara med dig.” Alec tittar argt på Krampus som sakta höjer huvudet och tittar på Alec.

”Visst, jag kan väcka Jace. Men då kommer du att somna. Det är liksom erat straff, för att jag skall kunna hålla mig själv vid liv. Bara en av er kan vara vaken samtidigt, så länge som erat blod är sammankopplat med mitt. Men visst. Om du så gärna vill att Jace skall vakna.” Krampus reser sig upp och går fram till Alec. Han ställer sig mellan Alec och Jace, och lägger sina händer runt deras handleder. Alec känner Krampus klor som skär in i underarmen. Alec är på väg att skrika rakt ut men då blir hans huvud tungt och det faller framåt.

Jace reser upp huvudet och blinkar med ögonen. Han tittar sig omkring och ser att den röda varelsen står mellan honom och Alec. ”Välkommen Jonathan.” Krampus släpper Jace hand och går bort till bordet som kvinnan suttit vid. Jace ser att Alec sitter i stolen bredvid honom med hängande huvud. ”Din vän Alexander ville att jag skulle väcka dig. Jag antar att du vet vem jag är.”

”Ja, jag har hört allt som ni har sagt. Du är Krampus och du tänker kidnappa barn.”

”Ah, intressant. Så du var alltså vid medvetande men inte vaken. Då är nog Alexander i samma tillstånd nu.”

”Alltså… Du kan inte bara hålla oss inlåsta här för resten av våra liv.”

”Varför inte?”

”Du bara kan inte det… Fattar du inte det. Våra liv är därute. Jag dör hellre än att vara inlåst i det här rummet med dig.” Jace försöker ta sig loss, men repen runt hans ben och händer rör sig inte en millimeter. ”Våra vänner kommer snart att hitta oss och då är det ute med dig. Fattar du, då kommer du att dö.”

”Haha, ni människor är så dumma. Alla har sagt att skuggjägare skall vara så mycket smartare än andra människor, men ni är precis lika dumma som dem.”

”Dumma?!” Fnyser Jace och tittar på Krampus som reser sig upp. Han går förbi Jace och Jace hör honom öppna dörren. Krampus mumlar något till någon utanför dörren. Dörren stängs och Krampus kommer tillbaka och sätter sig på stolen bakom skrivbordet. ”Menar du att vi är dumma som inte förstår din plan?” Frågar Jace.

”På sätt och vis. Det har blivit dags för mig att inleda min plan.” Mer hinner Krampus inte säga fören dörren öppnas och kvinnan som Jace pratade med tidigare kommer in med en rulle som hon ger till Krampus. Krampus tackar kvinna som går ut. ”Det här Jonathan är början på min plan.” Krampus tar med sig rullen och ställer sig bredvid bordet. Han slänger iväg rullen och ett långt pergamentpapper rullas ut. Det måste vara flera meter långt tänker Jace.

”Vad är det för något?” Frågar Jace oroat.

Krampus ler när han ser på Jace. ”Det här är namnen på alla barn som har varit dumma och syndat under året. Det är de barn som vi skall straffa innan Jultomten hinner ge julklappar till dem.”

”Och hur skall du lyckas med det? Det måste vara några tusen namn där.”

”Det är därför jag har dig och Alexander. Med erat skuggjägare blod i mina ådror kan jag få runor som gör mig starkare och snabbare än vad jag var förra gången. Och med eran hjälp kan vi hinna till alla barn.”

”Förra gången?”

”Ja, förra gången för 200 år sedan. De skuggjägarna var ett skämt för sitt släkte. Men jag har hört att ni två är de bästa skuggjägarna som finns. Erat blod måste alltså vara hur bra som helst, vilket nu finns i mina ådror. Dags att sätta igång antar jag.” Krampus rullar ihop pappret och lägger det bordet. Jace spärrar upp ögonen när han ser att Krampus sträcker sig efter något på bordet och plockar upp Jace stele.

Shadowhunters 2x02 "A Door Into the Dark" - Bilder

Publicerat: 2016-12-15, 19:14:10 i Alberto Rosende/Simon, Bilder, Emeraude Toubia/Isabelle, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Maxim Roy/Jocelyn, Nick Sagar/Victor Aldertree, Shadowhunters, Stephanie Bennett/Lydia, Säsong 2,

Freeform har släppt några bilder från Shadowhunters avsnitt 2x02 - A Door Into the Dark. Avsnittet sänds 9 Januari, 2017 i USA och kommer finnas på Netflix i Sverige från den 10 Januari.
 
 
Ni kan se alla bilder från avsnittet i albumet nedan.
 
källa

Shadowhunters 2x02 "A Door Into the Dark" - Beskrivning & Bild

Publicerat: 2016-12-15, 13:00:00 i Alberto Rosende/Simon, Nick Sagar/Victor Aldertree, Shadowhunters, Säsong 2,

Shadowhunters avsnitt 2x02 - A Door Into the Dark har nu fått en officiell beskrivning. En bild från avsnittet har också släppts på Simon och Victor Aldertree (spelad av Nick Sagar).
 
Avsnittet kommer sändas 9 januari, 2017 i USA och finns på Netflix i Sverige från den 10 januari.
Beskrivningen av avsnittet är följande:

Clary struggles to find where she belongs, while Simon seeks Magnus’ help in “A Door Into the Dark,” an all new episode of “Shadowhunters,” airing MONDAY, JANUARY 9 (8:00 – 9:00 PM EDT) on Freeform.

The hunt is on for Jace Wayland and Alec and Isabelle hope to reach him before the rest of the Shadowhunters do. With orders from the Clave of “shoot to kill,” the Lightwood siblings must act fast. Also on his own search, Simon finds himself at odds with both Raphael and Aldertree so turns to Magnus for help.

Meanwhile, Clary struggles to find where she belongs since she doesn’t seem to fit into the Shadowhunter world, yet can’t go back to her mundane life.

Julkalender 2016 - Lucka 15

Publicerat: 2016-12-15, 09:00:00 i Julkalender,

I dagens lucka fortsätter äventyret med del 15 av fanficen. Har ni missat någon tidigare del av fanficen kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11 | Del 12 | Del 13 | Del 14
_________________________________
 

Del 15

Magnus tar ett djupt andetag innan han säger: ”Jag pratade med Marcus. Han är, eller var… en skuggjägare, en av de bästa faktiskt… kanske dock inte när det kommer till att slåss mot demoner, men han alltid älskat att lära sig nya kunskaper och hela sitt liv spenderade han framför böcker för att lära sig så mycket som möjligt om både det ena och det andra. Han var en perfekt kandidat till att bli en av Tystbröderna som ni nog förstår. Men hela händelsen med att skuggjägare kidnappades och försvann och aldrig hittades igen, var lite för mycket för Marcus. Han som vill veta allt, spenderade sin sista tid i livet åt att lösa mysteriet med de försvunna skuggjägarna. Tyvärr blev han dödad innan han fann svaret, av vad vill han dock inte säga. På grund av att han inte hann få nått svar på frågan så funderar han fortfarande och befinner sig hos Tystbröderna ihop om att få reda på svaret så småningom.”

”Varför kunde han inte bli en av bröderna?” Frågar Simon viskande. Clary slår till honom på armen och tittar surt på honom. ”Det är väl inte det viktigaste. Låt Magnus få prata klart.”

”Tack Clary,” säger Magnus innan han fortsätter ”Marcus berättade dock för mig det han lyckades få reda på när han levde. Vilket var att det alltid försvann två skuggjägare åt gången. Dessa var alltid parabatai. Troligen för att parabatai skuggjägare har ett starkt band och att de tillsammans nästan blir oövervinnerliga i strid. Om man vill tortera en skuggjägare, kan man skada hans eller hennes parabatai. Då brukar de nästan alltid avslöja det som, vem det än är, vill veta. Det är alltså smart att kidnappa skuggjägare som är parabatai.”

”Och var det därför som Jace och Alec är tagna? För att torteras?” Frågar Izzy som satt sig längre ut på soffan för att komma närmare Magnus.

Magnus tittar på Izzy och lyfter axlarna ”jag vet inte om det är därför. Det är möjligt. Marcus sa också något som jag har misstänkt men inte riktigt vetat om… att när skuggjägare blir parabatai, binds deras blod samman och i en trollformel där blod behövs, kan skuggjägare blod och speciellt parabatai blod, om det är från båda skuggjägarna göra att trollformeln blir så mycket starkare än om blod från en mondän används.”

”Så du tror alltså att deras blod har använts till någon trollformel?” Frågar Clary.

”Troligen… det kan vara att någon vill frammana en mäktig demon. Marcus däremot sa något annat. Han hade hört ett rykte om att någon ville återuppväcka Krampus.”

Simon skrattar till ”Krampus. Den Krampus som straffar barn som inte varit snälla under året?”

Clary, Izzy och Magnus tittar på Simon. ”Vaddå? Ni tror väl inte att Krampus är på riktigt?”

”Varför inte?” Säger Clary ”Med allt som vi har sett sedan jag fick reda på att jag är en skuggjägare, tänker jag inte säga att något INTE är på riktigt, innan vi har bevisat motsatsen.”

”Men kom igen… Krampus… Han är typ motsatsen till Jultomten. Han straffar barn som varit olydiga.”

”Han gör mer än det, enligt Marcus.” Säger Magnus. ”Det är rätt som du säger att Krampus straffar barn som inte varit snälla, enligt en legend som Marcus läst om så stjäl Krampus barnen och tar dem med till hans hem eller håla eller vart han håller till.”

”Varför skulle Krampus stjäla barn?” Frågar Izzy.

”Vem vet, han kanske håller på med barnarbete eller något?” Föreslår Simon och får återigen onda blickar riktade mot sig. ”Varför tittar ni på mig på det viset? Är alla mina idéer så dåliga?”

”Simon jag tror inte Magnus var klar med att berätta.” Säger Clary och lägger en hand på Simons arm.

”Enligt legenden så kan Krampus bara stjäla barnen innan jultomten hinner ge barnen julklappar. Och om Krampus hinner ta barnen så håller han dem inlåsta tills efter nyåret. Då släpper han dem och de kan återvända hem, men deras synder under året har inte blivit förlåtna, vilka de tydligen blir om de hinner få julklappar. Barnen blir därmed onda och kommer att sprida sin ondska till resten av sin familj och andra som de stöter på. Sakta men säkert kommer hela världen att bli infekterad av ondska och Krampus makt kommer att öka… Tillslut kommer inte Jultomten att hinna ge julklappar till alla barn som har syndat och Krampus kan ta över hela världen.”

Julkalender 2016 - Lucka 14

Publicerat: 2016-12-14, 09:00:00 i Julkalender,

I dagens lucka hittar ni del 14 av fanficen. Har ni missat någon tidigare del av fanficen kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11 | Del 12 | Del 13
 
__________________

Del 14

Alec tittar på den röda varelsen som står framför honom. Den är 2 meter lång, med två horn som sticker ut från pannan och böjer sig bakåt som på en get. Han öron är stora och spetsiga och han har en svans som delar sig i två längst ut. Hans lång klor gör stora märken i golvet när han går bort till kvinnan som sitter bakom skrivbordet. Hon ser helt förtrollad ut, precis som att varelsen är en Gud.

”Vad vill du med mig och Jace egentligen?” Frågar Alec och tittar på varelsen. Den vänder sig om, lägger sitt stora huvud på sidan och stirrar på Alec.

”Alexander. Att du inte har förstått ännu att jag egentligen inte vill något med dig. Jag måste bara hålla dig och Jace vid liv, annars kan jag inte existera. Erat blod, så länge det flyter i era ådror kommer det även att flyta i mitt.”

”Så vadå? Vi skall vara sitta här för evigt? Så att du kan göra vad då? Ta över världen?”

Varelsen går tillbaka till Alec, böjer sig ner och tittar på honom. ”På sätt och vis. Det är väl snart jul, den mest fantastiska tiden på året?”

”Varför det?” Frågar Alec förbryllat. ”Julen är ju för alla glada människor, det är ju bara julklappar, snö, glada människor, konstiga dofter, snö och jultomten. Typ inget av det som du verkar att vara.”

”Åh, Alexander. Vi är nog mer lika än du tror. Du verkar inte vara ett stort fan av Julen.”

”Nej, inte direkt.” Säger Alec och tittar bort.

”Jultomten. Vilket skämt.” Säger varelsen och ställer sig upp. ”Den tjocka mannen som ger julklappar till alla barn. Till alla snälla barn skall vara det vara. Har inte barnen varit snälla, skall de absolut inte få några julklappar. Då blir det smisk och sedan ner i min säck.”

”Va?” Säger Alec förvånat och tittar på varelsen.

”Huh, du har visst inte hört talas om mig, har du?”

”Så du har ett namn?”

”Självklart har jag ett namn. Jag är Krampus. Du måste ha hört talas om mig.”

Alec skakar på huvudet ”Nej, tyvärr inte.”

”Va? Så länge kan jag väl inte ha varit borta? Vilket år är det?” Skriker Krampus och går med snabba steg fram till kvinnan som helt plötsligt verkar vakna ur en förtrollning.

”Det är 2016, Krampus.” Säger hon och ställer sig upp. ”Det är dags för dig och mig att ta över världen.”

”Ta över världen… Ett barn i taget.” Säger Krampus och sätter sig på stolen som kvinnan precis rest sig ifrån. ”Den här gången skall ingen få stoppa mig. Inte den tjocka gubben med skägget, eller några dumma skuggjägare.”

”Dumma skuggjägare?” Frågar Alec.

”Dumma skuggjägare. De stoppade mig i sista stund, förra gången jag var här. Det skall INTE få inträffa den här gången. Kvinna, har du en lista på alla barn som inte varit snälla i år? Vi måste börja nu om vi skall hinna hämta alla barn innan jultomten hinner ge dem julklappar. För då är det för sent. Den jädra julklappen är förtrollad med något. Så fort barnet rör vid den så blir alla deras synder under året raderade och jag kan inte ta dem.”

”Så du menar, att du förra gången blev överlistad av Jultomten?” Säger Alec och skrattar.

”Skratta du bara skuggjägare. Den gången hade jag inte det jag har nu.”

”och vad är det?”

”Du och din parbati givetvis!” Säger Krampus och flinar stort.

3 nya sneak peeks från 2x01 "This Guilty Blood"

Publicerat: 2016-12-13, 13:23:00 i Alan Van Sprang/Valentine, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Maxim Roy/Jocelyn, Shadowhunters, Stephanie Bennett/Lydia, Säsong 2, Video,

3 nya sneak peeks från Shadowhunters avsnitt 2x01 "This Guilty Blood" har släppts. Avsnittet kan vi i Sverige se från den 3 januari 2017 på Netflix.
 
I denna första får vi se Clary och Jocelyn som återförenas:
 
I den andra får vi se Alec, Izzy, Magnus och Lydia som är desperata i jakten på Jace:
 
I den tredje sneak peeken får vi se Jace och Valentine som är på väg att slåss med varandra.
 
Någon mer än jag som är överlycklig över designen på den nya serafklingorna (seraphblades)? De ser ut som svärd och inte plastsvärd som de gjorde i säsong 1.

Julkalender 2016 - Lucka 13 & Vinn ett bokpaket

Publicerat: 2016-12-13, 09:00:00 i Julkalender, Tävling,

Hoppas ni har en trevlig Lucia! I dagens lucka hittar ni del 13 i fanficen, ni hittar också ett bokpaket. Genom att svara på frågorna har ni möjlighet att vinna de två första böckerna i Magisterium serien som Cassandra Clare skriver tillsammans med Holly Black. 
 
För att ha en chans att vinna båda böckerna skall ni svara på frågorna. Julklappsrim verkar inte ha gått hem hos er, då det inte har kommit in så många svar på de förra tävlingarna. Denna gången behöver ni därför bara svara på frågorna.
 • Vad heter skådespelaren som spelar Simon i Shadowhunters?
 • Hur många böcker kommer Magisterium serien att bestå av?
 • Vem är Broder Jeremiah?
 • Vilken karaktär i Cassandra Clares universum skulle du vilja spendera julen med och varför?
Ni skickar era svar på frågorna till themortalinstrumentsswe@gmail.com. 
 
1 person kommer att vinna bokpaketet och tävlingen har öppet 1 vecka från idag.
 
Glöm inte att ni fortfarande har chans att delta i tävlingen om att vinna de 3 sista böckerna i TMI
_________________
Del 13 av fanficen följer nedan. Har ni missat någon tidigare del av fanficen kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11 | Del 12
_________________
 

Del 13

Clary och Izzy ser Magnus som kommer ner för trappan och han ser inte direkt glad ut.

”Vad är det Magnus?” Frågar Clary oroligt. ”Träffade du honom? Visste han något om de försvunna skuggjägarna?”

”Ja, jag träffade honom. Han var dock inte speciellt glad att träffa mig. Men vi gjorde en deal och han berättade för mig vad han vet.”

”Och vad vet han?”

”Han trodde att han visste varför skuggjägarna för 200 år sedan hade blivit kidnappade.”

Clary är på väg att säga något mer när Magnus stoppar henne genom att säga ”Jag är trött på de här grottorna. Jag berättar mer när vi kommer tillbaka till institutet.” Magnus skyndar med snabba steg tillbaka genom grottorna som de kom ifrån. Hur han hittar tillbaka förstår inte Clary, hon tycker bara att alla grottor ser likadana ut. Men på något sätt lyckades de ta sig ut snabbare än de kom in. När de kommer ut frammanar Magnus en portal som han stiger igenom, med Clary och Izzy tätt efter sig.

”Så skönt att komma bort från de hemska grottorna. Jag förstår inte hur Tystbröderna orkar leva där nere. Det är ju så mörkt och kallt.” Säger Clary och går fram och värmer sig vid den tända brasan.

”Bröderna är inte som dig och mig direkt. De kan antagligen inte känna varken kyla eller beröras av mörker.” Säger Izzy och sätter sig bredvid Clary på soffan framför brasan.

”Vem har tänt brasan?” Frågar Magnus och ser sig omkring. ”Det var ju bara vi här när vi besökte Benstaden. Så vem har tänt brasan?”

”Det var jag.” säger en röst bakom dem. Clary och Izzy vänder sig om och får se Simon som sitter på en stol vid det stora bordet. ”Jag har försökt att ringa dig Clary, men du har inte svarat, så naturligtvis blev jag orolig. Jag försökte sedan att ringa Izzy men inte heller där fick jag något svar. Varken Alec eller Jace svarar så jag antog att ni var ute på något uppdrag.”

”Mobiltäckningen är nog inte den bästa i Benstaden.” Säger Clary och skyndar fram till Simon. Hon ger honom en stor kram.

”Vad har ni gjort i Benstaden? Besökt bröderna? Borde finnas trevligare sysselsättning än det.” Clary släpper Simon och tittar på honom.

”Har du inte hört?” Frågar Clary.

”Hört vad då?”

”Jace och Alec är försvunna.” Säger Clary och känner att tårarna börjar rinna ner för hennes kinder. Simon hjälper henne att sätta sig på en stol.

”Varför är det aldrig någon som berättar något för mig?”

”I just det här fallet kanske det inte fanns någon tanke på att berätta för dig. Du är varken släkt eller har ett förhållande med Jace eller Alec.” Säger Magnus och sätter sig bredvid Clary.

”Men ändå. Det finns något som heter en mobiltelefon, Magnus och Izzy. Så svårt är det inte att ringa eller skicka ett SMS.” Simon tittar från Clary till Izzy, men ingen av dem vill tittar på Simon. Det hade verkligen inte slagit någon av dem att Simon kanske borde få veta något. ”Jag räknar ändå Jace och Alec som mina vänner. Även om vi kanske inte är jättenära vänner, men vänner ändå.”

”Du är här nu. Och det är väl det viktigaste. Så Magnus vad fick du reda på?” Säger Izzy och tittar på Magnus.

Shadowhunters säsong 2 - 2 nya exklusiva promovideor

Publicerat: 2016-12-12, 12:47:22 i Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Maxim Roy/Jocelyn, Nick Sagar/Victor Aldertree, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

 
Shadowhunters säsong 2 har premiär om mindre än en månad och nu har 2 nya exklusiva promovideor för den nya säsongen släppts. I videorna kan vi se en hel del nya scener från den kommande säsongen och från de små klippen att dömma så kommer det definitivt bli en mycket mörkare säsong än vad vi sett i säsong 1.
 
 
Shadowhunters säsong 2 har premiär 2 januari 2017 i USA och kommer att kunna ses på Netflix i Sverige från den 3 januari, 2017.

Julkalender 2016 - Lucka 12

Publicerat: 2016-12-12, 09:00:00 i Julkalender,

I dagens lucka hitta ni del 12 i fanficen. Har ni missat någon tidigare del av fanficen kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11
 _______________________________
 
 

Del 12

”Krampus?” Frågar Jace förbryllat. ”Vem är Krampus?” Han tittar på kvinnan som håller på att lägga en mängd olika saker i skålen. ”Jag tror inte jag känner någon Krampus! Alec, känner du någon Krampus?”

Alec skakar på huvudet och tittar på Jace. Jace ser att han ser likblek ut och han blir orolig för honom. ”Alec är du okej?”

Alec skakar på huvudet som sedan hänger slappt. ”Alec? Vad har ni gjort med Alec? Vad är det för fel på honom?”

”Det är inget fel på din parabatai, Jace. Han kommer att bli okej. Vissa klarar inte av blod bara.”

”Klarar inte av blod? Alec är ju en skuggjägare. Det är klart han klarar av blod. Ni måste ha gjort något annat med honom.”

Kvinnan tittar på Jace och sedan på Alec. Hon går fram till honom och känner på hans puls. ”Han är okej. Han är inte död än. Han har bara svimmat eller nått.” Hon går tillbaka till sitt skrivbord och läser i boken som hon har uppslagen. ”Låt honom vara bara. Ingen av er kommer att leva så mycket längre till ändå.”

”Vad pratar du om? Du har ju fått vårat blod. Varför kan du inte bara släppa oss?” Jace drar i repen som binder fast honom i stolen.

”Jace, jag har sagt till dig ett antal gånger, att det inte är någon idé att du försöker att slita dig loss, för det kommer inte att fungera.”

”Varför kan du inte bara säga varför du har oss kvar?”

”Jag behöver två personer till blodsoffring.” Kvinnan tar skålen från vilken det kommer en röd rök. Hon ställer skålen på golvet mellan Alec och Jace. Den röda röken sprider sig i rummet och Jace känner en doft av lik och död. Kvinnan hämtar boken från skrivbordet, ställer sig framför Jace och Alec och håller upp boken i luften. Den röda röken ser ut att försvinna in i boken, från vilken blod ser ut att droppa ner i skålen. En droppe hamnar på Jace hand, från vilken det börjar ryka och han känner att det bränner till.

Kvinnan börjar säga något på ett språk som inte Jace förstår. Den röda röken i rummet cirkulerar runt och Jace har svårt att se. Röken tränger ner i hans lungor och känner sig sömnig. Han försöker att hålla sig vaken, men röken sticker honom i ögonen. Alec har tur som svimmade, tänker han och ser i ögonvrån att något stor och rött börjar formas där skålen stod mellan honom och Alec. Han blinkar frenetiskt för att få bort röken från ögonen, men det verkar bara förvärras. Han känner en stor hand som sluts runt hans handled och sedan blir allt svart.

”Jace, är du okej?” Han hör Alecs röst, men den låter långt borta. Jace försöker lyfta upp huvudet, men det känns alldeles för tungt. ”Jace, hör du mig? Kom igen Jace vakna.”

Jace försöker lyfta huvudet igen, men det känns som att det är något som håller det nere. Och sedan hör han en röst som säger ”Din älskade Jace kan inte vakna ännu, Alexander Lightwood skuggjäggare! Du kanske inte förstår att jag styr Jace nu och han kommer inte att vakna fören jag vill att han ska vakna, Alexander.”

Jace försöker öppna ögonen för att se vem det är som pratar med Alec. Men hans ögon vill inte lyda honom.

”Varför kan du inte bara väcka honom? Han är ju nästan vaken redan!” Utbrister Alec och tittar på Jace.

”Alexander, Alexander, Alexander… Får jag kalla dig Alex?” Hör Jace rösten säga.

”Nej det är Alec!” Skriker han. Jace kan höra att Alec försöker ta sig loss från den stol som han sitter fast i.

”Okej Alec! Så här är det förstår du… Anledningen till att jag inte vill väcka Jace ännu är för att du då kommer att hamna i samma koma som Jace nu befinner sig i. Och det vill du väl ändå inte?”

Julkalender 2016 - Lucka 11

Publicerat: 2016-12-11, 10:00:00 i Julkalender,

Hoppas ni har en bra 3:dje advent! I dagens lucka hittar ni del 11 i fanficen. Har ni missat någon tidigare del av fanficen kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 
_____________________
 
 

Del 11

”Magnus! Magnus är det verkligen du?”

”Det är jag” säger Magnus och går med öppna armar, upp för trappan.

”Om du är här nere och lyckats hitta mig här, så måste det vara av en väldig viktig orsak.”

Magnus fortsätter att ta ett steg i taget i trappan. Han stannar när en mörk skepnad kommer in framför honom. ”Marcus! Det var inte igår!” Säger Magnus med ett leende och tittar på skepnaden som sakta sänker sig ner. Ett grått genomskinligt ansikte tittar tillbaka på Magnus, med döda och ledsna ögon.

”Magnus Bane! Den store trollkarlen Magnus Bane! Du är dig lik Magnus. Då har vi småpratat. Säg nu vad det är du vill mig, så att du kan lämna mig ifred sedan.”

”Just det, det var du som aldrig ville småprata. Okej, rakt på sak… Två skuggjägare har vad vi tror, blivit kidnappade, de är parabatai…” vid ordet parabatai spärrar Marcus upp ögonen ”Jag misstänkte att det skulle fånga ditt intresse. Vi vet att det var några skuggjägare som blev kidnappade för 200 år sedan. Vad vet du om det Marcus?”

Spöket skakar på huvudet ”Jag vet inget om det. Jag har varit här i över 200 år. Jag vet inget om kidnappade eller försvunna skuggjägare. Nej, tyvärr. Jag vet inget. Hej då. Good Bye. Farväl Magnus Bane.” Spöket vänder sig om flyger sakta upp för trappan.

”Du vet något Marcus, om de försvunna skuggjägarna för 200 år sedan. Jag vet att du dog när du undersökte deras försvinnande. Och att du inte tror att de bara försvann, utan att de blev kidnappade. Det är därför du är kvar här, för att du inte vill ge upp hoppet om att de kanske lever.”

Magnus tittar upp emot honom, men Marcus säger ingenting. Han svävar ovanför ett trappsteg och Magnus kan se genom honom att han tar upp sin händer och lägger huvudet i det.

”Marcus, ” säger Magnus och går sakta mot honom, ”jag vet att jag har rätt. Om du bara säger vad det är du vet, så kan jag hjälpa dig att lösa det här. Tillsammans kan vi kanske hitta de försvunna skuggjägarna.”

Marcus vänder sig om och tittar på Magnus. ”Vad har du för intresse i det här? Du är ingen skuggjägare? På min tid hade du absolut inget intresse i att umgås med oss heller! Vad är annorlunda den här gången, Magnus Bane?” Marcus svävar mot Magnus och tittar honom i ögonen.

”Den här gången är det någon jag bryr mig om som är kidnappad.”

Marcus skrattar innan han säger ”Jasså, du har beblandat dig med skuggjägare på äldre dagar, Magnus Bane. Det trodde jag faktiskt inte om dig.”

”Kan du hjälpa mig, Marcus? Vem vill kidnappa skuggjägare?”

”Varför skulle jag hjälpa dig, Magnus Bane? Vilket intresse har jag i att hjälpa dig?”

”Jag blir skyldig dig en tjänst.” Säger Magnus efter en kort stunds betänketid.

Marcus tittar på Magnus en lång stund innan han säger ”Okej, du blir skyldig mig en tjänst, som jag kan välja helt själv när den skall användas. När som helst?!”

Magnus nickar till svar.

”Okej, Magnus Bane. Jag skall berätta för dig vad jag vet om skuggjägarna som försvann.”

Julkalender 2016 - Lucka 10

Publicerat: 2016-12-10, 10:00:00 i Julkalender,

I dagens lucka får ni del 10 i fanficen. Glöm inte att delta i tävlingen där ni kan vinna de 3 första svenska böckerna i TMI. Tävlingen avslutas vid midnatt.
Har ni missat någon tidigare del av fanficen kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9
___________________
 

Del 10

Jace vaknar med ett ryck när han känner en brännande smärta på armen. Han ser kvinnan som står framför honom med en kniv i handen som det är blod på.

”Så du är vaken nu. Jag behövde bara lite av ditt blod.”

”Mitt blod? Vad skall du med det till?” frågar Jace trött. ”Har du drogat mig?”

”Hur skulle jag annars få ditt blod? Du vägrade att sitta still. Jag behöver både ditt och Alexanders blod.”

”Alec? Vart är Alec?” Frågar Jace och sätter sig rakare upp i stolen när hans parabatai blir nämnd. Han tittar sig runt för att se om Alec är i samma rum som Jace är i.

”Jag har skickat några av mina tjänare att hämta Alec, så han borde vara här snart.” Säger kvinnan och ser ut att studera blodet som hon precis tagit från Jace.

Jace hör att dörren bakom honom öppnas och han ser fyra män komma in med Alec som ser ut att sova. ”Han var inte alls medgörlig så vi fick ta till drastiska metoder.” Säger en av männen och tittar på kvinnan som satt sig bakom skrivbordet igen. Hon verkar studera Alec innan hon säger, ”jag trodde han skulle vara enklare än Jace här. Men det verkar som att den mörkhåriga är den som är mest motsträvig. Intressant. Det var tvärtom förra gången.”

”Förra gången?” frågar Jace och tittar från Alec till kvinnan. ”Vad menar du med förra gången? Har ni kidnappat flera skuggjägare?”

Kvinnan viftar med handen när hon säger ”Det var 200 år sedan. Inget som du behöver bry dig om nu.”

”200 år sedan? Jag har inte läst något om skuggjägare som blivit kidnappade för 200 år sedan.” Konstaterar Jace och tittar förbryllat på kvinnan.

”Du tror väl inte att de skrivit ner att några av deras egna blivit kidnappade och aldrig hittade igen?! Nej, det förväntar jag mig att du inte vet något om.”

Kvinnan reser sig igen och tar en ren kniv från sitt skrivbord som hon går med fram till Alec. Hon sprättar upp ärmen på hans tröja och skär ett snitt i hans underarm så att blodet börjar sippra fram. Blodet droppar ner på golvet och hamnar bredvid Jaces egna blod.

”Vad skall du ha blodet till?” Frågar Jace igen. ”Nu när du har fått både mitt och min parabatais blod, tycker jag det inte är mer än rätt att du berättar vad du tänker använda det till. Och varför det är så viktigt med just vårt blod.”

”Så många frågor Jace… Har du aldrig hört talas om uttrycket; den som väntar får se? Eller du kanske är en av de där otåliga typerna som vill veta allt på en gång.”

Jace säger ingenting utan tittar bara på kvinnan som skrapar ner Jace och Alecs blod i en stor skål av trä.

”Men, när jag nu har fått erat blod och jag tackar verkligen för att ni vill bidra, så antar jag att det inte är någon idé att dra ut på det hela, ni får ändå möta honom snart.” Kvinnan tittar på Jace med ett stort leende på läpparna.

”Honom?”

”Ja, honom… Krampus så klart!”

Shadowhunters säsong 2 - Ny teaser trailer - Declare Your Loyalty

Publicerat: 2016-12-09, 14:10:36 i Alan Van Sprang/Valentine, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Nick Sagar/Victor Aldertree, Nicola Correia Damude/Maryse, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

Ytterligare en teaser trailer för Shadowhunters säsong 2 har släppts. Även denna är fylld med en hel del nya scener från den kommande säsongen.
 

Julkalender 2016 - Lucka 9 & Vinn ett bokpaket

Publicerat: 2016-12-09, 09:00:00 i Julkalender, Tävling,

I dagens lucka får ni del 9 i fanficen och ni har även möjligheten att vinna ett bokpaket med de tre sista böckerna i The Mortal Instruments serien på svenska.
För att ha en chans att vinna ALLA 3 böckerna skall ni skriva ett julklappsrim som har koppling till böckerna, karaktärerna eller Cassandra Clare (Om ni deltog i förra tävlingen, måste ni skriva ett nytt rim till denna tävling).
Ni måste även svara på frågan:
 • Vad heter skådespelaren som spelar Alec i Shadowhunters?
Ni skickar erat rim och erat svar på frågan till themortalinstrumentsswe@gmail.com. 
 
1 person kommer att vinna bokpaketet och tävlingen har öppet 1 vecka från idag.
 
Glöm inte att ni fortfarande har chans att delta i tävlingen om att vinna de 3 första böckerna i TMI.  
_____________________
Del 9 av fanficen följer nedan. Har ni missat någon tidigare del kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8
_____________________

Del 9

”Vänta Magnus. Du får inte gå så fort.” Säger Clary andfådd och skyndar efter Magnus genom tunneln. Det enda ljus som Clary ser är Magnus magiska ljus i hans hand, som snabbt försvinner längre och längre bort. ”Magnus… vänta!” Ljuset försvinner bakom en kurva och Clary stannar till i tunneln. Hon svär inombords för att hon glömde att ta med ett häxljus. Helt automatiskt tar hon upp sin stele, som hon tack ängeln, alltid har i fickan på sina byxor. Hon ritar en runa på armen, blinkar med ögonen och tittar upp.

Tunneln lyser upp i ett sken av rött ljus framför Clarys ögon och hon kan se att tunneln ser ut att vara en gravplats. Väggarna är fyllda med håll där ben och kranium, från vad Clary antar är döda skuggjägare, finns. Clary känner en hand som tar tag om hennes handled och hon vänder sig snabbt om och ser Izzy.

”Vart tog Magnus vägen?” Frågar Izzy.

”Han försvann runt kurvan.” Säger Clary och pekar.

Tjejerna skyndar efter Magnus. När de kommer ut från kurvan möts de av Magnus som står och pratar med en av tystbröderna. Magnus vinkar dem till sig och de ställer sig bredvid honom och Clary förväntar sig att som vanligt få rösten från tystbrodern i huvudet. Men det är helt tyst konstaterar Clary och tittar på Magnus. Även om de står framför en av bröderna, är det inte säkert att Magnus faktiskt ”pratar” med honom.

”Magnus” viskar Clary, men han verkar inte höra henne. Clary tittar på Izzy som även hon ser ut att prata med brodern. ”Magnus, vad säger han?” Frågar Clary förundrat och tittar på Magnus, ”har han någon information om Jace och Alec?”

Magnus är stilla i några sekunder innan han skrattar till och tittar på Clary, ”vi skall gå vidare”, säger han bara och fortsätter ner genom tunneln.

”Inte så fort, Magnus.” Säger Clary och småspringer tillsammans med Izzy för att hinna ikapp Magnus. ”Visste han inget? Eller vad sa han”

”Han visste inget. Men det hade jag förväntat mig. Bröderna vet många saker, men kidnappade skuggjägare bryr de sig mindre om. Nej, vi måste hitta en gammal skuggjägare.”

”Men jag trodde att Tystbröderna var gamla skuggjägare?!” säger Clary andfått och småspringer bredvid Magnus, som kan ta betydligt större steg än henne.

”Några av dem är det. Men långt ifrån alla skuggjägare bli en broder. Nästintill ingen faktiskt. Med tanke på att de lever i flera hundra år, så är det inte så att de ”måste” ha nya bröder hela tiden.” Inflikar Izzy som inte alls låter lika andfådd som Clary. Hon har säker någon special runa på sig som gör att hon inte blir andfådd, tänker Clary.

Magnus, Izzy och Clary skyndar vidare genom gångarna i ben-staden, som alla ser exakt likadana ut för Clary. ”Vem är det vi letar efter egentligen?” Frågar Clary, efter att de har svängt en tredje gång, utan att de kommit någonstans.

”Den vi letar efter är där framme.” Säger Magnus och pekar mot vad som ser ut som ett altare vi vad det verkar för Clary som slutet av tunneln. De saktar ner och går fram mot altaret. Magnus stoppar Clary och Izzy innan de hinner sätta en fot på trappan som leder uppåt. ”Jag tror det är bäst att jag går upp själv först. Han kan vara lite känslig.”

Shadowhunters säsong 2 - Ny teaser trailer - Love Conquers War

Publicerat: 2016-12-08, 15:52:01 i Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Nick Sagar/Victor Aldertree, Nicola Correia Damude/Maryse, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

 
En ny teaser trailer för Shadowhunters säsong 2 har släppts och denna har titeln Love Conquers War.
Kolla in en hel massa nya scener från den kommande säsongen.
 
 
Vilka längat ännu mera till premiären 2 januari, efter att ha sett denna trailer?

Julkalender 2016 - Lucka 8

Publicerat: 2016-12-08, 11:22:03 i Julkalender,

 
I dagens lucka hittar ni del 8 i fanficen. Har ni missat någon tidigare del kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7
___________________________
 

Del 8

Jace stänger snabbt ögonen när det skarpa ljuset slås mot hans ögon, när huvan tas av honom. Det tar några sekunder innan hans ögon vänjer sig vid det starka ljuset och han kan se att han befinner sig i ett stort rum. Ett stort skrivbord står mitt i rummet, på den höga stolen bakom skrivbordet sitter en kvinna.

”Välkommen Jonathan eller är det Jace?”

Jace säger ingenting. Han står kvar vid dörren och flyttar sig inte fören han får en knuff i ryggen.

”Kom in och sätt dig.” Kvinnan visar med en hand på stolen mitt emot skrivbordet. Jace går fram till stolen. När han sätter sig kommer rep fram som binder fast honom i stolen.

”Vid ängeln.” Säger han och försöker ta sig loss.

”Det är ingen idé att du stretar emot. Repen kommer inte att lossna fören jag beordrar det.” Säger kvinnan och ställer sig upp. Hon går runt skrivbordet och sätter sig på kanten mitt emot Jace.

”Vem är du?” Frågar han.

”Det är oväsentligt. Det viktiga är vad du kan göra för mig. Eller rättare sagt vad du och din parabatai Alexander kan göra för mig.”

Jace tittar på kvinnan som små-ler mot honom. ”Vad är det vi kan göra för dig? Döda några demoner, eller vad? Det finns liksom inte så mycket annat som vi är bra på.”

”Åh, jag skulle inte säga det. Ni är också parabatai.”

”Vad har det med något att göra?” Utbrister Jace och lutar sig närmare kvinnan.

”Det har med allt att göra… Eftersom ni är parabatai är ni starkare tillsammans än andra skuggjägare. Vilket gör att om man kombinerar erat blod i… låt oss säga en helt vanlig magiskbrygd som vem som helst skulle kunna koka ihop, så kommer den brygden att få en dubbelt så stark inverkan än vad den vanligtvis skulle ha haft, med blod från en vanlig skuggjägare.”

”Så vad menar du? Att du vill ha mitt och Alecs blod? Visst, ge mig bara en kniv, så kan jag ge dig mitt blod och Alecs blod självmant. Du hade inte behövt att kidnappa oss bara för att få några droppar blod.” Skrattar Jace till svar och lutar sig tillbaka på stolen.

Kvinnan reser sig upp och går förbi Jace. Hennes klackar slår emot golvet när hon går fram till ett bord bakom Jace. Hon plockar upp en bok som hon tar med till skrivbordet.

”Jace, du har helt rätt i att vi absolut inte hade behövt kidnappa er för att få erat blod. Det hade vi enkelt kunna göra bara genom att gå förbi er på gatan. Anledningen till att vi har, som du säger kidnappat er, är för att vi behöver så mycket mer än bara erat blod.” Säger kvinnan och tittar ner i boken.

”Om du tror att du skall kunna få minsta lilla bit från min välbalanserade kropp så tar du helt fel. Jag är en skuggjägare.” Jace lutar sig fram för att förhoppningsvis kunna få en liten skymt av det hon läser. ”Det finns ingen människa som någonsin har kunnat kidnappa och döda en skuggjägare. Om det var det skulle jag veta om det.”

Kvinnan tittar upp på Jace ”Det finns många saker här i världen som du inte vet Jace. Det som ingen skriver om, får inte heller någon annan reda på.”

Jace tittar förundrat på kvinnan som sänker huvudet igen.

Shadowhunters säsong 2 avsnittsbeskivning

Publicerat: 2016-12-07, 14:12:00 i Shadowhunters, Säsong 2,

 
Läs allt om avsnitten av Shadowhunters säsong 2 som startar 2 Januari, 2017 i USA.
Inlägget uppdateras allt eftersom avsnittsbeskrivningar och sändningsdatum blir officiella. Samtliga avsnitt kommer finnas tillgängliga på Netflix i Sverige dagen efter att de sänts i USA.
 
Avsnittsbeskrivningarna är på engelska (vill ni ha dem på svenska, får ni skriva en kommentar så översätter jag)
 
 
2x01 - This Guilty Blood
Sändes: 2 Januari 2017, i USA
The Shadow World is in upheaval as Valentine and The Circle continue to grow stronger by the minute, while our Shadowhunter team quickly becomes disillusioned with The Clave and their reaction to the recent events. Loyalties will be tested, unlikely bonds will be made and relationships will be pushed to the limit as the Shadowhunters and their Downworlder friends make their way in a new world.
 
2x02 - A Door Into the Dark
Sändes: 9 Januari 2017, i USA
The hunt is on for Jace Wayland and Alec and Isabelle hope to reach him before the rest of the Shadowhunters do. With orders from the Clave of “shoot to kill,” the Lightwood siblings must act fast. Also on his own search, Simon finds himself at odds with both Raphael and Aldertree so turns to Magnus for help.Meanwhile, Clary struggles to find where she belongs since she doesn’t seem to fit into the Shadowhunter world, yet can’t go back to her mundane life.
 
2x03 - Parabatai Lost
Sändes: 16 Januari 2017, i USA.
Already cut off from the Institute and his friends, Jace finds his situation worsen when he becomes a target for the New York wolf pack who believe Jace to be a killer. And don’t forget about Aldertree and the Shadowhunters who continue their own hunt for Jace! With Jace becoming the most wanted man in New York, can his friends get to him before everyone else?

Meanwhile, Simon is on a search of his own as Raphael puts pressure on him to find Camille.
 
 
2x04 - Day of Wrath
Sändes: 23 Januari 2017, i USA

Clary continues to struggle with the new Shadowhunter order as Jace is being held in The City of Bones with an unknown fate, and all suspicion in the Shadowhunter world continues to rest on Valentine’s daughter. When duty calls, Clary gets a little reprieve from the family drama as she helps Alec and Isabelle hunt down a powerful demon. But what starts out as a routine mission quickly puts the Institute on high alert, and what happens next will change everything for the Shadowhunters and their Downworlder friends.

Meanwhile, Jocelyn has a proposition for Clary as Raphael and Simon ramp up their hunt for Camille.

 
2x05 - Dust and Shadow
Sändes: 30 Januari, 2017 i USA
After the recent attack on the Institute, the Shadowhunters are left devastated and wounded. Trying to regroup, each of the Shadowhunters deals with the situation their own way. Meanwhile, Simon moves home but finds it is not so easy to pull off his new life with his family around.
 
2x06 - Iron Sisters
Sändes: 6 Februari, 2017 i USA
To help get answers to what Valentine may be planning, Isabelle and Clary are sent on a mission to visit the Iron Sisters. Once there, more truths may be revealed than Izzy and Clary planned. On a mission of their own, Simon and Maia are determined to find Luke who is still missing after the demon attack at the Institute.

Meanwhile, Magnus and Alec finally go on their first date.

 

2x07 - How are Thou Fallen
Sändes: 13 Februari, 2017 i USA
Luke’s sister shows up at the Jade Wolf claiming innocence about the recent attack. But with Luke not trusting a word Cleo says, he finds himself at odds with Clary who sees an opportunity to get to Valentine. Yet how far will Clary go to prove she is right about Cleo?

Meanwhile, Simon gets dating advice from a surprising source as Isabelle takes a dangerous path.

2x08 - Love is the Devil
Sändes: 20 Februari, 2017 i USA
Tasked with arranging his brother Max’s Rune Ceremony, Alec decides this would be the perfect opportunity for his family to get to know Magnus. But with tensions flying among the different Shadowhunters, Max’s big event quickly becomes an evening where they all must face their biggest fears.

Meanwhile, Simon makes a bold move as Isabelle finds an unlikely new ally.

 
2x09 - Bound by Blood
Sändes: 27 Februari, 2017 i USA
With word getting out that Clary is a key part of Valentine’s plan, the Downworlders are at odds on how to handle the issue. But when Iris activates her blood oath, Clary has more to worry about than hiding from Valentine and the Downworlders.

Meanwhile, Isabelle and Raphael get closer as Alec tries to figure out what’s going on with his sister.

 
2x10 - By the Light of Dawn (Mitt-säsongs final)
Sändes: 6 Mars, 2017 i USA
The New York Institute is under attack as Valentine’s plan for The Soul Sword is getting dangerously close to coming to fruition. The Shadowhunters must act fast to save their loved ones and the rest of the Downworld.
 
Meanwhile, some of the Downworlders have their own plan to stop Valentine and their target is Clary.
 
2x11 - Mea Maxima Culpa
Sändes: 5 juni, 2017 i USA
 Everyone is dealing with the aftermath of the Soul Sword attack at the Institute.
 
2x12 - You Are Not Your Own
Sändes: 12 juni, 2017 i USA
After several Shadowhunters are killed, The Institute turns to controversial methods to prevent a Downworlder uprising.
 
2x13 - Those of Demon Blood
Sändes: 19 juni, 2017 i USA
After several Shadowhunters are killed, The Institute turns to controversial methods to prevent a Downworlder uprising.

2x14 - The Fair Folk
Sändes: 26 juni, 2017 i USA
Alec has big plans to mend fences with the Downworlders, while Jace and Clary are summoned by the Seelie Queen.

2x15 - A Problem of Memory
Sändes: 10 juli, 2017 i USA
 Simon looks for a distraction with an evening out with some of his new vampire friends. What started out as a night to let loose quickly turns much darker when Simon wakes up the next morning with no memory of the night before and a dead body he now has to answer for. Meanwhile, Alec orders Valentine to be transferred to Idris to help repair relations with the Downworlders.
 
2x16 - Day of Atonement
Sändes: 17 juli, 2017 i USA
With everything that Simon has gone through this past year, a family dinner for Yom Kippur – the Jewish Day of Atonement – poses as a real challenge. How can he come clean about being a vampire and especially about what just happened to his family? And if he is stressed out, what if he can’t control his vampire urges? Looking to take care of this himself, Maia insists on helping him out whether he likes it or not. Meanwhile, Clary and Jace go on an unsanctioned mission and test out their newfound rune powers.
 
2x17 - A Dark Reflection
Sänds: 24 juli, 2017 i USA
With two of the three Mortal Instruments missing, everyone is on the hunt for the last one – The Mortal Mirror. Jace and Clary are on the hunt to recover it first before it could fall into enemy hands. But along the way, Clary realizes that her brother Jonathan may be closer than she thought. Meanwhile, Isabelle has a hard time accepting the fact that her little brother Max is growing up, and Maia struggles to bring her guard down with Simon.
 
2x18 - Awake, Arise, or be Forever Fallen
Sänds: 31 juli, 2017 i USA
After a devastating attack at The Institute, everyone is on high alert as the Shadowhunters close in on their hunt for Jonathan. Meanwhile, Simon and Maia help a new downworlder as the Seelie Queen demands an answer from Magnus and Luke.

2x19 - Hail and Farewell
Sänds: 7 augusti, 2017 i USA
With Valentine and Sebastian on the loose, the Downworlders come together to make a surprising choice.

2x20 - Beside Still Water (Säsongsfinalen)
Sänds: 14 augusti, 2017 i USA
Jace and Clary rush to make a final stand, but when a traitor is revealed, Jace and Clary may have a bigger fight on their hands than expected. Meanwhile, Alec and Izzy must fight off a large mass of demons that have unexpectedly shown up, as Luke and Simon head to the Seelie Court to deal with some unfinished business with the Seelie Queen.
 

Julkalender 2016 - Lucka 7

Publicerat: 2016-12-07, 09:00:00 i Julkalender,

 
I dagens lucka hittar ni del 7 av fanficen. Har ni missat någon tidigare del kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6
 
___________________________

Del 7

”Är det någon som har hittat något?” Frågar Clary och försöker dölja en gäspning. Hon slår ihop boken hon precis tittat i och ser sig omkring. Bordet är fullt med gamla böcker i vilka skuggjägare som har bott i Institutet har skrivit ner vad som har hänt dem.

”Ingenting av intresse än så länge.” Säger Izzy och försöker tyda handstilen från en skuggjägare som inte alls var bra på att stava. ”Var de tvungna att skriva ner ALLT som hände dem? Den här skuggjägaren hade tydligen ätit något dåligt till middagen och har i detalj skrivit hur hans bajs sett ut. Det är ju jätteviktigt att veta för hans efterkommande.”

Magnus skrattar lätt och skakar på huvudet. ”Vissa skuggjägare ville vara säkra på att det fanns något av dem kvar, så att de inte skulle bli bortglömda. Det var inte alla som fick barn på den tiden. De flesta hann faktiskt att dö innan de träffat någon att gifta sig med och få barn med.”

”Ja, men riktigt allt hade de väl inte behövt att skriva ner?” Säger Izzy och bläddrar vidare i boken.

”Tja, det kan i vissa hänseenden vara bra för medicinska ändamål.” Säger Magnus och ställer tillbaka boken som han läste i hyllan.

”Om det var en massa skuggjägare som hade försvunnit, borde väl någon ha skrivit om det. Eller vill de inte att det skall komma ut?” Frågar Clary.

”De vill kanske inte att det skall komma ut.” Säger Magnus och reser sig. ”Det kanske var en skam, de kunde inte rädda dem. Försvunna skuggjägare är inte bra. De skulle få dåligt rykte. Ingen vill skriva om det.”

”Vad pratar du om Magnus?” Frågar Izzy och tittar på honom. Han tar sin jacka som han hängt på stolen.

”Vi kommer inte att hitta något bland böckerna. Ingen skuggjägare skulle vilja skriva om sina försvunna vänner om de aldrig kom tillbaka eller hittades. Det vi behöver är en skuggjägare som levde för 200 år sedan.”

”En skuggjägare som levde för 200 år sedan?” Säger Clary skeptiskt. ”Ingen skuggjägare som levde då, kan väl leva idag? De borde väl alla vara döda?”

”Det stämmer. Men vi borde kunna få kontakt med en. Jag var själv inte helt förtjust i skuggjägare på den tiden, men det fanns en som blev min vän, kortvarigt dock. Han dog av en demonförgiftning, men jag borde kunna få kontakt med honom. Han har vägrat att lämna jordlivet, då han tycker att hans liv var allt för kort, så han finns kvar, hos tystbröderna.”

”Vad menar du?” utbrister Clary. ”Du kunde inte ha kommit på det här för någon timme sedan? Att du kände någon som levde för 200 år sedan? Vi har spillt hur mycket tid som helst att leta i gamla dammiga böcker efter något som vi bara kunde ha frågat en av bröderna. Varje sekund är viktig för att vi skall kunna hitta Jace i tid.” Clary ställer sig upp och tittar argt på Magnus.

”Och Alec givetvis.” Säger Izzy snabbt innan Magnus hinner att säga något till Clary. ”Jag antar att han finns bland de andra tystbröderna i benstaden?”

Magnus nickar till svar, tar upp sina händer och framkallar en portal. ”Jag antar att ni vill följa med.” Han tittar snabbt på dem innan han kliver in i portalen, tätt följd av Clary och Izzy som helst skulle ha velat ha på sig bättre skuggjägare kläder än de träningskläder som hon har på sig. Men träningskläder är bättre än inga kläder, tänker hon innan hon kliver igenom portalen.  

Shadowhunters officiella säsong 2 grupp-posters

Publicerat: 2016-12-06, 13:55:58 i Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2,

Shadowhunters fans flockade igår för att "låsa upp" de två sista officiella postrarna för Shadowhunters säsong 2. Efter att fansen twittrat med hashtaggen #ShadowhuntersSeason2 över 20,000 gånger, visades den första postern. Efter att samma hashtagg fått över 40,000 tweets visades den andra och sista officiella postern för säsong 2.
 
 
 
Vad tycker ni om dessa nya postrar?

Julkalender 2016 - Lucka 6

Publicerat: 2016-12-06, 09:00:00 i Julkalender,

 
I dagens lucka får ni del 6 i fanficen. Har ni missat någon av de tidigare delarna kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5
_________________________
 

Del 6        

Jace öppnar ögonen och tittar sig omkring. Han har ont i huvudet och känner sig yr. Han försöker resa sig upp men upptäcker att han sitter fast med rep runt handlederna och benen på den stol som han sitter på. Han svänger runt huvudet för att se om han kan se något bakom sig. Det enda han ser är kala stenväggar utan fönster. En liten fackla sitter fast på den ena väggen och ger det enda ljus som finns i rummet.

”Jace?” Hör han en röst som säger bakom honom. Han försöker vända sig dit, men stolen verkar sitta fast i golvet. ”Vem är där?” Frågar Jace och väntar på ett svar.

”Jace, det är Alec.” Hör han rösten säga och Jace skrattar lättat till svar.

”Alec, tack gode gud att du är här. Är du okej?”

”Ja.” svarar Alec ”Lite ont i huvudet bara. Och jag sitter fastbunden i stolen.”

”Jag med.” Svarar Jace och försöker dra loss händerna. Men repen skär då bara in mer i handlederna. ”Har du någon aning om var vi är?”

”Nej. Jag har inte varit vaken så länge. Lite längre än dig bara tror jag. Jag ropade på dig tre gånger innan du svarade mig.”

”Okej. Jag kan inte förstå hur någon har kunnat kidnappa oss. Vi är ju skuggjägare för sjutton. Vi har slagits emot demoner och andra sjuka människor. Så hur kunde vi bli kidnappade?”

”Vem som än har gjort det, vill väl åt oss båda två. Antingen för att den vill ha mer än en skuggjägare, eller kanske för att vi är parabati.” Svarar Alec och försöker flytta sin stol närmare Jace, men även den verkar sitta fast i golvet.

”Det spelar väl ingen roll om vi är parabati? Vi är skuggjägare som någon har kidnappat. Jag kan inte förstå hur det gick till.” Säger Jace och försöker slita sig loss från repen om armarna.

”Eftersom vi är parabati så är vi ju i regel lite starkare än andra skuggjägare som inte är parabati. Tillsammans är vi ju som starkast. Jag skulle tro att det är därför som någon har kidnappat oss.” Säger Alec och tittar sig omkring i det mörklagda rummet. ”Åh, nej.” Utbrister han plötsligt.

”Vad, VAD är det Alec? Är du skadad?” Säger Jace hysteriskt och försöker titta sig omkring, men han kan inte se Alec.

”Magnus hade lagat middag till oss.” Säger Alec besviket och hänger ner huvudet.

”Vi är i en krissituation och sitter fastbundna vid stolar som sitter fast i golvet och du tänker på Magnus. Du tror inte att han redan vet om att du är kidnappad, om du inte kom till middagen liksom.” Suckar Jace och lutar huvudet mot stolsryggen.

”Vi vet ju inte hur länge vi har varit borta. Om det är minuter, timmar, eller dagar. Magnus är ganska smart, så han borde förstå att jag är kidnappad.”

”Ja det är ju till tröst för mig. Då vet vi att han kommer att rädda dig i alla fall. Men mig kommer han nog inte att bry sig om. Vem är jag för den storslagna Magnus Bane?” Skrattar Jace och hajar till när en dörr plötsligt öppnas framför honom. Han ser en stor skugga som kliver in i rummet. Ansiktet är dolt i mörker och Jace kisar för att försöka urskilja något.

Skuggan kommer närmare honom, säger ingenting utan för bara en mörk luva över Jace huvud. Plötsligt tar två starka händer tag om hans armar. Repen runt armarna och benen försvinner och Jace lyfts upp från stolen. Han hör Alec som skriker. Skriken blir svagare och svagare när Jace förs bort från rummet och Alec.

Säsong 2 karaktärsposter med Alec

Publicerat: 2016-12-05, 15:31:02 i Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2,

Shadowhunters fansen samlades igår och "låste upp" den officiella säsong 2 karaktärspostern med Alec. Efter att fansen twittrat hashtaggen #ShadowhuntersSeason2 över 10,000 gånger, låstes postern upp och ser ut på följande sätt:
 
 
Denna poster med Alec var den sista i serien av officiella karaktärsposter. Ikväll svensktid kommer den officiella Shadowhunter säsong 2 bilden att visas. Detta borde ske runt kl. 22.00 svensktid. Ni hittar mer information om hur även ni kan delta på Shadowhunters officiella hemsida.

Julkalender 2016 - Lucka 5

Publicerat: 2016-12-05, 12:31:02 i Julkalender,

 
I dagens lucka får ni del 5 i fanficen.
Har ni missat någon tidigare del kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4
_____________________

Del 5

”Ursäkta, men vad menar du?” Frågar Izzy och sätter armarna i sidorna. ”Du är ju här nu. Så du måste ju ha valt att berätta för oss.”

”Hon valde att berätta för mig. Jag ville att hon skulle berätta det för er.” Säger Magnus och vänder sig om. Izzy kan se att han har tårar i ögonen och på sina kinder. Han torkar bort dem och kommer fram och ställer sig bakom Jane. ”Det var mig som hon berättade det för. Men då det även angår er, Alec är ju din bror Izzy och Jace är din pojkvän Clary, så tyckte jag att ni borde få veta.”

Jane nickar till svar och ställer sig upp. Det är tydligt att hon vill gå därifrån så Izzy tar tag i hennes handled. Izzy rycker snabbt till sig sin hand och ser att hon har fått stora brännblåsor på handflatorna. ”Du brände mig! Varför brände du mig?” Utbrister hon och visar händerna för de andra.

”Det finns en anledning till att jag har hållit mig undan från skuggjägare så länge. Vi passar inte ihop helt enkelt Miss. Lightwood. Alla skuggjägare som tar på mig blir brända. Det är inget emot dig. Om ni inte har något emot det så vill jag helst gå hem nu.”

”Om du har sagt allt du vet så…” Säger Clary och ställer sig framför Jane och blockerar dörren. ”Det finns ingen liten detalj som du har glömt att nämna, som kan hjälpa oss att hitta Alec och Jace.”

Jane bara skakar på huvudet. ”Om jag kommer på något mer, eller drömmer något mer så berättar jag det för Mr. Bane.” Med de orden passerar hon Clary och går ut från biblioteket. Magnus vänder sig om och följer henne ut.

Clary och Izzy ser på varandra och Clary tar fram sin stele och ritar runan för att hela på Izzys arm. Blåsorna blir mindre och är nästan borta när Magnus kommer tillbaka. Han ser på tjejerna innan han sätter sig i samma stol som Jane precis suttit i.

Det tar ett tag innan någon av dem säger något.

”Vad gör vi nu?” Undrar Clary och ser på Magnus. ”Vet du verkligen ingenting?”

”Just nu gör jag inte det. Jag har ingen aning om hur vi skall få reda på vart Alec och Jace är.” Säger Magnus och lägger huvudet i sina händer.

”Men du som är trollkarl måste väl kunna någon trollformel eller titta i en kristallkula eller något och få reda på vart de är?” Säger Izzy. ”Du måste väl kunna någon trollformel för att hitta försvunna personer?”

Magnus tittar upp på Izzy och reser sig sedan snabbt upp. Han går med bestämda steg fram till en av bokhyllorna och tar fram en tjock bok med slitna pärmar som han ger till Izzy. ”Här läs den här. Den kanske kan ge dig några svar om trollkarlar och magi. Den borde hålla dig sysselsatt ett tag.”

Izzy tar emot boken och tittar på Magnus. ”Jaha, och vad skall du göra? Ingenting?”

”Jag skall gå hem till mig, kolla i mina böcker och se om det finns några uppgifter om försvunna skuggjägare.”

”Du tror inte att det kanske finns fler uppgifter om det här i Institutet? Det var väl här som skuggjägarna bodde även för 200 år sedan?” Säger Izzy och lägger boken på bordet bredvid soffan. ”Om det var några skuggjägare som försvann för 200 år sedan, borde väl någon av de som var här i Institutet ha skrivit något om det. Vi kanske borde kolla i arkiven?” Föreslår Izzy och Magnus nickar till svar.

Säsong 2 karaktärsposter med Magnus

Publicerat: 2016-12-04, 14:42:43 i Harry Shum Jr/Magnus Bane, Shadowhunters, Säsong 2,

Den officiella säsong 2 postern med Magnus "låstes upp" igår av fansen efter att de twittrat med hashtaggen #ShadowhuntersSeason2 över 10,000 gånger. Postern med Magnus ser ut på följande sätt:
Varje dag fram till den 5 december kommer en karaktärsposter att låsas upp genom att fansen twittrar med en speciell hashtag. Ni hittar mer information om hur även ni kan delta på Shadowhunters officiella hemsida. Det brukar vara på kvällen svensktid, runt 22.00 som twittrandet för att låsa upp en poster drar igång.

Julkalender 2016 - Lucka 4

Publicerat: 2016-12-04, 10:00:00 i Julkalender,

 
Hoppas ni har och får en bra 2:a advent. I dagens lucka hittar ni del 4 av fanficen. Har ni missat någon tidigare del kan ni hitta dem via länkarn: Del 1 | Del 2 | Del 3
_________________________________

Del 4

”Parabati! Du menar att Alec och Jace är försvunna för att de är parabati?” Utbrister Izzy som ställer sig upp och stirrar på Jane.

”Det är korrekt Miss. Lightwood.” Säger Jane och nickar till svar.

”Vad får dig att tro att vi litar på ditt ord? Vem har sagt att Jace och Alec är försvunna? Vem skulle vilja kidnappa dem? Hur kunde de kidnappa dem? Hur kunde någon kidnappa Jace?” Nästan skriker Clary och tittar från Jane till Magnus, som att någon av dem helt plötsligt skall säga att det inte är sant. Att det bara är ett skämt och att Jace väntar på henne ute i korridoren.

När ingen av dem säger något brister Clary ut i gråt. Izzy skyndar över till henne och lägger armarna om Clary.

”Miss. Fray, jag förstår att det är svårt att tro på det jag säger. Men jag är helt säker på att de är kidnappade. Hur någon har kunnat kidnappa dem kan jag inte svara på. Men det liknar ett fall som sagt att stött på tidigare. Då kidnappades sex skuggjägare, alltså tre parabati-par.”

”Vem vill kidnappa parabati? I vilket syfte?” Säger Clary och lyfter huvudet. Hon torkar bort tårarna som har fallit ner för hennes kinder, med baksidan av handen.

”Om det är samma som tidigare, för över 200 år sedan, så vet jag bara att parabati är starkare tillsammans.”

”Vad har det med något att göra. Det vet väl vem som helst. Magnus skall du bara stå där? Du brukar alltid ha svar på allt. Vad tror du om det här?” Frågar Izzy och tittar på Magnus.

Clary hade nästan glömt bort att han var där och det är inte fören Izzy tilltalar honom som Clary vänder sig till Magnus. Han står lutad mot en av bokhyllorna och ser ut att läsa på bokryggarna. Han vänder sig inte om när Izzy pratar med honom, utan han ställer sig med ryggen mot dem.

”Magnus?” Säger Clary och tittar bekymrat mot honom. Hon hör honom snyfta innan han säger ”Just i det här fallet har jag inte så mycket att komma med. Det är inget som jag har stött på tidigare. Jane kom i kontakt med det, därför att det var hon som var den högsta trollkarlen i New York på den tiden. Jag levde inte ens i USA då. Det här är bortom min kontroll.”

Izzy reser sig upp och går fram till Magnus. Hon lägger en hand på hans rygg medan hon säger ”Magnus, jag förstår att det är jobbigt för dig. Det är Alec va? Att han är inblandad.”

Magnus säger inget, men Izzy kan se att han nickar till svar. Hon har aldrig sett honom så bedrövad och blir nästan rädd. Vem skall kunna hjälpa dem om inte Magnus kan det? Han som alltid har kunnat hjälpa dem förut. Hon klappar honom på axeln och går tillbaka till Clary.

”Vad skall vi nu göra? Finns det inget som du kan göra Jane? Hur löstes det sist?”

”Det var skuggjägarna som levde i institutet på den tiden. Jag ville dock inte beblanda mig med dem, alla visste ju att de höll på med saker som inte alltid var godkända av klaven. Jag bara berättade för dem vad jag hade sagt och sedan var det upp till dem att bestämma vad de ville göra med informationen.”

”Men du måste väl veta något om vad skuggjägarna gjorde med informationen, även om du inte ville beblanda dig med dem.” Säger Clary och ställer sig upp. Hon går fram till Jane och böjer sig ner över henne. När de är öga mot öga säger Clary: ”Det måste finnas en anledning till att du valt att komma till oss med information om din dröm. Någonstans långt inne i ditt kalla hjärta måste det finnas en varm plats, som bryr sig om skuggjägare. Annars hade du inte valt att dela med dig av din dröm. Och det faktum att två skuggjägare är borta.”

Jane blinkar till svar men säger inget fören Clary har rest sig upp. ”Vem har sagt att jag valt att berätta om min dröm för er?”

Säsong 2 karaktärsposter med Simon

Publicerat: 2016-12-03, 14:28:38 i Alberto Rosende/Simon, Shadowhunters, Säsong 2,

Den officiella karaktärspostern med Simon för säsong 2 "låstes upp" igår av fansen efter att de twittrar hashtaggen #ShadowhuntersSeason2 över 10,000 gånger. Kolla in denna snygga poster på Simon:
Varje dag fram till den 5 december kommer en karaktärsposter att låsas upp genom att fansen twittrar med en speciell hashtag. Ni hittar mer information om hur även ni kan delta på Shadowhunters officiella hemsida. Det brukar vara på kvällen svensktid, runt 22.00 som twittrandet för att låsa upp en poster drar igång.

Julkalender 2016 - Lucka 3 & Vinn ett bokpaket

Publicerat: 2016-12-03, 10:00:00 i Julkalender, Tävling,

 
I dagens lucka får ni del 3 i fanficen och ni har även den första chansen att vinna ett bokpaket med de tre första böckerna i The Mortal Instruments på svenska.
 
 
För att ha en chans att vinna ALLA 3 böckerna skall ni skriva ett julklappsrim som har koppling till böckerna, karaktärerna eller Cassandra Clare. Ni måste även svara på frågan:
 • Vad heter skådespelerskan som spelar Clary i Shadowhunters?
Ni skickar erat rim och erat svar på frågan till [email protected]. 
 
1 person kommer att vinna bokpaket och tävlingen har öppet 1 vecka från idag.
 
_____________________
 
Del 3 av fanficen följer nedan. Har du missat någon tidigare del kan de hittas via länkarna: Del 1 | Del 2
_____________________
 

Del 3

Magnus kliver ut genom portalen, tätt följd av en kort kvinna med självlysande grönt hår.

”Clarissa, Isabelle. Det här är Jane.” Säger Magnus och viftar med handen mot kvinnan. ”Hon har information om Alec och Jace.”

”Jace?” Säger Clary med stora ögon och tittar på Jane. ”Vad är det med Jace? Är han okej? Han svara inte när jag ringer. Har det hänt honom något?”

”En sak i taget, miss Fray. Om vi kanske skulle förflytta oss till biblioteket, eller något annat lugnt rum. Korridorer är så trista.” Säger Jane och tittar sig omkring.

Magnus nickar till svar och sätter fart mot biblioteket. Clary och Izzy följer efter dem och slår sig ner i varsin stol i biblioteket.

”Jane, om du kanske vill berätta vad du sa till mig.” Säger Magnus och tittar på Jane.

”Självklart Mr. Bane.” Jane nickar mot Magnus och sätter sig långt ut på en stol mittemot Magnus. Clary ser att även om hon sitter långt ut, så når hon inte riktigt ner till marken med fötterna.

”Jo, jag vet inte om ni två damer vet vem jag är. Men jag är en 900-årig trollkarl, vilket gör mig äldre än själva Mr. Bane här.” Säger Jane och skrattar lätt för sig själv. ”För några hundra år sedan drog jag mig tillbaka till min ensamhet, men innan dess var jag väldigt god vän med några skuggjägarefamiljer och gjorde uppdrag åt dem. Under den perioden förekom det att några skuggjägare försvann och sågs aldrig till igen.”

”Jaha, och vad har det med Jace att göra?” Frågar Clary ivrigt.

”Om du låter mig tala till punkt miss Fray, Fairchild, Morgenstern eller vad du heter. Så kommer jag till det.” Säger Jane och tittar strängt på Clary.

”Okej.” Säger Clary och lutar sig mot ryggstödet.

”Vart var jag… Jo, skuggjägare försvann på min tid… Jag vet inte om ni vet, att jag har en tendens att drömma sanningar. Jo, fråga Mr. Bane här om ni inte tror mig.”

Magnus nickar till svar och tittar på Clary och Izzy, medan Jane fortsätter prata: ”I natt hade jag vad jag vet är en sann-dröm. Sånt vet man, när man är i min ålder, efter all de drömmar jag har haft. De skiljer ut sig förstå ni från andra drömmar. Jag ser ansikten tydliga, även på personer som jag aldrig har sett innan, och om det rör sig om skuggjägare, som i det här fallet, så ser jag även en del runor.”

”Runor?” Säger Clary och sätter sig upp igen. ”Jag kan en hel del om runor. Jag kan skapa nya runor också. Var det någon speciell runa du såg?”

”Miss Fray, alltid så otålig. Om jag får prata klart…”

Clary nickar otåligt till svar.

”Jo, jag såg några runor som jag kände igen då jag har sett dem förut. För 200 år sedan, då de senaste skuggjägarna försvann hade jag en liknande dröm. Inte med samma ansikten, men det var exakt samma runor. I drömmen såg jag även Mr. Banes ansikte. Vilket var anledningen till att jag valde att besöka honom igen. Jag såg även ditt ansikte Miss. Fray. Och även ansiktet av Mr. Herondale och Mr. Lightwood.” Jane nickar till Izzy som får stora ögon och tittar frågande på Jane.

”Du såg min bror? Och Jace? Vart är dem?”

”Nej, det kan jag inte svara på Miss. Lightwood. Jag ser bara ansikten och runor. I drömmen var det speciellt en runa som var extra tydlig. Den för bandet mellan två skuggjägare. Runan för parabati.

Säsong 2 karaktärsposter med Clary

Publicerat: 2016-12-02, 18:33:00 i Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Säsong 2,

Kolla in den nya officiella karaktärspostern för Shadowhunters säsong 2 med Clary som fansen igår "låste upp" genom att twittra hashtaggen #ShadowhuntersSeason2 över 10,000 gånger:
 
Varje dag fram till den 5 december kommer en karaktärsposter att låsas upp genom att fansen twittrar med en speciell hashtag. Ni hittar mer information om hur även ni kan delta på Shadowhunters officiella hemsida. Det brukar vara på kvällen svensktid, runt 22.00 som twittrandet för att låsa upp en poster drar igång.

Shadowhunters Säsong 2 - Nya karaktärsposters

Publicerat: 2016-12-02, 14:27:33 i Alberto Rosende/Simon, Bilder, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2,

Premiären av Shadowhunters säsong 2 närmar sig med stormsteg och flera nya karaktärsposters för den nya säsongen har släppts. Bl.a. annat dessa från MTV News där vi kan se karaktärerna Alec, Clary, Izzy, Simon, Luke, Jace och Magnus framför en gata i New York.
 
 
Vad tycker ni om dessa posters?

Julkalender 2016 - Lucka 2

Publicerat: 2016-12-02, 11:47:56 i Julkalender,

 
I dagens lucka får del 2 i fanficen. Har ni missat att läsa första delen hittar ni den i lucka 1.
________________________________________________________
 

Del 2

Clary tittar på sin telefon. Fortfarande inget svar från Jace, tänker hon och reser sig upp från sängen. Hon tar med sig telefonen och går ut i korridoren. Det är inte alls likt Jace att inte svara när hon ringer. Det har nog aldrig ens hänt, tänker hon och svänger runt ett hörn.

Hon hör ljud längre bort och går dit. Där får hon se Izzy som tränar tillsammans med en man som Clary aldrig tidigare har sett. Hon lutar sig mot väggen, lägger armarna i kors och tittar på Izzy och mannen. Även om de tränar så ser det ut som att de dansar med varandra. Väldigt vackert ändå tänker Clary som helt plötsligt väcks från sin dagdröm av Izzy som tydligen har upptäckt att Clary är där.

”Clary, vad gör du här?” Frågar Izzy och skyndar sig över till Clary. Mannen vänder sig om och går till andra änden av rummet, där han torkar bort sin svett med en handduk.

”Jag hörde några ljud härifrån. Jag trodde att det kanske var Jace. Han svarar inte när jag ringer till honom.”

”Som du kan se så är inte Jace här.”

”Nej, jag kan se det.” Säger Clary med ett litet leende och tittar på mannen, som nu är i full färd med att packa ihop vapen som han slänger ner i en röd bag med en runa på.

Izzy vänder sig om snabbt för att se vad Clary tittar på och vänder sig sedan tillbaka till Clary. ”Åh, det där är Erik. Han är en instruktör från Idris. Jag hade tänkt att lära mig att slåss lite mera än att bara med min piska. Erik är väldigt duktig faktiskt.”

”Ja, det tror jag säkert.” Säger Clary som nu studerar Erik när han tar av sig linnet, visar sin muskulösa rygg och tar på sig en vit t-shirt som stramar åt på alla rätta ställen, så att hans muskler blir extra tydliga.

”Det är sant. Han är bara här för att träna mig. Jag ville inte åka till Idris, vilket var det som han föreslog. Jag ville hellre att vi tränar här, i institutet. Vem vet när ni behöver min hjälp med att slåss mot demoner eller nedomvärldare!”

”Bra tränat idag Isabelle. Vi ses kanske vid middagen sen?” Säger Erik som passerar förbi dem.

”Vid middagen?” säger Clary och ser frågande på Izzy.

”Han stannar givetvis kvar här i institutet till dess att träningen är avklarad. Han hade ändå inte så mycket att göra i Idris, sa han.”

”Okej.” Säger Clary som tar upp händer för att visa att hon inte längre tänker prata om saken.

Izzy springer till andra sidan av rummet och hämtar sina saker. Clary väntar in henne innan hon frågar: ”Du har inte sett Jace, alltså?”

Izzy skakar bara på huvudet innan hon säger ”Nej, Magnus ringde mig förut och undrade om jag hade sett till Alec. Han var tydligen sen hem till Magnus. Och han brukar aldrig vara sen, speciellt inte när han ska till Magnus. ”

”Hmm, det var konstigt” säger Clary.

De stannar till utanför Izzys rum när hennes mobil ringer. Hon slänger ner väskan på golvet och rotar runt bland sakerna i den innan hon fiskar upp sin mobil, visar skärmen för Clary som visar ”Magnus” och svara. Hon vänder sig till Clary med stora ögon och öppen mun. När hon lägger på säger hon bara:

”Magnus är tydligen på väg hit NU!”

Ny promobild för Shadowhunters säsong 2

Publicerat: 2016-12-01, 17:31:44 i Alberto Rosende/Simon, Bilder, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2,

Det är nu bara lite mer än 1 månad kvar tills Shadowhunters avsnitt 2x01 har premiär och flera promobilder för den nya mörka säsongen har börjat släppas.
Förutom att Shadowhunters själva släpper karaktärsposter för säsong 2, så har även Entertainment Weekly släppt en promobild där vi kan se alla huvudkaraktärerna.
 
Till bilden har de även inkluderat en kort artikel där seriens huvudproducenter har uttalat sig om den nya säsongen. De säger att det var ett medvetet val från deras sida att göra allt i säsong 2 mycket mörkare, för att få det att se mer coolt ut när det kommer till de visuella-effekterna.
 
Det är dock inte det enda som kommer vara annorlunda i den nya säsongen. Det kommer att vara ett större fokus på karaktärerna och deras utveckling och förhållanden. Självklart kommer karaktärerna att vara ute på uppdrag och jakt, men producenterna vill även utforska områden som längtan, förhållanden och triangeldrama, det är det som driver dem mest.
 
Vill ni läsa hela artikeln på engelska kan ni göra det på EW.com.

Säsong 2 karaktärsposter med Jace

Publicerat: 2016-12-01, 14:00:53 i Dominic Sherwood/Jace, Shadowhunters, Säsong 2,

Den officiella Shadowhunters säsong 2 postern med Jace, "låstes upp" igår av fansen efter att de twittrat med hashtaggen #ShadowhuntersSeason2. När taggen fått över 10,000 tweets visades postern som ser ut på följande sätt:
 
Varje dag fram till den 5 december kommer en karaktärsposter att låsas upp genom att fansen twittrar med en speciell hashtag. Ni hittar mer information om hur även ni kan delta på Shadowhunters officiella hemsida. Det brukar vara på kvällen svensktid, runt 22.00 som twittrandet för att låsa upp en poster drar igång.

Julkalender 2016 - Lucka 1

Publicerat: 2016-12-01, 11:25:12 i Julkalender,

 
Kan ni fatta att det är December redan? Var tog året vägen?
 
För att göra väntan på julen kanske lite kortare så har jag beslutat att ha en julkalender även detta året. Ni kommer att få en fanfic - en följetång med ett kapitel varje dag fram till jul, skriven av mig, som jag hoppas att ni kommer att tycka om.
 
En eller två dagar i veckan kommer jag även att ha utlottning av Cassandras svenska böcker, detta i sammarbete med Bonnier, där ni kommer att ha chans att vinna några av de svenska böckerna i TMI, eller från serien Magisterium. Detta i bokpaket med två eller flera böcker. Så om ni är sugna på att vinna några av Cassies böcker får ni komma tillbaka varje dag och kolla in julkalendern, för att vara säkra på att ni inte missar någon utlottning.
 
I dagens lucka får ni del 1 av fanficen.
 ________________________________________________________
 
 

Del 1

Snön faller på Alecs hår när han sakta går uppför gatan. Han glömde att ta jackan med huvan och nu blir håret blött. Snö… En av de saker som Alec tycker minst om. Han hör fotsteg bakom sig och vänder sig om precis när någon slår ett tungt föremål i huvudet på honom. Det sista han ser är trottoaren som kommer närmare…

Magnus tänder brasan i vardagsrummet och tittar på flammorna som växer sig högre och högre. Han skulle ha startat brasan med magi, men Alec gillar hellre en brasa gjorde av ved och inte magi. Tydligen blir det inte samma varma känsla när brasan är skapad med magi. Magnus tittar på klockan och undrar vart Alec har tagit vägen. Han skulle ha varit hos Magnus för 10 minuter sedan.

Magnus ställer sig upp och går fram till fönstret. Snön faller ner på gatan nedanför och gör att hela New York breder ut sig bakom en vit slöja. Magnus tittar åt båda hållen för att få en skymt av Alec, men det enda han ser är små människor som skyndar sig förbi, in i den ena butiken efter den andra. Troligen på jakt efter julklappar som ju är populärt bland alla mondäner. Magnus tycker dock att det är en trevlig tradition som han själv har deltagit i för några år sedan. Innan han kom till New York. Den senaste tiden har inte velat delta i julen, då det inte funnits några nära eller kära att dela det med. Bara några andra trollkarlar och vänner som egentligen inte har betytt något för honom. Men sedan han träffade Alec så har allt förändrats, till det bättre och Magnus har tänkt att ge honom en julklapp. Han vet bara inte vad ännu.

Han tittar ner på klockan och ser att Alec nu är mer än 30 minuter försenad. Han tar upp sin mobil och ringer till Alec. Han svarar dock inte och Magnus ringer till Isabelle. Det tar ett tag innan hon svarar och hon låter andfådd:

”Hej, Magnus är det något viktigt?”

”Stör jag?”

”Nej inte alls.” Magnus kan höra ljud i bakgrunden, som han egentligen inte vet om han vill veta var det kommer ifrån. ”Vad vill du?”

”Vet du om Alec är där?”

”Alec? Du brukar ha bättre koll än jag på vart Alec är.”

”Han skulle ha varit här för en halvtimme sedan.”

”Han har kanske kommit bort i snön? Eller tagit skydd ifrån den någon annanstans? Du vet ju att han inte gillar snö.”

”Jo, det är ju sant. Men då borde han väl ha hört av sig? Jag ringer till Jace istället”

”Visst, gör det.”

Hon lägger snabbt på och Magnus blir stående med telefonen i handen och tittar på sin egen spegelbild som reflekteras i fönstret. Det är inte alls likt Alec att vara sen, eller att höra av sig till honom.  Magnus börjar frukta det värsta. Att har blivit mördad, och ligger i en pöl av blod någon stans eller att han redan är död.

Han vänder bort huvudet från fönstret, torkar bort en tår från ögat som han inte ens hade märkt att han hade. Han bläddrar i telefonboken och ringer till Jace. Magnus hör signalerna gå fram men Jace svara inte. Magnus lägger på när han kommer till röstbrevlådan och blir nu ännu mera orolig för Alec. Om inte heller Jace svara i telefon. Jace som har telefonen fastklistrad i handen och som ALLTID svarar när Magnus ringer. I fall det är någon demon eller annan varelse som Jace kan få slåss med.

Magnus står kvar vid fönstret när han hör dörrklockan som ringer. Han skyndar sig dit för att öppna och hoppas att det är Alec, även om han aldrig brukar ringa på.

Magnus öppnar dörren och kan snabbt konstatera att det absolut INTE är Alec som står där.