Uppdaterad schema för Cassandra Clares kommande böcker

Publicerat: 2017-05-31, 18:23:46 i Cassandra Clare, Chain of Gold, Chain of Iron, Chain of Thorns, City of Bones, Magisterium, Queen of Air and Darkness, Stad av Skuggor-bok, The Black Volume of the Dead, The Dark Artifices, The Eldest Curses, The Last Hours, The Lost Book of the White, The Mortal Instruments, The Red Scrolls of Magic, The Wicked Powers,

Cassandra Clare har alltid något att göra verkar det som om man tittar på hennes schema för när hennes böcker kommer att släppas på engelska. Inga planer finns tyvärr i nuläget på att översätta någon av böckerna till svenska.
 
Detta schemat är uppdaterat från det schemat som jag lade upp för några månader sedan, då bl.a. böcker som redan har släppts är borttagna och definitiva releasedatum för böcker som släpps under andra halvan av 2017 nu finns med.
 
2017
 • The Silver Mask* (Magisterium #4) - 10 Oktober
 • The Mortal Instruments: The Graphic Novel, Vol. 1** - 31 Oktober
 • City of Bones (Stad av Skuggor) - 10 års jubileumsutgåva - 7 November
 
2018
 • The Lost Book of the White*** (bok 1 av serien The Eldest Curses, som också kallas för “Malec böckerna”) - 20 mars (enligt Amazon)
 • Chain of Gold (The Last Hours, Bok 1) - på hösten?
 • The Enemy of Death* (Magisterium #5, sista boken): Augusti, September eller Oktober
 
2019
 • Queen of Air and Darkness (The Dark Artifices Bok 3) - på våren?
 • The Black Book of the Dead*** (bok 2 av The Eldest Curses, som också kallas för “Malec böckerna”) - på hösten?
 
2020
 • Chain of Iron (The Last Hours, Bok 2) - på våren?
 • The Red Scrolls of Magic*** (bok 3 av The Eldest Curses, som också kallas för “Malec böckerna”) - på hösten?
 
2021
 • Chain of Thorns (The Last Hours, Bok 3) - på våren?
 
Efter 2021
 • The Wicked Powers: Finns ännu inte med i schemat!

* skriven tillsammans med Holly Black
** ytterligare volymer kommer att komma
*** skriven tillsammans med Wesley Chu

Cassie skriver även på en ännu hemlig high fantasy (högfantasy) roman (eller trilogi) som inte har något med Skuggjägareböckerna att göra. 

källa

------------

Minst en ny bok från Cassie fram till 2021 verkar det som! Vilken av böckerna ser ni mest framemot att få läsa?

Shadowhunters säsong 2B - Ny trailer "Who will Clary choose?"

Publicerat: 2017-05-30, 19:05:28 i Alan Van Sprang/Valentine, Alberto Rosende/Simon, Alisha Wainwright/Maia, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

En ny trailer inför Shadowhunters säsong 2B som drar igång om bara 1 vecka, den 6 juni, då avsnitt 2x11 - Mea Maxima Culpa kommer finnas att ses på Netflix, har släppts.
 
I trailern kan vi se Clary som ser ut att vara väldigt intim med Simon, men som även är med Jace. Och frågan är nu vilken av killarna som hon kommer att välja.
 
 
Den största frågan är ju om de kommer att följa böckerna, för då vet vi ju vem hon väljer. Eller om serien återigen kommer att gå sin egna väg...
Vem hoppas ni på att Clary väljer?

Lord of Shadows recension

Publicerat: 2017-05-29, 21:47:00 i Lord of Shadows, The Dark Artifices,

Det är med ett brustet hjärta som jag skriver den här recensionen.

Cassandra Clare har gjort det igen! Hon har fått mig att återigen bli kär i en underbar bok som absolut kommer att vara på min lista över Cassies bästa böcker. Har ni ännu inte läst klart boken, kan ni göra er beredda på att tårarna kommer att rinna i slutet... Jag läste de sista sidorna i boken med ögonen fulla av tårar. Det var länge sedan en bok gjorde så stort avtryck på mig.
 
Jag skall försöka att ge er en kort recension utan några spoilers för er som ännu inte har hunnit att läsa boken.
 
Lord of Shadows fick mig att gråta, skratta och känna så mycket värme för karaktärerna. De flesta fick vi lära känna redan i Lady Midnight, och vi fick komma dem ännu närmare i denna andra boken. I vanliga fall brukar ju bok 2 i en serie vara en brygga mellan bok 1 och 3, men Lord of Shadows kändes som allt annat än det. Jag hade så svårt att lägga boken ifrån mig, och flera av scenerna komma att leva kvar i mitt minne för en lång tid framöver.
 
En sak som jag alltid har gillat med Cassies böcker, är att även om det är en sådan komplex värld och det händer saker precis hela tiden, så lyckas ändå Cassie väva ihop alla karaktärer och händelser på ett naturligt sätt som gör att man inte tappar bort sig. 
 
Boken börjar med ett återseende i form av Jace, en karaktär som jag trodde att jag inte alls saknade att läsa om, men där hade jag tydligen fel, då jag kom på mig själv, när jag läste Lord of Shadows, att jag väldigt gärna skulle vilja veta vad Jace och Clarys hemliga uppdrag är. Något som jag hoppas att vi kommer att få reda på i den tredje boken av The Dark Artifices, som har namnet Queen of Air and Darkness. Speciellt i stunder där just Jace och Clary var omnämnda av de andra karaktärerna.
 
Det fanns även flera av dessa stunder genom hela boken, då handlingen till viss del utspelade sig i London, fick jag allt som oftast vibbar till en annan av Cassies serier - The Infernal Devices.
 
Jag gillade även de delar som utspelade sig i fé-landet (eller fé-länderna, då det är delat), det var så bra beskrivet så att jag kunde verkligen måla upp i huvudet hur platserna ser ut. Det var kul att återigen få stifta bekantskap med Fé-drottningen och hennes hov, och lite extra kul när ett namn som man känner igen från tidigare böcker (TMI och eller TID) kommer upp i samtal, eller att karaktären i fråga interagerar med huvudpersonerna i LoS. Det ger en återigen en känsla av att alla böckerna om skuggjägarna har ett samband.
 
Det visade sig även att féerna kom att spela en stor del av handlingen i LoS, mer än vad jag från början hade trott och även Parabatai-bandet som jag antar att jag måste nämna. I alla de tidigare böckerna (minus LM) har ju Parabatai-bandet verkat att vara en bra sak, där man blir starkare tillsammans etc.
Men för vårat Parabatai-par i LOS verkar det inte vara något annat än en förbannelse. Det är lätt att förstå att de tillvarje pris som helst vill bli av med det, men det är ju tyvärr inte så lätt som de först trodde.
 
Och féerna är inte direkt ett av mina favoritfolk. Även om de inte kan ljuga, så kan de manipulera andra till att göra saker åt féerna som kan verka bra, men allt som oftast slutar det i tragedi.
 
Det som man dock aldrig kan få nog av i Cassies böcker är romansen. Lord of Shadows innehåller en hel del av just den varan. Men som alltid är det på gott och ont. Det som slog mig hårdast var den kärleken som finns mellan alla Blackthorn syskon, även om de alla är olika så älskar de ändå varandra mer än något annat.
 
Vissa av syskonen har gjort större intryck på mig än vad jag trodde att de skulle göra, inte minst Ty som lever i helt annan värld än någon annan. Och den vänskap som han finner i Lord of Shadows hoppas jag varar, för han behöver en vän som på något sätt förstår honom.
 
Några andra karaktärer växte även under bokens gång, inte minst Emma som börjar att framstå som en väldigt stor skuggjägare som inte låter någon sätta sig upp emot henne.
 
Däremot känner jag inte lika mycket kärlek för några av de nya karaktärerna. Speciellt en karaktär, fick mig att vilja strypa henne gång på gång.
 
Lord of Shadows gav oss även några otippade romanser som var väldigt underhållande att följa och jag hoppas att vi kommer att få följa dem även i nästa bok.
 
Cassie har även valt att introducera oss till en karaktär som är transgender. Den scenen där detta avslöjas tycker jag var så bra skrivet att man verkligen fick en känsla för vilka motgångar karaktären i fråga har haft emot sig.
 
Men det skulle väl inte vara en bok av Cassandra Clare om det inte även innehåller några dödsfall. En av dem var inte så svår att räkna ut att den skulle inträffa, medan två andra var helt otippade och en av dem krossade mitt hjärta rejält. Den karaktärens död kommer med största sannolikhet att vara en stor del av den tredje boken, där de allra flesta av karaktärerna kommer att handskas med dödsfallet på troligen helt olika sätt.
 
Boken tyckte jag genom syrades av de stora skillnader som finns mellan våran värld (den mondäna) och skuggjägarnas värld, där allt som är annorlunda är av ondo. Inte minst Ty som med sin autism är annorlunda, men som skuggjägarna inte har något namn på. Att det är av ondo att skuggjägare är tillsammans med någon som inte är en skuggjägare och att det måste stoppas - Alec och Magnus, Helen och Aline. Och att skuggjägare som inte är som de andra inte har någon rätt att vara en skuggjägare.
 
Detta är ju även oerhört viktiga frågor som med lätthet även kan appliceras på våran nutid, där olika inte minst politiska parti har sina egna syn på frågor som rör vårat samhälle och hur vi borde leva, eller vilka som inte borde få leva i vårat land.
 
Även om boken i första hand handlade om familjen Blackthorn så var det kul att få läsa om en annan spännande liten familj som jag hoppas att vi får följa även i Queen or Air and Darkness, som är beräknad att släppas under 2019.
 
Lord of Shadows förtjänar inget mindre än 5 av 5 runor!
 
 

Kat, Alberto & Em intervju med TV Guide Magazine

Publicerat: 2017-05-26, 22:03:38 i Alberto Rosende/Simon, Emeraude Toubia/Isabelle, Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Säsong 2, Video, intervju,

Kat McNamara, Alberto Rosende och Emeraude Toubia blev igår intervjuade av TV Guide Magazine, som även sände intervjun live via Facebook.
 
Skådespelarna fick en hel del frågor om säsong 2B som drar igång 5 juni i USA. De fick bl.a frågor om Climon och Clace, om Izzy kommer att ha någon "kille" i säsongen, om den träning som ligger bakom de många stunts och slagsmål som kommer finnas i säsongen bl.a. i det sista avsnittet som tydligen kommer att innehålla ett ganska stort slagsmål.
 
De pratar även lite om den kamratskap som finns mellan skådespelarna och att Will Tudor som vi kommer att få se som Sebastian har blivit en i gänget.
 
 
 

Shadowhunters 2x11 "Mea Maxima Culpa" - bilder & beskrivning

Publicerat: 2017-05-25, 19:06:42 i Alan Van Sprang/Valentine, Alberto Rosende/Simon, Alisha Wainwright/Maia, Bilder, David Castro/Raphael, Dominic Sherwood/Jace, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Säsong 2,

Med mindre än två veckor kvar till premiären av Shadowhunters säsong 2B har Freeform släppt bilder och en kort beskrivning av avsnittet.
 
 
Beskrivningen av avsnittet är följande:
 

Everyone is dealing with the aftermath of the Soul Sword attack at the Institute.

Ni kan se alla bilder som släppts från avsnittet i albumet:
 
 

Lord of Shadows nu officiellt till försäljning

Publicerat: 2017-05-23, 19:52:28 i Lord of Shadows, The Dark Artifices,

Det har gått 442 dagar sedan Lady Midnight, den första boken i Cassandra Clares serie The Dark Artifices släpptes till försäljning. I dag är det dags för den andra boken i serien att officiellt släppas, även om fansen redan förra veckan kunde köpa boken via olika online-bokhandlare.
 
Men för er som inte redan har köpt boken, så borde ni alltså från och med idag kunna hitta Lord of Shadows hos olika bokhandlare över hela landet.
Om ni kanske väntar på att boken skall dimpa ner i brevlådan, kan ni ju alltid passa på att läsa de 50 första sidorna från boken.
 
Bokens handling är följande:
 

Emma Carstairs has finally avenged her parents. She thought she’d be at peace. But she is anything but calm. Torn between her desire for her parabatai Julian and her desire to protect him from the brutal consequences of parabatai relationships, she has begun dating his brother, Mark. But Mark has spent the past five years trapped in Faerie; can he ever truly be a Shadowhunter again?

And the faerie courts are not silent. The Unseelie King is tired of the Cold Peace, and will no longer concede to the Shadowhunters’ demands. Caught between the demands of faerie and the laws of the Clave, Emma, Julian, and Mark must find a way to come together to defend everything they hold dear—before it’s too late.

 
 
 
 

Kat McNamara & Will Tudor om Sebastian och intriger i 2B

Publicerat: 2017-05-22, 19:59:54 i Alan Van Sprang/Valentine, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Säsong 2, Will Tudor/Sebastian, intervju,

Kat McNamara och Will Tudor pratar om Shadowhunters säsong 2B i en ny intervju med Hiddenremote.
 
Will Tudor som kommer att spela den nya karaktären Sebastian när Shadowhunters återvänder med helt nya avsnitt 6 juni på Netflix, säger i intervjun med hiddenremote att när vi för första gången får se Sebastian kommer han att komma in som en hjälte, träffa på Izzy och rädda dagen.
Enligt Will så har Sebastian information som våra andra skuggjägare är ute efter och han kommer därför att enkelt kunna infiltrera institutet.
 
Intervjun med Will hittar ni hos Hiddenremote.
 
Även Kat McNamara har blivit intervjuad av Hiddenremote inför 2B. I hennes intervju pratar hon också om Sebastian och hur han kommer att spela en stor roll i och med den kunskap som han besitter.
 
Vi kommer ju även att för första gången få träffa på fédrottningen i 2B, och det avsnittet är även en av Kats favoritavsnitt, då hon även är ett bokfan av TMI.
 
Hon pratar också en del om Clary och några av de sakerna som hon kommer att handskas med i de kommande avsnitten. Liksom om det tringeldramat mellan Simon, Clary och Jace som kommer att tas upp i 2B. 
 
Intervjun med Kat hittar ni hos Hiddenremote.
 
På samma sida som ni hittar intervjuerna med Will och Kat, kan ni, om ni scrollar neråt på sidan, hitta ytterligare intervjuer med Alan Van Sprang som spelar Valentine och Isaiah Mustafa som spelar Luke.
 

Nytt stycke från Lord of Shadows med Emma och Julian

Publicerat: 2017-05-21, 19:05:25 i Cassandra Clare, Lord of Shadows, The Dark Artifices,

Två dagar tills Lord of Shadows släpps och Cassandra Clare har på Instagram, gett oss ett nytt långt stycke från boken med Emma och Julian.
 
 
Om det är någon av er som tvekar om ni skall köpa boken eller inte... tveka inte, klicka er genast in på någon av online bokhandlarna för att köpa boken, ni kommer inte att ångra er.
 
Av det som jag har läst hittills är den helt underbar! Jag ser både framemot att få fortsätta läsa, för det börjar bli riktigt spännande, men samtidigt har jag en känsla för att det snart kommer att hända någon av karaktärerna något. *Ahhh*
 

Lord of Shadows kan nu köpas

Publicerat: 2017-05-19, 18:10:27 i Lord of Shadows, The Dark Artifices,

Även om Lord of Shadows har officiellt releasedatum 23 maj, så kan ni redan nu köpa boken, via olika online bokhandlar.
 
Bokus - 99kr.
Adlibris - 112kr.
 
Bokens handling är följande:
 
Sunny Los Angeles can be a dark place indeed in Cassandra Clare's Lord of Shadows, the sequel to the #1 New York Times and USA TODAY bestselling Lady Midnight. Lord of Shadows is a Shadowhunters novel. Emma Carstairs has finally avenged her parents. She thought she'd be at peace. But she is anything but calm. Torn between her desire for her parabatai Julian and her desire to protect him from the brutal consequences of parabatai relationships, she has begun dating his brother, Mark. But Mark has spent the past five years trapped in Faerie; can he ever truly be a Shadowhunter again? And the faerie courts are not silent. The Unseelie King is tired of the Cold Peace, and will no longer concede to the Shadowhunters' demands. Caught between the demands of faerie and the laws of the Clave, Emma, Julian, and Mark must find a way to come together to defend everything they hold dear-before it's too late.
 
Jag beställde min bok för 2 dagar sedan och idag hade jag den i brevlådan. Så jag vet vad jag skall göra i helgen i alla fall ;)
 
-----------
 
Någon av er som planerat att eller redan har köpt boken?

Ingen svensk översättning av Cassandra Clares övriga böcker

Publicerat: 2017-05-18, 16:02:15 i Cassandra Clare, Shadowhunters, Tales from the Shadowhunter Academy, The Bane Chronicles, The Dark Artifices, The Infernal Devices, The Last Hours,

Som det verkar så kommer det tyvärr inte bli någon svensk översättning av Cassandra Clares övriga böcker om skuggjägarna.
(Det finns dock svensk översättning av böckerna i serien Magisterium som Cassie skriver tillsammans med Holly Black).
 
Efter att jag varit i kontakt med Bonnier, som ger ut Cassandra Clares böcker på svenska, så har jag fått svaret från en av deras förläggare att de i nuläget inte har några planer för svenska översättningar för de andra serierna.
 
Planerna är just nu vilande och en anledning är att de flesta av Cassies läsare i Sverige kan läsa böckerna på engelska. Och dessa väntar helst inte 6-12 månader på att en översättning av böckerna görs.
 
I de flesta fall är även böckerna billigare på engelska, med tanke på att det kostar en slant att översätta samma bok till svenska, då böckerna är ganska tjocka. Även om bokförlaget försöker att hålla priserna nere, så brukar alltid den engelska boken vara billigare och då blir det oftast den som läsarna väljer att köpa.
 
Jag förstår att detta inte alls är det svaret som många av er hade hoppats på, men det är tyvärr så läget ser ut just nu.
 
Jag tycker nog ändå att ni som väntat på en översättning av Cassies andra böckerna, borde försöka att läsa dem på engelska. Det är ju ett utmärkt tillfälle för er att träna på eran engelska och kanske bli lite bättre på det. Jag skall dock inte uttala mig om huruvida de är lätta att läsa på engelska, då jag inte har några problem med att läsa engelska böcker och gör det ganska ofta.
 
Med tanke på att Cassies böcker om skuggjägarna hänger ihop på ett eller annat sätt, och några karaktärer dyker ju upp i flera av böckerna, så borde ni absolut läsa alla böckerna för att få en mer sammanhängande historia.
 
Om ni vill försöka er på att läsa på engelska så sitt med ett engelskt-svenskt lexikon och slå upp de ord ni inte förstår. Jag har även funderat på att göra ett lexikon med ord som förekommer i böckerna (som är specifika för serien) men som det kanske inte finns en översättning till i ett vanligt lexikon.
 
 

Shadowhunters säsong 2B - Ny trailer "Every heart will betray"

Publicerat: 2017-05-17, 15:50:19 i Alan Van Sprang/Valentine, Alberto Rosende/Simon, David Castro/Raphael, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2, Will Tudor/Sebastian,

Shadowhunters säsong 2B har sommarpremiär 5 juni i USA. En ny trailer för de resterande 10 avsnitten av säsong 2 har släppts via Shadowhunters sociala medier.
 
I trailern som ni kan se nedan, får vi se en hel del gråt och hjärtan som krossas. Men även mera av den nya skuggjägaren Sebastian.
 
 
Vad tror ni om den kommande "säsongen"? Ser ut som att det kommer att vara ganska många känslor inblandande och inte bara bra sådana.

Läs de 50 första sidorna från Lord of Shadows

Publicerat: 2017-05-16, 19:55:22 i Lord of Shadows, The Dark Artifices,

Det är bara 1 vecka kvar tills Lord of Shadows släpps och ni kan nu läsa de 50 första sidorna från boken hos Bustle.
 

1

Still Waters

Kit had only recently found out what a flail was, and now there was a rack of them hanging over his head, shiny and sharp and deadly.

He had never seen anything like the weapons room at the Los Angeles Institute before. The walls and floors were white-silver granite, and granite islands rose at intervals throughout the room, making the whole place look like the arms and armor exhibit at a museum. There were staves and maces, cleverly designed walking sticks, necklaces, boots and padded jackets that concealed slim, flat blades for stabbing and throwing. Morning stars covered in terrible spikes, and crossbows of all sizes and types.

 

Klicka er vidare till Bustle.com för att läsa fortsättningen.

 

Missa inte att läsa till slutet (även om det verkar som att samma text kommer två gånger) så att ni kan klicka på länken som tar er till en sida där ni kan läsa både kapitel 2 och 3.

Cassandra Clare delar ett nytt citat från Lord of Shadows med Marktina

Publicerat: 2017-05-15, 18:49:03 i Cassandra Clare, Lord of Shadows, The Dark Artifices,

Cassandra Clare har delat ett nytt citat från Lord of Shadows som en del i hennes nedräkning tills dess att boken släpps nästa vecka.
 
I följande citat som Cassie har delat via Instagram får komma närmare Marktina - Mark och Cristina.
 
 

Snippet from Lord of Shadows . . . For Marktina fans! ;) TEN DAYS TO LOS! #loscountdown

Ett inlägg delat av Cassie Clare (@cassieclare1) Maj 13, 2017 kl. 2:15 PDT

 

Alla avsnittsnamn för Shadowhunters säsong 2B

Publicerat: 2017-05-14, 19:08:05 i Shadowhunters, Säsong 2,

Shadowhunters fortsätter med säsong 2 den 6 juni, då avsnitt 2x11 - Mea Maxima Culpa kommer finnas på Netflix.
SpoilerTV har nu kommit över namnen på de resterande avsnitten av 2B som kommer att vara följande:
 
2x11 - Mea Maxima Culpa
2x12 - You Are Not Your Own
2x13 - Those of Demon Blood
2x14 - The Fair Folk
2x15 - A Problem of Memory
2x16 - Day of Atonement
2x17 - A Dark Reflection
2x18 - Awake, Arise, or be Forever Fallen
2x19 - Hail and Farewell
2x20 - Beside Still Water (Säsongsfinalen)
 
Det är ännu inte klart exakt vilka datum som avsnitten kommer att visas i USA, annat än att det kommer att vara på måndagar. Avsnitten kommer som vanligt att finnas tillgängliga dagen efter (alltså på tisdagar) på Netflix i Sverige.

Nytt citat från Lord of Shadows med Malec

Publicerat: 2017-05-12, 18:54:33 i Cassandra Clare, Lord of Shadows, The Dark Artifices,

Lord of Shadows släpps om 11 dagar och Cassie har på begäran av ett fan (även om hon vanligtvis inte ger ut citat från kommande böcker när fans frågar om det), delat ett citat på tumblr från Lord of Shadows med Malec, som vi ju nu får bekräftat kommer att dyka upp i boken.
“Alec,” Magnus said, reaching out a hand, and his voice was less a warning than a sort of stripped-down urgency—the uncanniness of Faerie had come into the room, and Magnus was moving to protect what he loved.

Shadowhunters Säsong 2 - #AlbertoTakeover

Publicerat: 2017-05-11, 19:19:30 i Alberto Rosende/Simon, Bilder, Dominic Sherwood/Jace, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

Alberto Rosende som vi känner bättre som Simon Lewis i Shadowhunters, tog i tisdags med oss bakom kulisserna under hans takeover av Shadowhunters sociala medier på Facebook, twitter och instagram. Där visade han främst upp alla de människor som är inblandade i att skapa serien. 
 
Kolla in alla de bilder som Alberto delade på gänget som finns bakom kulisserna och den livechatt som Alberto höll för fansen.
 
Detta var även hans sista inspelningsdag för Shadowhunters säsong 2.
 
 
 
Första försöket till att få igång en livechatt:
 
Livechatt via Instagram när Facebook inte fungerade:
 

Nytt citat från Lord of Shadows där vi får träffa på Gwyn ap Nudd

Publicerat: 2017-05-10, 12:11:43 i Cassandra Clare, Lord of Shadows, The Dark Artifices,

Med mindre än två veckor kvar till releasen av Lord of Shadows, har Cassandra Clare via instagram delat ett nytt långt citat från den mycket efterlängtade andra boken i serien The Dark Artifices, som släpps 23 maj.
 
 

A snippet from Lord of Shadows. FOURTEEN DAYS TO LORD OF SHADOWS! #loscountdown #julesandemma

Ett inlägg delat av Cassie Clare (@cassieclare1) Maj 9, 2017 kl. 10:04 PDT

 
Cassie har på tumblr skrivit att vi snart kommer att få läsa de 50 första sidorna ur boken. Så håll utkik här i bloggen inom de närmaste dagar, så lägger jag upp en länk till webbplatsen där ni kan läsa sidorna, så fort Cassie ger oss den.

Shadowhunters säsong 2B - ny trailer "Uprising"

Publicerat: 2017-05-09, 15:45:24 i Alberto Rosende/Simon, Alisha Wainwright/Maia, David Castro/Raphael, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Isaiah Mustafa/Luke, Jade Hassoune/Meliorn, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2, Video, Will Tudor/Sebastian,

Med mindre än en månad kvar tills dess att Shadowhunters säsong 2 drar igång igen, 6 juni finns ett helt nytt avsnitt att se på Netflix, så har vi fått en ny trailer med lite av det som vi kommer att få se i de kommande 10 avsnitten som återstår av säsong 2.
 
 
Det ser ut som att vi kommer att få se mera slagsmål, mera Malec, Climon, och hoppas på mera Clace. Sedan kan vi även skymta både Raphael och Meliorn och givetvis även seriens nytillskott för 2B - Sebastian.
 
Vad tycker ni om trailern? Ser den lovande ut för resten av säsongen? och vad ser ni framemot och hoppas att vi får se?

Kat McNamara färdig med Shadowhunters säsong 2

Publicerat: 2017-05-06, 17:50:11 i Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Säsong 2,

Kat McNamara är färdig med att spela in sina scener som Clary för Shadowhunters säsong 2.
 
Via Instagram har hon lagt upp en bild och till den skrivit en text där hon skriver att de 20 avsnitt som är säsong 2, har varit en resa för henne själv och för allas våran Clary Fray.
 
Kat tackar även alla som ligger bakom serien, vilka alla har en plats i hennes hjärta.
 
Till sist tackar hon oss fans som följt hennes resa genom säsong 1 och 2, och Kat ser framemot de kommande 20 avsnitten av säsong 3.
 
 

Cassandra Clare delar ett citat från "The Last Hours"

Publicerat: 2017-05-05, 18:23:30 i Cassandra Clare, Chain of Gold, The Last Hours,

Cassandra Clare har som ni vet flera bollar i rullning när det kommer till skuggjägare-böcker. Inte nog med att Lord of Shadows släpps om mindre än 3 veckor, Cassie skriver ju även på den kommande serien The Last Hours.
En bokserie som är efterföljaren till och kommer att utspela sig efter The Infernal Devices serien.
 
Den första boken i The Last Hours har namnet Chain of Gold, och den kommer preliminärt att släppas under 2018.
Följande citat som Cassie har delat via tumblr är från just den boken.
 

Cordelia was alone in the hallway. Squaring her shoulders, she pushed open the door to James’ room.

She had never been in a boy’s bedroom before, and it was quite a scandalous action to enter now, but the significance of it seemed small, swallowed up by her worry. James was half under the covers of the bed, moving restlessly from side to side, his face flushed with fever. His nightclothes clung to him, wet with sweat. It was a bright day outside and sunlight speared through the room, illuminating the bowls of burning herbs that Enoch had left behind. 

James rolled toward her. His eyes, the color of sunlight, blinked open slowly. “Matthew?” he said. “Matthew, is that you?”

Shadowhunters Säsong 2 - #WillTakeover

Publicerat: 2017-05-03, 19:53:10 i Bilder, Shadowhunters, Säsong 2, Video, Will Tudor/Sebastian,

Will Tudor som vi kommer att få se som Sebastian när Shadowhunters återvänder med de resterande 10 avsnitten av säsong 2, den 5 juni, tog igår över Shadowhunters sociala medier på Facebook, Twitter och Instagram.
Där delade han med sig av bakom kulisserna bilderna från inspelningarna och gjorde en livechatt via Facebook.