Julkalender 2016 - Lucka 18

Publicerad 2016-12-18 10:00:00 i Julkalender,

I dagens lucka hittar ni del 18 av fanficen. Har ni missat någon tidigare del av fanficen kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11 | Del 12 | Del 13 | Del 14 | Del 15 | Del 16 | Del 17
 
___________________
 
 

Del 18

Jace tittar på Krampus som sätter Jace stele mot sin arm och väntar otåligt på att något skall hända. Jace börjar le och sedan skratta. ”Problem?” frågar han Krampus som tittar upp på honom. ”Du vet att du måste veta hur runan ser ut, innan du kan rita den på dig själv. Eller också kan det vara för att du inte är någon riktig skuggjägare.”

”Håll tyst. Om jag behöver din hjälp, så frågar jag efter den.” Krampus sätter stelen mot armen igen och Jace ser att Krampus börjar rita något. Jace väntar på att Krampus skall skrika av smärta som alla icke-skuggjägare gör när de får runor applicerade på kroppen. Men Krampus säger inget eller visar att det gör ont. Krampus kanske hade rätt att Jace och Alecs blod rinner i hans ådror, vilket gör att han praktiskt taget är en skuggjägare. Jace hade hoppats att det inte skulle stämma.

”Haha!” Krampus skrattar rakt ut och tittar sedan på Jace med ett stort leende. ”Det fungerade. Dags att testa om det fungerade. Eftersom det snart är jul, är det väl inte helt fel att börja samla in några av de barn som inte varit snälla i år.” Krampus lägger ifrån sig Jace stele på bordet och rullar upp pergamentet som han tittade på tidigare. ”Lättast är väl att ta någon av de barn som är närmast.” Krampus tar med sig pergamentrullen och Jace hör att dörren bakom dem öppnas och sedan stängs.

Jace och Alec är för första gången ensamma, men det finns inget sätt att kontakta Alec. Jace tittar sig omkring efter något som han kan använda till att få loss repen runt hans handleder med. Han ser inget annat än hans stele som ligger på bordet framför honom. Jace försöker hoppa, för att få stolen att röra sig framåt, men han kommer ingenstans. Han tittar på Alec som hänger med huvudet, men hans bröstkorg rör sig så han verkar i alla fall andas.

Dörren öppnas bakom dem och kvinnan kommer in och sätter sig på stolen bakom bordet. ”Var är Krampus?” Frågar Jace.

”Han hade något viktigt att göra.”

”Viktigt? Att kidnappa barn är det viktigt?”

”Jag vet inte vad han skulle göra. Han berättade aldrig det för mig.”

”Men det var ju du som frammanade honom. Du måste väl ha någon kontroll över honom?”

Kvinnan tittar upp på Jace och suckar innan hon säger ”Kära lilla barn, det spelar väl ingen roll vad jag har gjort. Det viktiga är att Krampus är här och han kan erbjuda oss en bättre värld.”

”En bättre värld? Vad är det för värld där han kidnappar barn och vem vet vad han sedan gör med dem.”

”Lämnar tillbaka dem förstås.” Säger kvinnan samtidigt som hon skakar på huvudet åt att Jace inte förstår någonting.

”Va?”

”Självklart kommer han att låta barnen återvända till sina familjer när det nya året tar sin början.”

”Men vad är det då för mening med att kidnappa barnen om han ändå kommer att lämna tillbaka dem.”

”Alla säger att skuggjägare är så smarta. Men historia har aldrig varit din starka sida kanske. Alltså, Krampus tar barnen innan Jultomten har gett dem julklappar, för då är det försent. Krampus håller sedan barnen inlåsta här i närheten tills det nya året börjar och då släpps de fria till att återvända hem.”

”Jag ser fortfarande inte vad meningen med det är.”

”Tar Krampus barnen innan de får julklappar, blir inte deras synder under året förlåtna och barnen blir alltså inte snälla. Sedan återvänder de till sina familjer och kan då sprida sina synder vidare.”

”Så Krampus planerar att ta över världen med småbarn? Det var ju något nytt.”

”Nej, inte nytt. Genom åren har det funnits människor var synder inte blivit förlåtna och de har spridit sina synder vidare. Tyvärr har alltid goda människor kommit iväg. Jultomten har blivit smartare och hittat nya vägar att ge barnen julklappar så att de blir snälla. Men detta året, tack vare dig och din parabatai, finns det inget som kan stoppa Krampus. Hahah. Han kommer att hinna ta så många barn, tack vare er.”

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej