Shadowhunters 2x10 "By the Light of Dawn" trailer

Publicerat: 2017-02-28, 12:33:39 i Alan Van Sprang/Valentine, Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

Freeform har släppt trailern för nästa veckas avsnitt 2x10 - By the Light of Dawn, som även är vinterfinal/mittsäsongsfinal av säsong 2. Avsnittet visas i USA 6 mars och kommer att finnas på Netflix från den 7 mars.
 

Shadowhunters 2x09 - Bound By Blood

Publicerat: 2017-02-28, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 2,

Shadowhunters avsnitt 2x09 - Bound By Blood finns nu att se på Netflix.
 
Okej, det här avsnittet hade väl det mesta kan man säga. Kanske att det återigen hände lite väl mycket i avsnittet. Visst det för väl handlingen framåt, men ibland kan det vara bra att stanna upp och fokusera på lite färre saker och gå djupare in i dem, istället för att bara nudda vid allt på ytan.
 
Simon och Clary verkar ju fortfarande vara ett par, inget konstigt där. Även om jag personligen kanske inte är något jättefan av just de två som ett par. Så jag känner mig lite som Jace under hela avsnittet faktiskt. Måste acceptera att de är ett par, men är inte säker på om det är det bästa för Clary. Jace verkar även vara liiite svartsjuk på Simon och Jace verkar vilja skydda Clary mot det mesta, inklusive Simon. Så det var en del härliga Jace-Simon stunder genom avsnittet vilka även brukar vara lite komiska faktiskt. Vilket jag faktiskt uppskattar i denna ganska mörka säsong.
 
Alltså... Clarys hand blev svart... bara sådär? Helt plötsligt så var den bara svart?!! Någon mer som helt plötsligt tänkte på Dumbledore (från Harry Potter om ingen visste det) som även han får en svart hand i film/bok 6. Haha, jag vet inte varför jag kom att tänka på det, men Clarys hand såg ut lite som Dumbledores fast lite sämre specialeffekter kanske. Som är bättre i den här säsongen mot säsong 1, men allt är inte bra.
Sa inte Jace att Clary var typ sjuk, så att Simon måste stanna med henne. Men hon såg ju inte allt för sjuk ut, annat än med handen och armen som var svart. Nej, Kats skådespel där kände jag inte var helt övertygande i just de scenerna.
 
Det var en del Malec moments i det här avsnittet. Mest Alec som blev som sur på Magnus för att han inte berättat om Izzy och hennes Yin Fen problem. Men egentligen var det väl inte Magnus hemlighet att berätta heller, eller? Det borde Izzy har gjort för länge sedan.
 
Och hallå!! Izzy och Raphael?? De verkade ju helt klart vara ett par, men precis som Magnus säger i slutet av avsnittet, så är det nog mer Izzys blod om Raphael vill åt och inte henne. Så nu är det han som är beroende av Izzys blod och Izzy som vill ha Raphaels gift för att bli kvitt sitt beroende. Jag undrar hur länge de kommer att hålla på med detta? Alec försökte ju sätta ett stopp för det, men Izzy har ju helt klart en egen vilja. Men att hon skulle bli förbannad på sin egen bror och typ stötta ut honom, det trodde jag först inte.
 
Lite liknande som Alec gjorde mot Aldertree. Äntligen typ...
Jag stör mig oerhört på att jag inte vet vart jag har Aldertree. Han är Klavens marionettdocka så att de kan få reda på allt som händer i Institutet. Men samtidigt vill Aldertree äta middag med Izzy? För att han skall få ut era information från henne om vad Jace och co. håller på med, eller vad?
Känner Aldertree att han har tappat greppet om Izzy efter det att hon inte längre kommer till honom för att få mer Yin Fen, så att han kan tvinga henne att berätta saker för honom i ubyte mot det?!
Som sagt han är alltid så himla hemsk mot alla in Institutet som går emot honom, så Alecs beslut kommer nog ine sluta så himla bra.
 
Åhh, Luke är en sådan beskyddande pappa för Clary. Vilket Maia inte verkar tycka är bra. Men att hon vill döda Clary, det trodde jag faktiskt inte. I böckerna är de ju typ snälla mot varandra, men i serien har de gjort Maia mer mordisk och jag är inte säker på att jag gillar det. Det verkar finnas en bakgrundshistoria med Maia, som varför hon är klaustrofobisk, som jag hoppas att vi får se i serien.
 
Lukes möte med Magnus, Raphael och Meliorn! tog ju en helt annan vändning än vad jag hade trott. Visst, Meliorn hade ju helt rätt med att de alla tre andra var ganska partiska mot att INTE döda Clary, men Raphael verkar ju ha ändrat sig och verkar ju nu vara på samma sida som feérna. Hur skall detta sluta nu?
Det var liiite kul att se Meliorn igen, vi fick ju inte direkt reda på vad som hade hänt honom i säsong 1. Så att nu se att han jobbar för fédrottningen var ju ändå ganska väntat. Jag hoppas att vi får se mer av honom i 2B. Kanske tillochmed tillsammans med fédrottningen som vi troligen även kommer att få se då.
 
Kan ju inte avsluta detta utan att nämna "The Big Bad" Valentine! Som har lilla Madzie fången... Alltså, nej. Hon är ju så oskyldig och jag gillar inte att Valentine nu har en trollkarl/häxa vid sin högra sida, som han kan lura i att göra precis det han vill för att gynna honom själv. Jag tycker så synd om henne att hon måste vara hos Valentine tillsdess att han har fått det som han vill... Clary. För att utplåna alla nedomvärldare!
 
Det verkade ju inte som att Valentine visste om Clarys blodsed. Han som annars verkar veta allt... det tyckte jag var lite konstigt.
Smart av Valentine att kidnappa Simon dock, för han vet att Clary tänker göra allt för att rädda honom.
 
Avsnittet var inte suberbra, och det hände återigen allt för mycket i avsnittet, så det var lite svårt att hänga med i allt. Kats dåliga skådespel när hon skulle vara ganska sjuk tar ner betyget. Men det fanns några komiska ögonblick inte minst mellan Jace och Simon. Men att det inte använde runan för att bli någon annan drar upp betyget en halv runa, så betyget blir 3.5 (har ingen halv runa så det blir bara 3)
 
 
 
Hur bra tyckte ni att avsnittet var?

Nytt citat från Lord of Shadows med Julian och Emma

Publicerat: 2017-02-27, 17:50:22 i Cassandra Clare, Lord of Shadows, The Dark Artifices,

Cassandra Clare har delat ett nytt citat från Lord of Shadows, som släpps 23 maj. I citatet som Cassie har delat via instagram får vi hänga med Emma och Julian som är ute och shoppar.
 
Till citatet har Cassie även lagt till en bild ritad av Cassandra Jean.
 
 Ser ni fram emot att få läsa Lord of Shadows?

Shadowhunters 2x09 "Bound By Blood" - Nytt klipp

Publicerat: 2017-02-26, 22:12:07 i Dominic Sherwood/Jace, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2,

 
Ett nytt klipp från Shadowhunters avsnitt 2x09 - Bound by Blood har släppts via Access Hollywood.
I klippet kan vi se Clary som söker hjälp hos Magnus.
 
Avsnittet sänds i USA 27 februari och kan ses på Netflix från den 28 februari.

Shadowhunters säsong 2 - bakom kulisserna "Vapen, stunts och sammanhållning"

Publicerat: 2017-02-26, 14:43:47 i Alan Van Sprang/Valentine, Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Lisa Berry/Sister Cleophas, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

Tre bakom kulisserna videor från Shadowhunters säsong 2 har släppts. I videorna får vi hänga med bakom kulisserna och få lite mera information om de vapen som används i säsong 2, plus att vi får se några olika stunts och höra stunt koordinatorn och seriens producenter prata om den sammanhållning som finns mellan seriens olika karaktärer. 

Shadowhunters 2x09 "Bound By Blood" - Bilder

Publicerat: 2017-02-24, 13:33:40 i Alberto Rosende/Simon, Bilder, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2,

Freeform har släppt bilder från nästa veckas avsnitt 2x09 - Bound by Blood, som visas i USA 27 februari och som kommer att finnas på Netflix från den 28 februari.
 
Ni kan se alla bilder som har släppts från avsnittet i bildgalleriet:
 
Beskrivningen av avsnittet är följande:

With word getting out that Clary is a key part of Valentine’s plan, the Downworlders are at odds on how to handle the issue. But when Iris activates her blood oath, Clary has more to worry about than hiding from Valentine and the Downworlders.

Meanwhile, Isabelle and Raphael get closer as Alec tries to figure out what’s going on with his sister.

Nytt citat från Lord of Shadows med Ty och Kit

Publicerat: 2017-02-22, 16:02:30 i Cassandra Clare, Lord of Shadows, The Dark Artifices,

Cassandra Clare har via tumblr delat ett nytt citat från den kommande boken Lord of Shadows, del 2 i serien The Dark Artifices, som släpps, på engelska, 23 maj.

Ty climbed up onto the porch beside Kit and sat down. He smelled faintly of desert, sand and sage. Kit thought of the way he liked the sound of Ty’s voice: It was rare to hear someone get that kind of sincere pleasure out of simply sharing information, but Ty did.

“Why are you outside?” Ty asked. “Are you thinking about running away again?”

“No,” Kit said. He wasn’t, really. Maybe a little. Looking at Ty made him not want to think about it. It made him want to discover a mystery so he could present it to Ty for solving, the way you might give someone who loved candy a box of See’s.

“I wish we all could,” Ty said, with disarming frankness. “It took us a long time to feel safe here, after the Dark War. Now it feels as if the Institute is full of enemies again.

Hur mycket ser ni fram emot att få läsa Lord of Shadows?

Shadowhunters 2x08 - Love is Blind

Publicerat: 2017-02-21, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 2,

Shadowhunters avsnitt 2x08 - Love is Blind finns nu att se på Netflix.
 
En dag sent, men hade fullt upp igår... Spoilers för böckerna kan förekomma om det nu finns någon av er som inte läst de ännu. Vad väntar ni på? Börja läsa dem genast!!
 
Så var börjar man? Simon och Clary kanske? Jag var beredd på att det skulle hända, då det även händer i böckerna, men inte när. Men när verkar ju vara nu och jag vet inte om jag är så såld på det om jag skall vara ärlig. Visst Simon och Clary har alltid vara bästa vänner och det var uppenbart från första avsnittet att Simon var kär i henne... men nej, det känns så fel på något sätt. Kanske för att jag är ett stort Clace fan (Clary och Jace) som ju bara VILL ha de två tillsammans.
 
På partyt verkade även som att Jace var svartsjuk på Simon och Clary. Vilket fick mitt Clace-hjärta att slå lite snabbare. Men nu vet vi ju inte om svartsjukan beror på att Jace har "icke-syster" känslor för Clary, eller för att han kanske inte riktigt tycker om Simon. I vilket fall som helst verkar han inte riktigt vara med på Climon-tåget.
 
Vi måste väl komma in på Izzy och Raphael också! Alltså vad hände där? Izzy har ju helt klart stora problem just nu och Rapahel verkar vara ett enkelt sätt för henne att "bli hög". Jag tyckte det var att Raphael sa ifrån och förklarade för henne att hon måste bli kvitt sitt beroende, och jag gillar inte Izzy för att hon praktiskt taget tvingade Raphael att bita henne. Och på det sättet som hon gjorde det... alltså om hon håller på så kommer hon ju aldrig att bli av med det och Raphael verkar ju ha svårt att hålla sig borta från hennes blod. Som jag har skrivit förut så kommer ju inte det här att sluta bra för Izzy.
 
Max är tillbaka! Jag har faktiskt saknat honom och tyckte det var kul att han äntligen fick vara med i säsong 2 också. Däremot har jag delade åsikter om att Maryse var tillbaka. Nicola är en underbar skådespelerska och hon spelar Maryse bra, men karaktären... Hon går mig på nerverna och hon är alltid negativ till allt hela tiden.
Alltså hur kan man INTE tycka om Magnus Bane liksom? Visst han är en nedomvärldare, men ändå. Och han älskar Alec vad mer kan hon begära av honom?
Det var ju lite kul att Magnus tema på partyt inte alls var ett tema som Maryse gillade, även om Magnus trodde att hon skulle gilla det.
Mot slutet av avsnittet blev det ju lite uppenbart varför Maryse varit sur/arg/ledsen och det var härligt att se att Alec tröstade sin mamma och tyckte synd om henne.
 
Jace och Magnus verkade ju ha haft ett "moment" där vi fick se hu mycket Jace bryr sig om Alec och vill att han skall vara lycklig. Och att han hade sett att Alec var lyckligare när han var med Magnus.
 
Partyt tog ju en vändning som jag inte hade räknat med, och som jag faktiskt blev överraskad med. Tyckte att det var lite konstigt att Simon helt plöstligt var med Maia när han och Clary precis blivit tillsammans, men jaja, då var det väl så tänkte jag och sedan blev Max och Maryse sur på Jace och hon kastade en yxa mot honom, och Clary var arg på Alec som nästa tog lite av sig!! Tur att Magnus hann fånga honom i tid...
Ett tag trodde jag att kanske var någon demon, trollkarl eller shadowhunter som bara utgav sig för att vara de olika personerna för att få till ett bråk eller nått. Man vet ju aldrig vem som är på Valentines sida och med runan som gör att Shadowhunters kan bli vem de vill, kunde det rent av ha varit Valentine som var där... maskerad som någon annan.
 
Men det visade sig vara trollkarlen som Clary slöt en pakt med... Började ju misstänka det tillslut, med tanke på att Valentine hade träffat henne i början av avsnittet. Men att Valentine ville ha "Clarissa" oskadd kom som en liten överraskning tillsdess att Magnus ju förklarade att Clary har ängel-blod i sina ådror.
På ett sätt var det bra att Jace och Clary berättade om ängeln och att hon kan skapa nya runor, men jag trodde att de skulle vänta i några fler avsnitt först. Så kanske att det går lite för fort fram med den historien. Det är ju även en ganska viktigt del av böckerna och jag hoppas att de inte har pratat klart om detta i serien, utan att de kommer att utforska det mer. Bara för att ängeln nu är fri, kan inte Clary skapa nya runor nu? Eller kan hon det? Enligt henne så var det Ithuriel som visade henne runorna och nu när han är i himlen tillbaka, kan han inte visa henne nya runor eller vad?
Det är också en STOR del av böckerna och en stor del av Clarys personlighet. Så jag hoppas att hon även i kommande avsnitt kan skapa egna/nya runor, så att de inte glömmer bort det i allt annat som händer i serien runt Valentine och hans försök att utplåna alla nedomvärldare.
 
Clary har ju nu tydligen blivit en nyckelspelare då Valentine vill använda henne till att "aktivera" svärdet. Återigen fick vi se Jace som bryr sig om Clary och som inte tänker släppa henne ur sikte nu när Valentine vill ha henne.
 
Kan ju inte avsluta utan att nämna något om Max run-ceremoni. Jag gillar ju att se sådana saker, precis som med parabati-ceremonin, där vi får höra vilka ord som sägs osv. Max är nu alltså officiellt en Shadowhunter!
 
Avsnittet var helt okej och jag blev positivt överraskad på flera ställen så avsnittet får 4 runor.
 
 
Lägg gärna eran röst på hur bra NI tyckte att avsnittet var:

Få en ny bakgrundsbild till telefonen på Simon

Publicerat: 2017-02-19, 17:57:01 i Alberto Rosende/Simon, Shadowhunters, Säsong 2,

Några av er som bara älskar Simon? Ni kan nu ha honom för evigt som bakgrundsbild i eran telefon med denna nya bild som precis har släppts av ShadowhuntersTV.
 
Varje vecka har ShadowhuntersTV släppt en ny bakgrundsbild till mobiltelefoner på en av seriens huvudkaraktärer. Som ni kan se så liknar bilden de officiella säsong 2 bilder som släpptes för några veckor sedan.
 
 
För att få bilden i rätt storlek och format kan ni ladda ner bilden via Shadowhunters facebook:
eller twitter:
 

Cassandra Clare har delat ett nytt citat från "Chain of Gold"

Publicerat: 2017-02-18, 22:35:31 i Cassandra Clare, Chain of Gold, The Last Hours,

Cassandra Clare har återigen via tumblr delar ett citat från en av sina kommande böcker. Den här gången kommer citatet från boken Chain of Gold som är den första boken i serien The Last Hours. Den nya serien kan sägas vara en fortsättning på bokserien The Infernal Devices och i de nya böckerna kommer "gamla" favoriter från just TID böckerna att dyka upp som ni märker i detta nya citat som Cassie delat.
 
OBS!! Citatet kan vara lite spoilery för er som ännu inte läst eller som läser The Infernal Devices.
 
Will had been sitting on the floor, the rug bunched up under his feet, with his back against Tessa’s legs. He looked up when Jem came in, and Jem, in his Silent Brother robes, went over to Will and sat down beside him. He drew Will’s head against his shoulder, and Will held the front of Jem’s robes in his fists and he cried. It was the first time it had ever occurred to James that his father might cry about anything.
När Chain of Gold kommer släppas är oklart i nuläget, men kan var under 2018. 

Shadowhunters 2x10 "By the Light of Dawn" - bilder & beskrivning

Publicerat: 2017-02-17, 12:47:47 i Bilder, David Castro/Raphael, Dominic Sherwood/Jace, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Säsong 2,

Freeform har släppt ett gäng med bilder och en beskrivning av avsnitt 2x10 - By the Light of Dawn, som även är mittsäsongsfinal, eller vinterfinal elller vad man vill kalla det. Det är i alla fall det sista avsnittet innan ett långt uppehåll. När de resterande 10 avsnitten kommer att börja sändas är oklart i nuläget.
 
Beskrivningen av avsnittet är följande:

The New York Institute is under attack as Valentine’s plan for The Soul Sword is getting dangerously close to coming to fruition. The Shadowhunters must act fast to save their loved ones and the rest of the Downworld.

Meanwhile, some of the Downworlders have their own plan to stop Valentine and their target is Clary.

 
Ni kan se alla avsnittet som har släppts från avsnittet i bildgalleriet:

Shadowhunters 2x08 "Love is a Devil" - 2 klipp

Publicerat: 2017-02-15, 21:45:55 i Alberto Rosende/Simon, Alisha Wainwright/Maia, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Jack Fulton/Max, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Nicola Correia Damude/Maryse, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

Två klipp från nästa veckas avsnitt 2x08 - Love is a Devil har släppts.
 
I det första klippet får vi återse den yngsta Lightwood, när Max kommer till instiutet för att berätta något för sina äldre syskon och Alec får ett uppdrag från sin mamma.
 
I det andra klippet får vi se ett smakprov från Max runceremoni där Jace pratar med Maia som är bartender.
Avsnittet visas den 20 februari i USA och kommer finnas på Netflix från den 21 februari.

Nytt citat från Lord of Shadows om kärlek

Publicerat: 2017-02-15, 18:08:25 i Cassandra Clare, Lord of Shadows, The Dark Artifices,

Cassandra Clare valde att igår, på Alla hjärtans dag, dela ytterligare ett citat, men denna gång ifrån Lord of Shadows. Citatet som Cassie har delat via fansidan TMISource ger dock ingen förklaring till vem eller vilka det handlar om, bara att det är om kärlek.
 
“Because when this universe was born, when it blasted into existence in fire and glory, everything that would ever exist was created. Our souls are made of that fire and glory, of the atoms of it, the fragments of stars. Everyone’s are, but I believe ours, yours and mine, are made from the dust of the same star.”
 
Cassie har även skrivit lite om den kärlek som vi kan hitta i hennes böcker:
 
One of the joys of writing a big sprawling tapestry of a series like the Shadowhunter books is being able to explore a million kinds of love: the love of friends like Will and Jem or Emma and Cristina, romantic love like Magnus and Alec or Will and Tessa, the love of brothers and sisters like Ty and Livvy, Mark and Julian, or of parents and children like Jocelyn and Clary. And I think one of the biggest kinds of love all the characters come to consider over the course of their stories is what it means to feel empathic love — to feel love for other human beings because they are human like you, to want to help and protect them, to want to save the world — because for Shadowhunters, that’s what it always comes down to in the end. Empathic love for suffering fellow humans is something we’re all thinking about, considering and feeling right now, and I think that’s what Valentine’s Day 2017 is about for so many of us.
Cassandra Jean har ritat följande bild på Clace för att fira dagen:
http://cassandrajp.tumblr.com/post/157219019706/happy-valentines-day-jace-and-clary-i-just-want

Cassandra Clare delar ett Malec citat från "The Lost Book of the White"

Publicerat: 2017-02-14, 18:59:50 i Cassandra Clare, The Eldest Curses, The Lost Book of the White,

Då det är Alla Hjärtans Dag har Cassandra Clare via tumblr delat ett hett citat med Malec från den kommande boken "The Lost Book of the White". Den första boken i bokserien The Eldest Curses, om Magnus och Alec som Cassie skriver tillsammans med Wes Chu.
 
Till citatet har Cassie lagt till hashtaggen "Malecs första gång" ;)
 

The two of them went straight for the bed, kissing and pulling and stumbling over each other, nearly falling over in the process. They tumbled onto the mattress in a tangle and clawed their way toward the headboard, hands in each other’s hair, on each other’s bodies, stirring each other to incandescent life.

Magnus tore himself away from Alec’s lips and yanked futilely at the knots that kept the bedsheet looped around the Shadowhunter’s body. “How did you tie this thing on?” he growled.

Alec, lips kiss-swollen and eyes dazed with desire, didn’t seem able to respond — he just went for the buttons on Magnus’ shirt with shaking fingers before eventually giving up and just tearing the garment apart down the middle, sending buttons flying across the room. Finally, more out of frustration that expediency, Magnus flicked his wrist at the bedsheet as if shooing away a fly and sent the entire thing fluttering somewhere over the Indian Ocean.

Alec raised his head to watch the sheet disappear. When he looked back at Magnus, the warlock was gazing down at him with a deep seriousness in his gold-green eyes.  “You spend your entire life looking out and sacrificing for people,” Magnus said, and his gentle fingers traced their way along Alec’s bare torso, making him shiver. “It’s your turn to just lay back and relax …”

The Lost Book of the White kommer att släppas i November.

Shadowhunters 2x07 - How Are Thou Fallen

Publicerat: 2017-02-14, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 2,

Shadowhunters avsnitt 2x07 - How Are Thou Fallen finns nu att se på Netflix.
 
Ännu ett avsnitt som var ganska bra.
En ganska chockartad början med Valentine och EN ÄNGEL?! Som det ju sedan visade sig att det ju faktiskt var och att det var Ithuriel precis som i böckerna. Men varför, varför var de tvugna att ha med ängeln redan? Det är väl inte förens i Stad av Glas som vi först kommer i kontakt med Ithuriel och får reda på att Valentine har hållt honom inlåst?!
Rent personligen tyckte jag att de gärna kunde ha väntat med att introducera just honom i Shadowhunters. Men samtidigt var det bra att vi delvis fick en förklaring till hur Clary kan skapa nya runor. Även om de inte gav förklaringen att det är för att hon har Ithuriels blod, som ju Valentine injicerade Jocelyn med utan att veta om att hon var gravid med Clary. Frågan är ju om de kommer att ge oss även den förklaringen senare i serien?!
 
Clary var ju uppenbart svartsjuk på att Simon skulle på date med Maia, så Clary kanske har fått starkare känslor för Simon efter det att hon fått reda på att Jace är hennes bror.
Maia i sin tur vet ju att Simon är kär i Clary, så troligtivs kommer vi nog att få se Climon (Clary och Simon) som ett par i något av de kommande avsnitten. Och om de vill följa böckerna, som de påstår sig vilja, så borde det vara ett "område" som de borde komma in på i en inte allt för avlägsen framtid. Även om jag personligen är mer ett Clace (Clary och Jace) - fan, så är det alltid en fröjd att få se Alberto och Kat spela mot varandra för de har en härlig energi som verkligen går igenom rutan.
 
Okej, var det någon mer som blev ganska förvånad över att se Jace i säng med vad det verkade vara en fé? Alltså hallå? Bara för att han inte kan få Clary av uppenbara skäl just nu (att de är syskon) så behöver han ju inte hoppa i säng med första bästa nedomvärldare som han ser! Men det kan ju troligen också vara ett sätt att dämpa de känslor som han ju uppenbart har för Clary.
Och när Luke kommer och ber Jace hjälpa honom för att Clary är i fara, så tvekade han ju inte en sekund. Även om vi inte rikigt vet om det är för att hon är hans syster, eller om det är för de "andra" känslorna han känner för henne... som kanske inte riktigt är på ett syskon plan.
Men härligt ändå att han verkligen vill rädda henne.
 
Alec och Clary verkar ju under omständigheterna vara vänner, vilket ju är mer än man kan säga om Izzy och Clary. Klart att man kan förstå att Izzy är sur på Clary för att hon inte berättat för henne, eller de andra i institutet att hon kan skapa nya runor. Men samtidigt kan man ju förstå Clary som helt plötsligt har fått en ny kraft som hon kanske inte ens rikigt vet hur hon skall hantera och vem vet vad Klaven vill göra med Clary när de får reda på det.
Och Izzy är ju helt klart påverkad av att inte ha fått någon Yin Fen på ett tag, så hennes känslor är troligtvis utan på och det är nog delvis det som gjort att hon blev så sur på Clary. Men vem skulle Clary kunna lita på om inte Izzy. Så varför hon inte berättade för henne kan jag faktiskt inte förstå. Näst efter Simon så är väl ändå Izzy hennes bästa vän just nu. Hon borde faktiskt ha berättat för henne om sin kraft.
 
Izzy... vad håller du på med? Har hon redan blivit så beroende av Yin Fen att hon först går till en langare för att få tag i det. Sedan försöker hon med Simon! Och sedan till ett vampyrnäste?! Alltså hon måste ju få någon hjälp, hon kommer ju definitivt inte bli bättre av att få mer Yin Fen... Det borde ju Magnus veta, som borde kunna berätta mer om Jem för Izzy (ännu ett avsnitt med en referens till The Infernal Devices). Izzys beroende kommer inte sluta bra, jag säger bara det. 
Alec såg ju också på henne att något inte var bra, men hon vill helt enkelt inte erkänna för någon att hon är beroende av Yin Fen, så istället säger hon att det är ett uppsving av Yin Fen i omlopp som måste stoppas. Som att någon kommer att tro på det i längden. Izzy borde ju bli sjukare och sjukare av att inte få Yin Fen, så tillsut borde väl någon mer än Magnus misstänka något. Vi kan ju hoppas i alla fall.
Frågan är ju om Magnus redan nu tror på henne, om uppsvinget av Yin Fen, eller vet han att hon ljuger?
 
Avsnittets roligaste var ju när Jace ger Simon datingtips. Vilket inte alls fungerade på Maia, vilket ju är förståeligt. Allt som var Simon, som vi ju gillar, försvann med de tips som Jace gav. Simon skall absolut INTE lyssna på Jace när det kommer till det ämnet.
Och den j*vla runan som gör att en skuggjägare kan bli vem som helst... Alltså varför har de fortfarande med den runan? Jag förstår inte syftet och tycker att den förstör en del av storyn. Vem som helst, kan vara vem som helst. Det är så sjukt att man inte längre vet vem som är vem, eller om karaktärerna är sig själva eller om de är någon annan.
En helt onödig runa som de egentligen inte skulle behöva att använda i serien, det måste ju finnas andra bättre sätt att komma runt handlingen än att karaktärerna måste göra sig till någon annan.
 
Måste ju ta upp Cleophas som är i maskopi med Valentine!! Och som skadade sig själv, i vilket syfte? Att Luke skulle tycka synd om henne och göra så att Clary följer med henne till Valentine? Det tyckte jag bara var helt oklart. För hon har en runa för att hela sig själv och som en Iron Sister, har hon ju en stele, så varför gå till Luke innan hon aktiverade runan?
Om citadelet hade blivit invaderat av Valentines män borde hon väl ha haft tid att aktivera runan innan hon kom fram till Luke. Det tyckte jag var lite oklart varför hon skar sig själv i magen.
Efter att Cleophas hört ängeln så var hon väldigt snabb med att byta sida och helt plötsligt börja tycka illa om Valentine. Bättre förklarat där att det är ett stort brott att fånga en ängel och hålla den inlåst. Ganska naturligt att Cleophas inte längre ville vara en anhängare av Valentine. Så mycket förnuft hade hon i alla fall.
 
Jag tyckte att det var lite dåligt förklarat varför Clary är den enda som kan höra ängeln skrika. Vi som har läst böckerna vet ju lite bättre, men de/ni som bara har serien kanske inte alls förstår det. Eller är det något som de vill utforska i kommande avsnitt. Att Clary skall börja undra varför det bara var hon som hörde honom?
 
Och vad hände i slutet? Vad var det som Clary och Jace såg? Någon som vet som kan ge en bra förklaring till det? Såg ju närmast ut som Liemannen som försvann när han tog handen på själasvärdet. Eller skulle det vara en symbol för något annat? Skriv gärna en kommentar om ni har någon teori om det.
 
Förresten hade jag inte förväntat mig att ängeln skulle se ut så. Vingarna såg på något sätt om som ett hemmabygge och lite konstigt. Jag hade mer förställt mig att ängeln skulle vara större och typ lysa eller nått.  Bättre specialeffekter där tack!
 
Det fanns som ni märkt vissa saker som jag störde mig på, men annars så var det ett bra avsnitt och det får av mig 4 runor.
 
 
Hur bra tyckte ni att avsnittet var?

Shadowhunters skådespelarnas "hyllning" till Valentine

Publicerat: 2017-02-13, 22:33:00 i Alan Van Sprang/Valentine, Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Video,

Då det är Alla Hjärtans Dag imorgon, eller Valentine's Day som de säger i USA så vill några av skådespelarna, i rollen som deras karaktärer ge en liten hyllning till seriens egna Valentine.
Kolla in videon nedan för att höra hyllningarna från Clary, Luke, Izzy, Magnus, Alec, Simon och Jace och få er ett litet roligt skratt.

Shadowhunters 2x09 "Bound By Blood" - Beskrivning

Publicerat: 2017-02-13, 14:39:53 i Shadowhunters, Säsong 2,

Freeform har släppt en beskrivning av Shadowhunters avsnitt 2x09 - Bound by Blood som visas i USA 27 februari och finns att se på Netflix från den 28 februari.
 
Clary is sidelined by Iris’ blood oath, while the Downworld begins to fall apart.
With word getting out that Clary is a key part of Valentine’s plan, the Downworlders are at odds on how to handle the issue. But when Iris activates her blood oath, Clary has more to worry about than hiding from Valentine and the Downworlders.

Meanwhile, Isabelle and Raphael get closer as Alec tries to figure out what’s going on with his sister.

Få en ny bakgrundsbild till telefonen på Magnus

Publicerat: 2017-02-12, 14:05:22 i Harry Shum Jr/Magnus Bane, Shadowhunters, Säsong 2,

Magnus fans... er längtan är över! Ni kan nu låta Magnus pryda bakgrunden på er mobiltelefon/smartphone etc. med denna bild på Magnus som ShadowhuntersTV har släppt.
 
Varje vecka har ShadowhuntersTV planerat släppa en bakgrundsbild till mobiltelefoner på en av seriens huvudkaraktärer. Som ni kan se så liknar bilden de officiella säsong 2 bilder som släpptes för några veckor sedan.
 
För att få bilden i rätt storlek och format kan ni ladda ner bilden via Shadowhunters facebook:
 eller twitter:

Shadowhunters 2x07 "How Are Thou Fallen" - 2 klipp

Publicerat: 2017-02-10, 13:00:00 i Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

Freeform har släppt två klipp från nästa veckas avsnitt 2x07 - How Are Thou Fallen, som visas i USA 13 februari.
 
I det första klippet kan vi se Clary som letar efter Simon, som gör sig redo för att gå på en date med Maia.
I det andra klippet kan vi se Alec som konfronterar Jace.
 

Cassandra delar ett nytt citat från Lord of Shadows

Publicerat: 2017-02-09, 12:55:51 i Cassandra Clare, Lord of Shadows, The Dark Artifices,

Cassandra Clare har varit borta från sociala medier i några dagar för att fokusera på att skriva för att hinna klart till den deadline som hon haft. Igår återvände hon till sociala medier och valde att via instagram dela detta nya citat från Lord of Shadows, bok 2 i serien The Dark Artifices som släpps 23 maj.
 
 

Snippet from Lord of Shadows! Unexpected alliances are made -- 5/23/17!

Ett foto publicerat av Cassie Clare (@cassieclare1) Feb 8, 2017 kl. 10:10 PST

Nu blir man ju extra taggad på att få läsa boken, eller vad säger ni? Längtar ni på att få läsa Lord of Shadows?

Shadowhunters 2x07 "How Are Thou Fallen" - 2 nya trailers

Publicerat: 2017-02-08, 19:07:46 i Alan Van Sprang/Valentine, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Lisa Berry/Sister Cleophas, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

Två nya korta trailers för nästa veckas avsnitt 2x07 - How Are Thou Fallen, har släppts. De två trailers innehåller nästan samma scener som vi kan se i den långa trailern för avsnittet som jag lade upp igår, men om ni inte blinkar så hinner ni se några små scener som inte finns med i den långa trailern.
 
 
Avsnittet kommer att finnas på Netflix från den 14 februari.

Shadowhunters 2x08 "Love is a Devil" - Bilder

Publicerat: 2017-02-08, 15:23:26 i Alberto Rosende/Simon, Alisha Wainwright/Maia, Bilder, David Castro/Raphael, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Jack Fulton/Max, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Nicola Correia Damude/Maryse, Shadowhunters, Säsong 2,

Freeform har nu släppt bilder från Shadowhunters avsnitt 2x08 - Love is a Devil, som visas i USA 20 februari och finns att se på Netflix i Sverige från den 21 februari.
 
 
Ni kan se alla bilder som har släppts från avsnittet i bildgalleriet nedan:
 
Beskrivningen av avsnittet är följande:

Tasked with arranging his brother Max’s Rune Ceremony, Alec decides this would be the perfect opportunity for his family to get to know Magnus. But with tensions flying among the different Shadowhunters, Max’s big event quickly becomes an evening where they all must face their biggest fears.

Meanwhile, Simon makes a bold move as Isabelle finds an unlikely new ally.

Shadowhunters 2x08 "Love is a Devil" - Beskrivning

Publicerat: 2017-02-07, 15:48:09 i Shadowhunters, Säsong 2,

 
Freeform har släppt en beskrivning av Shadowhunters avsnitt 2x08 - Love is a Devil som visas i USA 20 februari och finns på Netflix från den 21 februari.
 
Max’s Rune Ceremony brings everyone’s fears to the forefront in “Love Is a Devil,” an all-new episode of “Shadowhunters,” airing MONDAY, FEBRUARY 20 (8:00 – 9:00 p.m. EST), on Freeform.

Tasked with arranging his brother Max’s Rune Ceremony, Alex decides this would be the perfect opportunity for his family to get to know Magnus. But with tensions flying among the different Shadowhunters, Max’s big event quickly becomes an evening where they all must face their biggest fears.

Meanwhile, Simon makes a bold move as Isabelle finds an unlikely new ally.
 
Inga bilder från avsnittet har ännu släppts.

Shadowhunters 2x06 - Iron Sisters

Publicerat: 2017-02-07, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 2,

Shadowhunters 2x06 - Iron Sisters finns nu att se på Netflix.
 

Ännu ett spännande avsnitt med värsta twisten på slutet som jag inte alls såg komma. Alltså… what?

Har ni ännu inte sett avsnittet så sluta läsa nu!! Jag är seriös… sluta läsa om du INTE sett avsnittet än. Du vill verkligen inte veta vad som kommer hända!!

 

Okej, ni andra som har sett avsnittet… var ni beredda på att Syster Cleophas var/är medlem i Cirkeln? Det var helt oväntat. Alltså det kommer troligen inte heller sluta bra när Luke får reda på det. Och varför är Cleophas med i Cirkeln? De är ju onda.. The bad people… och allt som Clary avslöjade för henne, som hon nu troligen kommer att berätta för Valentine, som får reda på att Clary kan göra egna runor.

Och allt som Cleophas berättade för Clary om svärdet… var det sanning eller inte? Ville hon att Clary skulle veta sanningen eller var det bara något hon sa för att Clary kanske kommer att berätta det för Klaven och då blir det hysteri och de ser åt ett håll och då har Valentine möjlighet att slå till dem på ett annat ställe eller få möjlighet att förgöra alla "nedomvärldare".

 

Serien börjar helt enkelt leva sitt eget liv nu och på ett sätt är det skönt. Jag vill att de givetvis skall ha med saker som händer i böckerna för det är alltid kul att man kan relatera till något, men samtidigt är det också kul att de har med helt oväntade grejer som nu med Cleophas. Det blir liksom en annan grej, men med karaktärerna som vi känner och älskar. Skulle ju vara sjukt tråkigt om de BARA hade med saker som hände i böckerna. Då vet man ju allt och det skulle helt enkelt inte alls bli kul att se på den serien. Så för er som inte gillar serien för att den inte följer böckerna, fundera över hur kul det skulle vara att bara se saker som ni vet kommer att hända. Allt som händer i böckerna kan de ju inte heller ha med.

 

Simon och Maia! De verkar ha så kul ihop. Det var så härligt att se Simon le och skratta lite, vilket han inte har fått gjort så mycket på sistone. Jag gillar fortfarande att Simon har en story som är separat och inte en del av det som skuggjägarna håller på med. Då han är vampyr så har han egentligen inget med skuggjägarna att göra, om han inte börjar dricka blod från mondäner. Och de stoppar inte bara in honom i någon annans story för att ha honom med, då han ju är en huvudkaraktär, utan han har ett annat syfte och en historia som ändå känns nödvändig och inte heller bara som Clarys vän (eller något mera).

Det var skönt att det var någon som verkade bry sig om Luke och som var villig att leta upp honom, vem vet vad som skulle ha kunnat hända honom annars. Jag tror det kommer betyda mycket för Clary att det var just Simon som var den som fick Luke tillbaka till verkligheten. Att Clary ser att Simon verkligen bryr sig om Luke.

Jag tror att flera av skådespelarna har hintat åt att något kommer att hända mellan Simon och Clary precis som i böckerna och det här kanske är startskottet för det. Clary kanske äntligen ser Simon som någon mer än bara hennes bästa vän.

 

Vi fick även en liten tillbaka blick med Maia och Luke, vilket visar en del av det band som de verkar ha. Maia verkar ju också se Luke lite som en far, och speciellt efter att han verkar ha hjälpt henne en del när hon blev varulv.

 

Stackars Maia som gillar Simon, men som i slutet av avsnittet tydligt såg att Simon bara har ögon för Clary. Men Maia och Simon har ju en helt underbar kemi, som var spännande att se. Det skall bli intressant att se vad det kan leda till. Om Simon i nästa vecka kommer gå på date med Maia för att göra Clary svartsjuk kanske?! Ser framemot det och mera kemi mellan Simon och Maia.

 

Malec! Äntligen gick de ut på sin första date som både klipp och bilder har visat. Och de fick prata ut om både det ena och det andra, vilket nog för i alla fall Alec var väldigt skönt. Det fanns ju en del komiska inslag under daten, som var ganska roliga… inte minst när Magnus berättar exakt hur många ex han har haft… 17 verkade ju först inte så många men 17,000 var nog betydligt många fler än Alec hade räknat med. Det är ju inte så svårt att förstå Alecs tvekan till om han verkligen borde gå vidare med förhållandet, med tanke på att Magnus är så erfaren och han själv har ingen erfarenhet. Alec har ju helt klart känslor för Magnus och han vet att känslorna är besvarade så det var helt klart underbart att Alec insåg att det inte spelar någon roll.

 

Det var ganska uppenbart att Clary och inte Izzy skulle klara av provet för att komma in i citadellet. Izzy höll ju istället på att dö. Hon borde ju nu fatta att det inte är så bra att fortsätta ta Yin Fen, men det har helt klart blivit en drog för henne. Och hon är nu beroende av Aldertree för att fortsätta kunna ta det. Kan ha varit hans plan från början, då han helt klart visste vad det skulle göra med Izzy. Han utnyttjar henne för att få information om de andra skuggjägarna. Så himla sjukt och han är så konstig och jag blir inte klok på honom. Vad är hans agenda? Vad är hans mål?

Han drev ut Jace från institutet för att han inte vet om han kan lita på honom. Alltså… hallå. Tror Aldertree seriöst att Jace skulle vara i maskopi med Valentine?

 

Jace verkar nu bo hos Magnus. Skall bli kul att se om och hur det kommer att fungera. Speciellt om det nu även börjar hetta till mellan Alec och Magnus.

 

Överlag ett ganska bra avsnitt, som får 4 runor.

 

 


 
 
Ni får väldigt gärna lägga eran röst på hur bra ni tyckte att avsnittet var:

Shadowhunters på aTVfest 2017

Publicerat: 2017-02-06, 17:50:09 i Alisha Wainwright/Maia, Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Säsong 2,

Kat McNamara, Alisha Wainwright och Shadowhunters showrunners Darren Swimmer och Todd Slavkin deltog den 4 februari på aTVfest (Atlanta Television Festival) 2017 för att prata om och göra reklam för serien.
De gjorde några intervjuer och höll en panel där de svarade på frågor om Shadowhunters.
 
Ni kan se bilder från festivalen i bildgallerierna nedan:

 

 

Detta är en av de intervjuer som blev filmade:
 
 

Få en ny bakgrundsbild till telefonen på Izzy

Publicerat: 2017-02-06, 13:26:00 i Emeraude Toubia/Isabelle, Shadowhunters, Säsong 2,

Nu kan du pryda din mobiltelefon med en bild på Izzy som har släppts av ShadowhuntersTV.
Varje vecka planerar ShadowhuntersTV att via sina sociala medier släppa en ny bakgrundsbild till mobiltelefoner på en av seriens huvudkaraktärer.
Som ni ser liknar bilden de karaktärsposter för Shadowhunters säsong 2 som släpptes för några veckor sedan.
För att få bilden i rätt storlek och format kan ni ladda ner bilden via Shadowhunters facebook:
eller twitter:
 

30 nya runor med "Lord of Shadows"

Publicerat: 2017-02-03, 16:14:41 i Cassandra Clare, Lord of Shadows, The Dark Artifices,

Cassandra Clare meddelade för några dagar sedan att det i första utgåvan av Lord of Shadows (på engelska) kommer att finnas bilder på 30 nya runor, som vi tidigare endast har läst om i hennes böcker. 
 
Runorna kommer att ritas av Val Freire som har ritat alla de tidigare runor som vi har sett, bl.a. i The Shadowhunter's Codex. Några av runorna som vi kommer att få se är runan för "helig eld" och "Cains märke".
 
Vill ni vara säkra på att få ett exemplar av boken där dessa nya runor finns med, så är det bästa tipset att förhandsbeställa boken från någon av online bokhandlarna som bokus, cdon, adlibris m.m
 
Lord of Shadows släpps 23 maj.
 
 

Shadowhunters 2x06 "Iron Sisters" - Borttagen scen med Jace

Publicerat: 2017-02-03, 13:11:51 i Dominic Sherwood/Jace, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

En av de scener som har blivit borttagna från nästa veckas avsnitt 2x06 - Iron Sisters har vi nu fått möjlighet att se, då Shadowhunters fansen har delat videon där Kat skrämmer Dom och Isaiah över 50,000 gånger.
 
I den borttagna scenen som ni kan se i videon nedan vill Jace ha reda på vad det var för runa som Clary använde för att skrämma bort demonen i avsnitt 2x05 - Dust and Shadows.

Shadowhunters 2x06 "Iron Sisters" - nya bilder från Malecs första date

Publicerat: 2017-02-01, 18:30:25 i Bilder, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2,

Shadowhunters avsnitt 2x06 - Iron Sisters visas i USA på måndag 6 februari och då kommer vi att få se Malecs första officiella date.
 
Ett antal bilder från denna "historiska" händelse har släppts.
 
 
 
 
 
 
Ni kan även se dessa bilder och de andra bilderna från avsnittet i bildgalleriet: