Magisterium: The Silver Mask citat

Publicerat: 2017-09-30, 21:47:08 i Cassandra Clare, Magisterium,

Cassandra Clare har i sitt senaste nyhetsbrev delat ett nytt citat från Magisterium: The Silver Mask som släpps på engelska 10 oktober:

Call heard Tamara’s awful gasp. She staggered back, and Jasper caught her arm. Call couldn’t have done it. He was completely frozen.

It was definitely Aaron on the table. He lay on his back. His blond hair had been brushed. His green eyes were open and blank.

Havoc put his head back and gave a single, awful howl of loneliness, abandonment, and horror. It was like he was making the sound Call couldn’t make. It rang and rang in Call’s ears as he stood there, his body beginning to shake.

“God, stop that noise —” It was Alex Strike, appearing in his black silk pajamas behind them. He looked rumpled and sleepy and annoyed, but the look turned quickly into a smirk. “Oh. I see you decided to show them what’s really going on here.”

The Silver Mask som är den fjärde Magisterium boken har följande handling:

A generation ago, Constantine Madden came close to achieving what no magician had ever achieved: the ability to bring back the dead. He didn’t succeed . . . but he did find a way to keep himself alive, inside a young child named Callum Hunt.

Now Call is one of the most feared and reviled students in the history of the Magisterium, thought to be responsible for a devastating death and an ever-present threat of war. As a result, Call has been imprisoned and interrogated. Everyone wants to know what Constantine was up to—and how he lives on.

But Call has no idea.

It is only when he’s broken out of prison that the full potential of Constantine’s plan is suddenly in his hands . . . and he must decide what to do with his power.

In this spellbinding fourth book of Magisterium, bestselling authors Holly Black and Cassandra Clare take us beyond the realm of the living and into the dangers of the dead.

Magisterium: The Silver Mask kan bevakas och förhandsbeställas hos de vanligaste e-bok handlarna.

Visste du att...

Publicerat: 2017-09-29, 23:59:29 i The Mortal Instruments, Visste du att,

...varje karaktär vill ha sitt kaffe på ett speciellt sätt?
 
Maia: Kaffe med mjölk och socker.
Jace: Kaffe med mjölk, ingen socker.
Clary: Kaffe utan mjölk, men med massa socker.
Alec: Svart kaffe med socker.
Magnus: Bara svart kaffe.
Simon: Kaffe utan varken mjölk eller socker.
 

Fyra Shadowhunters skådespelare till NYCC

Publicerat: 2017-09-28, 15:51:02 i Alisha Wainwright/Maia, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 3,

Ni kanske kommer ihåg att jag skrev för någon vecka sedan att Shadowhunters kommer att finnas med på New York Comic Con och hålla en panel den 7 oktober där de kommer att visa helt nytt material från säsong 3?
 
Det som vi inte fick reda på då var vilka av skådespelarna som kommer att medverka under panelen och efteråt för att träffa fans etc. Enligt TV Insider är det endast fyra av skådespelarna som kommer att delta -
Katherine McNamara (Clary), Matthew Daddario (Alec), Alisha Wainwright (Maia) och Isaiah Mustafa (Luke).
De kommer även att få sällskap av några av seriens huvudproducenter.
 
Om ni tycker att det är konstigt att det är så få av skådespelarna som kommer att delta så gav Emeraude oss en av anledningarna i sin senaste livechatt, där hon sa att det bara är de skådespelare som inte har några scener att spel in den specifik dagen, som kommer att åka iväg.
 
----------
Egentligen spelar väl detta ingen roll för oss som bor i Sverige, men hade man haft möjlighet att åka dit vill man väl träffa så många skådespelare som möjligt.

Shadowhunters säsong 3 inspelning - #EmeraudeTakeover

Publicerat: 2017-09-27, 17:30:58 i Bilder, Emeraude Toubia/Isabelle, Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Säsong 3, Video,

Det är tillbaka! TusedayTakeovers har blivit lite av en veckogrej för Shadowhunters-skådespelarna varje säsong, eller typ en gång i halvåret. En dag i veckan - tisdagar - tar en av skådespelarna från serien "över" ShadowhuntersTVs sociala medier på Facebook, Instagram och Twitter och ger oss där en bakom kulisserna inblick i hur det är att spela in serien.
 
Och under dessa tisdagar brukar vi få en mängd med bilder och videor, samt även en video livechatt.
 
Igår var det så dags för Emeraude Toubia att ta över Shadowhunters socialmedier och hon delade med sig av följande:
 
 
Kolla in en snabbversion av Ems förvandling från korthår till Izzys långahår.
 
 
Kolla in Emeraudes livechatt som hon höll via facebook igår kväll svensktid.
 
 
 
 
 

10 anledningar till varför du behöver Jubilemusutgåvan av City of Bones

Publicerat: 2017-09-19, 20:06:00 i Cassandra Clare, City of Bones,

Det är idag 7 veckor kvar tills dess att Jubileumsutgåvan av City of Bones släpps, för att fira att det är 10 år sedan boken först släpptes.
 
Riveted har satt ihop en lista med 10 anledningar till varför DU som ett skuggjägarefan behöver köpa boken.
 
  • Omslaget

      Har du sett omslaget? Det är hisnande! Illustrationerna ser fantastiska ut, omslaget är tyg-över-pärm med folie för texten och bilden. Det ser bättre ut i din hand än det gör på skärmen.
  • Den kommer att se fantastisk ut på din bokhylla.
    Shelfie
    Det är inte bara omslaget som är helt fantastiskt, hela boken är det! Med sidokanter i guld, kommer du att vilja ha boken på din hylla tillsammans med dina andra deluxe utgåvor Den ser ut som något som du kan hitta på en hylla i ett Instituts bibliotek.
  • För att göra din samling komplett
     
    Ingen bokhylla är färdig utan att varje Shadowhunters bok finns där. Om du har köpt varje bok som har släppts fram tills nu, så är detta köpet inget att fundera över.
  • Bonus material
    Denna utgåva av City of Bones innehåller fyra extra historier som tidigare bara har funnits med i begränsade upplagor, samt en ny historia skriven av Cassandra Clare. Du BEHÖVER läsa dem, och det enda sättet att göra det är att få tag i ett exemplar av jubileumsboken.
  • Karaktärsporträtt

    Sex hel-sidor med karaktärsporträtt kan hittas i boken! Bilderna är fenomenala och du kommer inte vilja gå miste om att se dina favoritkaraktärer på det här sättet.
  •  Svartvita illustrationer

     Boken är fylld med svartvita illustrationer! Ett helt nytt sätt att uppleva läsningen av City of Bones.
  •  För att fira tio år av skuggjägare

     

    Vi älskar väl alla den skuggjägarevärld som Cassandra Clare har skapat, så låt oss fira! Efter så många böcker, är det bästa sättet att fira att få tag i ett exemplar av jubileumsboken.

  •  Det är ett utmärkt tillfälle att återigen läsa serien

    Vare sig du läste City of Bones när den släpptes för 10 år sedan eller om du bara nyligen hade möjligheten att läsa den, är det här en bok som är rolig att läsa om och om igen. Varje gång jag läser boken upptäcker jag nya saker som jag inte tänkt på förut. Och vilket fantastiskt tillfälle är det inte att återigen börja läsa serien med jubileums utgåvan. 
  • För att göra en vän besatt

    Har du någon vän som du har tjatat på att läsa boken? Eller har du väntat på det perfekta tillfället för att introducera någon till skuggjägare-världen? Tja, den här utgåvan är perfekt för det! Det är en vacker present som vem som helst kommer att tycka om, så se till att köpa några extra exemplar för kommande födelsedagar, helgdagar, eller bara en helt vanlig dag som du vill göra lite extra speciell för någon annan.
  •  För att det är en Cassandra Clare bok

    Seriöst, du borde köpa alla böcker som hon släpper. Jag älskar Cassandra Clare och min bokhylla skulle inte vara komplett utan alla hennes böcker i den.
     
 
För att läsa listan på engelska kan ni klicka er vidare till Riveted.

Shadowhunters kommer delta på NYCC

Publicerat: 2017-09-14, 15:49:06 i Shadowhunters, Säsong 3,

Shadowhunters skådespelare och producenter kommer att delta i New York Comic-Con den 7 oktober.
 
Där kommer de att hålla en panel och diskutera säsong 3. De fans som deltar kommer att få se exklusivt material från säsong 3 samt en möjlighet att ställa frågor till de skådespelare som deltar (vilket inte är klart just nu) och producenterna Todd Slavkin, Darren Swimmer och Matt Hastings.
 
Som om det inte var nog så kommer fansen på plats även att få en exklusiva affisch från serien ritad av illustratörer från Marvel.
 
Vi andra som inte har en möjlighet att närvara håller väl givetvis tummarna för att panelen i delar eller i sin helhet kommer att läggas upp på youtube. Och att de/det klipp från säsong 3 som visas också blir tillgängligt att se för oss andra dödliga. ;)
 
källa

Boktitlarna för The Eldest Curses

Publicerat: 2017-09-13, 20:01:00 i Cassandra Clare, The Black Volume of the Dead, The Eldest Curses, The Lost Book of the White, The Red Scrolls of Magic,

För några dagar sedan gick Cassandra Clare ut med att den första boken i serien The Eldest Curses kommer att släppas 5 mars 2019. Ett något senare datum än vad som tidigare sagts, dock. Men det kanske kan göra oss ännu mera taggade inför boken som Cassie skriver tillsammans med Wesley Chu, som kommer att handla om Magnus Bane och Alec Lightwood.
 
I samma veva bekräftade Cassie även att den första boken har namnet The Red Scrolls of Magic, som tidigare var namnet på bok 3 i serien.
 
Nu har vi även fått de preliminära titlarna för bok 2 och 3:
 
Bok #2 - The Lost Book of the White
Bok #3 - The Black Volume of the Dead
 
När dessa kommer att släppas är är väldigt osäkert i nuläget, även om de finns med i Cassies bokschema så kan datumen komma att ändras.
 
Titlarna kan även de komma att ändras fram tills att ett definitivt utgivningsdatum har satts.
 
källa
 
 

Grattis Alec Lightwood!

Publicerat: 2017-09-12, 20:39:33 i Cassandra Clare, City of Bones, The Mortal Instruments,

 
Idag kan vi säga grattis till Alexander Lightwood som fyller 28 år.
 
Det är Cassandra Clare som via Instagram har delat en ny bild på Alec (som ni ser ovan), som kommer att finnas med i 10 års jubileums utgåvan av City of Bones som släpps 7 november. I boken kommer vi att få reda på en mängd med fakta om karaktärerna som t.ex. när de har födelsedag.
 
 
Funderar ni på att lägga vantarna på boken så kan ni ännu bara bevaka den via Bokus, eller förhandsbeställa den från Book Depository.

Nytt namn för sista Magisterium boken

Publicerat: 2017-09-12, 16:11:26 i Cassandra Clare, Magisterium,

 
Den sista boken i Magisterium serien som Cassandra Clare skriver tillsammans med Holly Black och som riktar sig till barn i åldrarna 9-12 har fått ett nytt namn, skriver Cassandra på tumblr.
 
Boken som är planerad att släppas under hösten 2018 har tidigare haft namnet The Enemy of Death, men har bytt namn till The Golden Tower (Det gyllene tornet). Detta passar mer in med de övriga titlarna på böckerna i serien som heter The Iron Trial, The Copper Gauntlet, The Bronze Key och The Silver Mask.
 
Den fjärde boken - The Silver Mask släpps på engelska 10 oktober.

Nytt citat från "Queen of Air and Darkness" med Kit

Publicerat: 2017-09-11, 22:26:16 i Cassandra Clare, Queen of Air and Darkness, The Dark Artifices,

Cassandra Clare har delat ett nytt citat via tumblr från Queen of Air and Darkness - den tredje och sista boken från The Dark Artifices serien som kommer släppas nästa år.
 
I citatet kan vi läsa om Kit som stöter på en hel del kända ansikten för er som läst The Mortal Instruments böckerna ;)
 

Kit glanced around, wondering if the growing number of people was bothering Ty. He hated crowds. Magnus and Alec were standing with their kids near the Consul; they were with a beautiful black-haired girl with eyebrows just like Alec’s and a boy — well, he was probably in his twenties — with untidy brown hair. The boy gave Kit a considering look that seemed to say you look familiar. Several people had done the same. Kit guessed it was because he looked like Jace, if Jace had suffered a sudden and unexpected height, muscle and overall hotness reduction.

Uppdaterat schema för Cassandra Clares kommande böcker

Publicerat: 2017-09-10, 19:01:31 i Cassandra Clare, Chain of Gold, Chain of Iron, Chain of Thorns, City of Bones, Magisterium, Queen of Air and Darkness, Shadowhunters, The Dark Artifices, The Eldest Curses, The Last Hours, The Mortal Instruments: The Graphic Novel, The Red Scrolls of Magic, The Wicked Powers,

 
För några dagar sedan gick Cassandra Clare ut med att Queen of Air and Darkness, bok 3 i The Dark Artifices serien, kommer att släppas tidigare än beräknat och att Chain of Gold - bok 1 i The Last Hours serien därför kommer att släppas senare än tänkt.
 
Detta gör att Cassie har uppdaterat sitt bokschema till att slänga om på dessa två releaser och hon har även gett oss ett fast datum för när bok 1 - The Red Scrolls of Magic från serien The Eldest Curses (med Magnus och Alec i huvudrollerna) kommer att släppas:
 
2017
  • The Silver Mask* (Magisterium #4) - 10 Oktober
  • The Mortal Instruments: The Graphic Novel, Vol. 1** - 31 Oktober
  • City of Bones (Stad av Skuggor) - 10 års jubileumsutgåva - 7 November
 
2018
  • The Enemy of Death* (Magisterium #5, sista boken): Augusti, September eller Oktober
  • Queen of Air and Darkness (The Dark Artifices #3) - Hösten 2018
 
2019
  • The Red Scrolls of Magic*** (The Eldest Curses #1, även kallade för “Malec böckerna”) - 5 Mars
  • Chain of Gold (The Last Hours #1): - på hösten?
 
2020
  • The Eldest Curses #2*** - på våren?
  • Chain of Iron (The Last Hours, # 2) - på hösten?
 
2021
  • The Eldest Curses #3*** - på våren?
  • Chain of Thorns (The Last Hours, #3) - på hösten?
 
Efter 2021
  • The Wicked Powers: Finns ännu inte med i schemat!

* skriven tillsammans med Holly Black
** ytterligare volymer kommer att komma
*** skriven tillsammans med Wesley Chu

Cassie skriver även på tio noveller "som uppladdning inför releasen av Chain of Gold" och ett nytt novell-projekt liknanden The Bane Chronicles.

Och även en ännu hemlig high fantasy (högfantasy) roman (eller trilogi) som inte har något med Skuggjägareböckerna att göra.

Tidigare release för Queen of Air and Darkness

Publicerat: 2017-09-08, 23:24:29 i Cassandra Clare, Chain of Gold, Queen of Air and Darkness, The Dark Artifices, The Eldest Curses, The Last Hours, The Red Scrolls of Magic,

I sitt senaste nyhetsbrev från Cassandra Clare gick hon ut med att hon har valt att tidigarelägga releasen för den tredje och sista boken i The Dark Artifices serien - Queen of Air and Darkness.
 
Av en rad anledningar (som ni kan läsa i Cassies senaste nyhetsbrev eller hos TMI Source) har Cassie valt att flytta fram releasen av QoAaD till hösten 2018 istället för någon gång under 2019.
 
Detta gör dock i sin tur att den första boken i serien The Last Hours - Chain of Gold har blivit framflyttad till att släppas under 2019 istället.
 
Det officiella datumet för när Queen of Air and Darkness kommer att ha release, kommer släppas i November.
 
I samma nyhetsbrev gav Cassie oss även ett datum för när den första boken i den vuxna Magnus Bane serien kommer att släppas. Bokserien har namnet the Eldest Curses, och den första boken The Red Scrolls of Magic har releasedatumet 5 mars, 2019.
 
Om ni känner er ledsna för att behöva vänta ännu längre på Chain of Gold, så skriver Cassie att vi kan trösta oss med att hon kommer att släppa några noveller, liknande de för The Bane Chronicles och Tales from the Shadowhunters Academy, som kommer att fokusera på en av de viktigaste karaktärerna från The Infernal Devices, som kommer att vara en viktig länk till några av de karaktärerna som vi kommer att få följa i The Last Hours som t.ex. Anna Lightwood och Matthew Fairchild. Mer info om detta kommer lite senare.
 
Ett nytt uppdaterat schema för Cassies kommande böcker hoppas jag hinna med att lägga upp i morgon. Om ni inte kan vänta tills dess, kan ni se schemat hos TMI Source eller på Cassies tumblr.
 
 

Alberto Rosende intervju med "A Book of" om Simon Lewis

Publicerat: 2017-09-03, 19:22:05 i Alberto Rosende/Simon, intervju,

I en ny intervju med Alberto Rosende pratar han en hel del om sitt skådespeleri och hur det är att spela Simon Lewis i Shadowhunters. Han avslöjar även hur han började i branschen, vilket hans mest minnesvärda skådespelarupplevelse är, vilka som är hans favorit skådespelare och vad han gör på fritiden.
 
För att få rollen som Simon Lewis, provspelade han först i New York och blev sedan inkallad för att göra ytterligare några provspelningar i Los Angeles.
 
Vi får även reda på vad hans drömroll är och att han gärna skulle vilja involvera sig i någon välgörenhetsorganisation, och då helst för en som arbetar för att uppmärksamma tesikelcancer - något som han själv blev drabbad av 2013.
 
Albertos kommande projekt är en dokumentär som han har gjort tillsammans med sin bror och Shadowhunters säsong 3 som han precis har börjat spela in.
 
Han berättar även att han har en online bokklubb som ni kan hitta på Instagram under namnet @Rosendereads där det under september är boken Slaughterhouse Five (på svenska: Slakthus 5) av Kurt Vonnegut som de läser.
 
Hela intervjun (och ett antal snygga bilder) kan ni läsa hos A Book of.
 
 

Huvudpersonerna i The Last Hours & The Wicked Powers är...

Publicerat: 2017-09-02, 19:05:01 i Cassandra Clare, Chain of Gold, Chain of Iron, Chain of Thorns, The Last Hours, The Wicked Powers,

Efter en fråga på Tumblr av ett fan har Cassandra Clare låtit oss få veta vilka huvudpersonerna kommer att vara i serierna The Last Hours och The Wicked Powers.
 
I The Last Hours (som är serien som kommer efter The Infernal Devices och före The Mortal Instruments) kommer vi i huvudsak att få följa James, Cordelia och Lucie - där Cordelia troligen kommer att ha mest blad-tid.
Första boken i serien, Chain of Gold, är planerad att släppas hösten 2018.
 
I The Wicked Powers (som är serien som kommer efter The Dark Artifices) kommer vi att få följa Dru, Ty och Kit. Inget datum finns ännu för när första boken i denna serien kommer att släppas.
 
Huvudpersonerna i serierna kan komma att ändras fram tills att boken/böckerna trycks. Men i nuläget när Cassie skriver på böckerna så ser det ut på följande sätt.
 
******
Som ni kanske har förstått så är det väldigt lite nyheter om Shadowhunters och Cassies böcker just nu. Därav den lite sporadiska uppdateringen. Men jag hoppas att ni inte misströster allt för mycket när det vissa dagar inte kommer upp något nytt. För så är läget just nu.
Jag vill heller inte lägga upp minsta lilla notis, som kanske inte är jätte-relevant eller -intressant.
Däremot skall jag försöka lägga upp flera visste du att... med lite fakta om olika skuggjägare, som flera av er verkar ha gillat.
 
Om ni stöter på någon intressant nyhet som jag kan ha missat, tveka inte att kontaka mig. Antingen via email eller våran facebook-sida.
 

Nytt bokprojekt för Cassandra Clare - skuggjägare & sagor

Publicerat: 2017-09-01, 19:37:46 i Cassandra Clare, Skuggjägare & Sagor,

Cassandra Clare verkar ha tusen olika bokprojekt på gång och nu har vi fått lite information om ytterligare ett projekt som hon jobbar på tillsammans med sin vännina och illustratör Cassandra Jean.
 
De jobbar nämligen på ett projekt som går ut på att para ihop skuggjägare med klassiska sagor. Som i bilden nedan där vi kan se Jocelyn och Luke i Rödluvan och Vargen.
 
 
 
Tyvärr finns inte så mycket information just nu om projektet, men de planerar att släppa det i trycktformat och kanske även online.