Dominic Sherwood på SAG Awards

Publicerat: 2016-01-31, 18:49:57 i Dominic Sherwood/Jace,

 

 

Dominic Sherwood gick igår, 30 januari, på röda mattan inför galan Screen Actors Guild (SAG) Awards tillsammans med flickvännen Sarah Hyland.
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nytt citat från Lady Midnight

Publicerat: 2016-01-29, 14:11:32 i Cassandra Clare, Lady Midnight,

 
Cassandra Clare har delat ett nytt citat från Lady Midnight, denna gången via pinterest.
 
A day came when news spread that the Clave had hanged a group of faeries in Idris for treason. The faeries had had friends among the Hunt, and in a rage, Mark’s fellows demanded that Mark kneel and say the words “I am not a Shadowhunter.”
Lady Midnight släpps 8 Mars, 2016.

Beskrivning av Shadowhunters 1x07 "Major Arcana"

Publicerat: 2016-01-27, 19:42:24 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
Freeform har släppt en kort beskrivning av avsnitt 1x07 - Major Arcana som vi kan se på Netflix den 24 februari.
En längre beskrivning av avsnittet kommer vi att få lite längre fram.
 
Realizing that the Mortal Cup is hidden inside the drawing on Dot’s Tarot cards, Clary and Jace break into Luke’s precinct where they are hidden.

Shadowhunters 1x03 - "Dead Man's Party" nu på Netflix

Publicerat: 2016-01-27, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
Shadowhunters avsnitt1x03 - Dead Man's Party finns nu att se på Netflix.
 
Som vanligt är det alltid svårt att veta vart man skall börja när man gör en recension av ett avsnitt. Det hände ju en del, men jag är glad att det inte var fullproppat med information som det var i avsnitt 1.
I detta avsnitt, fick vi dock till min glädje, en förklaring till parabati och vad det betyder. Det är ju en av de centrala delana i böckerna och att det faktiskt fick lite uttrymme i avsnittet var bra. Det är ett av de ord som tittarna borde veta om och det är alltid kul att Alec och Jace får lite "egen tid".
Däremot så verkar Alec, väldigt sur, vresig och han framstår inte alls som en snäll person. Förutom mot sin syster och Jace.
Jag har ju förstått att Alec, inte skall visa alls många känslor tills dess att han träffar Magnus, men ändå... Lite mera känslor, skulle ju inte skada.
 
Den som jag tycker har vuxit in i sin roll väldigt bra är Dominic Sherwood som spelar Jace. För varje avsnitt som går, blir han mer och mer Jace i mina ögon och det är svårt att slita blicken från honom när han är i bild. Alberto Rosende fortsätter att övertyga att han ÄR Simon.
 
Och som i vanlig ordning har Izzy nästan inga kläder på sig... Det börjar bli ett litet irritationsmoment för mig. Visst jag förstår vad Izzy och Meliorn hade för sig, men fanns det inget annat sätt för henne att få ut information från honom?!
 
Jag antar att jag borde säga något om vampyrerna Raphael och Camille, men allt jag kommer på är... meehh. Personligen så gjorde dom inte stort intryck, jag satt mest och störde mig lite på makeupen på Raphael som inte såg riktigt naturlig ut. Camille fick jag inget rikigt band till, tyvärr. Jag vet inte om det beror på skådespelaren, eller vad det är. Men det var något där som inte riktigt klickade för mig.
 
Avsnittet kändes lite vagt, jag har inte kunnat sätta ord på varför.
Jag vill verkligen gilla alla avsnitt och sätta höga betyg på dem. Men detta avsnittet kändes på ett sätt bara sämre än de andra, det förra i alla fall, som jag faktiskt gillade. 
 
Avsnittet hade sina bra stunder, som när någon av karaktärerna säger en replik som finns med i böckerna, då blir man lite varm inombords. Jace och Alecs parabati-stund, mer av sådant tack.
 
Antalet runor för detta avsnittet blir
 
Vad tyckte ni om avsnittet? Skriv gärna en liten kommentar om vad ni tyckte om avsnittet och rösta gärna hur bra ni tyckte avsnittet var.
 
 

Shadowhunters 1x06 "Of Men and Angels" Bilder & Beskrivning

Publicerat: 2016-01-26, 21:17:36 i Alan Van Sprang/Valentine, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Maxim Roy/Jocelyn, Nicola Correia Damude/Maryse, Shadowhunters, Säsong 1,

 
Freeform har släppt ett gäng med bilder, över 90 st, från avsnitt 1x06 - Of Men and Angels som kommer att visas 16 februari i USA och finnas på Netflix från 17 februari.
 
Avsnittet har följande beskrivning:

With Luke in dire need of help, Jace, Clary, and Simon take him to Magnus’ lair in hopes of saving his life. Once there, the story of how Valentine came to be evil and Jocelyn and Luke’s past is revealed to Clary in hopes of triggering her memory of what happened to the Mortal Cup.

Meanwhile, Isabelle and Alec are tasked to restore their family name in the eyes of the Clave.

Ni kan kolla in fler avsnitts- och bakomkulisserna bilder nedan.
 
 
Ni hittar alla bilder från avsnittet i bildgalleriet.
 

Avsnitts- och bakom kulisserna bilder från avsnitt 1x06 - Of Men and Angels.Avsnittet kommer att visas 16 Februari 2016 i USA.

Publicerat av The Mortal Instruments Sverige den 26 januari 2016

[video] Matthew Daddario intervju med HuffPost Live

Publicerat: 2016-01-25, 18:51:18 i Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Video, intervju,

 
Matthew Daddario (Alec) blir intervjuad av HuffPost Live som ni kan se i intervjun nedan.
Han pratar om det mesta som har med Shadowhunters att göra. Han svarar bland annat på frågor från fans, som om hur det var att träna så mycket inför rollen som Alec, om han gillar att spela Alec och om han är lik Alec på något sätt.
 
Han säger även att de kommer att följa bokserien, i alla fall när det kommer till karaktärerna och vad som kommer att hända med dem, men det kommer inte att hända på exakt samma sätt som det gör i böckerna.
 
Matt pratar också om sin syster, Alexandra, som även hon är skådespelare och om hon har inspirerat honom till att bli skådespelare.
 
 
 
 

[bilder] Shadowhunters skådespelarna i Bello Mag

Publicerat: 2016-01-24, 16:35:53 i Alberto Rosende/Simon, Bilder, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters,

 
Shadowhunters skådespelarna Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Harry Shum Jr., Emeraude Toubia, Matthew Daddario, Alberto Rosende och Isaiah Mustafa är med i tidningen Bello Mags januari-nummer 2016.
 
Kolla in bilder från fotosessionen och tidningen nedan, samt att ni även kan se en video från när bilderna togs.
 
 
Ni kan se fler bilder i bildgalleriet.
 

Skådespelarna från Shadowhunters är med i Bello Magazines Januari-nummer 2016.

Publicerat av The Mortal Instruments Sverige den 24 januari 2016
 
 

Beskrivning av Shadowhunters 1x05 "Moo Shu To Go"

Publicerat: 2016-01-23, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
Shadowhunters avsnitt 1x05 - Moo Shu To Go, kommer att handla om följande:
 

Tensions escalate between Alec and Clary as they don’t see eye to eye on the best way to hunt down Valentine. But when Jace and Isabelle are sent on an intel mission to the Seelies by Maryse Lightwood, Alec is put in charge of keeping Clary safe, much to both of their chagrin. With his hard-as-nails mother back in town and Clary’s rule-breaking tendencies, Alec finds himself struggling to stick to the Claves rules while keeping his promise to Jace.

Meanwhile, the New York City Werewolf pack begins their hunt for Clary and The Mortal Cup.

Vill ni läsa alla avsnittsbeskrivningar så finns de samlade i inlägget för Avsnittsbeskrivningar Säsong 1.

[video] Shadowhunters featurette - City of Bones & Silent Brothers

Publicerat: 2016-01-22, 16:21:33 i Dominic Sherwood/Jace, Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Video,

 
I denna nya featurette som Freeform har släppt får vi höra två av seriens skådespelare Katherine McNamara (Clary) och Dominic Sherwood (Jace) prata om hur det var att spela in scenerna som utspelar sig i Benstaden (City of Bones), som vi kan se i avsnitt 1x02 och de pratar även lite om vilka the Silent Brothers (Tystbröderna) är.
 

Shadowhunters 1x03 - "Dead Man's Party" - 3 nya klipp

Publicerat: 2016-01-22, 10:00:00 i Alan Van Sprang/Valentine, David Castro/Raphael, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 1, Video,

Freeform har gett oss 3 nya klipp från nästa veckas avsnitt som är 1x03 - Dead Man's Party.
 
Vi får se Simon som är kidnappad hos Raphael. Izzy och Alec som har ett samtal under Hotel Dumort. Jace som försöker lära Clary hur man använder en serafklinga; Seraph blade.
 
 
Avsnittet kommer att finnas på Netflix från 27 Januari.

[video] Up close & Personal - Magnus, Alec & Isabelle

Publicerat: 2016-01-21, 18:31:00 i Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Video,

Ni kan nu lära känna 3 karaktärer ytterligare genom dessa videor där vi får höra skådespelarna prata om sina karaktärer, plus att vi även får se några nya scener från Shadowhunters.
 
I videorna nedan är det Magnus Bane (Harry Shum Jr.), Alec Lightwood (Matthew Daddario) och Isabelle Lightwood (Emeraude Toubia) som vi tittar närmare på.
 

Magisterium: Kopparhandsken nu till försäljning

Publicerat: 2016-01-20, 18:56:03 i Magisterium,

 
Magisterium: Kopparhandsken, som är den andra boken i serien Magisterium som Cassandra Clare skriver tillsammans med Holly Black, finns nu att köpa på Svenska.
 
Mystiken tätnar på Magisterium

Holly Black och Cassandra Clare i magiskt samarbete. Äntligen är andra delen här!

Call Hunts sommarlov är inte som ett sommarlov borde vara - hans pappa är övertygad om att han är ond och Calls bästa vän heter Tumult och är en rödögd jättevarg som inte precis gör succé i grannskapet. Dessutom längtar han tillbaka till trollkarlsskolan Magisterium och sina vänner.

När Call en kväll upptäcker att hans pappa planerar att förgöra både honom och Tumult blir situationen ohållbar och för att undkomma flyr han till Magisterium. Där råder panik. Den magiska Kopparhandsken, som kan skilja en magiker från hens magi, har blivit stulen och hotar att ödelägga skolan och hela trollkarlsvärlden. Tillsammans med sina vänner Tumult, Tamara och Aaron (samt en mycket ofrivillig Jasper) ger sig Call ut på ett farligt uppdrag för att hitta handsken, men i jakten på den skyldiga väcks onda väsen till liv. Mystiken tätnar och vännerna närmar sig en allt mer obekväm sanning ...

HOLLY BLACK och CASSANDRA CLARE är författarna bakom succéserierna "Spiderwick" (BLACK) och "The Mortal Instruments" (CLARE). Kopparhandsken är den andra delen i serien "Magisterium".
 
Vill ni köpa boken över Internet kan ni bl.a. göra det via följande sidor:
Adlibris - kan endast bevaka den - 123kr.
Bokus - 123kr.
CDON - 120kr.
 
Jag har läst den på engelska och gillade den, fast åldern är mellan 9-12 och jag är LITE äldre än så. Tveka inte att läsa den bara för att den rekommenderade åldern är yngre än vad ni är. De är spännande ändå. ;)

Shadowhunters 1x03 - "Dead Man's Party" - trailer

Publicerat: 2016-01-20, 16:29:55 i Shadowhunters, Säsong 1, Video,

 
Freeform har släppt en trailer för nästa veckas avsnitt som har namnet "Dead Man's Party". Avsnittet kommer att finnas tillgängligt på Netflix från den 27 Januari.
 
 
Avsnittet kommer att handla om följande:

With Simon being held captive at The Hotel DuMort, Clary pleads with Jace, Alec and Isabelle to help her rescue her best friend. As the team readies for the mission, Jace helps Clary learn more about her Shadowhunter powers, Isabelle turns to her favorite Seelie for Intel, and Alec begins to question Jace’s motives and his place in their partnership.

Meanwhile, a very scared Simon gets very up close and personal with Camille, the leader of the vampire clan.

Shadowhunters 1x02 - "The Descent Into Hell Isn't Easy" nu på Netflix

Publicerat: 2016-01-20, 12:46:35 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
Har ni INTE sett avsnittet än, så vill jag bara varna för att min rescension kan innehålla lite spoiler!
 
Detta avsnitt tycker jag var bättre än det förra. Dels för att det inte hände lika mycket i detta avsnitt, handlingen var i stortsett om en sak; att hitta Dot.
Dot är en karaktär som jag inte riktigt kan förstå varför hon är med så mycket och varför de måste leta efter just henne. Det är en av de sakerna som jag gillade minst med detta avsnitt, att Dot verkar vara en oerhört stor och viktig karaktär.
 
Det som jag inte heller riktigt förstår är Clarys lila halsband?! What is up with that??
Jag förstår att det gör så att hon kan se den som hon tänker på, men alltså, what? Kunde de inte ha gjort det på något annat sätt?
 
Jag vet inte vad ni tycker, men kvinnorna är lite väl sexiga, eller är det bara jag? Jag tänker främst på Izzys kläder. Det är inte direkt något som jag skulle ha på mig, Inget fel med det och Emeraude som spelar Izzy passar i det. Men kanske att det är lite mycket uringingar och korta kjolar.
Jag blev faktiskt glad när Clary i alla fall fick ha byxor och linne på sig när de gick ner i Benstaden.
 
Det som jag börjar att gilla med serien är Alberto som Simon. Han är ju helt perfekt. Börjar nog få en liten crush på Simon ;)
Däremot stör jag mig lite på att Izzy är väldigt och då menar jag VÄLDIGT kärleksfull mot honom. Inte riktigt så det är i böckerna, väl?
Jag vet att skådespelarna har sagt i ett antal intervjuer att de inte kommer att följa böckerna, utan ta egna vägar för att komma till samma saker. Men ändå.
 
Jag är inte helt såld på idén med att Valentine skall vara i Tjernobyl?!?! Är det inte, typ, värsta radioaktivit där, så inget, inte ens Shadowhunters skall väl kunna vistas där utan skyddskläder. Inte ens det tror jag hjälper mot den radioaktiviteten som fortfarande finns där.
Var det verkligen nödvändigt att introducerat honom så tidigt i serien?
 
Är alla ute efter bägaren? Varför? Ville de inte att Valentine ska ha den? Vill de ha den själva?
Varför kidnappade Raphael Simon? För att han vill åt bägaren?!?! Inte alls som i boken, vilket jag blev lite besviken på.
 
Men då detta avsnitt var bättre än det förra, inte minst för att skådespelarna verkar ha kommit lite bättre in i sina roller så får avsnittet ändå
 
Vad tyckte ni om avsnittet? Rösta nedan och diskutera gärna här eller på vår facebook-sida.

Shadowhunters 1x05 Avsnitts- och bakom kulisserna bilder

Publicerat: 2016-01-19, 20:34:49 i Alan Van Sprang/Valentine, Alberto Rosende/Simon, Bilder, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Jade Hassoune/Meliorn, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Nicola Correia Damude/Maryse, Shadowhunters, Säsong 1,

 
Shadowhunters avsnitt 1x05 - Moo Shu To Go, kommer sändas 9 Februari i USA och vara tillgängligt på Netflix från den 10 Februari.
Freeform har nu släppt över 90 bilder från avsnittet. Det är både officiella avsnittsbilder och även bakom kulisserna bilder.
 
 
Ni kan se flera bilder i bildgalleriet, som ni även hittar på vår facebook-sida.
 

Avsnitts- och bakom kulisserna bilder från avsnitt 1x05 - Moo Shu To Go.Avsnittet kommer att visas 9 Februari 2016 i USA.

Publicerat av The Mortal Instruments Sverige den 19 januari 2016
bildkälla

Shadowhunters 1x02 - "The Descent Into Hell Isn't Easy" ikväll i USA

Publicerat: 2016-01-19, 20:02:01 i Shadowhunters,

 
 

With the knowledge that Valentine is alive and on the hunt for The Mortal Cup, the Institute is on high alert. Not wasting any time, Jace jumps into action and figures Clary’s memories are the key to finding Jocelyn and The Mortal Cup. Unfortunately, Clary’s memories were wiped leaving her without any recollection of this other life that could help her and the team. With only one other option remaining, Jace, Isabelle and a very reluctant Alec take Clary to the City of Bones to face the powerful Silent Brothers.

Meanwhile, Luke continues his search for Clary, and Simon tries to come to terms with his best friend’s new life.

 
Hur många se framemot att få se nästa avsnitt som visas i kväll i USA?
 

[video] Up close & Personal - Clary Fray, Jace Wayland & Simon Lewis

Publicerat: 2016-01-19, 13:54:55 i Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Video,

Shadowhunters avsnitt 1x02 - The Descent Into Hell Isn't Easy, som ni kan se imorgon på Netflix, kommer att ge oss mer av Clary (Katherine McNamara), Jace (Dominic Sherwood) och Simon (Alberto Rosende).
 
I videon nedan kan ni lära känna karaktärerna Clary Fray, Jace Wayland och Simon Lewis ännu lite bättre. Plus att några nya scener från kommande avsnitt av serien finns med.
 

Uppdaterad Design

Publicerat: 2016-01-18, 19:34:59 i Bloggen, Shadowhunters,

 
Som ni kan se, ni som besöker bloggen via er dator, så är det lite nya färger.
Dessa passar mer ihop med den header som nu är i bloggen, och jag har ändrat lite andra små saker och lagt till datum för när shadowhunters avsnitten kommer att finnas på Netflix, som ni ser i menyn till vänster.
 
Som vanligt om ni ser något som inte stämmer, eller ser konstigt ut så får ni väldigt gärna meddela mig detta så att jag kan ändra det.
 

Lord of Shadows släpps i April 2017

Publicerat: 2016-01-17, 22:58:00 i Cassandra Clare, Lord of Shadows, Magisterium, The Dark Artifices, The Last Hours,

 
 
Cassandra Clare har nyligen skrivit på twitter, efter att ett fan har frågat, att bok 2 i serien The Dark Artifices som har titeln Lord of Shadows kommer att släppas i April 2017.
 
 
Det blir alltså inte mer än 1 års väntan på andra boken i den serien.
Som ni redan vet så kommer bok 1 i samma serie, Lady Midnight, att släppas den 8 mars 2016.
 
I samma tweet säger Cassie även att bok 3 i Magisterium serien, som har titeln The Bronze Key, kommer att släppas i september 2016. Och att bok 1 i serien The Last Hours kommer att släppas efter att båda dessa; Lord of Shadows och the Bronze Key har släppts.
 
Ser ni fram emot att få läsa alla dessa kommande böcker från Cassie?

[video] Nytt klipp från Shadowhunters 1x02 - Clary och Jace

Publicerat: 2016-01-17, 12:55:34 i Dominic Sherwood/Jace, Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Video,

 
Freeform har släppt ett nytt klipp från nästa veckas avsnitt av Shadowhunters. I klippet kan vi se Clary och Jace som stiger ner till Benstaden (City of Bones) för att träffa tystbröderna (The Silent Brothers) som de hoppas kan hjälpa Clary har få tillbaka sina minnen.
 
 
Shadowhunters avsnitt 1x02 - The Descent Into Hell is Easy, sänds 19 januari i USA och kommer att finnas på Netflix i Sverige från den 20 Januari.

Nytt citat från Lady Midnight

Publicerat: 2016-01-16, 12:55:01 i Cassandra Clare, Lady Midnight,

 
Cassandra Clare har delat ett nytt citat från Lady Midnight, bok 1 i serien The Dark Artifices, som kommer släppas 8 mars, 2016. Alltså om mindre än 2 månader ;)
 

Livvy made an exasperated noise, stomped forward, and seized Mark by the back of the shirt. “You don’t want him,” she said to the pink-haired girl. “He has syphilis.”

The girl goggled. “Syphilis?”

“Five percent of people in America have it,” said Ty, helpfully.

“I do not have syphilis,” Mark said in a fury. “There are no sexually transmitted diseases in Faerieland!”

The mundane girls fell instantly silent.

källa

Shadowhunters är Freeforms #1 debutserie

Publicerat: 2016-01-15, 19:17:16 i Shadowhunters,

 
Shadowhunters hade sin premiär den 12 Januari på kanalen Freeform i USA. Ser man till antalet som tittade på serien så är den seriedebut som har fått flest tittare på över två år av kanalens (ABC Family/Freeform) serier. Det var runt 1.82 miljoner i USA som tittade på det första avsnittet.
 
Shadowhunters blev även nummer 4 på listan över antalet tittare av nya serier som har haft premiär, de senaste 12 månaderna.
 
Även på sociala medier har Shadowhunters uppmärksammats. Över 1.1 miljoner har engangerat sig i serien via Facebook, Instagram, Tumblr och Twitter, det gör att serien blev nummer 2 på listan över underhållnings TV-serier för den dagen, nummer 1 blev Pretty Little Liars som visades en timme tidigare på samma kanal som Shadowhunters.
 
Shadowhunters blev även nummer 1 på listan av kabel-tv program blan tittare i åldrarna 18-34 och 12-34 och nummer 1 bland serierna med original manus, bland tittarna i åldrarna vuxna 18-49 och kvinnor 18-49.
 
Det verkar alltså som att Shadowhunters på vissa hålla i USA har varit väldigt populär. Vi håller tummarna för att serien fortsätter att dra tittare ;)
 
källa

[bilder] Shadowhunters skådespelarna på lanseringen av Freeform

Publicerat: 2016-01-14, 19:29:00 i Alberto Rosende/Simon, Cassandra Clare, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters,

Shadowhunters skådespelarna och Cassandra Clare var med i firandet av att tv-kanalen ABC Family bytte namn till Freeform, den 12 Januari.
 
Ni kan se fler bilder i bildgalleriet.
 

Shadowhunters skådespelarna och Cassandra Clare deltog i lanseringen av kanalen ABC Familys nya namn Freeform.

Publicerat av The Mortal Instruments Sverige den 14 januari 2016

Ny omröstning - Hur kommer du att se på Shadowhunters

Publicerat: 2016-01-14, 18:07:16 i Bloggen,

Jag tyckte det var dags för en ny omröstning, då den förra var uppe några månader.
 
Den nya omröstningen som också handlar om Shadowhunters och på vilket sätt som ni kommer att titta på serien, kan ni hitta till höger i menyn, om ni besöker oss via en dator. ---->
 

Förra omröstningen var ni hela 229st som svarade på och de flesta av er svarade att ni ser fram emot att få se Shadowhunters. Det var den omröstning som flest av er besökare har svarat i, vilket är jätteroligt.
 
I grafiken kan ni se hur alla svar har fördelats:

 

Se 3 nya klipp från Shadowhunters 1x02 - The Descent Into Hell Is Easy

Publicerat: 2016-01-14, 08:00:00 i Alan Van Sprang/Valentine, Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 1,

 
Freeform har släppt 3 nya klipp från nästa veckas avsnitt som är 1x02 - The Descent Into Hell is Easy.
 
I de tre klippen som ni ser nedan får vi se en scen mellan Isabelle och Simon - Sizzy!!, En scen där Clary, Jace, Simon, Isabelle, och Alec letar efter Dot, och Dot som hålls gisslan av Valentine.
 
 
Avsnittet kommer att kunna ses av oss i Sverige på Netflix den 20 Januari.

Shadowhunters 1x02 - The Descent Into Hell Is Easy - trailers

Publicerat: 2016-01-13, 18:20:42 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
En trailer till avsnitt 1x02 har släppts av Freeform. Det är nog bra om ni tittar på avsnitt 1x01 innan ni tittar på trailern för att inte bli spoilade ;)
 
 
De har även släppt en lite längre trailer där vi får se mer av vad som kommer att hända i kommande avsnitt.
 

Följande kommer att hända i avsnitt 1x02 “The Descent Into Hell Is Easy”:

With the knowledge that Valentine is alive and on the hunt for The Mortal Cup, the Institute is on high alert. Not wasting any time, Jace jumps into action and figures Clary’s memories are the key to finding Jocelyn and The Mortal Cup. Unfortunately, Clary’s memories were wiped leaving her without any recollection of this other life that could help her and the team. With only one other option remaining, Jace, Isabelle and a very reluctant Alec take Clary to the City of Bones to face the powerful Silent Brothers.

Meanwhile, Luke continues his search for Clary, and Simon tries to come to terms with his best friend’s new life.

 Avsnittet sänds 19 Januari i USA, och kommer att finnas på Netflix 20 januari.

Shadowhunters 1x01 - The Mortal Cup nu på Netflix

Publicerat: 2016-01-13, 12:15:00 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
Det var ett avsnitt som det hände väldigt mycket i, kan man säga. Kanske lite för mycket och vissa skådespelare var bra, nästa perfekta i sina roller som Matthew Daddario som Alec och Emeraude Toubia som Isabelle. Jag fick dock inte riktig känsla för Clary, men det kanske ändrar sig om jag ser avsnittet igen.
 
Överlag så var det ett helt okej avsnitt, det följer ju dock inte böckerna, vilket jag var hade förväntat mig redan från början, det är ju två olika medium liksom.
Så ni som tittar på avsnittet och förväntar er att få se allt från de första kapitlen av Stad av Skuggor kommer att bli besvikna. Om ni däremot tittar på avsnittet för att få se karaktärerna som ni älskar och delar av böckerna så kommer ni nog vara mer positiva. 
 
Om ni blir lite besvikna på avsnitt 1x01 så verkar det som att avsnitt 1x02, kommer att bli mycket bättre, enligt de fans som via Freeforms app redan har sett det avsnittet. Vi i den övriga delen av världen får tydligen snällt vänta tills nästa onsdag innan vi kan se avsnittet.
 
MItt betyg på avsnittet, jag är en sucker för tv-serier och speciellt såna här tv-serier. Hur dåligt andra än tycker att det var så i mina ögon får avsnittet:
 
 
 
 
Vad tyckte ni om avsnittet? Rösta nedan och diskutera gärna här eller på vår facebook-sida.

Premiär för Shadowhunters i USA i dag!

Publicerat: 2016-01-12, 20:30:54 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
D-dagen är här, dagen vi alla har väntat på, dagen för premiären av Shadowhunters i USA. :)
Kan ni fatta att månader av längtan äntligen är över.
 
I morgon svensktid, efter kl. 8, tror jag det var, skall avsnitt 1x01 av Shadowhunters finnas på Netflix för oss som inte bor i USA.
Om ni har Netflix så är det VÄLDIGT viktigt att ni verkligen kollar på avsnittet och de efterföljande avsnitten, då denna statistik, alltså hur många som kolla på avsnittet och hur många gånger, kommer med största sannorlikhet att i slutändan räknas in i antalet tittare av Shadowhunters och hur många som har startat streamar av avsnitten via Netflix.
 
Det i sin tur kan göra att det blir fler säsonger. Desto fler som tittar, desto större är chansen att vi faktiskt får en säsong 2 i alla fall.
 
Så min uppmaning till alla er som besöker bloggen. Om ni har ett Netflixkonto, eller om ni känner någon som har ett som kanske kan vara snälla och dela med sig av sitt konto i 40-minuter till er så att ni kan se på avsnittet "på lagligt vis", gör det.
 
Netflix är gratis första månaden, så om ni inte har råd att betala för Netflix, eller att ni inte vill/får. Så kan ni i alla fall se de första 3-4 avsnitten av serien innan ni måste betala. Ni kan också säga upp kontot innan månaden är slut och behöver då inte betala något alls.
 
Som sagt, det är OERHÖRT viktigt att ni kollar på Shadowhunters om ni har möjlighet, då det förstärker chanserna att det blir en säsong 2.
 

Shadowhunters 1x04 avsnittsbilder

Publicerat: 2016-01-12, 18:05:44 i Alan Van Sprang/Valentine, Bilder, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 1,

 
De första officiella bilderna från Shadowhunters avsnitt 1x04 - Raising Hell har släppts av Freeform.
Avsnittet kommer att sändas 2 februari i USA och vi i Sverige kan då se avsnittet 3 februari på Netflix.
 
I detta avsnittet måste Skuggjägarna lita på en nedomvärldare för att kunna komma åt Clarys minnen.
 
 
Ni kan se alla bilder från avsnittet som har släppts i bildgalleriet nedan, som ni även hittar via vår facebook-sida.
 
 

Avsnitts bilder från avsnitt 1x04 - Raising Hell.Avsnittet kommer att visas 2 Februari 2016 i USA.

Publicerat av The Mortal Instruments Sverige den 12 januari 2016

Shadowhunters skådespelarna kommer att delta i Freeforms virtuella launch

Publicerat: 2016-01-12, 10:00:00 i Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters,

 
12 Januari är en speciell dag inte bara för att Shadowhunters har sin premiär i kväll i USA utan för att kanalen ABC Family byter namn till Freeform.
Detta tänker de fira hela dagen tillsammans med skådespelarna från Shadowhunters och Pretty Little Liars och alla fans genom ett virtuellt firande.
 
Det som de har planerat under dagen är ett Socialt DNA Projekt med Twitter, en live stream av evenemang via Periscope, en Vine booth, en BuzzFeed Facebook Live chat och en specialdesignad Pretty Little Liars Facebook ikon, Instagram innehåll och takeovers, och ett Pretty Little Liars Snapchat filter.

 

Fans kan delta via social medier eller genom att gå till FreeformLaunch.com.

Shadowhunters skådespelarna kommer att delta genom att ta över social medier, som inkluderar Instagram, Twitter, Facebook, och Vine. Skådespelarna Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Alberto Rosende, Emeraude Toubia, Matthew Daddario, Harry Shum Jr., och Isaiah Mustafa kommer alla att delta under dagen (ni kan se schemat nedan).

 

För att toppa detta så kommer även skådespelarna från Shadowhunters att twittra live under seriens premiär som är vid 9pm EST(vilket är vid kl. 03.00 svensktid). Twitter kommer att ge skådespelarna någa specialverktyg som the Twitter Mirror, Twitter Challenger och Video Q&A för att maximera upplevelsen.

 

Här nedan kan ni se schemat och detaljer för det virtuella firandet, som jag inte har brytt mig om att översätta. Jag tror nog ni förstår ändå när Shadowhunters skådespelarna har något speciellt för sig under dagen, vilket jag även har fet-markerat. ;)

När det kommer till tiderna så får ni lägga på 6 timmar för att få det till Svensktid:

 

A Day-In-The-Life of Freeform Launch Day January 12

10:00 a.m. EST        Emeraude Toubia takes over @ShadowhuntersTV on Instagram.
10:30 a.m. EST        Katherine McNamara takes over @ShadowhuntersTV on Instagram.
11:00 a.m. EST        Freeform Social DNA Project with Twitter begins.
Pancake artist Dancakes and muralist Carlos begin soliciting ideas for pancakes and art throughout the day.
1:00p.m. EST    “Shadowhunters” stars Harry Shum Jr. and Matthew Daddario use Twitter Challenger and Vine booth.
1:30 p.m. EST    “Pretty Little Liars” Keegan Allen Twitter Video Q&A and Vine Booth.
2:00 p.m. EST    “Shadowhunters” stars Isaiah Mustafa and Maxim Roy answer questions on Instagram and Facebook.
3:00 p.m. EST    Performance by POP Unplugged.
Buzzfeed Facebook Live chat with “Pretty Little Liars”.
4:00 p.m. EST        Performance by POP Unplugged.
4:30 p.m. EST    “Shadowhunters” stars Dominic Sherwood and Alberto Rosende take over @ShadowhuntersTV on Snapchat and use the Twitter Vine booth.
5:30 p.m. EST    “Shadowhunters” stars Katherine McNamara and Emeraude Toubia host a Twitter Q&A and Vine booth.
6:30 p.m. EST    Janel Parrish takes over @PLLTVseries on Twitter.
7:00 p.m. EST    Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Ian Hardin, Shay Mitchell and Sasha Pieterse take over @PLLTVSeries for a Twitter video Q&A from Twitter HQ in New York City.
8:00 p.m. EST        “Pretty Little Liars” cast live Tweets the premiere.
9:00 p.m. EST        “Shadowhunters” cast live Tweets the premiere.

 

Här har ni detaljer om the Freeform Social DNA Project:

The Freeform Social DNA Project with Twitter will take place on January 12 starting at 11:00 a.m. EST. Throughout the day, fans who tweet @FreeformTV using the hashtag #FreeformLaunch will receive a reply tweet that includes a unique piece of 3D digital art based on a sentiment analysis of their Twitter feed. Each piece of art is as similar and unique as a fingerprint or snowflake. Fans will then have the opportunity to enter an instant win sweepstakes* to receive one of 5000 prizes – a one-of-a-kind piece of 3D printed wearable art representing their Twitter personality, as shown below.

[video] Alberto Rosende intervju med KSiteTV

Publicerat: 2016-01-12, 08:00:00 i Alberto Rosende/Simon, Shadowhunters, Video, intervju,

Alberto Rosende som vi kommer att få se spela Simon Lewis, i Shadowhunters som har premiär idag i USA, blev intervjuad av KSiteTV under pressdagarna som hölls under inspelningarna av serien.
 
Alberto pratar bl.a. annat om följande:
 • Clary och Simons föhållande och om det kan bli kärlek mellan dem
 • Skillnaderna mellan böckerna och serien
 • Om han vill att tv-Simon skall gå igenom det som bok-Simon går igenom
 • Simon och Isabelle - hur Simon ser på Isabelle och hans känslor för henne
 • Om Alberto tror att Simon och Clary kommer att ha en chans
 • Hur det känns att vara en del av en sån stor fanbase som TMI har
 • Han förväntade sig inte mycket när han kom in i Shadowhunters världen
 • Vad han tycker om Simons skåpbil som han kör i serien
 • Vem som är roligast av skådespelarna - efter midnatt är det Matt Daddarrio!
 • Vad Simon tycker om Magnus, som han dock inte träffar så mycket
 • Vad de andra tycker om Simon
 • Vad han tycker om att spela in i Toronto
 • Varför han tror att fansen kommer att tycka om Shadowhunters
 
 

[bilder] Shadowhunters skådespelare på Golden Globes fester

Publicerat: 2016-01-11, 18:46:08 i Alberto Rosende/Simon, Bilder, Dominic Sherwood/Jace, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Katherine McNamara/Clary,

Några av Shadowhunters skådespelarna var igår på olika fester som hölls i samband med att galan Golden Globes gick av stapeln.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dominic gick på fest tillsammans med sin flickvän Sarah Hyland
 

 

 

 

 

 

 

 

Alberto & Harry kom dock inte tillsammans men båda verkar ha varit sugna att gå på fest.
 

 

 

 

1 Dag kvar till Shadowhunters

Publicerat: 2016-01-11, 18:13:49 i Shadowhunters,

 
Ahh!! Kan ni fatta att Shadowhunters har premiär imorgon i USA? Ni vet väl vad det betyder? Att det är 2 dagar kvar tills vi kan se avsnittet på Netflix!!

[video] Nytt klipp från Shadowhunters 1x01 med Clary & Jocelyn

Publicerat: 2016-01-11, 08:00:00 i Katherine McNamara/Clary, Maxim Roy/Jocelyn, Shadowhunters, Säsong 1, Video,

 
Inte många dagar kvar alls nu, tills vi äntligen får se det första avsnittet av Shadowhunters. (13 januari på netflix för oss i sverige, om det är någon som har missat det)
 
Ett nytt klipp från avsnittet som har namnet The Mortal Cup, har släppts av Freeform. I detta klipp kan vi se Jocelyn (spelad av Maxim Roy), ge Clary en speciell födelsedagspresent. ;)
 

[bilder] Shadowhunters Skådespelarna på TCA16

Publicerat: 2016-01-10, 18:43:19 i Alberto Rosende/Simon, Bilder, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters,

Our lovely #Shadowhunters cast!

Photo credit: @freeform.
 
Shadowhunters skådespelarna deltog igår, 9 januari på Television Critics Association Winter Press Tour 2016, där de träffade pressen och pratade om Shadowhunters. Ingen video från deras panel finns tillgänglig, bara en del bilder som ni kan se nedan.
 
Katherine McNamara (Clary), Dominic Sherwood (Jace), Alberto Rosende (Simon), Emeraude Toubia (Izzy), Matthew Daddario (Alec) och Isaiah Mustafa (Luke) är de skådespelare från serien som deltog under denna panel, tillsammans med skaparen och huvudproducenten av serien Ed Decter och regissören och producenten McG.
 
Closer look at the stage. #Shadowhunters #TCA16

Photo credit: @KevinMBrockman.
 
Skådespelarna anlände till TCA:
 
Harry arriving at #TCA16. #Shadowhunters

Photo credit: Getty.
📷: Vincent Sandoval and Gregg DeGuire.
 
Bilder från Shadowhunters panelen:
 
Skådespelarna ställde även upp på en fotosession:
Dominic, Emeraude and Alberto. #Shadowhunters

Photo credit: Getty.
📷: Marteen de Boer.
Isaiah and Katherine. #Shadowhunters

Photo credit: Getty.
📷: Marteen de Boer.Matthew and Harry. #Shadowhunters

Photo credit: Getty.
📷: Marteen de Boer.
 
bildkälla

Shadowhunters säsong 1 Avsnittsnamn

Publicerat: 2016-01-09, 20:55:26 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
Medan vi väntar på att Shadowhunters drar igång den 12 Januari så kan vi redan nu läsa vilka namn alla avsnitt av säsong 1 har fått.
 

1x01 The Mortal Cup

1x02 The Descent Into Hell Isn't Easy

1x03 Dead Man's Party

1x04 Raising Hell

1x05 Moo Shu to Go

1x06 Of Men and Angels 

1x07 Major Arcana 

1x08 Bad Blood

1x09 Rise Up

1x10 This World Inverted 

1x11 Blood Calls To Blood

1x12 Malec 

1x13 Morning Star

Vilken av dessa avsnitt ser ni mest fram emot att få se?

Ni kan även läsa de avsnittsbeskrivningar som har kommit ut.

Shadowhunters 1x01 - Recensioner

Publicerat: 2016-01-09, 18:30:46 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
Det är mindre än 1 vecka kvar tills dess att vi får se det första avsnittet av Shadowhunters, men de lyckliga recensenter som redan har fått se avsnittet har blandade saker att säga om pilot-avsnittet.
Vissa ser framemot att få se flera avsnitt, vissa tycker att manuset inte är bra, några har skrivit att Isabelle är lite för sexig, Clary har inte en så framträdande roll som hon har i böckerna, någon kände ingen kemi mellan skådespelarna och vissa tyckte att handlingen gick för fort fram. De flesta av dessa har läst böckerna och kanske av den anledningen jämför serien för mycket med böckerna.
 
De som däremot inte har läst böckerna har en mer positiv ton i sina recensioner som SpoilerTV. Dessa ser faktiskt framemot att få se fler avsnitt och någon tror även att serien kan bli en stor framgång.
 
Ni kan läsa några av de recensioner som finns genom att klicka på länkarna nedan. Jag kommer att uppdatera detta inlägg om jag hittar flera sidor.
 
TMI Source
MTV
Fangirlish
The Young Folks
Talk Nerdy With Us
SpoilerTV
 
Även om inte alla gillade det första avsnittet så ser i alla fall de flesta en potential i serien, och några av de mest populära serierna som har funnits hade också dåliga första avsnitt som Buffy vampyrjägaren.
 
Jag ser ialla fall framemot att det skall bli onsdag så att vi ÄNTLIGEN kan få se första avsnittet. 
 
Vad tycker ni, ser ni fram emot serien, eller blev ni mindre taggade på att få se den när inte alla recensioner var positiva?
 

[video] Emeraude Toubia intervju med KSiteTV

Publicerat: 2016-01-09, 16:38:35 i Emeraude Toubia/Isabelle, Shadowhunters, Video, intervju,

Emeraude Toubia som vi kommer att få se som Isabelle Lightwood i Shadowhunters blev intervjuad av KSiteTV under pressdagarna som hölls under inspelningarna av serien.
 
Emeraude pratar bland annat om följande:
 • Vem Isabelle är i Shadowhunters
 • Om vi kommer att få uppleva Sizzy (Simon & Izzy)
 • Om Isabelles första intryck av Clary & hur deras förhållande är i serien
 • Att serien kommer att vara lite mörkare än vad boken är och att vi kommer att få se lite förändringar mot det som Cassandra Clare har skrivit.
 
 
källa

Cassandra Clare delar ett nytt stycke från The Last Hours

Publicerat: 2016-01-09, 10:00:00 i Cassandra Clare, The Last Hours,

 
Det har varit ett tag sedan som Cassandra Clare har delat ett citat eller stycke från en av sina kommande böcker. Via sin tumblr har hon nu delat ett stycke från The Last Hours, där den första boken Chain of Gold troligen kommer att släppas efter att bok 2 i serien The Dark Artifices har släppts.
 

Cordelia clutched Lucie’s hand as they jolted through the streets in the Carstairs’ carriage, surrounded by the blurred traffic of omnibuses, motorcars, and pedestrians. Advertisements whirled past. THE HORSESHOE HOTEL. THREE GUINEA STOUT. NEW PALACE STEAMERS. Signs advertising tailors and fishmongers, hair tonic and cheap printing.

Matthew, sitting across from them on the upholstered carriage seat, was muttering and swearing to himself, his hair sticking out madly.

“Hidebound,” he muttered. “Weasels.”

“What?” said Lucie.

“I think he said hidebound weasels,” said Cordelia. “But who do you mean, Matthew? Are you angry at us?”

Matthew flung himself sideways so his long legs were pulled up on the bench seat in front of him, and his profile was presented to Lucie and Cordelia. It was a fine profile: he was much more delicate-featured than his brother, who had a broad, strong face. Matthew had a face that looked as if it had been meant to be painted on china.

“Of course not,” he said. “It’s just appalling how they all treat James.” He glanced at Cordelia, and then at Lucie. “She knows, doesn’t she?”

The Last Hours serien följer ättlingarna till karaktärerna i The Infernal Devices.
 
källa

Nya Shadowhunters posters

Publicerat: 2016-01-08, 17:37:15 i Shadowhunters, Säsong 1,

Ett gäng med nya affischer för Shadowhunters har släppts, men dessa är lite annorlunda mot de som vi har fått tidigare, då de fokuserar på några av de platser som är viktiga för handlingen i Shadowhunters som Hotel Dumort och Pandemonium.
 
 
Rätt coola va?
 
källa
 

[video] Matthew Daddario intervju med KSiteTV

Publicerat: 2016-01-08, 10:47:35 i Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Video, intervju,


Matthew Daddario som vi kommer att få se spela Alec Lightwood när Shadowhunters drar igång den 12 Januari i USA, 13 januari på Netflix, blev intervjuad av serie-sajten KSiteTV under pressdagarna, på inspelningarna av Shadowhunters.
 
Matt pratar en del om följande:
 • Alec vill följa de regler som hans familj och andra skuggjägare har satt upp. Han är en traditionalist som inte vill gå emot hans familjs värderingar
 • Izzy är den som förstår Alec bättre än han förstår sig själv
 • Alec och Jace förhållande som parabati
 • vad Alec tycker om Clary när de först träffas: ett ord NEJ
 • när Alec träffar Magnus och en del andra saker händer, börjar han känna något som gör att han inte längre kan skjuta sina problem framför sig
 • hur det var att komma in i en värld som redan hade en massa fans över hela världen
 • hur det känns att gå omkring med runor hela dagen
 • vad han vill se hända med Alec under seriens gång
 • varför han tror att de andra i serien har utnämnt honom till den roliga av skådespelarna.
 
 
källa

[video] Shadowhunters ordbok - Volym 3

Publicerat: 2016-01-07, 18:47:16 i Alberto Rosende/Simon, Cassandra Clare, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Jade Hassoune/Meliorn, Jon Cor/Hodge, Kaitlyn Leeb/Camille, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Video,

 
De flesta som har läst Cassandra Clares böcker, kanske även flera gånger känner väl till de olika ord som förekommer i böckerna och som även kommer att vara med i tv-serien Shadowhunters.
 
Men känner du att du inte riktigt har koll på alla ord så kommer här volym 3 av Shadowhunters ordbok för mondäner, där vi får veta vad orden “Mundane,” “Seelie,” “The Mortal Cup,” och “Encanto” betyder.
 

Längre beskrivning av Shadowhunters 1x03 - "Dead Man's Party"

Publicerat: 2016-01-07, 08:00:00 i Shadowhunters,

 
Shadowhunters avsnitt 1x03 - Dead Man's Party kommer att sändas 26 januari i USA och 27 Januari på Netflix. Freeform har släppt en längre beskrivning av avsnittet:
 

With Simon being held captive at The Hotel DuMort, Clary pleads with Jace, Alec and Isabelle to help her rescue her best friend. As the team readies for the mission, Jace helps Clary learn more about her Shadowhunter powers, Isabelle turns to her favorite Seelie for Intel, and Alec begins to question Jace’s motives and his place in their partnership.

Meanwhile, a very scared Simon gets very up close and personal with Camille, the leader of the vampire clan.

Har ni missat att ett gäng med bilder från avsnittet har släppts, kan ni se dem i DETTA INLÄGG.

[video] Se B-rulle filmningar från Shadowhunters 1x01 - The Mortal Cup

Publicerat: 2016-01-06, 16:48:00 i Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 1, Video,

 
 
Det är i dag 1 vecka kvar tills dess att vi kan se Shadowhunters avsnitt 1x01 - The Mortal Cup på Netflix.
 
Freeform har släppt B-rulle filmningar från premiäravsnittet av Shadowhunters, med en del oredigerat material. Där vi får se lite bakom kulisserna material, hur de filmade några av scenerna både ute och inne på Pandemonium.
 

Shadowhunters 1x03 Avsnitts- och bakom kulisserna bilder

Publicerat: 2016-01-05, 18:47:22 i Alberto Rosende/Simon, Bilder, David Castro/Raphael, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Kaitlyn Leeb/Camille, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 1,

 
De första bilderna officiella bilderna från Shadowhunters avsnitt 1x03 - Dead Man's Party har släppts av Freeform. Även denna gång tillsammans med några bakom kulisserna bilder.
Avsnittet sänds 26 Januari i USA och dagen efter, alltså 27 Januari kan vi i Sverige se avsnittet på Netflix.
 
 
Ni kan se alla de nya bilderna i bildgalleriet nedan, som ni också hittar på vår facebook-sida.
 
 

Avsnitts- och bakom kulisserna bilder från avsnitt 1x03 - Dead Man's Party.Avsnittet kommer att visas 26 Januari 2016 i USA.

Posted by The Mortal Instruments Sverige on den 5 januari 2016
 

[video] Tre förhandstittar på Shadowhunters 1x01 - "The Mortal Cup"

Publicerat: 2016-01-05, 11:50:47 i Alberto Rosende/Simon, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 1,

 
Det är idag bara 1 vecka tills dess att Shadowhunters har premiär i USA!!!
 
Freeform, som kanalen där serien kommer att visas i USA heter (kommer att heta från just 12 Januari), har gett oss tre så kallade förhandstittar från premiäravsnittet The Mortal Cup.
 
Två av dessa klipp har vi sett förut, under den 6-minuters förhandstitt som vi fick för några veckor sedan, i det tredje klippet kan vi se Isabelle som konfronterar Alec om varför han är så kall mot Clary, som verkar ha fångat Jaces blick.
 
 
Visst blir man lite mer taggad för serien när man ser dessa klipp?

[video] Dominic Sherwood intervju med KSiteTV

Publicerat: 2016-01-04, 16:05:43 i Dominic Sherwood/Jace, Shadowhunters, Video, intervju,

 
Dominic Sherwood, som vi kan se som den snygga skuggjägaren Jace, när Shadowhunters har sin premiär NÄSTA VECKA (kan ni fatta?), blev under inspelningarna av serien intervjuad av tv-serie sajten KSiteTV.
Tidigare har vi fått en kort del av denna intervju, men nu har hela intervjun som är på över 8 minuter släppts.
 
I intervjun pratar Dominic bl.a. om:
 • hur han fick reda på att han fått rollen som Jace
 • varför han helst inte vill läsa böckerna då han inte vill veta vad som skall hända med hans karaktär innan han har läst manuset
 • vad Shadowhunters är
 • om det tar lång tid att sätta på runorna
 • att han kommer in i rollen som Jace när han på morgonen får runorna applicerade på olika ställen på kroppen
 • hur Jace förhållande är med the Lightwoods och om det har påverkat Jace syn på mondäner
 • möjligheten att historien om att Jace och Clary är syskon kommer att vara med i serien, men att vi kommer att få se väldigt många olika vändningar för alla karaktärer under seriens gång.
 • om att Jace och Alec är parabati och om det speciella bandet de delar
 • sist men inte minst säger han att vi självklart kommer att bli kära i Jace då han är helt Awesome ;)
 

[video] On set intervju med Harry Shum Jr

Publicerat: 2016-01-03, 15:37:04 i Harry Shum Jr/Magnus Bane, Shadowhunters, Video,

 
Harry Shum Jr. som kommer spela Magnus Bane när Shadowhunters drar igång 12 januari i USA (13 januari på Netflix för oss i Sverige), blev för några månader sedan intervjuad av The Televixen, under inspelningarna av Shadowhunters.
 
Han pratar en del om Magnus förhållande med skuggjägarna och hur det kommer att vara i serien.
 

Längre beskrivning av Shadowhunters 1x02 - "The Descent into Hell is Easy"

Publicerat: 2016-01-02, 12:37:18 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
En längre beskrivning av Shadowhunters avsnitt 1x02 - The Descent into Hell is Easy, som sänds 19 Januari (20 Januari för de som har Netflix), har släppts av Freeform.
 

With the knowledge that Valentine is alive and on the hunt for The Mortal Cup, the Institute is on high alert. Not wasting any time, Jace jumps into action and figures Clary’s memories are the key to finding Jocelyn and The Mortal Cup. Unfortunately, Clary’s memories were wiped leaving her without any recollection of this other life that could help her and the team. With only one other option remaining, Jace, Isabelle and a very reluctant Alec take Clary to the City of Bones to face the powerful Silent Brothers.

Meanwhile, Luke continues his search for Clary, and Simon tries to come to terms with his best friend’s new life.

Har ni missat bilderna från avsnittet kan ni se dem i DETTA INLÄGG.

[video] Alberto & Dominic önskar oss Gott Nytt År!

Publicerat: 2016-01-01, 14:56:00 i Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Shadowhunters, Video,

 
Alberto Rosende (Simon) och Dominic Sherwood (Jace) önskar oss ett gott nytt år via dessa videor.
 

Vad händer under skuggjägare-året 2016?

Publicerat: 2016-01-01, 13:41:17 i Förlorade själars stad, Lady Midnight, Magisterium, Shadowhunters,

 
Välkomna till skuggjägare året 2016!
 
Jag hoppas att ni har haft ett bra nyår och att ni nu är redo att kliva in i skuggjägare-året 2016, som redan på förhand ser ut att kunna bli ett späckat år, inte minst med tv-serien Shadowhunters som faktiskt har premiär i år (känns just nu lite konstigt att skriva det).
 
Så här tidigt in på året är det givetvis en hel del saker som vi ännu inte vet kommer att hända och det är väl det som ändå är så härligt med 1 Januari?! att ingen egentligen vet vad som kommer att hända under det kommande året.
 
De saker som vi däremot vet att de kommer att hända under det kommande året är följande:
Tv-serien Shadowhunters har premiär som ni vet vid det här laget 12 januari i USA, vi i Sverige får troget vänta tills dagen efter, 13 Januari, då vi har möjlighet att se avsnittet på Netflix.
 
De böcker som finns inplanerade just nu att släppas under 2016 är följande:
 
Engelska boksläpp:
Lady Midnight, bok 1 i serien The Dark Artifices, släpps 8 Mars.
Magisterium bok 3 - som i nuläget tydligen har två namn: The Cosmos Blade och The Bronze Key. Vilket av de namnen som de än väljer så har denna bok releasedatum i September.
 
Svenska boksläpp:
Kopparhandsken, bok 2 i serien Magisterium, släpps 20 Januari.
Förlorade Själars Stad, bok 5 i The Mortal Instruments Serien, släpps 16 Mars.
 
Kanske att vi under året kommer att få några flera datum för boksläpp och bilder på omslag till kommande böcker, både engelska och svenska. Ni kommer givetvis att kunna läsa allt om det här i bloggen.
Som jag skrev i mitt förra inlägg, så har jag inga planer på att sluta blogga för er under 2016. Speciellt inte med tanke på att besöksstatistiken ökade under slutet av förra året, tack alla ni som har hittat till bloggen och som besöker den dagligen.
 
Lite förändringar kommer nog även att ske, jag skall ändra designen lite för att matcha den nya headern i samband med att Shadowhunters har premiär, har jag tänkt mig.
Det kan även tänkas att det blir några nya tävlingar i samband med att Cassies böcker släpps på svenska.
Allt detta kommer ni att få i olika inlägg längre fram.
 
Lite förändringar kanske även kommer att ske på den TMI facebook-sidan som jag också hanterar, vilket jag ser väldigt mycket framemot. Gillar ni inte sidan ännu, så tycker jag att ni absolut skall göra det, för att inte gå miste om saker som jag kanske inte skriver i något inlägg här i bloggen.
 
Jag ser mycket framemot att ännu ett år få blogga om ett av mina största intressen, som bara har vuxit ännu mera, under alla de år som jag har haft denna blogg.
 
Vad vill ni se i bloggen under 2016?