"The Lost Herondale" citat

Publicerat: 2015-02-28, 11:00:00 i Cassandra Clare, Tales from the Shadowhunter Academy,

Cassandra Clare har delat ett nytt citat/stycke från The Lost Herondale, den andra e-boken i serien Tales from the Shadowhunter Academy som släpps 17 Mars.
 
 

“Demons and warlocks can’t help what they are,” Balogh said darkly. “Shadowhunters are held to a higher standard. The deaths of those three men sit squarely on the shoulders of Tobias Herondale. And he would have been punished in kind, had he ever been foolish enough to show his face again. He never did, but debts need repaying. A trial was held in absentia. He was judged guilty, and punishment was carried out.”


“But I thought you said he never came back?” Julie said.

“Indeed. So the punishment was carried out on his wife, in his stead.” 

“His pregnant wife?” Marisol said, looking like she was about to be sick.


“Sed lex, dura lex,” Balogh said. The Latin phrase had been hammered into them from the first day at the Academy, and Simon was coming to hate the sound of it—so often was it used as an excuse for acting like monsters.

Balogh steepled his fingers and contemplated the classroom, watching in satisfaction as his message came clear. This was how the Clave treated cowardice on the battlefield; this was justice under the Covenant. “The Law is hard,” Balogh translated for the hushed students. “But it is the Law.”

 källa

Vinnarna i tävlingen om Järnprovet

Publicerat: 2015-02-27, 12:39:10 i Magisterium, Tävling,

 
Vinnarna i tävlingen om ett exemplar av Järnprovet har utsetts.
Tyvärr så var det endast två stycken som deltog och dessa två är då givetvis vinnarna.
 
Linnea Axelsson & Emma Rydh.
 
Vinnarna har blivit kontaktade via e-mail.
 
Trots dåligt deltagande så var det ändå roligt att det fanns några som ville delta. Jag hoppas på bättre deltagande i framtiden dock. Tävlingarna är till eran fördel, att ni får en möjlighet att få vinna något.
 
Jag kan förstå att de flesta av er kanske redan har skaffat ett exemplar av boken, då den funnits ut i handeln ett tag innan jag drog igång tävlingen, eller att ni helt enkelt inte är intresserade av boken då den inte handlar om skuggjägare. Eller är ni inte alls intresserade av Magisterium-serien?
 
Lämna gärna en liten kommentar om ni fortfarande är intresserade av att jag skriver om serien eller anordnar tävlingar i framtiden om serien. Jag vill helt enkelt veta om det finns något framtida intresse av/om serien bland er som läser just denna blogg. 
 
I vilket fall så var jag glad över de svar som jag fick in och ja, det var ju inte så svårt att utse några vinnare i denna tävling.
 
Grattis till er som vann och tack till Bonnier för att jag fått en möjlighet att tävla ut boken.
 
 
 

Fallna Änglars Stad släpps 19 Juni

Publicerat: 2015-02-26, 15:51:45 i Fallna Änglars Stad, The Mortal Instruments,

Fallna Änglars Stad den fjärde delen i The Mortal Instruments serien kommer att släppas för oss svenskar den 19 Juni 2015.
 
Dyk in i The Mortal Instruments-världen och New Yorks mörka sida, där vampyrer, skuggjägare, varulvar och demoner rör sig i skydd av skuggorna om natten. Äntligen är Clary och Jace är tillbaka!

Kriget är över och 16-åriga Clary Fray är tillbaka i New York. Allt verkar för en gångs skull vara precis som det ska; det är fred, Clary tränar på sin unika förmåga för att bli en skuggjägare och, framför allt, hon och Jace kan äntligen vara tillsammans!
Men ingenting varar för evigt.
Någon har börjat mörda skuggjägare, och Clary finner sig snart indragen i en kedja händelser som kan göra att hon förlorar alla hon någonsin älskat. Till och med Jace.

Fallna änglars stad är den sträckläsningsframkallande fortsättningen på serien om skuggvärlden som inleddes med Stad av aska, Stad av skuggor och Stad av glas. "The Mortal Instruments" är de senaste årens mest framgångsrika internationella urban fantasy-serien vid sidan av Twilight. Böckerna är översatta till 36 språk, och Stad av skuggor har blivit storfilm. Läs mer på www.cassandraclare.com.
Några dagar innan, 16 juni, kommer även de tre första böckerna i serien att släppas som storpocket.
 
Hur många av er har väntat på att få läsa den fjärde boken på svenska?

Aidan Turner svarar på frågan om han är med i TMI tv-serien

Publicerat: 2015-02-24, 15:45:33 i Shadowhunters, TMI Skådespelare, The Mortal Instruments,

 
Aidan Turner (Luke Garroway) fick nyligen en TMI relaterad fråga under en frågestund han deltog i för att göra reklam för sin nya serie Poldark.
 
Frågan var om han kommer att vara med i Shadowhunters, den kommande tv-serien.
Svaret han gav var lite vagt, men han har inte hört något om serien så jag antar att vi kan dra slutsatsen att han inte fått någon förfrågan om att vara med i serien och att han därför troligen inte heller kommer att vara med i den.
 
I klippet nedan kan ni höra hans svar.
 
 
källa

Mortal Instruments tv-serien har fått en titel

Publicerat: 2015-02-21, 11:16:36 i Cassandra Clare, Shadowhunters, The Mortal Instruments,

 
The Mortal Instruments kommer ju som ni vet att bli en tv-serie och det verkar nu som att de har valt att döpa serien till Shadowhunters.
Det var Cassandra som genom en fråga av ett fan på twitter gav oss titeln på serien.
 
Personligen tycker jag att det är ett bra namn på serien, då de kommer att ha möjlighet att inkludera flera av Cassandras serier och inte bara Mortal Instruments.Alltså om de vill göra spin-off serier som det kallas, så kommer de att vara samlade under namnet Shadowhunters.
Plus att det visar på att de vilja skilja serien från filmen. Vilket är bra då de kommer att börja serien Shadowhunters från första boken City of Bones/Stad av Skuggor.
 
Det finns inga uppgifter än om när serien kommer att börja visas. Det enda som vi vet är att produktionen kommer att starta under 2015.
 
Vad tycker ni om namnet?

Nya bokomslag till The Mortal Instruments och The Infernal Devices

Publicerat: 2015-02-20, 15:55:45 i City of Bones, The Mortal Instruments,

The Mortal Instruments och The Infernal Devices, Cassandra Clares två första serier om skuggjägarna kommer att få nya omslag inom kort. Det är bokförlaget Simon & Schuster som kommer att släppa böckerna med nya omslag.
 
USA Today har släppt en bild på hur det nya omslaget till City of Bones, första boken i The Mortal Instruments serien kommer att se ut, det ser ut som att vi återigen får se Jace på omslaget. Boken med detta nya omslag planeras att släppas 1 september.
 
Böckerna kommer förutom att få nya omslag även ha nytt exklusivt material skrivet av Cassandra. Vad detta nya material är vet vi inte i nuläget.
 
källa
 
Vad tycker ni om detta nya omslag till boken? Gillar ni det, eller föredrar ni de omslag som är på de svenska böckerna?
Vilken bok ser ni mest framemot att få se ett nytt omslag med?

Sista dagen att delta i Järnprovet-tävlingen

Publicerat: 2015-02-20, 14:56:10 i Magisterium, Tävling,

 
I dag är sista dagen för er att delta i tävlingen där ni kan vinna ett exemplar av Cassandras nya bok Järnprovet som hon har skrivit tillsammans med Holly Black.
 
Instruktioner för tävlingen hittar ni i tävlingsinlägget.
 
Funderar ni på att läsa boken, men är tveksamma om det är något för er, så kan jag säga att boken är väldigt spännande, även om den riktar sig till ungdomar i högstadiet, så är det väl inget som säger att även äldre kan gilla den. Jag är 25+ och jag gillade den väldigt mycket, man blir fast från första början och kan inte sluta läsa den. Det bästa är att det kommer att komma flera böcker i serien.
 
Tveka inte, utan delta för få en chans att själva läsa boken.

Köp Tales from the Shadowhunter Academy #1

Publicerat: 2015-02-17, 14:45:00 i Tales from the Shadowhunter Academy,

 
Ni kan nu köpa den första e-boken i serien Tales from the Shadowhunter Academy.

Simon Lewis never thought he’d become a Shadowhunter…and now he has the chance. One of ten adventures in Tales from the Shadowhunter Academy.

After living as a Mundane and a Vampire, Simon never thought he would become a Shadowhunter, but today he begins his training at Shadowhunter Academy.

This standalone e-only short story follows the adventures of Simon Lewis, star of the #1 New York Times bestselling series The Mortal Instruments, as he trains to become a Shadowhunter. Tales from the Shadowhunter Academy features characters from Cassandra Clare’s Mortal Instruments, Infernal Devices, and the upcoming Dark Artifices and Last Hours series. Welcome to Shadowhunter Academy is written by Cassandra Clare and Sarah Rees Brennan.
 
Ni kan köpa #1 - Welcome to the Shadowhunter Academy via Amazon.com eller via Simon & Schuster. Den kostart runt 25 SEK.
E-boken har inte än säppts på CDON, men när den gör det kommer den troligen att kosta runt 30-50 SEK.
 
Via amazon kan man ladda ner deras app (Kindle Reader) till sin smartphone/läsplatta/dator och sedan köpa boken så laddas den automatiskt in i appen. Ganska smart och det bästa är att det går att köpa och läsa även för oss som bor i sverige.
 
 Jag har köpt mitt exemplar och håller på att läsa den.
Någon mer av er som köpt den idag?

1 natt kvar till Tales from the Shadowhunter Academy!

Publicerat: 2015-02-16, 22:26:40 i Cassandra Clare, Tales from the Shadowhunter Academy,

Det är nu bara 1 natt kvar tills vi äntligen får läsa den första boken från serien Tales from the Shadowhunter Academy. För att fira detta har Cassandra delat ett citat från den första e-boken som har namnet Welcome to the Shadowhunter Academy.
 

“Oh,” Jace said carelessly, as if he hadn’t been waiting out here for the express purpose of seeing Simon off. He looked up, golden gaze casual, then looked away. “You.”

 

Being too cool for school was Jace’s thing. Simon supposed he must have understood and been fond of it, once.

 

“Hey, I figured I wasn’t going to get the chance to ask this again. You and me,” Simon said. “We’re pretty tight, aren’t we?”

 

Jace looked at him for a moment, face very still, and then bounded to his feet and said: “Absolutely. We’re like this.” He crossed two of his fingers together. “Actually, we’re more like this.” He tried to cross them again. “We had a little bit of initial tension, as you may later recall, but that was all cleared up when you came to me and confessed that you were struggling with your feelings of intense jealousy over my—these were your words—stunning good looks and irresistible charm.”

 

“Did I,” said Simon.

 

Jace clapped him on the shoulder. “Yeah, buddy. I remember it clearly.”

 

“Okay, whatever. The thing is … Alec’s always really quiet around me,” Simon said. “Is he just shy, or did I tick him off and I don’t remember it? I wouldn’t like to go away without trying to make things right.”

 

Jace’s expression took on that peculiar stillness again. “I’m glad you asked me that,” he said finally. “There is something more going on. The girls didn’t want me to tell you, but the truth is—”

Vill ni köpa första e-boken kan ni göra det via Amazon.com. Den borde finnas på cdon.com om några dagar om ni hellre vill köpa den därifrån.
 
källa

Releasedatum för Förlorade Själars Stad

Publicerat: 2015-02-14, 10:00:00 i Förlorade själars stad, The Mortal Instruments,

Jag är väldigt glad att jag har fått möjligheten att ha fått exklusiv förhandsinfo från Bonnier att de planerar att släppa Förlorade själars stad - den femte delen i Mortal Instruments serien den 1 januari 2016.
 
Väntan mellan den fjärde och femte boken i serien blir alltså inte så lång (fjärde boken släpps 19/6). För er som ännu inte läst böckerna på engelska utan väntar på de svenska utgåvorna så borde detta var ett glädjande besked.
 
 
Några av er som inte kan vänta på att få läsa boken?
 

Två omslag för Tales from the Shadowhunter Academy släppta

Publicerat: 2015-02-12, 09:37:00 i Tales from the Shadowhunter Academy,

Det är mindre än 1 vecka kvar tills första e-boken i serien Tales from the Shadowhunter Academy släpps. Entertainment Weekly har släppt de två första omslagen för de två första e-böckerna som vi kommer att kunna läsa 17 februari och 17 mars. 
E-böckerna har också fått nya summeringar.
 
Har ni inte läst sista Mortal Instruments boken City of Heavenly Fire, så finns det en risk att ni kan bli spoilade av summeringarna etc. Ni läser alltså detta på egen risk.
 
 
Summeringen av första e-boken, Welcome to the Shadowhunter Academy som släpps 17 februari via Amazon.com är följande:

After living as a mundane and a vampire, Simon never thought he would become a Shadowhunter, but today he begins his training at Shadowhunter Academy. Simon Lewis has been many things. A mundane. A vampire. A hero. But Simon can’t remember any of that. His memories of adventures with Clary, Isabelle, and the rest of the New York Shadowhunters were erased by a demon, and now Simon is eager to reclaim that part of himself. But will he ever get back the parts of himself that he lost? Does he even want to?

 
 
Summeringen för den andra e-boken, The Lost Herondale som släpps 17 mars via Amazon är följande:

Simon learns about the worst thing a Shadowhunter can do: desert their comrades. In the early 19th century, Tobias Herondale abdandoned his fellow Shadowhunters in the heat of battle and left them to die. His life was forfeit, but Tobias never returned, and the Clave claimed his wife’s life in exchange for Tobias’s. Simon and his fellow students are shocked to learn of this brutality, especially when it is revealed the woman was pregnant. But what if the child survived…could there be a lost Herondale line out in the world today?

 

Vill ni inte köpa böckerna via Amazon så borde dem även finnas på CDON.com några dagar senare.
 
Som i fallet med The Bane Chronicles så verkar även omslagen till dessa böcker passa ihop som ett pussel och i slutändan kommer de att visa hur omslaget för boken Tales from the Shadowhunter Academy kommer att se ut.
 
 

Tävla om 1 av 5 exemplar av Järnprovet

Publicerat: 2015-02-11, 16:05:05 i Magisterium, Tävling,


 
Nu är det dags att dra igång ytterligare en tävling här i bloggen.
 
Denna gången har ni möjligheten att bli stolta ägare av boken Järnprovet. Första delen i serien Magisterium, som Cassandra Clare har skrivit tillsammans med Holly Black.
 
5 vinnare kommer att få 1 exemplar var av Järnprovet.
 
För att ha chans att vinna ett exemplar av Järnprovet måste ni svara på följande frågor:
  1. Vad heter de tre huvudpersonerna som vi får följa i Järnprovet? 
  2. Hur många böcker är planerade i Magisterium-serien?
  3. Boken handlar om magi och magiker. Om du hade en magiskkraft, vilken skulle det vara och varför?
Ni skickar era svar till [email protected] och det räcker om ni skriver svaren och ert namn.
 
Tävlingen avslutas fredagen 20 Februari.
 
Lycka Till!
 
Tack till Bonnierförlagen som har sponsrat tävlingen.
 
Vinnarna kommer att bli underrättade via e-mail.
 

En recension av Järnprovet:
 
 
Fler recensioner kan ni hitta på Mortal Instruments Swedens facebooksida.

Lily Collins hos Conan

Publicerat: 2015-02-07, 13:09:33 i Lily Collins,

Lily Collins var nyligen hos Conan och blev intervjuad. Där fick hon bland annat frågan om hur det känns att alla hennes fans tycker om hennes ögonbryn.
 
 

Bokomslaget till Magisterium 2 - The Copper Gauntlet

Publicerat: 2015-02-03, 11:50:12 i Magisterium,

Cassandra avslöjade hur omslaget till bok 2 - The Copper Gauntlet i Magisterium serien kommer att se ut.
 
Karaktärerna är följande från vänster till höger: Havoc, Aaron, Call, Tamara och Jasper.
Boken kommer att släppas i September.
 
Någon som ser framemot att få läsa nästa del i Magisterium serien?
 

Månadens Fråga för Februari

Publicerat: 2015-02-02, 18:24:45 i Månadens Fråga, Tales from the Shadowhunter Academy,

Det finns nu en ny månadens fråga för februari uppe.
Med tanke på att första boken i e-bok serien Tales from the Shadowhunter Academy kommer att släppas den 17 februari så lyder månadens fråga helt enkelt om ni tänker läsa e-böckerna?
 
Ni hittar omröstningen i menyn till höger på startsidan ------->


Förra månadens fråga var ni 35st som svarade på. De flesta av er tyckte att det som det var bäst under 2014 var att vi fick information om att TMI kommer att bli en tv-serie.
Svaren och antalet röster blev följande:
  • Att TMI blir en TV serie - 18st
  • Stad av Glas - 8st
  • City of Heavenly Fire - 8st
  • The Bane Chronicles i bokform - 1st
  • Magisterium: The Iron Trial - 0