Bokryggsbild och Pocketboksomslag för Lord of Shadows

Publicerat: 2017-08-28, 22:38:33 i Cassandra Clare, Lord of Shadows, The Dark Artifices,

Cassandra Clare har via Instagram delat en bild på hur pocketboksomslaget till Lord of Shadows kommer att se ut. På bokryggen finns en bild på Julian och hans armborst, med The Wild Hunt som rider ovanför honom.
Bokryggen kommer tillsammans med de andra två böckerna i serien The Dark Artifices (Lady Midnight och Queen of Air and Darkness) att bilda en stor bild när de står tillsammans.
 
När boken kommer att släppas är oklart i nuläget.
 
 

Spine art for the Lord of Shadows paperback! Julian and his crossbow. #thedarkartifices #shadowhunters

Ett inlägg delat av Cassie Clare (@cassieclare1) Aug 28, 2017 kl. 12:19 PDT

10 nya noveller från Cassie med karaktärer från The Last Hours

Publicerat: 2017-08-27, 19:09:40 i Cassandra Clare, Chain of Gold, The Last Hours,

Cassandra Clare planerar att släppa 10 noveller om några av huvudkaraktärerna i serien TLH - The Last Hours. Karaktärerna vars liv - tidigare och stora händelser - vi kommer att få vet mer om är bl.a. Matthew, Thomas, James, Lucie, Cordelia, Anna, m.fl.
 
Det kommer att släppas 1 novell i månaden fram tillsdess att Chain of Gold - den första boken i TLH släpps som är under hösten 2018. Novellerna kommer att finnas tillgängliga att läsa gratis på Internet.
 
När den första novellen kommer att släppas finns det ingen information om ännu.
 
källa

Officiella merchandise saker för Cassies böcker hos TopatoCo

Publicerat: 2017-08-26, 19:33:45 i Cassandra Clare, Lady Midnight, Lord of Shadows, Merchandise, The Dark Artifices, The Mortal Instruments,

Om ni är sugna på att köpa något som har med Cassandra Clares skuggjägare att göra, så kan ni hos TopatoCo köpa officiell merchandise, som inkluderar tarotkort med bilder på Cassies karaktärer och posters med motiv från The Dark Artifices ritat bl.a. av Cassandra Jean. Där finns även boken A History of Notable Shadowhunters (som ni även kan köpa hos bl.a Bokus) samt pins och stickers som ser ut som runor.
 
OBS! Då sidan är amerikansk så tillkommer bl.a. frakt till Sverige, men hur mycket det är kan jag tyvärr inte svara på då det inte går att få fram någon information om det förens man väljer att köpa något. Därför blir priset på produkterna högre än vad som anges på sidan.
 
Några av de posters som säljs är de som man har kunnat köpa på olika evenemang som San Diego Comic Con som var tidigare under året, som jag inte tror att man kan få tag i någon annanstans.
 
Någon av er som funderar på att köpa något?

Katherine McNamara intervju med Raw

Publicerat: 2017-08-25, 19:00:11 i Katherine McNamara/Clary, Video, intervju,

Förra veckan skrev jag om att Matthew Daddario blivit intervjuad av Raw. Vilket även Katherine McNamara har blivit.
 
Intervjun med Kat kan ni se i videon nedan och på Raws hemsida kan ni även läsa en lite längre intervju.
Där hon berättar om hur det var att växa upp som ensambarn, hur det kom sig att hon blev skådespelare, någon hon inte alls hade någon tanke på, och kunde gå ut High School när hon var 14 år och få en examen från Universitetet när hon var 17 år. Varför hon sedan valde att studera ekonomi.
 
Hon berättar även kort att hon är med i den tredje The Maze Runner - filmen som kommer ut nästa år och att hon även håller på med musik.
 
Kat gjorde även några "lekar":

Första bakom kulisserna bilden från Shadowhunters säsong 3

Publicerat: 2017-08-24, 18:35:54 i Bilder, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 3,

Inspelningarna av Shadowhunters säsong 3 drog igång denna veckan och vi har nu fått den första officiella bakom kulisserna bilden på skådespelarna som regissören Matt Hastings har delat. På bilden kan vi se att Alec, Clary, Luke, Jace, och Izzy är tillbaka och redo för säsong 3.
Kat McNamara delade även bild på sig själv igår, för att fira Clary Frays födelsedag.

Grattis Clary Fairchild!

Publicerat: 2017-08-23, 19:01:26 i Cassandra Clare, City of Bones, The Mortal Instruments,

För er som inte visste det så fyller Clary från The Mortal Instruments böckerna 26 år just idag!
För att fira händelsen har Cassandra Clare delat en ny bild på Clary som vi kan se i 10-års utgåvan av City of Bones som släpps 7 november.
 
Bilden är liksom de andra bilderna som kommer att finnas med i boken illustrerad av Cassandra Jean. Till bilden skriver Cassandra Clare att Clary fyller 26 fiktions-år just idag och att det är 12 år sedan hon först skrev ner hennes namn på papper.
Som om det inte fanns nog med anledningar till att längta efter Queen of Air and Darkness, så kommer vi även att stöta på Clary i den boken också.
 
 
Är ni sugna på att köpa boken så kan ni bevaka den via Bokus. Eller förhandsbeställa den från Book Depository.

Shadowhunters säsong 3 - Uppdateringar 23 augusti

Publicerat: 2017-08-23, 14:45:49 i Alisha Wainwright/Maia, Shadowhunters, Säsong 3,

Även om det är några månader kvar tills dess att Shadowhunters säsong 3 har premiär, så har inspelningarna börjat och skådespelare och regissörer och producenter för serien brukar ge oss små hintar (nästan) varje dag under produktionens gång, för den kommande säsongen.
 
Det verkar inte bli annorlunda för säsong 3. Jag har därför tänkt att försöka ge er en form av sammanfattnings-inlägg under hösten och vintern där jag kommer att samla de bilder och uppdateringar från främst twitter och facebook som berör säsong 3.
 
Jag hoppas att ni kommer att uppskatta dessa inlägg, även om ni kanske själva följer skådespelarna på olika social medier, så kanske inte alla gör det. Och ni har här även möjligheten att diskutera de olika inläggen och den information som kommer fram.
 
Så till det som detta inlägg egentligen var tänkt att handla om - de senaste Säsong 3 uppdateringar. 
 
Alisha Wainwright har på sina social medier laddat upp en bild på sig själv med texten: "Första selfien som en huvudkaraktär"
 

First selfie of series regularness 😏

Ett inlägg delat av Alisha Wainwright (@alishawainwright) Aug 22, 2017 kl. 3:39 PDT

Todd Slavkin en av seriens huvudproducenter har via twitter låtit oss få reda på att de har hittat en skådespelerska till rollen som Lilith.
Har ni någon som ni tycker borde vara perfekt som Lilith?

Shadowhunters 2B - vilket avsnitt var bäst?

Publicerat: 2017-08-22, 14:48:30 i Shadowhunters, Säsong 2,

Tyvärr är det ju inget nytt Shadowhunters avsnitt denna veckan, men ni behöver inte vara ledsna för det, för jag har gjort iordning en omröstning ändå för er att svara på.
 
Är superglad över det gensvaret jag fick på förra veckas avsnitt som jag tror kom upp i ett rekord med antalet svarande för hur bra ni tycker att avsnitten är. Om jag får tid så kommer jag att redovisa era svar för varje avsnitt, i ett kommande inlägg.
 
Då det tyvärr inte finns något nytt avsnitt för er att reflektera över så får ni däremot lägga er röst på vilket avsnitt av Shadowhunters 2B som ni tycker var det bästa.
 
Om ni inte kommer ihåg vad alla avsnitt handlade om, kan ni ju alltid se om avsnitten på Netflix eller kolla in den avsnittsbeskrivning för säsong 2 som jag har satt ihop.
 
 
Om ni mot förmodan inte kan se omröstningen hittar ni den även HÄR.

Inspelningarna av Shadowhunters säsong 3 startar idag

Publicerat: 2017-08-21, 15:33:33 i Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Säsong 3, Video,

Kat McNamara fortsätter på sin trend med att inför starten av varje säsong lägga upp en video med sig själv på den första officiella inspelningsdagen av Shadowhunters.
 
För bara några timmar sedan la Kat ut följande video för att offciellt kicka igång säsong 3.
 
Vad hoppas ni på att vi kommer att få se i säsong 3? Någon speciell karaktär/plats eller händelse som ni hoppas att de kommer ta med.

Matthew Daddario intervju med Raw

Publicerat: 2017-08-20, 18:53:34 i Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Video, intervju,

Matthew Daddario har nyligen blivit intervjuad av Raw. I intervjun pratar han en del om sin syster Alexandra och om varför han tror att fansen älskar Malec. Han tror inte att vi kommer att få se dem göra slut, däremot hoppas han att de blir ett par som många kommer att heja på och vill se jobba tillsammans.
 
Vidare i intervjun svara han kortfattat på frågor om hans flickvänn Esther, om de planerar att gifta sig och om han vill ha barn... det vill han.
 
Hela intervjun kan ni läsa hos RAW.
 
Kolla även in några korta intervjuer/lekar han gjorde med RAW:
 
Även Kat McNamara har blivit intervjuad av RAW. Jag lägger upp ett inlägg om det senare. Men om ni har lust att läsa intervjun med Kat, kan ni göra det redan nu.

Shadowhunters säsong 3 - Kameratest för Isabelle

Publicerat: 2017-08-18, 19:34:51 i Emeraude Toubia/Isabelle, Shadowhunters, Säsong 3,

Emeraude Toubia har via sin sociala medier gett oss en första titt på Isabelles utseende för säsong 3. Hon har delat följande bild via twitter:
 
Och på snapchat har hon lagt upp följande video som @_ourownhistory har varit snäll att lägga ut på twitter:

Samma videon finns även med lite bakgrundsljud, upplagd av @emeraudept:

Shadowhunters säsong 3 - vad vi kan förvänta oss

Publicerat: 2017-08-17, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 3, intervju,

Shadowhunters showrunners Todd Slavkin och Darren Swimmer ger oss i en intervju med TvLine några hintar om vad vi kan förvänta oss av Shadowhunters säsong 3 som är sagd att starta i början av 2018.
 
  • De bekräftar i intervjun att det faktiskt var Lilith som vi såg i slutet av 2x20 och att hon kommer att vara den stora huvudfienden i säsong 3. Tyvärr vill de dock inte rakt ut säga om vi kommer att få se mer av Will Tudor som Sebastian/Jonathan. Men de säger att Sebastian Verlac är död och att vi bokfans vet vad Jonathan Morgensterns öde är. Om det sedan betyder att vi kommer att få se mer av Jonathan i säsong 3 får vi bara spekulera om.
 
  • Vi kan tydligen förvänta oss att få se en mörkare Clary i säsong 3. Båda hennes föräldrar är döda och det var hon själv som dödade sin pappa, så hon har definitivt valt att anamma sitt arv som en Morgenstern och som en skuggjägare, säger Todd Slavkin.
 
  • Simons avtal med Fédrottningen gör att han måste stanna i hennes rike, utan att egentligen veta vilka planer hon har för honom. I nuläget är det oklart om Sarah Hyland kommer att fortsätta vara drottningen när Shadowhunters kommer tillbaka. Det verkar bero på hur hennes inspelningsschema för serien Modern Family passar in med Shadowhunters inspelningsschema.
 
  • Malec kommer att vara ett par ett tag framöver vad det verkar som. Vi kan tydligen räkna med mer intimitet och familjeliv med lite komplikationer.
 
  • Säsong 3 kommer även ge oss svar på varför Lukes polispartner har spionerat på honom. Anledningen till att vi inte fick något svar på det i säsong 2, var helt enkelt tidsbrist. Så i säsong 3 kommer vi att få reda på den kanske lite fula sanningen om henne.
 
  • En som däremot verkar få det betydligt bättre och lättare i säsong 3 är Izzy. Då det delvis var mondäner som hjälpte henne att bli kvitt sitt YinFen-beroende har hon en sorts uppskattning till mondänerna som vi kommer att få se mer av i den kommande säsongen.
 
Hela intervjun med Shadowhunters showrunners kan ni läsa hos TVLine.
 
*****
Vad ser ni mest framemot med säsong 3?

Kat McNamara om säsongsfinalen

Publicerat: 2017-08-16, 18:54:58 i Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Säsong 2, intervju,

Förhoppningsvis har de flesta av er vid det här laget sett säsongsfinalen av Shadowhunters. I en intervju med Entertainment Weekly pratar Kat McNamara om några av de största händelserna i finalen bl.a. att det var det faktum att Jace dog som gjorde det möjligt för henne att döda Valentine.
 
“Clary losing Jace was a breaking point for her. It’s the last thing that Valentine can take from her and it’s the one thing that she was holding onto. That is the final straw for Clary and you see it, you see her break. You see Clary for the first time quit caring about her own life and you see her go into almost a blind rage.”
 
I slutminuterna av avsnittet kunde vi se Simon som återvänder till Fédrottningen och Kat säger att det finns en anledning till det:
 
 “The Seelie Queen is very good at collecting powerful beings and Simon is one of those powerful beings and so moving forward, we’ll see what happens."
 
Vi kunde även höra Kats egenskrivna låt Ember i avsnittet, till EW säger hon att skrev låten precis efter säsong 1 och den är delvis inspirerad av karaktärerna, men även om andra saker som hände i hennes liv:
 
“[...] We all have moments in life when we doubt who we are because of someone or something that’s happened to us, but despite all of that, there’s a little ember of hope that always is within each one of us — there’s a spark in the ashes that’s ready to reignite at any moment and that moment is what the song is about."
Vill ni läsa hela intervjun med Kat kan ni göra det hos EW.

Shadowhunters 2x20 - Beside Still Water (Säsongsfinalen)

Publicerat: 2017-08-15, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 2,

 
Shadowhunters avsnitt 2x20 - Beside Still Water finns nu att se på Netflix.
 ****

Ja, vad skall man säga. Det här avsnittet hade väl allt, även om det gick väldigt fort och det var som i de flesta Shadowhunters avsnitt mycket som skulle få plats i ett och samma avsnitt. Så precis som någon skrev i en kommentar så kunde de faktiskt ha gjort två avsnitt av detta avsnitt och förlängt vissa delar.

 

Blev ju inte superförvånad över att Jonathan överlevde i början av avsnittet, men jag blev lite förvånad över att han med sitt blod skapade ett pentagram som det kom demoner ur… eller skall vi säga att det var Lilith?! För visst verkade det väl som det i slutet. Jonathan sa ju även mother, väl? Och hon kallade honom sin son. Det är ju även bekräftat att Lilith skall vara med i säsong 3, så visst var det väl hon. Var ju lite coolt ändå att de började och slutade avsnittet med Jonathan, som de flesta säkert trodde var död.

****

Även om jag är superglad att Malec nu äntligen verkar vara just Malec igen, så blev jag lite besviken på Magnus i början, när han inte alls ville hjälpa Luke och Simon att hitta Maia.

 

Verkar ju ändå som att de lyckades hitta henne och Simon verkar ju ha gjort ett avtal med Fédrottningen för att få tillbaka Maia. Funderar fortfarande över varför Maia blev kidnappad från första början?! Var det bara för att drottningen insåg att det var det enda sättet att få Simon att komma över till hennes sida, att han måste gå med på några av drottningens krav, för att Maia skulle bli fri? Det är verkligen en av de sakerna som jag hoppas att vi får svar på i säsong 3.

 

Sarah Hyland som Fédrottningen var såå mycket bättre i detta avsnittet än i förra. Har inga problem med att se henne i flera avsnitt i nästa säsong. Om de nu väljer att ha kvar henne.

****

 

Då kom då även äntligen scenen vid sjön med Valentine, Jace och Clary. Eftersom det tyvärr var ett tag sedan jag läste böckerna (superdåligt av mig att inte vara mer uppdaterad på böckerna, men jag lovar att läsa böckerna under hösten ;) ) så har jag inte sjö-scenen i jättefräscht minne och kommer således inte alls ihåg alla detaljerna och vem som dödar vem osv. Men jag visste att Jace skulle dö och det kändes faktiskt trovärdigt. Kanske för att de klippte in Alecs känslor och det faktum att hans parabatai-runa försvann. Fick faktiskt en tår eller två i ögonen när Jace dog något som jag verkligen inte trodde att jag skulle få. Bra skådespeleri från inte minst Matthew Daddario, men även Kat som Clary kändes trovärdig. Betydligt mer än när hon själv typ dog i avsnitt 9 eller 10.

 

Sjö-scenen kan faktiskt komma att bli en av mina favoritscener även om den gärna hade kunnat vara flera minuter längre. Som den var nu kändes det som att den var väldigt påskyndad. Det som jag däremot tyckte att de har gjort bättre mot förut var utseendet på ängeln. Tyckte faktiskt att det var bra att vi inte fick se hans ”riktiga gestalt” utan att det var ett skimmer omkring honom. Men hade sååå hoppats att han skulle res sig ur sjön med bägaren och svärdet i varsin hand, precis som han är återspeglad på omslaget till The Shadowhunter’s Codex. Blev liiite besviken på att det nu inte var så.

 

Det var något som inte heller kändes rätt med att Clary dödade Valentine. En lite tjej, även om hon säkert är stark och vältränad. Men att hon skulle kunna övermanna Valentine och döda honom. Nej, det kändes inte alls rätt. Hade hellre velat att ängeln hade dödat honom, är det inte så det går till i boken? Jag menar, ängeln tyckte ju att det Valentine har gjort inte var rätt, så varför inte då bara döda honom när han typ hade chansen, istället för att låta honom få ängeln till att göra något åt honom. Ängeln skall väl ändå vara ett högre väsen som borde ha mer makt än Valentine, eller?

 

I vilket fall som helst, så borde väl Valentine officiellt vara död nu. Tack för det, även om Alan Van Sprang var en alldeles utmärkt Valentine.

 

Inte så svårt att förstå att de hade värsta partyt efteråt – skuggjägare och nedomvärldare tillsammans. Lite kul att se att de ändå kan fira tillsammans när deras gemensamma fiende är död. Och med tanke på vad som nog kommer i säsong 3 så borde de nog fira som att det inte finns någon morgondag. Och Luke verkade ju verkligen göra det.

 

Men vad är grejen med hans polis partner? Jag förstår verkligen inte varför de har valt att lägga till den historien? Den känns ju lite meningslös med tanke på att vi tittare redan vet att Luke är en varulv. Eller kommer detta att leda till något ännu större i nästa säsong? Kommer hon att avslöja honom inför alla i poliskåren, eller alla mondäner? I vilket fall som helst så har det aldrig riktigt känts som att just den story-linen har varit nödvändig.

****

 

Vad är det med Jace? Något hände självklart när ängeln valde att återuppliva honom, speciellt då Jace ju även sa att det alltid finns en konsekvens som kommer av att återuppliva någon, eller nått sånt. Jag gissar på att det är ”den himmelska elden” eller vad den kallas på svenska, som börjar spöka. Tänkte ett tag på om det hade något att göra med Jonathan/Sebastian, men kanske inte. Med tanke på att det var ängeln som återupplivade Jace, och Sebastian är ju en demon.

****

 

Finns väl en hel del mer att säga om avsnittet och säsongen som helhet, men jag tror att jag sparar det till ett kommande inlägg. Ser i vilket fall som helst framemot säsong 3, som jag skulle gissa har premiär i början av 2018.

 

Btw… var det bara jag som tänkte på att Valentine har haft sina händer på bägaren i båda säsongsavslutningarna? Bara en liten iakttagelse.

 

Så här i efterhand så var ju detta avsnitt helt klart ett av de bästa denna säsong. Även om det inte var helt och hållet perfekt så var det ändå bättre än några av de avsnitt som jag har gett 4 runor till, vilket gör att jag kommer att ge säsongsavslutningen 5 runor.


 
 
Ni får väldigt gärna skriva era åsikter om säsongsfinalen i kommentersfältet. Kanske även era tankar och funderingar inför säsong 3.
 
Lägg även eran röst på hur bra ni tyckte att avsnittet var:
Om ni av någon anledning inte kan se någon omröstning så kan ni även hitta den HÄR.

Kort teaser video inför säsongsavslutningen av Shadowhunters

Publicerat: 2017-08-14, 18:38:40 i Alberto Rosende/Simon, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2, Video, Will Tudor/Sebastian,

ShadowhuntersTV har gett oss denna lilla teaser video som uppladdning inför morgondagens avsnitt av Shadowhunters. Och både det ena och det andra avslöjas ju i denna korta video som är på endast 15 sekunder.
 
Om jag får säga det själv såtycker jag att de kanske har avslöjat liiite väl mycket då de valt att ta med att en viss "person" verkar ha överlevt från förra avsnittet och att en annan nog kommer att dö. Så vad finns kvar för oss att bli överraskade med?
 
Vad tycker ni? Känner ni er ännu mera taggade inför säsongsavslutningen efter att ha kollat på videon?

Kat McNamara om vad vi kan förvänta oss av säsongsfinalen

Publicerat: 2017-08-13, 21:02:21 i Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Säsong 2, intervju,

Inför sista avsnittet av Shadowunters säsong 2 nästa vecka har TVGuide intervjuat Kat McNamara som säger att vi borde ta fram näsdukar inför avsnittet, då det finns en risk för att det är mer än en som kommer att dö.
Vilka vill hon av uppenbara skäl inte avslöja, men hon säger att det finns en del saker som kommer att komma upp till ytan och avslöjas i avsnittet. Möjligen vad Valentine sa till Fédrottningen i slutet av förra avsnittet.
 
Enligt Kat är det mörka tider som kommer med tanke på att Fédrottningen har valt att byta sida från Klaven till Valentine.
How deadly is this alliance between the Seelie Queen and Valentine going to be?
McNamara: It's pretty deadly. Valentine is the root of all evil in the Shadow World, and then you have the Seelie Queen, who is nefarious in her own right and will go to great lengths to get whatever she wants. On top of that, we all know that the Seelies always align themselves with the winning side -- or what they expect to be the winning side. The fact that the Seelies have pushed away from The Clave and have aligned themselves with Valentine is very scary.
Ytterligare en fråga som många ställer sig är ju givetvis om Jonathan/Sebastian verkligen är död. Kat ger oss dock inget definitivt svar på just den frågan, men hon säger att vi i nuläget borde oroa oss mer för Valentine som har två av de tre dödliga instrumenten och är på jakt efter den tredje.
Can we assume Sebastian/Jonathan (Will Tudor) is actually dead?
Katherine McNamara: Sebastian is one of the most powerful beings in the shadow world, so we never really know what is going on with him. I think it's safe to say that we should all not relax yet because whether or not Sebastian is alive or dead - or rather Jonathan is alive or dead - there's still Valentine to deal with. He still has two of the mortal instruments, and he knows where the third is, and he's on his way. So we have a lot to deal with. And also, there's the Seelie Queen (Sarah Hyland), who's having her own sort of side scheme happening as well.
Ni kan läsa hela intervjun med Kat på TvGuides hemsida.

Nytt oidentifierat citat från Cassandra Clare

Publicerat: 2017-08-10, 19:11:20 i Cassandra Clare, Chain of Gold, Citat, Queen of Air and Darkness, The Lost Book of the White,

Cassandra Clare har många bollar i luften samtidigt just nu då hon jobbar på inte mindre än tre olika böcker samtidigt. De tre böckerna i fråga är följande: Queen of Air and Darkness - bok 3 i serien The Dark Artifices, Chain of Gold - bok 1 i serien The Last Hours och The Lost Book of The White - bok 1 i serien The Eldest Curses om Magnus Bane och Alec Lightwood som Cassie skriver tillsammans med Wes Chu.
 
Via tumblr har Cassie valt att dela följande citat som hon har valt att inte avslöja från vilken bok den kommer.
 
unidentified snippet

He bent down and tore a strip of material from the shirt he’d worn at the Council meeting. It was stiff and dark with his sister’s dried blood.

He tied it around his wrist. It would stay there, he told himself, until he had vengeance. Until there was justice. Until everyone he loved was safe.

Vilken bok tror ni att citatet kommer ifrån?

Shadowhunters 2x20 "Beside Still Water" - Fler bilder med Clary & Jace

Publicerat: 2017-08-09, 19:12:05 i Alberto Rosende/Simon, Bilder, Dominic Sherwood/Jace, Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters,

Freeform har släppt ett gäng med nya bilder från nästa veckas avsnitt av Shadowhunters - 2x20 Beside Still Water, som visas i USA 14 augusti och som finns på Netflix från 15 augusti.
 
På bilderna kan vi se Clary och Jace i en skog kanske i Idris?! Och även Simon och Fédrottningen i vad som ser ut att vara hennes hov.
 
Entertainment Weekly har också gett oss några nya bilder från säsongsavslutningen.
 
Ni kan se alla nya och gamla bilder som har släppts från avsnittet i bildgalleriet:

Shadowhunters 2x19 - Hail and Farewell

Publicerat: 2017-08-08, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 2,

Shadowhunters avsnitt 2x19 - Hail and Farewell finns nu att se på Netflix.
 
****OBS min recension innehåller några spoilers från böckerna****

Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om det här avsnittet. I vissa stunder var det väldigt bra, till att sedan bli lite konstigt och lite oväntat.

 

Var det någon som hade förväntat sig att den riktiga Sebastian skulle vara besatt av en demon? Tyckte det kändes lite konstigt att Jonathan skulle ha dragit tillbaka Sebastians kropp tills hans lägenhet så att de andra lätt kunde hitta honom, hade väl hellre trott att han skulle vilja hålla honom gömd. Så på ett sätt hade man väl kunnat räkna ut att det var något skumt med den riktiga Sebastian.

 

Jonathan/Sebastian verkar ha hoppat upp ett snäpp på crazy-stegen när han nu är tillsammans med Valentine igen. Han är ju också uppenbart avundsjuk på Jace, som inte bara också är ”Valentines son” utan även är med han syster Clary. Som han väl anser borde älska honom och inte Jace.

 

Även om Sebastian är på den mörka sidan, så har jag gillat Will Tudor som skådespelare och jag tycker att hans porträttering av Jonathan/Sebastian har varit helt klockrent. Jag hoppas verkligen att de i säsong 3 tänker följa så mycket som möjligt av handlingarn i bok 4, så att vi kommer att få se honom igen. Det har ju sagts att Lilith kommer att dyka upp i nästa säsong, så vi kan ju bara hoppas på att hon kommer att *spoilers* återuppliva honom*spoilers* på ett eller annat sätt.

 

****

 

Clace verkar ju vara tillbaka *yay* men alltså vad hände när de försökte spåra Jonathan? Jace, med sin ängla-förmåga att ”aktivera” sina runor aktiverade han alla på en gång? Vore väl ganska osmart, eller? Och sedan började även Clarys runor att lysa… Hade det inte räckt med att Jace bara ”aktiverade” spårningsrunan?

 

Visst, det blev ett moment mellan Clary och Jace, men det kändes lite konstigt och generande på något sätt så att det nästan blev jobbigt att titta på det. Och ändå gillar jag Clace, men det blev bara så awkward när de bara stod där och tittade på varandra och alla runorna lyste upp. Men vi fick en kyss äntligen mellan dem i slutet. Det var verkligen på tiden.

 

****

Speciellt nu när Simon verkar ha kommit över Clary och istället är typ tillsammans med Maia. De är så gulliga tillsammans, även om jag även vill ha Sizzy. Det är typ samma när jag läser böckerna… Simon med Maia eller med Izzy, spelar egentligen ingen roll. Men jag hoppas ju givetvis att de tänker följa böckerna så mycket som möjligt, och vi alla vet ju då vilken Simon tillslut kommer att bli tillsammans med. ;)

 

****

Vad var grejen med att kidnappa Maia i slutet? Jag fick en tanke på att det kan ha varit för att komma åt Simon!? Så att han måste gå med på drottningens begäran om att Simon skall gå över till hennes sida, eller liknande för att han skall få tillbaka Maia. Ett som är säkert, som även någon skrivit i kommentarsfältet (alltid kul att läsa vad ni tycker om avsnittet) är att Maia i alla fall inte är den som kommer att dö i nästa avsnitt, då hon kommer att vara en av huvudkaraktärerna i nästa säsong.

 

****

 

Jag antar att jag måste nämna något om Sarah Hyland som Fédrottningen. Visst var hon bra och man fick en känsla för att det var samma person. Men det var något med hennes sätt att prata, om det var hennes uttal/accent eller vad man kan kalla det, som kändes så påklistrat och falskt, detta speciellt i scenen med Simon. Det kändes bättre och mer trovärdigt i slutet när hon var med Valentine dock. Inget emot Sarah som skådespelare, detta lilla som vi fick se var helt okej, det vara bara uttalet på typ vissa ord som störde mig en del. Förhoppningsvis har hon fått bättre ordning på det till nästa avsnitt.

 

****

En som dock redan verkar vara på drottningens sida är ju Magnus. Vilket ju tyvärr betyder att det är kalla blickar mellan honom och Alec. :( Gillar inte alls det… de är ju Malec 4-ever liksom. Men han har ju tydligen valt sida och får väl stå för det, även om det betyder att de står på varsin sida i ett kommande krig. Vid mötet med drottningen i institutet verkade ju dock Magnus vilja att de skulle ta hjälp av skuggjägarna, men drottningen har ju som vi sett en egen åsikt om saker och ting. Återstår väl att se vilken sida som kommer att bli den vinnande och om de (skuggjägarna och nedomvärldarna) kan enas om att slåss emot Valentine tillsammans, eller inte.

 

****

Valentine verkar ju kunna skapa en egen armé och dock inte bara genom skuggjägare som väljer att gå över till hans sida, utan även med Försakade (Forsaken)?! Fick ju verkligen vibbar till typ The Walking Dead när de började attackera Jace och Alec. Seriöst... funderade först på vad det var som Valentine hade skapat när han ritade ängla-runan på mannen och sa typ "skydda min son" och mannen gick ner/sjönk ner på marken... hade först en tanke på om det var en demon-hund eller något. Men sedan fick vi ju svaret...

 

****

Någon mer som tyckte att det var lite tonårsfasoner på Clary och Jace på kyrkogården, när de skulle bestämma vilka som skulle gå iväg tillsammans, och båda skriker ut vilken de vill gå med… underförstått att de absolut inte vill gå tillsammans.

 

Men eftersom Jace och Alec ju är Parabati, så är det väl det mest naturliga valet. Att de två går tillsammans… Det borde egentligen inte ha varit någon diskussion om det överhuvudtaget. Men i vanligordning ville väl manusförfattarna slänga in lite ”sexual tension” mellan Clace.

 

****

Det var kul att äntligen få en scen mellan Jace och Jonathan, Valentines två ”söner”, när de båda vet om det liksom. Har faktiskt väntat på att det skulle ske. Men vem hade trott att Jonathan skulle dra iväg med Jace i en kedja. Trodde nästan ett tag att han verkligen skulle döda Jace… men jag tror att de väntar med det till slutet av nästa avsnitt, så att det blir en rejäl cliffhanger inför säsong 3.

 

****

Frågan är ju nu om Fédrottningen kommer att vara med Valentine eller om de kommer att skapa någon annan sorts allians. Troligen något som gör att drottningen i alla fall kommer att vara på den vinnande sidan när allt är över.

 

****

För att ge ett betyg till avsnittet så får det nog bli… 4 runor. Det fanns en hel del lösa trådar i det här avsnittet som jag hoppas att vi kommer att få svar på i nästa avsnitt som är säsongsavslutningen. Kan inte fatta att det avsnittet snart är här.

  
 
I vanlig ordning så får ni gärna skriva era tankar om avsnittet och vad ni tror kommer att hända i nästa veckas säsongsfinal. Ni får även väldigt gärna lägga eran röst på hur bra ni tyckte att detta avsnittet var:
 Om ni inte kan se omröstningen ovan kan ni även hitta den HÄR.

Shadowhunters 2x19 "Hail and Farewell" - klipp #2 "Clary, Jace & Izzy letar efter Jonathan"

Publicerat: 2017-08-04, 15:10:20 i Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Säsong 2, Video, Will Tudor/Sebastian,

Ytterligare ett klipp från nästa veckas avsnitt 2x19 - Hail and Farewell, som finns att se på Netflix den 8 augusti, har släppts.
 
I klippet kan vi se Clary, Jace och Izzy som är på jakt efter Jonathan för att kunna hitta Valentine.
 

Shadowhunters 2x20 "Beside Still Water" (Säsongsfinalen) - Bilder & Beskrivning

Publicerat: 2017-08-03, 19:07:57 i Alan Van Sprang/Valentine, Alberto Rosende/Simon, Bilder, Isaiah Mustafa/Luke, Shadowhunters, Säsong 2,

Freeform har släppt bilder och en beskrivning för Shadowhunters 2x20 - Beside Still Water, som även är säsongsfinalen. Avsnittet visas i USA 14 augusti och kommer finnas att se på Netflix 15 augusti.
 
Beskrivningen av avsnittet är följande:
Jace and Clary rush to make a final stand, but when a traitor is revealed, Jace and Clary may have a bigger fight on their hands than expected. Meanwhile, Alec and Izzy must fight off a large mass of demons that have unexpectedly shown up, as Luke and Simon head to the Seelie Court to deal with some unfinished business with the Seelie Queen.
 
Av bilderna att döma så är det i detta avsnitt som Simon träffar Fédrottningen och inte i avsnitt 2x19, som tidigare varit nämnt i samband med det klipp på dessa två som har släppts.
 
Ni kan se alla bilder som har släppts från avsnittet i bildgalleriet:

Cassandra Clare delar het novell med Mark & Kieran

Publicerat: 2017-08-02, 18:26:19 i Cassandra Clare, The Dark Artifices,

Cassandra Clare som i nuläget är i Italien på en sorts skrivarsemester, har ändå valt att via tumblr dela med sig av en novell med Mark Blackthorn och Kieran of the Wild Hunt som utspelar sig innan händelserna i Lady Midnight.
 
Novellen har en del vuxet innehåll, så ni läser endast om ni känner att ni är bekvämma med det.
Denna novell är inget som måste läsas innan Lady Midnight, så ni kan skipa den om ni inte är fans av Kieran/Mark t.ex.
 
 
http://cassandraclare.tumblr.com/post/163671615674/stars-to-burn-kieranmark-rating-r-a-short
Nästa bok i The Dark Artifices serien - Queen of Air and Darkness är beräknad att släppas under 2019.

Shadowhunters 2x18 - Awake, Arise or Be Forever Fallen

Publicerat: 2017-08-01, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 2,

Shadowhunters avsnitt 2x18 - Awake, Arise or Be Forever Fallen finns nu att se på Netflix.
 

Alltså det här avsnittet var både bra och dåligt. Visste ju från trailern till avsnittet att Jonathan/Sebastian skulle döda Max. Så det var med den inställningen som jag startade avsnittet. Men ju längre tiden gick desto mer besviken blev jag. Och insåg tillslut att de inte alls hade beslutat sig för att döda Max.

 

Visst, jag gillar Max, tycker att han är en härlig kille som gärna får vara med mer. Men när de redan i förra avsnittet, som förövrigt var ett väldigt bra avsnitt kanske för att de valde att ta med så många saker från böckerna, hade bäddat för att Max tid var kommen när han hade avslöjat Jonathan, så kändes det på ett sätt lite som en skymf mot oss bokläsare att de inte dödade Max. Flera i produktionen har gång på gång gått ut med att de tänker följa böckerna till viss del, men att de även tänker gå sin egen väg och lägga till oväntade händelser för att även bokfansen skall bli överraskade. Och jag antar att detta var en av de händelserna.

 

Men jag vet inte om det var det som också kändes sååå fel i avsnittet. Att Max inte dog liksom. Vilket säkert alla bokfans hade förväntat sig. Så vad är Max roll nu? Vad skall han bidra med när det kommer till storyn? Eller har de tänkte att han kommer att dö längre fram?  Ibland förstår jag inte alls vad manusförfattarna tänker!? De gjorde ett sådant bra jobb med förra avsnittet, så det här bleknar i jämförelse.

 

****

Det som ändå lyfte det här avsnittet var att vi fick se mer, betydligt mer av Malec än vad vi fått i tidigare avsnitt. Även om det bara var Magnus som tänkte tillbaka till bättre tider med Alec, så var det ändå ganska bra tider och väldigt heta scener.

 

Det kändes ju i princip som att Magnus gjorde slut med Alec i slutet av avsnittet, så vi kanske inte kan förvänta oss en massa Malec kärleksscener i de två sista avsnitten direkt. Så på det viset var det ändå ganska snällt att vi fick dessa härliga scener med fan-favoriterna Malec. Om det inte blir fler tillbaka blickar då…

 

****

Från ett par som kanske har gjort slut till ett par som nog precis har blivit tillsammans… Simon och Maia! Som jag har längtat på det. Gillade dem så mycket i böckerna och att se dem tillsammans i serien, är ju bara för underbart. Det känns så mycket mera naturligt än vad Simon och Clary någonsin gjorde vilket är skönt. Även om det inte alls tog Simon lång tid att komma över Clary… som han ju påstått är hans stora kärlek sedan flera år. Men inte mig emot alls att han nu är med Maia.

 

På tal om Maia så fick jag nästan tårar i ögonen när hon berättade om hur hon blev en varulv. Kanske skall ge en eloge till skådespelerskan Alisha Wainwright för det. Jag tyckte hennes monolog kändes så äkta och hon berättade på ett sådant sätt så att det blev väldigt känslosamt.

 

Det var dock kul att de valt att ta med ännu en bokkaraktär – Bat Velasquez. Men den specialeffekten när han förvandlades till en varulv… Nej, det kunde ha gjorts bättre. Det var lite på samma sätt som i tredje Harry Potter filmen (Fången från Azkaban) och den typen av specialeffekter. Bat såg nästan ut exakt som Professor Lupin som varulv, och den filmen kom ju för en herrans massa år sedan. Och specialeffektsavdelningen borde ju ha utvecklats sedan dess… men det är väl en kostnadsfråga antar jag, för hur bra varulven ser ut.

 

****

Jag brukar vanligtvis gilla action-sekvenserna i serien och brukar tycka att de är bra och välgjorda, men det var något konstigt över Sebastians action-scen där han dödade skuggjägarna för att komma åt spegeln. Det såg bara så konstigt ut och varför väntade de andra skuggjägarna på att Sebastian skulle komma till dem istället för att attackera honom på en gång när han dödade de två första vakterna?! Det kändes inte alls verklighetstroget, på något kontisgt sätt.

****

Seriöst vad är det med Lukes polispartner? Placera en gömd kamera på restaurangen för att kunna spionera på Luke. Visste ju att det var något konstigt och misstänksamt med henne. Frågan nu är ju vad hon tänker göra med filmen?!

 

****

Det var väl ganska uppenbart att det inte var den riktiga spegeln som de hade fått tag på, men det kunde ju de inte veta. Men nu kändes som att vi är nära slutet av Stad av Glas och de händelser som utspelar sig där, med tanke på att Clary och co. vet var den riktiga spegeln är.

 

****

Det fanns några bra delar av avsnittet, men det fanns och några mindre bra delar. Tyvärr så var det något med detta avsnitt som jag inte alls gillade, och om det är för någon av de anledningarna som jag skrivit om här, eller om det beror på något annat kan jag inte riktigt säga.

 

Så tyvärr kan jag inte ge mer än 3 runor.


 
 
Som vanligt får ni väldigt gärna dela med er av era åsikter om avsnittet i kommentarfältet och/eller lägga eran röst på hur bra ni tyckte att avsnittet var:
Om ni av någon anledning inte kan se omröstningen kan ni även hitta den HÄR.