Julkalender 2016 - Lucka 9 & Vinn ett bokpaket

Publicerad 2016-12-09 09:00:00 i Julkalender, Tävling,

I dagens lucka får ni del 9 i fanficen och ni har även möjligheten att vinna ett bokpaket med de tre sista böckerna i The Mortal Instruments serien på svenska.
För att ha en chans att vinna ALLA 3 böckerna skall ni skriva ett julklappsrim som har koppling till böckerna, karaktärerna eller Cassandra Clare (Om ni deltog i förra tävlingen, måste ni skriva ett nytt rim till denna tävling).
Ni måste även svara på frågan:
  • Vad heter skådespelaren som spelar Alec i Shadowhunters?
Ni skickar erat rim och erat svar på frågan till themortalinstrumentsswe@gmail.com. 
 
1 person kommer att vinna bokpaketet och tävlingen har öppet 1 vecka från idag.
 
Glöm inte att ni fortfarande har chans att delta i tävlingen om att vinna de 3 första böckerna i TMI.  
_____________________
Del 9 av fanficen följer nedan. Har ni missat någon tidigare del kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8
_____________________

Del 9

”Vänta Magnus. Du får inte gå så fort.” Säger Clary andfådd och skyndar efter Magnus genom tunneln. Det enda ljus som Clary ser är Magnus magiska ljus i hans hand, som snabbt försvinner längre och längre bort. ”Magnus… vänta!” Ljuset försvinner bakom en kurva och Clary stannar till i tunneln. Hon svär inombords för att hon glömde att ta med ett häxljus. Helt automatiskt tar hon upp sin stele, som hon tack ängeln, alltid har i fickan på sina byxor. Hon ritar en runa på armen, blinkar med ögonen och tittar upp.

Tunneln lyser upp i ett sken av rött ljus framför Clarys ögon och hon kan se att tunneln ser ut att vara en gravplats. Väggarna är fyllda med håll där ben och kranium, från vad Clary antar är döda skuggjägare, finns. Clary känner en hand som tar tag om hennes handled och hon vänder sig snabbt om och ser Izzy.

”Vart tog Magnus vägen?” Frågar Izzy.

”Han försvann runt kurvan.” Säger Clary och pekar.

Tjejerna skyndar efter Magnus. När de kommer ut från kurvan möts de av Magnus som står och pratar med en av tystbröderna. Magnus vinkar dem till sig och de ställer sig bredvid honom och Clary förväntar sig att som vanligt få rösten från tystbrodern i huvudet. Men det är helt tyst konstaterar Clary och tittar på Magnus. Även om de står framför en av bröderna, är det inte säkert att Magnus faktiskt ”pratar” med honom.

”Magnus” viskar Clary, men han verkar inte höra henne. Clary tittar på Izzy som även hon ser ut att prata med brodern. ”Magnus, vad säger han?” Frågar Clary förundrat och tittar på Magnus, ”har han någon information om Jace och Alec?”

Magnus är stilla i några sekunder innan han skrattar till och tittar på Clary, ”vi skall gå vidare”, säger han bara och fortsätter ner genom tunneln.

”Inte så fort, Magnus.” Säger Clary och småspringer tillsammans med Izzy för att hinna ikapp Magnus. ”Visste han inget? Eller vad sa han”

”Han visste inget. Men det hade jag förväntat mig. Bröderna vet många saker, men kidnappade skuggjägare bryr de sig mindre om. Nej, vi måste hitta en gammal skuggjägare.”

”Men jag trodde att Tystbröderna var gamla skuggjägare?!” säger Clary andfått och småspringer bredvid Magnus, som kan ta betydligt större steg än henne.

”Några av dem är det. Men långt ifrån alla skuggjägare bli en broder. Nästintill ingen faktiskt. Med tanke på att de lever i flera hundra år, så är det inte så att de ”måste” ha nya bröder hela tiden.” Inflikar Izzy som inte alls låter lika andfådd som Clary. Hon har säker någon special runa på sig som gör att hon inte blir andfådd, tänker Clary.

Magnus, Izzy och Clary skyndar vidare genom gångarna i ben-staden, som alla ser exakt likadana ut för Clary. ”Vem är det vi letar efter egentligen?” Frågar Clary, efter att de har svängt en tredje gång, utan att de kommit någonstans.

”Den vi letar efter är där framme.” Säger Magnus och pekar mot vad som ser ut som ett altare vi vad det verkar för Clary som slutet av tunneln. De saktar ner och går fram mot altaret. Magnus stoppar Clary och Izzy innan de hinner sätta en fot på trappan som leder uppåt. ”Jag tror det är bäst att jag går upp själv först. Han kan vara lite känslig.”

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej