Shadowhunters 2x05 - Dust and Shadows

Publicerat: 2017-01-31, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 2,

Shadowhunters avsnitt 2x05 - Dust and Shadows finns nu på Netflix.
 

Ännu ett ganska bra avsnitt. Men det fanns några saker som jag blev lite irriterad på.

 

Jag är glad att Jace äntligen är tillbaka hos dem som han borde vara hos och inte som Valentines medhjälpare. Även om det var just då som Dominic fick visa vilken fantastiskt skådespelare han är. Vilket jag inte känner att han alls får visa när han är samma vanliga Jace, tillbaka i institutet. Ändå var det kul att se att Jace vill hjälpa Alec, som ju tydligen har väldigt starka skuldkänslor för att han dödade Jocelyn… Clarys mamma och Jace mamma… kan de ha något med saken att göra, att han har insett att hon ju faktiskt är Jace mamma också? Kanske… skönt ändå att se att han kände att det bara fanns en person som han ville söka tröst hos, nämligen Magnus. Malec forever liksom!!

 

Efter varje avsnitt finns det alltid en person och alltid samma person som jag bara inte kan tycka om, även om jag skulle vilja det och han är ju så sjukt snygg, Victor Aldertree.  Men jag bara kan INTE gilla honom, för jag vet inte var jag har honom, vad hans mål är och jag är rädd att hans handlingar kommer att leda till att någon av våra älskade hjältar kommer att dö.

Som t.ex. nu när Aldertree gav Izzy Yin Fen! Visst, jag hajade till på namnet och tänkte Yin Fen?! Som det som är med i The Infernal Devices? Alltså… what? Om det är samma… om manusförfattarna har tänkt att det skall vara samma Yin Fen som spelar en ganska betydande roll i TID, då vet jag inte om det är en så bra idé att Aldertree ger det till Izzy. (Åhh, jag vet inte hur mycket om detta som jag vill skriva, med tanke på att det nog är en stor del av er läsare som ännu inte har fått uppleva den fantastiska serien The Infernal Devices, då den ännu inte finns översatt till Svenska). I alla fall så skulle jag gissa på att Izzy nog inte kommer att bli så bra efter att ha tagit det under en lång tid. Nu såg det ju närmare ut som att det Yin Fen som Izzy fick gav någon sorts sexuell njutning, så jag vet inte alls om det är tänkt att vara som i TID.

Izzy är ju helt klart inte alls okej, som hon säger att hon är. Antar att det hon är infekterad med inte kommer att sluta bra för henne. 

 

Vi visste ju redan innan avsnittet började att Clary ville återuppliva sin mamma, från trailern och de klipp som vi har sett, men som vanligt så är det aldrig en bra idé att återuppväcka någon från döden. Om det inte har druckit vampyrblod innan vill säga, men det är ju inte riktigt som att återuppliva någon.

Jag visste att något var fel på trollkarlen som Clary besökte, men att hon höll på med att avla fram en ny ras (eh, ja ny och ny… återigen en koppling till TID som jag inte heller vill skriva för att förstöra handlingen i böckerna för er som planerat att läsa dem) mellan skuggjägare och demon.

Och vad var det för KONSTIG demon i slutet? Alltså… what? Den såg bara så konstig ut, helt klart en människa med väldigt rörliga leder, som från någon skräckfilm liksom, och som de har lagt på ett demoniskt ansikte på bara.

Det var bara så konstigt, men det ledde ju fram till att Clary tydligen har hittat sin kraft… att skapa nya runor. Tur att de kom innan hon han att bli med ett demoniskt barn… Men det hade varit en helt klart oväntat ny handling för serien.

 

Simon kom äntligen ut ur kistan för sin mamma som helt klart inte alls trodde på honom först. Men hallå, vem skulle tro något sånt om sin son. Hon trodde ju helt klart att han hade fått någon psykisk störning eller nått. Men Alberto är ju som alltid bra i sin roll som Simon och han såg så lättad ut när han äntligen berättade. Skulle tro att det bra förhållande som han och hans mamma hade har typ blivit förstört nu. Hur skall hon hantera att han blivit en vampyr!? Kommer hon att ta honom i sina armar igen, eller kommer hon att förvisa honom från sitt hus? Återstår att se…

 

Jocelyn verkar ju nu tydligen vara helt och hållet död! Som ni vet så gillade jag inte hennes story i den här säsongen, men att döda henne tyckte jag var ett helt fel beslut. Hon har ju en sån bra och fin story i böckerna, och jag hade gärna sett ett bröllop mellan henne och Luke längre fram i serien. Men det kommer ju absolut inte att hända nu.

BTW, Luke verkar ju inte heller vara helt okej, vilket är fullt förståeligt. Han verkade ju verkligen vara i stor sorg i slutet av avsnittet, och förvandlades han till en varulv? Han var ju helt klart naken, så han kanske har varit varulv i flera dagar sedan Jocelyn dog?!

 

Men, åh. Även om det var sorligt så fick vi se ytterligare en skuggjägare-tradition. En begravning, där skuggjägarna var i vitt. Det var nog det mest sorliga i hela avsnittet… När Clary inte kan säga sin mamma namn utan att gråta. Jag fick lite Harry Potter feeling när de lyfte sina steles mot luften (Precis som trollkarlarna förde sina trollstavar mot himlen när Dumbledore dog), och när deras själar eller vad det var åkte iväg upp mot himmelen.

Det var ändå överlag ett ganska bra avsnitt så det får 4 runor. 
Lägg gärna eran röst på hur bra ni tyckte att avsnittet var:

Få en ny bakgrundsbild till telefonen på Alec

Publicerat: 2017-01-30, 15:00:43 i Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2,

ShadowhuntersTV har släppt en ny bakgrundsbild till mobiltelefoner, denna gång på den alltid så snygga Alec.
Varje vecka planerar ShadowhuntersTV att via sina sociala medier släppa en ny bakgrundsbild till mobiltelefoner på en av seriens huvudkaraktärer.
Som ni ser liknar bilden de karaktärsposter för Shadowhunters säsong 2 som släpptes för några veckor sedan.
 
 
För att få bilden i rätt storlek och format kan ni ladda ner bilden via Shadowhunters facebook:
eller twitter:
 

Bakom kulisserna - avsnitt 2x04

Publicerat: 2017-01-29, 16:11:21 i Alberto Rosende/Simon, Bilder, David Castro/Raphael, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

Följ med bakom kulisserna på avsnitt 2x04 och kolla in när Matt och Emeraude kör sin fightscen från avsnittet, bilder och videor på Kat och Dominic från Benstaden och en video med Alberto, Harry och David Castro (Raphael) som har kommit på en ny dansrutin mellan tagningarna i Magnus loft.
 
Allt detta och lite till hittar ni på Shadowhunters nya webbplats som har flyttat till att bli en del av freeforms webbplats.
 
 

Skådespelarna hälsar Will välkommen till Shadowhunters

Publicerat: 2017-01-27, 14:22:56 i Alisha Wainwright/Maia, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Video, Will Tudor/Sebastian,

Igår avslöjades att Will Tudor kommer att spela Sebastian, en charmig och smart skuggjägare med utmärkta stridsförmågor som kommer i kontakt med Institutet i New York genom att han blir vän med en av huvudkaraktärerna. Sebastian är även något av en fan-favorit från böckerna.
 
Under gårdagen hälsades Will välkommen till Shadowhunters familjen via skådespelarnas sociala medier. Nedan kan ni läsa de flesta av dem.
 
Will höll även en livechatt tillsammans med sin gamla vän från London, Dominic Sherwood.
 
 
Via twitter tackade Will för alla de varma hälsningar och grattulationer som han har fått:

Will Tudor kommer vara "Sebastian"

Publicerat: 2017-01-26, 17:00:00 i Shadowhunters, Säsong 2, Will Tudor/Sebastian,

Shadowhunters har hittat sin Sebastian. Den brittiska skådespelaren Will Tudor kommer att spela Sebastian i andra halvan av Shadowhunters, med start från avsnitt 2x11.
 
Will Tudor har tidigare varit med i serier som Game of Thrones och Humans och han har även varit med i filmen Vampire Academy där även våran Jace, Dominic Sherwood, spelar en stor roll.
 
Sebastian är beskriven som en "charmig, smart och högutbildad skuggjägare med oslagbara stridsförmågor. Han kommer från början från ett utländskt institut, men han hittar till Institutet i New York efter att ha blivit vänn med en av seriens huvudkaraktärer."
 
"Todd och Darren skickade Wills auditionband till mig och efter att jag sett på det skickade jag ett sms till Dominic där det stod 'Säg grattis till Will från mig' - för jag visste att det skulle bli han!" Säger Cassandra Clare till TMI Source.
 
Enligt TVLine som har gjort en intervju med Shadowhunters showrunners Todd Slavkin och Darren Swimmer, säger de följande om Will: "Han är så bra i rollen" och Todd öser adjektiv över Will som "fantastisk" och "överväldigande". Enligt Darren finns det en sårbarhet till Wills prestation som Sebastian som är underbar.  
 
Teamet som valde Will var helt sålda på hans auditionband som han själv spelat in där han använde en Amerikansk-accent. Men efter att teamet hade sett honom i både Game of Thrones och Humans, och sedan tittade på själva karaktären Sebastian sa de bara "Åh, du är från London. Du är från Institutet i London. Använd din brittiska-accent." och det fungerade så bra.
 
Ni kan läsa mer om intervjun med Shadowhunters Showrunners hos TVLine.
 
Kolla in ett meddelande från Will till fansen:
 
Senare i kväll kommer det att via facebook hållas en livechatt med Will. När är dock oklart.

Shadowhunters 2x07 "How Are Thou Fallen" - Beskrivning & Bilder

Publicerat: 2017-01-26, 15:21:29 i Alberto Rosende/Simon, Alisha Wainwright/Maia, Bilder, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Lisa Berry/Sister Cleophas, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2,

Freeform har släppt en beskrivning och ganska många bilder från avsnitt 2x07 - How Are Thou Fallen, som sänds i USA 13 februari och finns på Netflix från den 14 januari.
 
 
Beskrivningen av avsnittet är följande:

Luke’s sister shows up at the Jade Wolf claiming innocence about the recent attack. But with Luke not trusting a word Cleo says, he finds himself at odds with Clary who sees an opportunity to get to Valentine. Yet how far will Clary go to prove she is right about Cleo?

Meanwhile, Simon gets dating advice from a surprising source as Isabelle takes a dangerous path.

 
Ni kan se alla bilder som har släppts från avsnittet i bildgalleriet nedan:

Shadowhunters 2x05 "Dust and Shadows" - 3 nya klipp

Publicerat: 2017-01-26, 13:06:00 i Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

3 nya klipp från nästa veckas avsnitt 2x05 - Dust and Shadows har släppts. Avsnittet visas 30 januari i USA och finns på Netflix från den 31 januari.
 
I det första klippet får vi se Alec som kommer till Magnus då han inte vet hur han skall kunna se Clary i ögonen efter vad han gjorde med hennes mamma.
 
I det andra klippet får vi se Clary som pratar med Jace om att hon vill få tillbaka sin mamma.
 
I det tredje klippet får vi se Simon som pratar med sin syster.

Shadowhunters säsong 2 - något avslöjas idag!

Publicerat: 2017-01-26, 10:56:08 i Shadowhunters, Säsong 2,

ShadowhuntersTV har via sina olika sociala medier annonserat att något kommer att avslöjas idag. Men exakt vad det är som de menar är inte klart inuläget. Inte heller vilken tid detta avslöjande kommer att komma. Det enda vi har fått reda på är att avslöjandet kommer att ske på Shadowhunters nya hemsida som ligger under adressen: Freeform.com/Shows/Shadowhunters
 
Vissa tror att de kommer att avslöja vilken som kommer spela Sebastian eller fé-drottningen. Eller att det möjligen kan vara att det blir en säsong 3. Även om jag personligen tror att det är alldeles för tidigt för det. Om ni föresten läser extra noga på videon nedan så står det "casting announcement" vilket betyder att det är en skådespelare som avslöjas.
 
 
Vad tror ni eller hoppas ni på att vi kommer att få reda på?

Cassandra Clare om svårigheterna med filmatiseringarna av TMI

Publicerat: 2017-01-25, 16:09:14 i Cassandra Clare, Shadowhunters, Säsong 1, Säsong 2,

 
I en ny intervju med Barnes and Noble's Teen blogg ger Cassandra Clare sin syn på hur hennes böcker från serien The Mortal Instruments har blivit omvandlade till först en film och sedan en tv-serie. Cassandra ger oss ganska öppna och intressanta svar om hur hennes inblandning i filmen och serien har varit, samt några av hennes reaktioner på några av de förslag till adaptioner som hon fått.
 
Ni kan läsa hela artikeln på Barnes and Noble's hemsida, men jag ger er här en översättning på svenska av de delar som jag tycker var mest intressanta:
 
Hur kom det sig att det blev Shadowhunters - en TV-serie?
Constantin Films gjorde filmen, men den drog inte alls in de summor pengar som dom ville, så de planerade inte för att göra en uppföljare. Men de ägde fortfarande rättigheterna till att göra film och tv för skuggjägare-världen, och de kände att de hade missat ett perfekt tillfälle då det var höga bokförsäljningar över hela världen och det var en målgrupp som de inte riktigt hade lyckats att nå med filmen Stad av Skuggor. Så de ville försöka att fånga in även den målgruppen (bokläsarna) i och med tv-serien och de hade en hel del intresseförfrågningarna från en rad olika tv-kanaler i USA som gärna ville göra en tv-serie av böckerna. I slutändan valde Constantin Films att låta ABC Family, numera Freeform få göra tv-serien.
 
Hur känner du när du ser din story komma till liv?
Jag har inget mycket att säga till om när det kommer till filmatiseringar, så det har varit blandade känslor. Hur mycket man än försöker är det svårt att släppa taget, och du bryr dig om historien och karaktärerna. Och du måste forfarande bry dig om dina fans och det är svårt när de ställer frågor som "Hur kunde du låta det och det hända" i filmen eller serien och det enda du kan svara är "det är inte jag som bestämmer."
 
Jag vet om att det givetvis kommer att vara ändringar när de gör filmatiseringar av böcker. Du har tur om du får ett team som gör ändringar som ändå behåller kärnan i berättelsen och behåller dess själ, som bryr sig om handlingen och karaktärerna. Bland annat Outlander och Game of Thrones är två succé-serier som har lyckats med det.
Jag kommer ihåg att jag en gång fick ett samtal från en regissör som ville göra om hela idén med demonjägare till att vara mot-terroristsoldater och de skulle alla vara i 40-års åldern.
 
Får du som författare till böckerna några pengar för filmatiseringar?
För TV-serien får jag en viss summa pengar för varje avsnitt som sänds på TV.
 
Hur inblandad var/är du i de olika projekten?
Det är ganska komplicerat. Jag har åkt fram och tillbaka till att vara väldigt inblandad till att inte vara inblandad och sen tillbaka. Du är typ en i gruppen med producenter och showrunners.
Med Shadowhunters sa de till mig att de ville att jag skulle vara involverad i vilka skådespelare som de väljer, vilket var det första som de gjorde. Så jag var väldigt involverad i vilka huvudskådespelarna skulle vara. Sen sa de att de ville ha mina synpunkter på manuset till pilotavsnittet (första avsnittet av Shadowhunters) och de skickade det till mig. Sedan blev det mer kompicerat efter det.
 
Varför det?
Jag skrev anteckningar som jag brukar göra till en annan författare och dess bok. Några var posivita och andra negativa som t.ex. "Det här fungerar inte," "det här är kanske inte en bra idé" etc. Efter att de hade fått mina anteckningar gjorde de en sak klar för mig som jag inte hade förstått innan och det var att den tänkta målgruppen var män - specifikt män i åldrarna 18-35. Vilket är väldigt stor skillnad mot den målgrupp som böckerna riktar sig till, och den målgrupp som jag trodde att serien också skulle rikta sig till, alltså flickor i åldern 14 år. Därför valde de att lägga till saker som skulle attrahera män - teknologi och datorer - och det var en hel del scener med "sexiga" kvinnor, en ganska stor del av dem var brutalt mördade med mycket blod inblandat.
 
Det var en stor omställning för mig - att serien inte skulle vara skriven för samma målgrupp som mina böcker är skrivna för. Vissa personer som var involverade i första säsongen, som nu inte längre är inblandade i serien (de flesta vet att Ed Decter huvudproducenten för serien lämnade, men många kanske inte vet att det var ett helt team som lämnade där ibland manusförfattare och andra högt uppsatta inom produktionen), förklarade att en av de kvinnliga karaktärerna skulle vara "bara bröst och rumpa" och de sa även att ingen ville se en homosexuell manlig karaktär som är med en man och att det därför skulle introduceras en kvinnlig karaktär som han skulle spendera den mesta av sin tid tillsammans med. Hon var även beskriven som hans "själsfrände".
Pågrund av min inblandning i pilotavsnittet så togs en del scener med de mördade kvinnorna bort eller ändrades. En scen där hjälten tar på hjältinnan intimt medan hon är utslagen togs också bort. Detta var ändringar i början av serien. Jag insåg att jag inte skulle kunna ändra så mycket mer.
Men allt detta ändrades när det blev ett helt nytt team för serien.
 
Är du någonsin på inspelningsplatsen?
Jag var där under första säsongen, och jag kommer ihåg att jag pekade ut att jag ville ha Dominic Sherwood som Jace. Jag fick se några av skådespelarna som läste några rader från manuset innan de fick rollerna.
 
För säsong 2 fick jag se alla inspelningsplatser tillsammans med Todd och Darren, de ny showrunners för serien. Jag var så glad att få se och gå igenom inspelningsplatsen och se några av de platser som är med i böckerna. Jag fick en bra känsla när jag var där och när jag träffade skådespelarna kände jag att de var glada på ett nytt sätt.
 
Har du fått någon feedback från läsarna om serien?
Serien har en ganska delad fandom. Bok-fansen och tvserie-fansen är ganska splittrade, en de nya showrunners och jag skulle vilja att föra dem tillsammans så vi får se hur det går nu med säsong 2. När jag träffar fans så är de flesta frågor om Sebastian och vilka delar från böckerna som kommer att komma med i Shadowhunters.
 
Det låter som att säsong 2 kommer att vara annorlunda mot säsong 1.
Jag var inte riktit säker på säsong 1. För mig så fungerade det inte alls, det hade ingenting med skådespelarna att göra. Det som jag inte visste var att kanalen hade bestämt sig för att showrunners och material inte alls fungerade tillsammans. Ed Decter ville att serien skulle gå i en annan riktning och ha en annan målgrupp än vad materialet någonsin hade attraherat. Recensionerna av serien var inte heller vad kanalen hade önskat. Därför beslöt de sig för att anlita nya showrunners och kanalen beslöt sig för att kalla den nya säsongen för en "omstart".
 
Jag har bara sett de tre första avsnitten av säsong 2, men redan nu känns det mer som min värld.
 
Vill du läsa hela artikeln på engelska kan du göra det hos Barnes and Nobel's.

Shadowhunters 2x05 "Dust and Shadows" trailer

Publicerat: 2017-01-24, 12:01:00 i Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Nick Sagar/Victor Aldertree, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

 
Kolla in trailern till nästa veckas avsnitt 2x05 - Dust and Shadows, men bara efter att ni har sett avsnitt 2x04. Annars blir ni ganska spoilade om en viss händelse som skedde i avsnittet.
 
 
Avsnitt 2x05 visas 30 januari i USA och finns tillgängligt på Netflix från den 31 januari.

Shadowhunters 2x04 - Day of Wrath

Publicerat: 2017-01-24, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 2,

 
Shadowhunters avsnitt 2x04 - Day of Wrath finns nu på Netflix.
 
OMG! Avsnitten den här säsongen blir ju bara bättre och bättre. Jag som tyckte att förra avsnittet var bra, det här var ju så mycket bättre!
Så svårt att veta vad man skall börja skriva när det hände så mycket, hela tiden! Men som jag troligen skrivit även för de andra avsnitten i säsong 2, så är skådespelarinsatserna mycket bättre och inte minst i det här avsnittet, där vi återigen fick se Dominic Sherwood som för varje avsnitt växer som Jace för mig. Dominic får visa så många olika sidor i sitt skådespeleri och inte minst då han utsattes för själasvärdet (heter det så på svenska?) och blev utfrågad av Aldertree.
Det var ganska uppenbart vad Jace skulle svara på en del av frågorna, så frågan är ju om Aldertree litar på Jace, eller om Aldertree har något annat i bakfickan för honom.
Och när vi ändå är inne på Aldertree... Vad höll han på med när han torterade Raphael? För det var ju helt klart det som han gjorde, även om Aldertree valde att döpa det till något annat. Inte för att jag trodde att Raphael skulle dö, men ändå, vem vet vilken skada en stråle med UV-ljus kan göra mot en vampyr liksom...
 
Det var intressant att se Magnus vara som en pappa för Raphael, vilket fick mina tankar att gå till en av novellerna i The Bane Chronicles där vi får veta mer om Raphael, hur han blir en vampyr och att en viss trollkarl vid namn Magnus Bane hjälper honom ganska mycket. Just Magnus och Raphael har väl inte haft så många scener tillsammans så det är intressant att se hur olika karaktärer kan bete sig olika beroende på vilka andra karaktärer som är eller inte är i samma scen.
 
Det går väl inte att undgå att nämna att JOCELYN ÄR DÖD!! Alltså vad?? Det kom som en chock för mig. Seriöst det hade jag inte väntat mig. Jag har inte direkt gillat Jocelyn den här säsongen och hade hellre sett att hon fortfarande var i koma, eller att hon åkte iväg till Idris, det hade jag gått med på. Men att hon skulle dödas av Alec, nej, det var faktiskt det sista som jag trodde skulle hända med henne.
Kanske att manus-folket hade fattat att hon egentligen inte spelade någon viktig roll och hon har egentligen inte gjort något alls för att föra handlingen framåt, annat än att bråka med sin dotter och försöka döda sin son (och sedan rädda honom). Egentligen skulle hon ju inte alls ha blivit återupplivad förens mycket senare. I böckerna är det ju inte förens i Stad av glas som hon vaknar upp. Med tanke på att hon inte egentligen hade något syfte den här säsongen, kanske de insåg att de lika gärna kunde göra sig av med henne. Men återigen... döda henne??
För en kort stund trodde jag att det faktiskt skulle vara Lydia som dog och då insåg jag att jag inte alls vill att hon skall dö. På ett sätt har ju hon en viktigare roll än Jocelyn.
Man kan ju lugnt säga att det kommer att bli en annorlunda säsong, när nu Clary troligen kommer att känna sig ganska splitrad och troligen sakna sin mamma. I trailern för nästa veckas avsnitt verkar det som att hon till och med vill återuppliva henne!! Det bådar aldrig gott i någon serie där de gör det.
 
Att det var just Alec som dödade Jocelyn, skulle jag gissa på också kommer att få en del konsekvenser. Inte för att Alec direkt kommer ihåg någonting, men det måste ha funnits någon sorts ilska inom Alec som gjorde att han attackerade och dödade Jocelyn. Precis som vi fick se Izzy som attackerade Alec för att han var "den perfekta sonen", måste demonen ha kommit åt några väldigt djupa känslor hos de som den "var inne i".
Förresten så verkar ju Alec och Clary vara påväg att bli typ vänner. Var lite ovant att se de två slåss mot demoner tillsammans. Kanske att Alec har börjat mjukna när det kommer till Clary, då han vet att Jace är okej för nu.
 
Det var ganska uppenbart utan själasvärdet att Jace har lite andra känslor för Clary, som inte är av syster-och-bror förhållande. Men att höra honom säga det framför Aldertree, verkar ha varit så smärtsamt för Jace. Och i slutet när han såg Simon trösta Clary, då kom alla känslorna på en och samma gång (som Per Gessle sjunger)... Åh, Jace ville ju trösta henne som Simon gjorde, men då de är syskon skulle inte det vara möjligt. Men man kunde se det på honom att det var smärtsamt att inte kunna trösta Clary.
Detta kanske även är starten på den kärlekstriangel som ju är i böckerna, mellan Clary, Jace och Simon. Även om det inte borde vara det mellan Clary och Jace. Men ja, ni fattar vad jag menar...
 
Jag har funderat över hur Jace någonsin skulle kunna återvända till Institutet, då Aldertree har velat fånga Jace sedan avsnitt 2x01, död eller levande. Och när han sedan blev en fånge i Benstaden (Hej Hodge! Hej då Hodge!) tänkte jag att han nu skulle få sitta där till han dör... eller inte. Men när han nu typ räddat livet på Aldertree borde han väl ha blivit benådad eller nått?! och Aldertree borde väl ialla fall inte vilja ha honom död längre.
Däremot finns det väl en hel del drama som Jace kommer till i institutet, som han inte har behövt att bry sig om tidigare när han varit hos Valentine.
 
Och nu har Valentine svärdet!! Två av tre dödliga instrument (Mortal Instruments)... undra vad hans nästa plan är? Och han verkar ju fortfarande vilja att Jace skall vara på hans sida. Men Jace verkar ju ha valt Klaven så...
 
Camille kom tillbaka... Ha, jag visste väl att det var jord från hennes grav som var i asken och att de med hjälp av det kunde få kontakt med Camille. Magnus i alla fall. Jag gillade att vi äntligen fick en liten inblick i Magnus och Camilles förhållande. För de har ett ganska långt sådant, för er som läst böckerna som vet något om det, borde veta vad jag menar.
Camille verkar ju nu vara ett problem mindre för Simon. Frågan är vad han skall göra framöver. I de senaste avsnitten har det liksom varit hans grej, att hitta ett sätt att hitta Camille. Och nu är hon hos Klaven och Simons problem är över.
 
Jag gillar när manusförfattarna lägger in lite hints till Cassandra Clares andra bokserien The Infernal Devices och speciellt när de kommer från Magnus, som ju faktiskt också är en del av den historien.
 
Har ni läst fram tills nu, applåderar jag er, fanns ju så mycket att skriva och reflektera över med det här avsnittet. Och jag har säkert missat hälften av alla de saker som jag hade tänkt att ta upp.
Avsnittet som var det absolut bästa den här säsongen (jag vet vi har bara sett 4 avsnitt.. men ändå) får absolut 5 runor.
 
 
Ni får gärna lägga eran röst på hur bra ni tyckte att avsnittet var:

Få en ny bakgrundsbild till telefonen på Luke

Publicerat: 2017-01-22, 19:44:34 i Isaiah Mustafa/Luke, Shadowhunters, Säsong 2,

Är ni ett fan av Luke, kan ni nu låta han pryda er mobiltelefon genom denna bakgrundsbild som har släppts av Shadowhunters.
Varje vecka släpps en ny bild på en av karaktärerna från Shadowhunters. Som ni ser liknar bilderna de karaktärsposters för säsong 2 som släpptes för några veckor sedan.
 
För att få bilden i rätt kvalité och storlek kan ni ladda ner den via facebook:
 
eller twitter:
 

Shadowhunters säsong 2 - Ny trailer

Publicerat: 2017-01-20, 12:30:40 i Alberto Rosende/Simon, Alisha Wainwright/Maia, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

En ny, ganska kort, trailer för Shadowhunters säsong 2 har släppts där vi får se några nya scener från kommande avsnitt. I videon får vi även se några av de lovord som har getts till Shadowhunters nya säsong.
 
 
Håller ni med om att säsong 2 är bättre än säsong 1?

Shadowhunters 2x06 "Iron Sisters" - Beskrivning & Bilder

Publicerat: 2017-01-19, 20:25:00 i Bilder, Emeraude Toubia/Isabelle, Katherine McNamara/Clary, Lisa Berry/Sister Cleophas, Shadowhunters, Säsong 2,

Freeform har släppt bilder och en beskrivning av avsnitt 2x06 - Iron Sisters som visas i USA 6 februari och finns på Netflix från den 7 februari.
 Beskrivningen av avsnittet är följande:

ISABELLE’S SECRET MAY BE REVEALED IN AN ALL-NEW EPISODE OF FREEFORM’S HIT ORIGINAL SERIES ‘SHADOWHUNTERS’ ON MONDAY, FEBRUARY 6

Clary and Isabelle head to The Citadel looking for answers in “Iron Sisters,” an all-new episode of “Shadowhunters,” airing MONDAY, FEBRUARY 6 (8:00 – 9:00 p.m. EST), on Freeform.

To help get answers to what Valentine may be planning, Isabelle and Clary are sent on a mission to visit the Iron Sisters. Once there, more truths may be revealed than Izzy and Clary planned. On a mission of their own, Simon and Maia are determined to find Luke who is still missing after the demon attack at the Institute.

Meanwhile, Magnus and Alec finally go on their first date.

 
Ni kan se alla bilder som släppts från avsnittet i bildgalleriet nedan:
 

Todd Slavkin svara på frågor om Shadowhunters säsong 2

Publicerat: 2017-01-19, 18:01:14 i Shadowhunters, Säsong 2,

 
Todd Slavkin, en av Shadowhunters showrunners och exekutiva producenter, har via twitter svarat på några av fansens brinnande frågor.
 
Han skriver att nästa veckas avsnitt 2x04 (eller bara 204) kommer att vara en slags vändpunkt för serien som inte kommer att bli sig likt efter just det avsnittet.
Dom vet hur avsnitt 2x20 (alltså säsongsavslutningen) kommer att sluta.
Vi kommer att få se Meliorn senare i 2a (första halvan av säsongen = de 10 första avsnitten), men han är inte den enda féen som vi kommer få se. Flera féer kommer att dyka upp, dock inte fédrottningen.
Om ni tyckte att avsnitt 2x03 var emotionellt så kommer ni att få gråta ännu mera i 2x05 tydligen. Det avsnittet är även Todd Slavkins favoritavsnitt från 2a.
Jace blod som doktorerna tog från honom i förra avsnittet (2x03) innehåller inte bara "vanligt" blod.
 
Vi kommer att få mera Parabatai i 2a.
Todd och Darren Swimmer (som också han är showrunner och exekutiv producent för Shadowhunters) åker till Toronto imorgon (typ idag) för att förbereda inför inspelningarna av 2b som startar imorgon, med genomläsning av manuset till avsnitt 2x11.
Det betyder också att vi SNART kommer att få reda på vem de har valt att spela Sebastian, som kommer att dyka upp i 2b.

Magisterium: Bronsnyckeln nu till försäljning

Publicerat: 2017-01-18, 15:22:00 i Magisterium,

 
Den tredje boken i Cassandra Clare och Holly Blacks ungdomsserie Magisterium, som har titeln Bronsnyckeln, finns nu till försäljning på svenska.
 
Bokens handling är följande:
I Bronsnyckeln återvänder Call och hans vänner till den magiska skolan Magisterium, där onda krafter hotar att ta över. Spänning, humor och action av hyllade Holly Black och Cassandra Clare!

Call är lycklig för första gången på länge. Han har haft ett bra sommarlov, han och pappa är vänner igen och Call ska börja tredje året på Magisterium. Han, Aaron, Tamara och Tumult ser fram emot att få ge sig ut på farliga expeditioner och lära sig mer om kaosmagi. Men de märker snart att allt inte står rätt till. Någon på skolan bär på en hemlighet om mörk magi, och när en elev hittas död förstår de att något måste göras.

Men mördaren låter sig inte fångas så lätt, och vännerna tvingas sätta sina egna liv på spel för att rädda andras. Det blir tydligt för dem att magi varken följer lagar eller regler. I en god trollkarls händer kan den göra underverk, men hos en ond magiker kan den innebära slutet på allt – om ondskan inte stoppas i tid …
 
Vill ni köpa boken kan ni bl.a. göra det via följande bokhandlar:
Adlibris - 123kr.
Bokus - 119kr | E-bok - 66kr
 

Shadowhunters 2x04 "Day of Wrath" - 3 nya klipp

Publicerat: 2017-01-18, 13:32:46 i Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Stephanie Bennett/Lydia, Säsong 2, Video,

 
Freeform har släppt 3 nya klipp från nästa veckas avsnitt 2x04 - Day of Wrath som visas i USA 23 januari.
 
I det första klippet ser vi Alec som bjuder ut Magnus på en date:
 
I det andra klippet ser vi Izzy som pratar med Lydia.
 
I det tredje klippet ser vi Clary som träder in i Benstaden.

Shadowhunters 2x03 - Parabatai Lost

Publicerat: 2017-01-17, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 2,

Shadowhunters avsnitt 2x03 - Parabatai Lost finns nu att se på Netflix.
 
Oj vilket avsnitt!
Har nog aldrig gråtit så mycket i ett avsnitt av Shadowhunters förut. Det var väldigt känslosamt där ett tag och man visste inte riktigt hur eller om Jace skulle ta sig till Alec. Men som alla sagor med lyckligt slut, så hann han ju fram i tid och kunde "rädda" Alec i sista stund, genom deras parabatai-band.
 
Den här säsongen har börjat så mycket bättre än säsong 1. Man kan riktigt känna att alla skådespelarna har kommit in i sina roller och har börjat utforska karaktärerna på djupet och tagit dem till en helt ny nivå.
 
Vi fick äntligen en bättre inblick i vad det betyder att vara Parabatai och visst var det väl kul att se några tillbaka blickar från Jace och Alecs ungdom, men de kändes lite korta och karaktärerna såg inte alls ut som deras "vuxna" jag, det kändes som att saknades något i tillbaka blickarna. Kanske är det kemin mellan Matt och Dominic som saknades.
Hade ju ändå önskat att man fick se lite mera från själva ceremonin, men vi skall väl vara glada för det lilla vi fick ;) Vi fick ju i alla fall höra Jace (Och gud vilken inlevelse Dominic hade i det ögonblicket) säga Parabatai-orden. Vad säger två personer som ingår ett sådant starkt band tillvarandra liksom?! Det var kul att avsnittet hade så stort fokus på just Parabatai och vad det innebär, att Jace och Alec var tvugna att hitta tillbaka tillvarandra för att båda på något sätt skulle bli räddade. Känslosamt eller vad?
 
Genom att Alec var på gränsen till döden fick vi se lite andra sidor hos de runt omkring honom som älskar honom och vad de är beredda att göra för att få honom tillbaka. Vi fick se lite andra sidor hos Isabelle som desperat går bakom ryggen på Aldertree för att rädda sin bror, och Magnus som inte tänker lämna Alecs sida för något.
 
Vad fick mera se? Jo, Maia för första gången. Är inte hon bad-ass eller vad? Jag gillar ju Maia stort i böckerna och så här långt gillar jag även Alisha som Maia i Shadowhunters. Ni som har läst böckerna vet att Maia är en ganska stor karaktär, som har ganska mycket i bagaget. Jag hoppas att de gör Maia rätta i serien och inte ger henne en massa onödiga sido-historier som inte betyder något. Jag hoppas att vi kommer att få se mycket mera av Maia i framtiden.
Även om jag gillade det mesta med Maia, så var det bara konstigt att hon helt plötsligt omvandlade sig till en varulv på sjukhuset... Alltså varför? Det var bara konstigt och helt utan förklaring.
 
Jag gillade även att se Luke som den ledare av varulvsklanen som han är. Även om de andra i klanen inte alltid håller med honom om de beslut som han tar så är han ju ändå ledaren och de andra måste göra som han säger. Tur då att han är på skuggjägarnas sida, annars så fanns väl risken att varulvarna hade rivit Jace till småbitar. Om inte Izzy hade kommit in och dragit bort varulven från Jace. Go bad-ass Izzy!
 
Aldertree börjar seriöst gå mig på nerverna. Alltså... varför tillät han inte Magnus o Izzy att ta Alec till "Idris"? Visst, han vill ha tag i Jace till vilket pris som helst. Men till priset av att Alec dör? Blev så lättad när jag förstod att Magnus och Izzy hade hittat en väg runt om Aldertree och smugglat ut Alec. Rätt åt honom.
Men han fick tag i Jace ändå tillslut. Trodde dock inte att Izzy skulle förråda Jace... eller hade Aldertee följt efter Izzy och väntat med att ta Jace tillsdess att Alec var räddad? Fattade inte riktigt det.
 
Och vad var det med Jocelyn? Ena stunden vill hon döda Jonathan och nästa räddar hon honom. Alltså... What? Vad är hennes agenda? Älskar hon sin son nu helt plötsligt? Eller gör hon allt för att Clary skall bli glad? Vill hon lära känna sin son? Så många obesvarade frågor när det kommer till Jocelyn.
 
Det var kul att vi fick se lite mera av Simon och hans mamma.I de första två avsnitten var det som att Simons mamma var bortglömd, men nu fick hon i alla fall vara med och få en "förklaring" till varför Simon inte varit hemma. För en kort stund trodde man nästan att Simon verkligen skulle "komma ut ur kistan", men så dyker Raphael upp... Som nu tydligen blivit inbjuden till Simons hus, antar att det kommer någon slags twist på det i kommande avsnitt. Att Raphael nu kan komma in i Simons hus... och kanske inte bara till middag.
 
Simon har i den här säsongen ett liv som inte har något med de andras liv att göra. Simon bryr sig inte om att rädda varesig Jace eller Alec, och varför skulle han det? Han är inte direkt vän med dem, den han är vän med är Clary. För en gångsskull var det Clary som kom till Simon när han behövde hjälp och inte tvärtom. Det verkar som att de börjar närma sig det förhållande som Simon och Clary har i "Stad av Aska". Skall bli intressant att se om de kommer att gå så långt. Som ett fan av böckerna hoppas jag ju självklart på det.
 
Det var en spännande twist i avsnittet att Jace var utan sin stele i den mondäna-världen och att han fick hitta andra vägar att ta sig runt i samhället utan att använda runor. Det kändes mer verkligt på något sätt och så stor skillnad mot första säsongen. Något har helt klart hänt med serien sedan de nya huvudproducenterna tagit över, och verkligen till det bättre måste jag säga. Det här avsnittet var så bra och spännande genom hela avsnittet så man ville ju inte att det skulle ta slut. Ser med glädje fram emot nästa avsnitt.
 
Dagens avsnitt var helt klart det bästa avsnittet denna säsong hittills med tårar och annat. Så det är helt klart värt 5 runor.
 
 
Lägg gärna eran röst på hur bra ni tyckte att avsnittet var:

Hur mycket kan du om Shadowhunters 1x02?

Publicerat: 2017-01-16, 17:49:54 i Shadowhunters, Säsong 1,

Har du stenkoll på Shadowhunters avsnitt 1x02 - The Decent Into Hell Isn't Easy? Vet du vem som sa den första repliken, eller hur gammal Jace var när Maryse och Robert tog hand om honom?
 
I quizen nedan som jag har skapat kan du testa dina kunskaper om avsnittet.


 
 
Hur många rätt fick du?

Kat, Emeraude, Dominic & Isaiah - TCA 2017 porträtt

Publicerat: 2017-01-15, 13:15:05 i Bilder, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary,

Kat McNamara, Emeraude Toubia, Dominic Sherwood och Isaiah Mustafa deltog alla vid "Winter Television Critics Association Press Tour 2017" som hölls den 10 januari i Pasadena, Kalifornien i USA.
 
Några porträtt från evenemanget där skådespelarna träffade pressen och pratade om Shadowhunters, har släppts.
 
 

Få en ny bakgrundsbild till telefonen på Clary

Publicerat: 2017-01-14, 14:08:00 i Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Säsong 2,

Är ni ett fan av Clary så kan ni nu låta henne pryda bakgrunden på er telefon, med denna nya bakgrundsbild som släppts av ShadowhuntersTV.
Varje vecka kommer de att släppa en ny bild på en av karaktärerna från serien. Som ni ser är bilden liknande de karaktärsposters för säsong 2 som släpptes för några veckor sedan.
 
För att få bilden i bra kvalité och rätt format kan ni ladda ner den via Shadowhunters officiella facebook:
 
Eller twitter:
 

Shadowhunters 2x05 "Dust and Shadows" - Beskrivning & Bilder

Publicerat: 2017-01-14, 12:21:32 i Alberto Rosende/Simon, Bilder, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2,

Freeform har släppt bilder och en beskrivning för Shadowhunters avsnitt 2x05 - Dust and Shadows. Avsnittet visas i USA 30 Januari och finns på Netflix från den 31 januari.
 
Beskrivningen av avsnittet är följande:
After the recent attack on the Institute, the Shadowhunters are left devastated and wounded. Trying to regroup, each of the Shadowhunters deals with the situation their own way. Meanwhile, Simon moves home but finds it is not so easy to pull off his new life with his family around.
 
Ni kan kolla in alla bilder som släppts från avsnittet i galleriet nedan:

Vinnarna av Julkalender tävlingarna

Publicerat: 2017-01-13, 13:34:33 i Tävling,

De lyckliga vinnarna i tävlingarna som jag höll i samband med julkalender i december är följande:
 
Lucka 3 (Stad av skuggor, Stad av aska, Stad av glas):
Annica H.
 
Vinnande rim:
Du kommer hängiven fascination,
att vilja läsa denna fängslande fiktion.
Den fylld av spännande mystifikationer,
som tillför berättelsen ytterligare dimensioner.
Både demoner och skuggjägare finner du här,
och du kommer snabbt i denna bokserie bli kär.
 
 
Lucka 9 (Fallna änglars stad, Förlorade själars stad & Himmelska eldens stad):
Felicia B.
 
Vinnande rim:
Bered dig på att bli trollbunden i drömmarnas stad
Men det som skuggorna gömmer kan inte döljas av en vacker fasad
Kärlek och svek går hand i hand
En broder som vill sätta världen i brand
 
 
Lucka 13 (Magisterium 1 & 2):
Felicia B.
 
Lucka 17 (Stad av skuggor, Stad av aska, Stad av glas):
Madeleine N.
 
Lucka 20 (Fallna änglars stad, Förlorade själars stad & Himmelska eldens stad):
Madeleine N.
 
Lucka 24 (Alla 6 böcker av TMI + Magisterium 1 & 2):
Magdalena E.
 
Alla vinnare har blivit underrättade via email.
 
Som ni kanske ser är det samma vinnare på två paket och det beror helt enkelt på dåligt deltagande. Paketet med alla böcker hade dock bäst deltagande vilket var extra roligt. Tack alla som deltog!

Lisa Berry är "Sister Cleophas"

Publicerat: 2017-01-12, 22:18:26 i Lisa Berry/Sister Cleophas, Shadowhunters, Säsong 2,

Gör er redo att möta ett nytt ansikte i Shadowhunters. Lisa Berry kommer att spela rollen som Sister Cleophas som är en av "The Iron Sisters" (Järnsystrar på svenska?) och hon är även Lukes syster.
 
Lisa har tidigare varit med i serier som Supernatural, Continuum och Nikta.
 
Darren Swimmer, en av Shadowhunters exekutiva producenter, har följande att säga om karaktären: "Vi är väldigt glada och exalterade över vår nya twist av karaktären Cleophas, som i böckerna var Lukes mamma. I serien är hon en av Lukes systrar, och hon har en vild och formidabel närvaro och hon är en kvinna med starka principer och en stark övertygelse."
 
The Iron Sisters har i skuggjägarevärlden en liknande roll som Tystbröderna. Systrarna gör skuggjägarnas vapen och de lever i Adamant citadelet som är omringade av en hög mur gjord av Adamas. Samma material som den sten som Luke ger till Jocelyn i avsnitt 2x02, den är från änglarna och är oförstörbar.
 
Shadowhunters officiella hemsida kan ni se ett meddelande från Lisa.

Kat, Emeraude, Dominic & Isaiah på "The 2017 Winter TCA Tour"

Publicerat: 2017-01-12, 17:44:00 i Bilder, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters,

Kat McNamara, Emeraude Toubia, Dominic Sherwood och Isaiah Mustafa deltog vid Disney/ABC - The 2017 Winter TCA Tour som hölls den 10 Januari i Pasadena Kalifornien i USA. I bildgallerierna nedan kan ni se bilder från när skådespelarna anländer.
Längre ner i inlägget hittar ni även några tweets och instagram videor som postats av skådespelarna och/eller ShadowhuntersTV/Freeform.
 

 


 

 

 

 

 

Behind the scenes with beauties @emeraudetoubia & @kitkatsmeow at #TCA17! 😜 #Shadowhunters

Ett filmklipp publicerat av Shadowhunters (@shadowhunterstv) Jan 10, 2017 kl. 3:52 PST

 

@DomSherwood & @IsaiahMustafa are having balls of fun at #TCA17! 😏 #Shadowhunters

Ett filmklipp publicerat av Shadowhunters (@shadowhunterstv) Jan 10, 2017 kl. 5:56 PST

Ny skådespelare till Shadowhunters avslöjas ikväll

Publicerat: 2017-01-12, 12:26:49 i Shadowhunters, Säsong 2,

ShadowhuntersTV laddade igår kväll svensktid upp följande video till sina olika sociala medier:
I videon skriver de att om 24 timmar kommer de att avslöja en ny skådespelare till, troligen en stor roll i Shadowhunters. Detta borde ske runt kl. 22.00 svensktid.
Kom tillbaka ikväll för att se vilken karaktär som vi kan sätta ett ansikte på.
 
Vilken karaktär hoppas ni att det är? Kan det vara Sebastian eller kanske the Seelie Queen (fé-drottningen på svenska?). 
 

Cassandra delar citat från The Last Hours

Publicerat: 2017-01-11, 16:12:49 i Cassandra Clare, The Last Hours,

Cassandra Clare har delat en hel del citat från hennes kommande böcker den senaste tiden. Igår delade Cassie via twitter två citat från den kommande serien The Last Hours. Där vi bland annat kommer att få fortsätta följa karaktärer från The Infernal Devices.
 
I The Last Hours har Cassandra sagt att vi kommer att få lära känna karaktären Anna Lightwood som är lesbisk i början av 1900-talet (Då serien och handlingen kommer att utspela sig).

EW TV intervjuar Alberto & Matt

Publicerat: 2017-01-10, 21:03:39 i Alberto Rosende/Simon, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2, Video, intervju,

Alberto Rosende och Matthew Daddario har nyligen blivit intervjuade av Entertainment Weekly TV. Intervjun sändes live via facebook. I videon nedan kan ni se Alberto och Matt som pratar en del om det senaste avsnittet 2x02 - A Door into the Dark, bl.a. om vad Alec kommer tycka om att Simon och Magnus spenderade en del tid i avsnittet.
De pratar även om vad vi kommer att få se i säsong 2 och de svarar på några i bland lite konstiga frågor som fansen har ställt.
 

Shadowhunters 2x02 - A Door Into the Dark

Publicerat: 2017-01-10, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 2,

 
Shadowhunters avsnitt 2x02 finns nu att se på Netflix!
 
Var skall jag börja? Det hände så mycket i det här avsnittet. Jocelyn och Clary grälar, Clary och Alec grälar, Jace och Valentine grälar, Alec och Izzy grälar. Alla verkar på något sätt inte tycka om varandra.
 
Man kan ju förstå att Clary är förbannad på sin mamma som försökte döda sin son och Clary vet inte varför. Hon verkar ju inte alls förstå att Jace kan vara så farlig som Jocelyn verkar tycka att han är. Vilket ju också är förståeligt, då den Jace som Clary känner, inte alls är samma Jace som hennes mamma beskriver är hennes bror. (Åh, jag skulle vilja skriva en del andra saker och tankar som kom upp när jag såg just det här, men för att inte spoila för er som INTE har läst böckerna, om det finns några sådana som läser bloggen, så väljer jag att inte skriva de sakerna)
 
Clary verkar ju inte riktigt veta sin plats i livet. Är hon skuggjägare? Är hon mondän? Svårt att veta tydligen. Men det hon verkar veta är att hon är en konstnär. Även när det kommer till Clary och hennes skapande hoppas jag att de i kommande avsnitt kommer att ta med en del saker ifrån boken/böckerna.
Det var fint att se Luke inta en slags fadersroll med Clary. Något som vi inte fick se mycket av i säsong 1. Luke och Jocelyn verkar ju ha någon kemi mellan sig?! ;) Kul att se att även Luke kan ha någon och inte bara behöva vara polis eller packledaren för varulvarna. Som väl även kommer att vilja ge sig på Jace i kommande avsnitt, när det var han som kidnappade en av deras vargar.
 
Jag anser fortfarande att det är konstigt att Simon kan rör sig fritt i institutet, men efter att Aldertree sagt att han kan stänga institutet för icke-skuggjägare kan jag på ett sätt ändå acceptera att Simon i nuläget kan vara där. Att institutets "överhuvud" på ett sätt kan ge tillåtelse eller inte, verkar ganska logiskt.
 
Raphael är tillbaka *yay*! Jag var inte ett så stort fan av honom i böckerna, men i serien börjar jag gilla honom mer och mer. Raphael och Simon (eller rättare sagt Alberto och David) har någon kemi emellan sig som gör det helt underbart att se de tillsammans.
Och inte minst Simon och Magnus. Det var ett oväntat par som ändå funkade på något sätt och jag ser framemot flera scener med Harry och Alberto. Bara den kombinationen mellan Magnus och Simon... Man skulle ju kunna tro att det inte alls skulle fungera, en trollkarl och en vampyr, men oj vad överraskad jag blev av att se dem tillsammans. Mera sånt tack! (Ni som läst The Bane Chronicles kanske även vet/kommer ihåg att en viss trollkarl har tagit hand om en annan, då också ny vampyr tidigare *Raphael*)
 
Det måste ju nämnas att Alan Van Sprang var sjukt underanvänd (haha, kan man säga så?) i förra säsongen. Jag vet ju vilken fantastisk skådespelare han är i liknande roller som Valentine, inte minst i tv-serien Reign där han spelade en inte mindre hemskt kung. Så att han har fått en betydligt större roll i säsong 2 är jag inte alls emot. även att de har gjort hans roll betydligt större än vad den är i böckerna är ju inte heller helt fel. Speciellt då Alan och Dominic spelar så bra emot varandra.
Men jag är inte helt klar med vad Valentines endgame är? Att förinta alla nedomvärldare? Att göra alla mondäner till skuggjägare?
 
Någon mer som blev sjukt förvånad över att se Dot igen? Ehh... dog inte hon i förra säsongen? Nej, tydligen inte... tydligen har Valentine experimenterat på henne som med en hel del andra verkar det som. Varför då? Vad är syftet med det? Så många frågor som rör Valentine.
 
Hallå... Vad hände med Alec? Är han i någon slags koma? Han fick ju i alla fall kontakt med Jace då han visade på samma näsblod som Alec, men vad hände med Alec? Jocelyn hade ju nämnt något om att han skulle hålla isg vid ytan. Verkar ju inte som att han gjort det. Någon borde ju föra honom tillbaka till de levande liksom. Hoppas på att det blir i nästa avsnitt, när även Jace verkar ha kommit tillbaka.
 
Ge mig mer av Jace och Alec flashbacks!! Seriöst såg ju typ ingenting, men alltså gud vill ju se mer av deras broderskap och deras Parabatai relation från när de var yngre. Hålla tummar och tår att vi kommer att få se mer av det i nästa veckas avsnitt som ju har titeln Parabatai Lost.
 
Alltså jag börjar störa mig mer och mer på runan som gör att vem som helst kan bli vem som helst. På ett sätt känns det som att de kan komma unda med så mycket med hjälp av den runan.
 
Överlag tycker jag ändå att det var ett relativt bra avsnitt, där det hela tiden hände saker och en del som man inte var förberedd på. Jag ger avsnitt 4 runor.
 
 
Fram tills dess får ni väldigt gärna lägga eran röst på hur bra ni tyckte att avsnittet var.

Cassandra Clare delar första citatet från "The Lost Book of the White"

Publicerat: 2017-01-09, 18:21:44 i Cassandra Clare, The Eldest Curses, The Lost Book of the White,

På senaste tiden har Cassandra Clare delat en hel del citat, de flesta från Lord of Shadows, men idag valde hon att via sin Instagram dela det första citatet från The Lost Book of the White som är den första boken i den nya vuxna serien med namnet The Eldest Curses som kommer handla om Magnus Bane och Alec Lightwood som Cassie skriver tillsammans med Wesley Chu.
 
Den första boken i serien är planerad att släppas i November 2017.
 
 
 

Kat McNamara & Dominic Sherwood på Golden Globes fest

Publicerat: 2017-01-09, 16:19:00 i Bilder, Dominic Sherwood/Jace, Katherine McNamara/Clary, Lily Collins,

Det har väl inte undgått någon att galan Golden Globes gick av stapeln igår kväll i USA. Även om inte Shadowhunters eller någon av skådespelarna var nominerade så tackade de inte nej till att delta på festligheterna.
I bildgallerierna nedan kan ni se Kat McNamara och Dominic Sherwood som båda var på Golden Globes festligheter.
 
Kat McNamara gick på två olika fester i samband med galan. Den årliga Golden Globes efter-fest som arrangerades av Waner Bros. och InStyle och även The Weinstein Company och Netflix Golden Globe Party.
 
 
När Clary mötte Clary twittrade Kat med en selfie tillsammans med Lily Collins.
 
 
Dominic Sherwood och hans flickvän Sarah Hyland var även de på den årliga Golden Globes efter-festen som arrangerades av Waner Bros. och InStyle.

 

Lite roligt i en hiss kan man ha även om man är på fest ;)
 

@instylemagazine @goldenglobes @therealsarahhyland

Ett filmklipp publicerat av Dom Sherwood (@domsherwood) Jan 8, 2017 kl. 9:20 PST

Cassandra Clares svarar på fans frågor

Publicerat: 2017-01-08, 19:23:35 i Cassandra Clare, Chain of Gold, Lord of Shadows, Shadowhunters, Säsong 2, The Dark Artifices, The Eldest Curses, The Last Hours, The Lost Book of the White,

 
Cassandra Clare har via twitter svarat på några frågor som berör främst Lord of Shadows, men även Shadowhunters.
 
Lord of Shadows kommer att ha fler sidor än Lady Midnight.
Cassie skriver i nuläget på två böcker Lost Book of the White (Bok 1 i trilogin om Magnus Bane) och Chain of Gold (Bok 1 i serien The Last Hours):  
På frågan om hur Cassie skulle sammanfatta slutet av Lord of Shadows svara hon med ett ord: Blod.
På frågan om hur många som på ett ungefär kommer att dö i LOS är svaret 4st som vi någorlunda känner till.
 
Enligt Cassie så kommer vi att få se Parabatai ceremonin i serien Shadowhunters.
Utifrån följande tweet och den tidigare, så kommer vi alltså i serien Shadowhunters att få se hur hela ceremonin går till och vilka ord som de två Skuggjägare som blir Parabatai säger till varandra. Avsnitt 2x03 har ju titeln "Parabatai Lost" frågan är ju om det är i det avsnittet som vi kommer att få se ceremonin.

Cassandra delar ett nytt kort citat från Lord of Shadows

Publicerat: 2017-01-06, 19:13:25 i Cassandra Clare, Lord of Shadows, The Dark Artifices,

Cassandra Clare har delat ytterligare ett citat från Lord of Shadows, den bok som är näst på tur att släppas.
Via twitter delade Cassie följande korta citat:
 
Vilka tror ni citatet handlar om?
 
Lord of Shadows, bok 2 i serien The Dark Artifices, släpps på engleska 23 maj 2017.

Shadowhunters 2x04 "Day of Wrath" - Beskrivning & Bilder

Publicerat: 2017-01-06, 12:26:02 i Bilder, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Maxim Roy/Jocelyn, Shadowhunters, Säsong 2,

Freeform har släppt ett gäng med bilder från avsnitt 2x04 - Day of Wrath som kommer visas i USA 23 Januari och finnas på Netflix i Sverige från den 24 januari.
 
Beskrivningen av avsnittet är följande:

Clary continues to struggle with the new Shadowhunter order as Jace is being held in The City of Bones with an unknown fate, and all suspicion in the Shadowhunter world continues to rest on Valentine’s daughter. When duty calls, Clary gets a little reprieve from the family drama as she helps Alec and Isabelle hunt down a powerful demon. But what starts out as a routine mission quickly puts the Institute on high alert, and what happens next will change everything for the Shadowhunters and their Downworlder friends.

Meanwhile, Jocelyn has a proposition for Clary as Raphael and Simon ramp up their hunt for Camille.

 
 
Ni kan kolla in alla bilder som har släppts från avsnittet i albumet nedan:
 
 

CelebSecrets intervju med Kat, Dom, Harry & Isaiah

Publicerat: 2017-01-05, 19:05:25 i Dominic Sherwood/Jace, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Säsong 2, Video, intervju,

CelebSecrets har intervjuat Shadowhunters skådespelarna Dominic Sherwood, Kat McNamara, Isaiah Mustafa och Harry Shum Jr. inför starten av säsong 2.
De berättar lite om vad vi kan förvänta oss i säsong 2. Bl.a. att de kommer att gå djupare in i varje karaktär och vad det är som de gör dem till de som de är.
Dominic nämner att vi kommer att få se mer av och gå djupare in i Parabatai förhållandet mellan Jace och Alec.
Däremot kommer det inte bli lika mycket av Clace eller deras syster/bror förhållande. I de 10 avsnitt som skådespelarna har filmat så har det tydligen inte funnits så mycket utrymme för Clace.
De berättar även att de har en ny stunt-koordinator och skådespelarna har tränat en hel del mer inför säsong 2, samt att det kommer att vara en hel del nya coola specialeffekter. 
Kat och Dom berättar hur deras karaktärer har förändrats sedan säsong 1, och speciellt Dom har får arbeta extra hårt inför den nya säsongen och verkligen fått dyka in i Jaces psyke under den första halvan av säsongen.
I slutet av intervjun avslöjar de även hemligheter om några av skådespelarna.
 
Klicka på länken eller bilden nedan för att se intervjun som endast kan ses på youtube.
 
 

Cassandra delar ett nytt citat från Lord of Shadows

Publicerat: 2017-01-05, 15:54:47 i Cassandra Clare, Lord of Shadows, The Dark Artifices,

Cassandra Clare delade igår ett nytt citat från Lord of Shadows, bok 2 i serien The Dark Artifices som släpps 23 maj, 2017.
 

More Shadowhunters had entered the Council Hall. They were a mix of ages, from old to young. Some wore Centurion uniforms. Most wore gear or ordinary clothes. What was unusual about them was that they were carrying placards and signs. REGISTER ALL WARLOCKS. DOWNWORLDERS MUST BE CONTROLLED. INTERNMENT CAMPS FOR WEREWOLVES. CREATE THE REGISTRY. PRAISE THE COLD PEACE. 

Among them was a stolid brown-haired man with a bland sort of face, the kind of face where you could never really remember the features later. He winked at Zara.

“My father,” she said proudly. “Registering all Downworlders was his idea.”

“What interesting signs,” said Mark.

“How wonderful to see people expressing their political views,” said Zara. “Of course the Cold Peace has truly created a generation of revolutionaries.”

“It is unusual,” said Cristina, “for a revolution to call for fewer rights for its people, not more.”

For a moment Zara’s mask slipped, and Cristina saw through the artifice of politeness, the breathy little-girl voice and demeanor. There was something cold behind it all, something without warmth or empathy or affection. “People,” she said. “What people?”

Diego took hold of her arm. “Zara,” he said. “Let’s go sit down.”

källa

Shadowhunters 2x02 "A Door Into the Dark" - 2 nya klipp

Publicerat: 2017-01-05, 12:19:25 i Alberto Rosende/Simon, Emeraude Toubia/Isabelle, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Maxim Roy/Jocelyn, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

Ytterligare 2 klipp från nästa veckas avsnitt 2x02 - A Door Into the Dark har släppts.
 
I det första klippet får vi se Jocelyn som försöker förklara för Clary vad Valentine har gjort med Jace.
 
I det andra klippet får vi se Alec som skyller Jace försvinnande och allt annat som har hänt på Clary.

Shadowhunters 2x02 "A Door Into the Dark" - 2 klipp

Publicerat: 2017-01-04, 14:23:10 i Alan Van Sprang/Valentine, Alberto Rosende/Simon, Dominic Sherwood/Jace, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

2 klipp från nästa veckas avsnitt 2x02 - A Door Into the Dark, som vi kan se den 10 Januari på Netflix, har släppts.
 
I det första klippet kan vi se Simon som är hos Magnus för att få hjälp med att hitta Camille.
 
I det andra klippet kan vi se Jace och Valentine som pratar om Klaven.

Shadowhunters säsong 2 promo - "This Season on Shadowhunters"

Publicerat: 2017-01-03, 11:40:23 i Shadowhunters, Säsong 2,

 
Kolla in vad som kommer att hända i den här säsong av Shadowhunters i videon nedan. Efter det intensiva första avsnittet av säsong 2 finns det en hel del frågor som man ju bara vill ha besvarade. I videon kan vi se något av det som kommer att hända för Clary, Simon, Jace, Alec, Isabelle, Magnus m.fl.
 
I videon kan vi utläsa: MISTAKES. WILL BE. DEADLY. - MISSTAG. KOMMER. BLI. DÖDLIGA.
 
Och Alecs sista ord i videon gör ju att man verkligen vill veta vad som hände under de där 30 sekunderna.
 
 
Avsnitt 2x02 visas 9 januari i USA.

Shadowhunters 2x01 - This Guilty Blood

Publicerat: 2017-01-03, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 2,

 
Shadowhunters avsnitt 2x01 - This Guilty Blood nu finns på Netflix!
 
Vilket avsnitt! Det finns ju nästan hur mycket som helst att kommentera på. Det mesta är positivt.
OBS!! Den recension innehåller spoilers från avsnittet och något från TMI böckerna.
De hade sagt att det skulle vara en mycket mörkare säsong och det kan man väl säga att det märktes.
Jakten på Jace verkar vara igång. Jag hade en känsla redan från början att det inte alls var Clary som hade kommit till båten genom en portal. I slutet av förra säsongen visste hon inte alls var han var, och nu helt plötsligt visste hon det... Nej... jag hade en känsla för att det var någon annan och det stämde ju.
Valentine verkar vara lite mera ond den här säsongen, och verkar inte ha något emot att "tortera sin egen son"... Jag tyckte det var häftigt hur Valentine visade Jace hur han hade injicerat demonblod i Jocelyns ofödda son. Som ju Jace naturligtvis trodde var han. Detta kan nog vara ett led till att vi senare skall få en förståelse för Sebastian, när de introducerar honom i serien.
 
Det är väl ingen som vill höra av "sin pappa" att de har demon blod i sig, vilket är förståeligt. Därav kan man ju förstå att Jace är kluven och inte riktigt vet vem han egentligen är. Men som vi såg i början av avsnittet så verkar hans lojalitet fortfarande vara hos Clary och Klaven, vilket väl är det som Valentine vill få bort från Jace. Genom att tortera och hjärntvätta honom till att inse att Valentine är den som har rätt. Jag tror att vi kommer att få se en hel del far och son scener i de kommande avsnitten. Och det skall bli intressant att se hur Jace förhållande till Valentine kommer att ändras ju mer tid de kommer att spendera tillsammans.
 
Jaces försvinnande verkar ha en inverkan på alla karaktärer, som på sina olika sätt vill hitta honom, vilket ingen av dem gör så länge han är på båten, då de inte kan söka efter honom när han är på vatten. Ett smart val av Valentine! Men när Jace och Valentine går genom en portal (som btw... är sjukt mycket snyggare den här säsongen än de lila portalerna som var förra säsongen) så hittar ALLA honom samtidigt. Och Jocelyn försökte skjuta honom, eller var det Valentine? Tycker inte jag blev riktigt klar över det. Ville hon döda sin son eller sin ex-man?
 
Att Jocelyn är tillbaka är med blandade känslor för mig. Visst det är kul för Clary och Luke att Jocelyn är vaken, men jag tycker att det var alldeles för tidigt att ha med henne. Varför kunde hon inte ha varit i koma ännu längre? Ville de väcka henne i säsong 1 för att de inte visste om det skulle bli en säsong 2? Det var ju i stortsett det säsong 1 handlade om att hitta ett sätt att väcka Clarys mamma och de kände att de ville få ett avslut på den historien? Men det kändes som att de har skyndat på en del saker som kunde ha tagit lite längre tid. Jag antar att det nog kommer att upstå en hel del känslor hos Clary efter det hon såg sin mamma göra. Jag antar att det inte kommer att vara känslor av kärlek direkt.
 
Alec verkar vara på väg mot ett sammanbrott i början av avsnittet och inte ens Magnus kan få honom på andra tankar. Men jag gillar att Alec tillslut tar sitt förnuft till fånga och inser att Magnus bara vill hjälpa honom. De var kul att äntligen få se Alec le lite... han gör det alldeles för sällan! Jag gillade att Alec stod på sig inför Maryse, som ju inte verkar vilja ha något med Jace att göra helt plötsligt då han är med Valentine!? Men att Alec säger att Jace är hans bror och hans Parabatai var strong gjort och man förstår att Alec måste känna som att ena halvan av honom är försvunnen när han inte kan känna Jace. Jag antar att vi kommer att få se mycket mera av hur Alec kommer bli påverkad av att Jace är borta, genom delar av säsongen.
 
Vad är Aldertrees grej? Han vill fånga Jace... För vilket syfte? Att han har varit i maskopi med Valentine? Att han har kunnat döda Valentine när som helst men inte gjort det för att Jace har gått över till Valentine sida? Nej, seriöst. Aldertree ser ju snygg ut, men han verkar ha en agenda som inte stämmer in med vad våra skuggjägare-vänner vill. Han kan rent av riskera Jace liv i jakten på att få tag på honom. Så nej, Aldertree är inte en av mina favoriter. Men vem vet, det kan tänkas att ju längre serien pågår så kan det finnas mer hos honom än vad vi har sett i det här avsnittet.
 
Alla ändringar mot förra säsongen, både stora och små, gjorde att det märktes att serien har nya huvudproducenter. Hela bildspråket genom avsnittet var bara fantastikt och så olikt det i säsong 1. På ett sätt kändes det som att det var en helt ny värld som öppnade sig, en som kändes bättre och mer passade till Shadowhunters.
 
De verkar ha ett mer fokus på karaktärerna och deras olikheter. Speciellt i hur de reagerade på att Aldertree ville fånga in Jace - död eller levande. Det är något som jag hoppas att vi får se mycket mer av genom hela säsongen. Hur det är deras olikhet som gör dem till individer och inte bara till t.ex. en skuggjägare. Jag gillade att Izzy stod på sig inför Aldertree och sa att de kunde av-runa henne om hon inte fick möjligheten att rädda Jace.
Jag gillar att de har tonat ner Izzys sexighet och att hon faktiskt kan ha jeans och ett linne på sig och inte gå runt i tighta korta klänningar hela tiden.
 
Alberto Rosende som Simon... De kunde verkligen inte ha hittat någon bättre skådespelare. Han bara är ju Simon och han gör det så bra. Hela encanto grejen inne på The Jade Wolf, var ju bara för rolig. Och jag tror att det är sådana små saker som kommer att lätta upp stämningen lite i en annars så mörk säsong. Alberto och Kat McNamara verkar ha något tillsammans, som gör att man tror på Clary och Simons vänskap. Jag undrar hur mycket av historien i böckerna som de kommer att ta med i serien, när det kommer till just Clary och Simons historia tillsammans. Vi fick ju sen en liten, men nog betydande scen, där Simon nästan förklarar sina känslor för Clary och man kan nästan se att Clary nog fattar vad han vill prata om.
 
Det som jag däremot inte gillade var att Simon som är en vampyr kan röra sig fritt inne i Institutet! Cassie hade ju en bra tanke kring att vampyrer inte skall kunna komma in i institutet i böckerna. Varför kunde de inte ha hållit fast vid det i serien? För enligt dem så borde ju ALLA vampyrer kunna komma in? Varför har de i sådanafall inte gjort det? Nej, det är en grej som är sjukt irriterrande.
 
Jag vill bara avsluta med att säga att jag ÄLSKAR seriens nya intro där vi får se alla huvudkaraktärer och deras vapen.
 
Mitt betyg på avsnittet blir 4 runor och jag ser framemot kommande avsnitt.
 
 
Ni får gärna även lägga eran röst på hur bra ni tyckte att avsnittet var:
 
 

Missa inte premiären av Shadowhunters säsong 2 imorgon

Publicerat: 2017-01-02, 20:28:00 i Shadowhunters, Säsong 2,

 
Nu är det inte långt kvar tills dess att vi kan se säsong 2 premiäravsnittet "This Guilty Blood" på Netflix. Om de följer samma procedur som för säsong 1, så borde avsnittet finnas uppe på Netflix vid kl. 10.00 svensktid imorgon 3 januari.
 
När ni har sett avsnittet får ni gärna komma tillbaka hit och diskutera avsnittet. Precis som för alla avsnitt av säsong 1 så kommer jag att skriva min recension och mina tankar om avsnittet i ett blogg-inlägg efter att jag har sett avsnittet.
 
Avsnittets handling är följande:
 
Skuggjägarevärlden är på bristningsgränsen när Valentine och Cirkeln fortsätter att växa sig starkare för varje minut, medan vårat skuggjägareteam snabbt blir disillusionerade av Klaven och deras reaktion till de senaste händelserna. Lojaliteter kommer att bli testade, osannolika band kommer att knytas och förhållanden kommer att drivas till sitt yttersta när Skuggjägarna och deras Nedomvärldar-vänner försöker att hitta sina vägar i en ny värld.
 
Hur många av er är RIKTIGT taggade på det nya avsnittet?

Ny Design!

Publicerat: 2017-01-02, 13:35:51 i Bloggen,

För att fira att Shadowhunters säsong 2 har premiär idag i USA så har jag fixat en ny design (som ni som besöker bloggen via en dator kan se), med färger och annat som jag tyckte passar in bättre med den nya säsongen som ju har sagts vara mörkare och dystrare än säsong 1.
 
Jag hoppas att ni gillar det nya utseendet! :)
 
Om ni ser något som ser konstigt ut, så säg gärna till så att jag kan fixa till det.

Mer info om Sebastian i Shadowhunters

Publicerat: 2017-01-01, 15:55:46 i Shadowhunters, Säsong 2,

 
I morgon smäller det för Shadowhunters säsong 2 som då drar igång i USA ( I Sverige får vi vänta ytterliga en dag till den 3 januari) och även om vi inte kommer att få se Sebastian i just det avsnittet, så har huvudproducenterna Todd Slavkin och Darren Swimmer sagt att Sebastian kommer att introduceras i Shadowhunters 2b (alltså i någon av de 10 sista avsnitten av säsongen).
 
Även lite mera info om just Sebastian har framkommit genom en intervju som TVLine har gjort med producenten och regissören Matt Hastings. "Om du känner till historien bakom karaktären och då vet var han växte upp - i helvetet - och hur han blev uppfostrad. Det är viktigt för oss att ge rollen till någon som, liknande Valentine, kan ta till sig den dubbelheten."
 
Hasting säger även: "Vi behöver någon som kan vara barmhärtig, och som kan verka vara en trevlig person på ytan. Men vilken som helst som har blivit torterad så mycket i helvetets inre av en demon... de gjorde så mycket hemska saker med honom. De tog av hans skinn, lager fär lager. Den typen av dramatisk resonans försvinner aldrig från en person, oavsett hur mycket stryk personen får."
 
Det som de flesta vill veta är ju givetvis när vi kommer att få se Sebastian i Shadowhunters. Darren Swimmer säger följande om den saken: "Vi vill hålla hårt i detaljerna om hur Sebastian blir introducerad i serien. Han kommer definitivt att vara en charmig karaktär med en mörk sida."
 
Ser ni fram emot att få se Sebastian? Har ni någon skådespelare som ni tycker skulle vara perfekt för rollen?

Vad händer under skuggjägare-året 2017?

Publicerat: 2017-01-01, 10:00:00 i Lord of Shadows, Magisterium, Shadowhunters, Säsong 2, The Dark Artifices, The Eldest Curses, The Lost Book of the White,

 
Gott Nytt År och välkomna till skuggjägare året 2017!
 
Jag hoppas ni hade en trevlig nyårsafton att ni nu är redo att ta klivet in i ett nytt år! När vi nu skriver 2017 (vilket känns konstigt) är det dags att se på vad vi kan förvänta oss under året. 
Även om det bara är årets första dag, så kan vi givetvis inte veta allt som kommer att hända under året. Men några saker vet vi i alla fall kommer att hända. 
 
Shadowhunters säsong 2 har premiär IMORGON i USA (kan ni fatta det?) och från och med den 3 januari kan vi andra se avsnittet på Netflix. Under det kommande året borde vi få en del bilder, videor och avsnittsbeskrivningar för säsong 2. Alltid lika kul!
 
Sedan finns det ju även en del böcker som är planerade att släppas under 2017:
  • Lord of Shadows bok 2 i serien The Dark Artifices släpps 23 maj.
  • Magisterium bok 4 - The Silver Mask borde släppas runt september
  • The Lost Book of the White - den första boken i trilogin om Magnus Bane kommer att släppas i November.
  • En målarbok för vuxna kommer även att släppas under året
Förhoppningsvis kommer vi under det kommande året att få flera citat från Cassandra Clare, från hennes kommande böcker. Även omslag till böcker som kommer släppas i slutet av året eller under nästa år (alltså 2018!) borde komma ut under detta år.
 
Sedan hoppas vi givetvis på att vi kommer att få ett besked om det blir en säsong 3 av Shadowhunters. Men det kommer nog att ta några månader innan vi får ett sådant besked.
 
Jag hoppas att ni vill vara med mig även under det kommande året, då det troligen kommer att bli en rolig resa och att ni vill vara med och diskutera de kommande Shadowhunters avsnitten.
 
Ni får väldigt gärna komma med förslag på vad jag skall skriva om. Om det är några bilder/intervjuer etc. som jag har missat att blogga om, tveka inte att kontakta mig antingen genom bloggen, via email eller via facebook. Ni hitta all information och alla sociala medier som vi finns på i menyn till höger ---->
 
Ni kan även räkna med ett nytt utseende för bloggen inom kort. ;)
 
Jag ser framemot att få sependera ytterligare ett år tillsammans med bloggen och med er kära läsare!