Julkalender 2016 - Lucka 15

Publicerad 2016-12-15 09:00:00 i Julkalender,

I dagens lucka fortsätter äventyret med del 15 av fanficen. Har ni missat någon tidigare del av fanficen kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11 | Del 12 | Del 13 | Del 14
_________________________________
 

Del 15

Magnus tar ett djupt andetag innan han säger: ”Jag pratade med Marcus. Han är, eller var… en skuggjägare, en av de bästa faktiskt… kanske dock inte när det kommer till att slåss mot demoner, men han alltid älskat att lära sig nya kunskaper och hela sitt liv spenderade han framför böcker för att lära sig så mycket som möjligt om både det ena och det andra. Han var en perfekt kandidat till att bli en av Tystbröderna som ni nog förstår. Men hela händelsen med att skuggjägare kidnappades och försvann och aldrig hittades igen, var lite för mycket för Marcus. Han som vill veta allt, spenderade sin sista tid i livet åt att lösa mysteriet med de försvunna skuggjägarna. Tyvärr blev han dödad innan han fann svaret, av vad vill han dock inte säga. På grund av att han inte hann få nått svar på frågan så funderar han fortfarande och befinner sig hos Tystbröderna ihop om att få reda på svaret så småningom.”

”Varför kunde han inte bli en av bröderna?” Frågar Simon viskande. Clary slår till honom på armen och tittar surt på honom. ”Det är väl inte det viktigaste. Låt Magnus få prata klart.”

”Tack Clary,” säger Magnus innan han fortsätter ”Marcus berättade dock för mig det han lyckades få reda på när han levde. Vilket var att det alltid försvann två skuggjägare åt gången. Dessa var alltid parabatai. Troligen för att parabatai skuggjägare har ett starkt band och att de tillsammans nästan blir oövervinnerliga i strid. Om man vill tortera en skuggjägare, kan man skada hans eller hennes parabatai. Då brukar de nästan alltid avslöja det som, vem det än är, vill veta. Det är alltså smart att kidnappa skuggjägare som är parabatai.”

”Och var det därför som Jace och Alec är tagna? För att torteras?” Frågar Izzy som satt sig längre ut på soffan för att komma närmare Magnus.

Magnus tittar på Izzy och lyfter axlarna ”jag vet inte om det är därför. Det är möjligt. Marcus sa också något som jag har misstänkt men inte riktigt vetat om… att när skuggjägare blir parabatai, binds deras blod samman och i en trollformel där blod behövs, kan skuggjägare blod och speciellt parabatai blod, om det är från båda skuggjägarna göra att trollformeln blir så mycket starkare än om blod från en mondän används.”

”Så du tror alltså att deras blod har använts till någon trollformel?” Frågar Clary.

”Troligen… det kan vara att någon vill frammana en mäktig demon. Marcus däremot sa något annat. Han hade hört ett rykte om att någon ville återuppväcka Krampus.”

Simon skrattar till ”Krampus. Den Krampus som straffar barn som inte varit snälla under året?”

Clary, Izzy och Magnus tittar på Simon. ”Vaddå? Ni tror väl inte att Krampus är på riktigt?”

”Varför inte?” Säger Clary ”Med allt som vi har sett sedan jag fick reda på att jag är en skuggjägare, tänker jag inte säga att något INTE är på riktigt, innan vi har bevisat motsatsen.”

”Men kom igen… Krampus… Han är typ motsatsen till Jultomten. Han straffar barn som varit olydiga.”

”Han gör mer än det, enligt Marcus.” Säger Magnus. ”Det är rätt som du säger att Krampus straffar barn som inte varit snälla, enligt en legend som Marcus läst om så stjäl Krampus barnen och tar dem med till hans hem eller håla eller vart han håller till.”

”Varför skulle Krampus stjäla barn?” Frågar Izzy.

”Vem vet, han kanske håller på med barnarbete eller något?” Föreslår Simon och får återigen onda blickar riktade mot sig. ”Varför tittar ni på mig på det viset? Är alla mina idéer så dåliga?”

”Simon jag tror inte Magnus var klar med att berätta.” Säger Clary och lägger en hand på Simons arm.

”Enligt legenden så kan Krampus bara stjäla barnen innan jultomten hinner ge barnen julklappar. Och om Krampus hinner ta barnen så håller han dem inlåsta tills efter nyåret. Då släpper han dem och de kan återvända hem, men deras synder under året har inte blivit förlåtna, vilka de tydligen blir om de hinner få julklappar. Barnen blir därmed onda och kommer att sprida sin ondska till resten av sin familj och andra som de stöter på. Sakta men säkert kommer hela världen att bli infekterad av ondska och Krampus makt kommer att öka… Tillslut kommer inte Jultomten att hinna ge julklappar till alla barn som har syndat och Krampus kan ta över hela världen.”

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej