Queen of Air and Darkness - information om exklusiv förstautgåva

Publicerat: 2018-01-30, 20:44:17 i Cassandra Clare, Queen of Air and Darkness, The Dark Artifices,

I sitt senaste nyhetsbrev ger Cassandra Clare oss bl.a. ett nytt citat från Red Scrolls of Magic (första boken om Magnus och Alec), en exklusiv bild från The Dark Artifices och även information om en exklusiv första utgåva av Queen of Air and Darkness som bara kommer att finnas i en begränsad upplaga för dem som förhandsbokar boken eller köper den precis när den släpps 4 december.
 
Citatet och den nya bilden kommer jag lägga upp inom de närmaste dagarna så att ni som ännu inte läst Cassies nyhetsbrev inte skall bli allt för spoilade tills ni har möjlighet att läsa det själva.
 
Men den information som jag kommer att ge er nu är om förstautgåvan av Queen of Air and Darkness.
 

I want to take a moment to talk to you about the first edition of Queen of Air and Darkness. For this book we’re going to do some pretty special stuff. The whole first printing will be an exclusive first edition. Once that first printing runs out, there won’t be any more exclusive editions printed.

The exclusive first edition will contain ten black and white illustrations by Alice Duke, who has done a couple of awesome illustrations for us before, and a full color poster printed on the back of the book jacket, also by Alice. In addition to this exclusive art, the first printing will include a short story that functions as a sequel to A Long Conversation.

As with Clockwork Princess, there will NOT be different editions with varying special content available at different bookstores. Instead there will be a limited number of first editions available to anyone who preorders or buys the book as soon as it comes out. Once they run out, they’re gone.

I love Alice’s work, and I’m really looking forward to seeing her illustrations bring Queen of Air and Darkness to life visually!

Det som kommer finnas i boken är alltså följande:
Tio svartvita illustrationer av Alice Duke.
En helsidesposter i slutet av boken, även den av Alice.
En novell som är som en uppföljare till Cassies tidigare novell A Long Conversation.
 
Precis som med Clockwork Princess kommer det inte att finnas olika första utgåvor av boken för olika bokhandlare utan det kommer bara finnas en första utgåva som alla har samma innehåll. Och som jag skrev tidigare så finns den endast i en begränsad upplaga.
 
Queen of Air and Darkness kan ännu bara bevakas hos de svenska bokhandlarna, men den kan förhandsbeställas från utländska sidor som Amazon UK och Book Depository.

Skuggjägare & Sagor - Rapunzel

Publicerat: 2018-01-24, 18:35:07 i Cassandra Clare, Skuggjägare & Sagor, The Dark Artifices, The Mortal Instruments,

 
Vi har fått ytterligare en bild från Cassandra Clare och Cassandra Jeans projekt Skuggjägare och Sagor, där de parar ihop våra kända Skuggjägare från alla Cassies serier med olika sagor.
 
I denna nya bild kan vi se Aline och Helen från The Mortal Instruments och The Dark Artifices i sagan om Rapunzel.
 
Cassie har skrivit följande om bilden:
The tower was tall and covered in briars but the brave warrior princess climbed it anyway for love of the beautiful Faerie maiden... ! Aline and Helen find themselves in Rapunzel in one of mine and Cassandra Jean's fairytale/Shadowhunter mashups!
 
De tidigare bilderna föreställer:

Inspelningarna av Shadowhunters 3B har startat

Publicerat: 2018-01-23, 18:52:23 i Anna Hopkins/Lilith, Emeraude Toubia/Isabelle, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 3,

Shadowhunters säsong 3B är på gång. Flera av skådespelarna och crew-medlemmarna har lagt upp diverse bilder från inspelningarna som startade igår.
 
Regissören Matt Hastings la upp denna bild på Matt/Alec:
 
 Emeraude/Izzy la upp följande bild på Instagram Stories. Och det ser ut som att Maia och Izzy kommer att ha en eller flera scener tillsammans:
För några dagar sedan lade Anna Hopkins upp denna förhandstitt på Lilith:

Shadowhunters säsong 3 - Intro

Publicerat: 2018-01-20, 22:52:52 i Alberto Rosende/Simon, Alisha Wainwright/Maia, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 3, Video,

Shadowhunters säsong 3 har premiär i USA om exakt 2 månader. Och för att fira detta lite extra så har Freeform gett oss en video med hur introt för den nya säsongen kommer att vara.
 
Det mesta känner ni säkert igen från introt för säsong 2 med undantag för att Maia som ju kommer att vara en av huvudkaraktärerna för säsong 3 har även fått tagit plats i introt.
 

Nytt citat från Ghosts of the Shadow Market #1 - Son of Dawn

Publicerat: 2018-01-19, 19:42:00 i Cassandra Clare, Ghosts of the Shadow Market,

För att fira att Jace igår (18 januari) hade sin födelsedag delade Cassandra Clare via Instagram först en fanart-bild på Clary och Jaces första kyss i växthuset.
 
 
Lite senare delade Cassie även ett citat med Jace, Izzy och Maryse som kommer från novellen Son of Dawn, den första e-boken i serien Ghosts of the Shadow Market som kommer finnas tillgänglig att läsa den 10 April. 
 
 

En ny Shadowhunters säsong 3 trailer kommer i natt

Publicerat: 2018-01-18, 18:51:10 i Dominic Sherwood/Jace, Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Säsong 3,

Shadowhunters fans vår väntan är snart över! I natt svensktid kommer det en ny trailer för säsong 3.
 
Trailern kommer att visas på Freeform i samband med säsong 2 premiären av deras serie Beyond.
 
En bild från säsong 3 på Clace har släppts av Freeform för att göra oss lite mera exalterade över denna nyhet.
 
 
Trailern borde finnas på youtube i morgonbitti svensktid och jag skall försöka att lägga upp den här så fort jag har möjlighet.

Skuggjägare & Sagor - Prins Hatt under Jord

Publicerat: 2018-01-16, 19:03:00 i Skuggjägare & Sagor, The Mortal Instruments,

 
En ny illustration från Cassandra Clare och Cassandra Jeans projekt med att para ihop Skuggjägare med Sagor har släppts, denna gången av Shadowhunters Books.
 
För er som har väntat på Clace så behöver ni inte vänta längre. Cassandra Jean har valt att illustrera Clary och Jace utifrån den norska folksagan Østenfor sol og vestenfor måne. Sagan heter på svenska Prins Hatt under Jord, och den engelska titeln är East of the Sun and West of the Moon. Klicka på länkarna för att läsa mer om vad sagan handlar om.
 

Chai Hansen kommer spela Jordan Kyle

Publicerat: 2018-01-15, 18:57:10 i Alberto Rosende/Simon, Chai Hansen/Jordan, Shadowhunters, Säsong 3,

Ett nytt ansikte har kommit in i Shadowhunters-familjen. Det är Chai Hansen som kommer att spela Jordan Kyle!
 
EW.com har även gett oss två bilder där vi kan se Jordans introduktion i serien och det kommer väl inte som någon överraskning, i alla fall inte för oss som läst böckerna, att det är just tillsammans med Simon. Vi vet dock inte ännu om Jordan kommer att ha samma story som han har i böckerna. Men troligen kommer den att ändras något i serien.
 
En av Shadowhunters huvudproducenter säger följande till EW: "Jordan kommer in i Simons live på ett roligt och oväntat sätt. De två blir vänner nästan direkt och vi kommer snabbt att märka att det finns mer att lära om Jordan än det som vi kan se med blotta ögat, och vissa händelser som involverar Jordan kommer inte bara att drabba Simon."
 
Chai kommer vi även att kunna se i den kommande Netflix-serien Monkeys.
 
Kolla även in en videohälsning från Chai:
 

Shadowhunters säsong 3 - en liten förhandstitt

Publicerat: 2018-01-13, 18:09:42 i Alisha Wainwright/Maia, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2, Säsong 3, Video, intervju,

I en intervju med TVGuide Magazine pratar Kat, Matt, Isaiah och Alisha om säsong 3 och vi får även se liiiite från den kommande säsongen som drar igång 20 mars.
 
Dock har jag lite svårt att se exakt vad i klippet som är nytt material och vad som är från säsong 2.
 

Skuggjägare & Sagor - Trollkarlens Lärling

Publicerat: 2018-01-08, 18:46:08 i Cassandra Clare, Skuggjägare & Sagor,

 
Kolla in en ny bild från Cassandra Clare och Cassandra Jeans projekt där de har parat ihop skuggjägare och sagor. Denna nya bild skall föreställa Max Lightwood (Alec och Magnus son) som håller på att förstöra Magnus arbetsrum. För att verkligen se alla detaljer som finns i bakgrunden så finns en större version av bilden som Cassandra Jean har laddat upp.
 
De tidigare bilderna föreställer:

Inspelningarna av Shadowhunters 3B startar 22 Januari.

Publicerat: 2018-01-07, 21:28:25 i Shadowhunters, Säsong 3,

Shadowhunters säsong 3A är inspelat och avsnitt 1-3 är färdiga att ses, men vi får tyvärr vänta tills 20 mars innan premiäravsnittet visas.
 
I morgon måndag startar manusarbetet för de kommande avsnitten av 3B och själva produktionen och inspelningarna kommer enligt Todd Slavkin, en av seriens huvudproducenter, att starta den 22 Januari.
 
 

Shadowhunters säsong 3 - Avsnittsnamn & Sändningsdatum

Publicerat: 2018-01-02, 19:13:44 i Shadowhunters, Säsong 3,

Även om det är 77 dagar kvar till premiären av Shadowhunters i USA så verkar det som att namnen på de 10 första avsnitten, vilka utgör säsong 3A ändå har kommit ut. Dessa är dock preliminära tills dess att Freeform officiellt släpper bilder och handling för avsnitten.
 
Den infon som finns just nu är följande när avsnitten kommer att visas och deras namn. Datumet är när avsnittet visas i USA, om det blir som för de tidigare säsongerna så borde avsnittet finnas att se på Netflix i Sverige dagen efter att de visats i USA.
 
3x01 - On Infernal Ground - 20 mars
3x02 - The Powers That Be - 27 mars
3x03 - What Lies Beneath - 3 April
3x04 - Thy Soul Instructed - 10 April
3x05 - Stronger Than Heaven - 17 april
3x06 - A Window Into an Empty Room - 24 april
3x07 - Salt in the Wound - 1 maj
3x08 - A Walk Into Darkness - 8 maj
3x09 - Familia Onte Omnia - 15 maj
3x10 - Erchomai - 22 maj
 
 

Vad händer under skuggjägare-året 2018?

Publicerat: 2018-01-01, 10:00:00 i Cassandra Clare, Ghosts of the Shadow Market, Magisterium, Queen of Air and Darkness, Shadowhunters, Säsong 3,

Gott Nytt År och välkomna till ett nytt skuggjägare-år då vi skriver 2018!
 
Jag hoppas att ni har haft en underbart bra Nyårsafton och att ni nu är riktigt redo att ta klivet in i ett nytt år.
Även om vi lämnar ett underbart skuggjägare-år bakom oss så är det väl ändå skönt att på något sätt starta ett helt nytt år?!
Ett år som vi ännu inte vet vad det kommer att föra med sig. Förutom några saker.
 
Det som vi med största sannolikhet kommer att inträffa under 2018 är följande:
  • Shadowhunters säsong 3 har premiär 20 mars (kanske dags att börja med en nedräkning?)
  • Sju e-böcker från serien Ghosts of the Shadow Market kommer att släppas från april och sedan får vi en ny novell varje månad,
  • Queen of Air and Darkness släpps 4 december
  • Magisterium bok 5 - The Golden Tower släpps under hösten.
Vi kan nog även räkna med att vi under året kommer att få en del citat från Cassies kommande böcker, samt bokomslag till en eller flera av böckerna.
 
Givetvis även bilder, videor m.m från säsong 3 av Shadowhunters som borde komma när vi närmar oss premiären i mars.
 
Vi kan även hålla tummarna för att vi får ett besked om det blir en säsong 4 av Shadowhunters. Dessa besked brukar komma i April-Maj, men kan hända att det blir något senare nu, med tanke på att premiären av säsong 3 är i Mars och inte i Januari som den varit för säsong 1 och 2.
 
Jag hoppas att ni vill fortsätta att vara med mig även under detta kommande år av Shadowhunters och skuggjägare! Och att ni vill diskutera de kommande säsong 3 avsnitten, då det alltid är lika kul att få läsa vad ni tycker om avsnitten. Om ni har samma åsikt som mig, eller inte ;)
 
Som vanligt får ni gärna komma med förslag om vad jag skall skriva om eller om det är något som ni gärna vill veta mer om som berör Cassie, Shadowhunters eller skuggjägare i allmänhet. Tveka inte att kontakta mig antingen genom bloggen, Facebook eller e-mail. All info om detta hittar ni i menyn till höger (om ni besöker sidan via en dator).
 
Jag ser framemot ett nytt spännande skuggjägare-år tillsammans med er!