Jag är tillbaka + Magisterium nyheter?

Publicerat: 2014-06-30, 19:30:56 i Magisterium,

I'm back!
Det verkar inte som att det har hänt så värst mycket i TMI världen när jag varit borta, vilket ju känns skönt, då ni inte har missat något heller.
 
Jag har tittat igenom att sidor jag brukar besöka för att hitta TMI-info och vad det verkar som så finns det i stortsett inget att skriva om som rör TMI istället är det första boken från Magisterium-serien; The Iron Trial som är Cassandras nästa projekt som hon kommer att ge oss snippets m.m ifrån. 
 
Vill ni även att jag lägger upp inlägg med nyheter som handlar om The Iron Trial?
 
 
 
The Iron Trial är en bokserie som riktar sig till främst barn i åldrarna 8-12 år. Serien kommer att handla om några ungdomar som är studenter vid Magisterium, en skola för dem som har anlag för magi.
Cassandra Clare har skrivit boken och kommer att skriva de följande böckerna i serien tillsammans med Holly Black.
Ni kan läsa första kapitlet från boken HÄR!
 
 
 

Visste Du Att...

Publicerat: 2014-06-28, 10:00:00 i Visste du att,

På framsidan av varje bok i The Mortal Instruments serien så är det en eller flera karaktärer. Dessa karaktärer är följande:
 
Stad av Skuggor/City of Bones: Jace
 
Stad av Aska/City of Ashes: Clary
 
Stad av Glas/City of Glass: Sebastian
 
City of Fallen Angels: Clary och Simon
 
City of Lost Souls: Clary och Jace
 
City of Heavenly Fire: Clary och Sebastian
 

 Följande karaktärer är på omslagen av böckerna i The Infernal Devices serien:

Clockwork Angel: Will
 
Clockwork Prince: Jem
 
Clockwork Princess: Tessa

Visste Du Att...

Publicerat: 2014-06-25, 10:00:00 i Jamie Campbell Bower, Visste du att,

Jamie Campbell Bower (Jace) bland annat har varit med i filmer som Harry Potter och Dödsrelikerna del 1 och del 2 (där spelade han rollen som den unge Gellert Grindelwald) och i Twilight filmerna New Moon och Breaking Dawn del 1 och del 2 (där spelade han rollen som Caius).
 
Harry Potter:
 
 
Twilight:
 
City of Bones:
 
bildkälla

Semester i 1 vecka!

Publicerat: 2014-06-23, 10:00:00 i Bloggen,

Som jag skrev förra veckan så kommer jag vara på semester denna vecka (23 - 30 juni) vilket betyder att jag inte kommer att blogga så mycket, då jag troligen inte kommer att ha varken tid eller någon internetuppkoppling.
 
Jag har tidsinställt några inlägg med dagens bild/gif och någon visste du att... så bloggen inte kommer att vara helt död i en vecka.
Tills nästa vecka...
 
 
 
 

Nytt citat från Lady Midnight

Publicerat: 2014-06-22, 21:05:13 i Cassandra Clare, Lady Midnight, The Dark Artifices,

 
 
 
Cassandra Clare har delat ett nytt citat från Lady Midnight, första boken i The Dark Artifices serien som kommer att släppas nästa år.
 
Emma swallowed. She was remembering Julian, two years ago, standing in the overlapping circles of fire where the parabatai ritual was performed. The look on his face as they each stepped into the central circle and the fire rose up around them, and he unbuttoned his shirt to let her touch the stele to his skin and carve the rune that would bind them together for their whole lives. She knew if she just reached out now, she could touch it, touch the rune cut into his shoulder, the rune she had put there …

källa

The Mortal Instruments: City of Bones nominerad till 3 Teen Choice Awards

Publicerat: 2014-06-18, 20:37:01 i City of Bones, Jamie Campbell Bower, Lily Collins, The Mortal Instruments,

The Mortal Instruments City of Bones är nominerad i 3 kategorier för årets Teen Choice Awards.
Kategorierna är: Action Movie, Actor in an Action Movie (Jamie Campbell Bower)och Actress in an Action Movie (Lily Collins).
 
Screen Shot 2014-06-17 at 1.15.48 PM
 
Screen Shot 2014-06-17 at 1.15.48 PM 2Screen Shot 2014-06-17 at 1.15.51 PM
 
För att rösta går ni till Teen Choice Awards hemsida och loggar in. Är ni inte registrerade kan ni göra det. OBS! Man måste vara mellan 13-19 år och egentligen också bo i USA, men vem vet hur gammal man egentligen är och var i världen man bor!? ;)
 
 

Nytt citat från The Dark Artifices

Publicerat: 2014-06-17, 19:10:00 i Cassandra Clare, The Dark Artifices,

https://cdn1.cdnme.se/3827447/7-3/thedarkartifices_summer_536faa4d9606ee391a3d7fbf.jpg
 
Cassandra Clare har delat ett nytt citat från kommande serien The Dark Artifices. Där första boken Lady Midnight planeras att släppas under våren 2015.
 
Yeah,” he said, eyelashes lowering as his gaze traced the movement of her fingers. “It hurt me being away from you. It feels like there’s a hook dug in under my ribs, and there’s something pulling at the other end. Like I’m tethered to you, no matter the distance.”
källa
 
Ser ni fram emot att läsa en helt ny serie av Cassandra? Några av karaktärerna fick vi ju lära känna redan i City of Heavenly Fire.

Dåligt med nyheter & gästbloggare

Publicerat: 2014-06-16, 17:39:24 i Bloggen,

Som ni nog har märkt så har jag inte skrivit/ lagt upp något på ett tag, vilket beror delvis på att det inte funnits något nytt med skuggjägare att skriva om och jag har varit sjuk, är lite bättre idag, men inte helt frisk än. Jag har därför inte haft ork eller lust att lägga upp något.
 
Om 1 vecka drar jag iväg på semester och då kommer jag troligen inte att blogga något på en vecka.Jag kommer troligen inte att ha så mycket tid och begränsat med internetuppkoppling.
 
Därför tänkte jag nu höra om det är någon av er läsare som skulle kunna tänka sig att hjälpa mig att blogga under nästa vecka? Det är främt om det kommer upp något viktigt inom TMI-världen, om Cassandra Clare eller någon av skådespelarna lägger ut något intressant. Givetvis går det också bra att bara lägga upp en dagens bild/gif och/eller en visste du att... Om du har annat som du också vill skriva om så går givetvis även det bra.
 
Om det är någon som är intresserad kan ni mejla till [email protected] eller skriva en kommentar till detta inlägget.(jag ser helst att ni skickar ett email)

Du kommer i sådana fall att bli gästbloggare och väljer att vara det så länge som du vill. (även efter nästa vecka)
Du som ansöker skall ha möjlighet att minst en gång om dagen lägga upp något på bloggen under hela nästa vecka (23-30 juni).
Du skall vara bekant med bloggverktyget på blogg.se och veta hur man lägger upp nya inlägg med bilder/gifs (jag har inte tid att lära upp någon ny)
Du skall givitvis vara intresserad av att blogga och självklart vara ett TMI-fan.
 
Jag ser framemot att få Din ansökan ;)
 
 

Recension av City of Heavenly Fire

Publicerat: 2014-06-05, 18:37:00 i City of Heavenly Fire, The Mortal Instruments,

 
Jag har äntligen läst klart City of Heavenly Fire! Jag skall försöka mig på en spoiler-fri recension av boken.
 
OMG säger jag bara. Det är absolut en av de bäst, om inte DEN bästa TMI-boken. 
 
Det har varit mycket gråtande, några skratt och en helt underbar känsla på slutet när den var över. Men samtidigt slog det mig att detta var den sista boken i TMI-sagan.
Sista gången som vi får följa med karaktärerna på nya påhitt (ja, jag vet att några av karaktärerna kommer att göra små inhopp i kommande serien Dark Artifices, men inte alla väl?!), det är just det jag gillar med nya böcker att man inte har en anning om vad som skall komma eller vad karakärerna kommer att hitta på, eller hur de kommer att ta sig ur en knepig situation. Och det fanns ju en rad sådana i COHF, shit vad jag inte kunde sluta läsa, bara för att jag ABSOLUT ville veta hur det skulle gå.
 
Som utlovat var det 6 karaktärer som dog, några självklara, någon annan var det bara ett stort "WTF, NEJ". Det var absolut inte dem jag trodde som skulle dö. Av de hintar som Cassie hade gett så hade jag några andra karaktärer som jag verkligen trodde skulle dö, men som klarade sig.
 
Casssandra har verkligen fått till ett bra och lyckat avslut av hela serien. Jag kan inte säga annat än det.
City of Heavenly Fire kan ju inte få annat än 5 runor:
 
 
 
 
Någon mer som läst boken och vad tyckte ni om den?

Cassandra Clare intervjuar Jason Dohring

Publicerat: 2014-06-05, 18:13:00 i Cassandra Clare, City of Heavenly Fire, The Mortal Instruments,

Cassandra Clare intervjuade nyligen Sophie Turner, en av dem som läser City of Heavenly Fire ljudboken, nu har turen kommit till den andra som också läser ljudboken, Jason Dohring från Veronica Mars.
 
Cassie och Jason pratar bland annat om favoritböcker, vilken karaktär som Jason gillade mest att ge röst åt och hur Cassie har klarat av att säga hej då till sina karaktärer.
 
Har ni inte läst klart boken eller läst alla tidigare böcker i serien, så kan de vara några små spoilers i klippet.
 
 
källa

Cassandra Clare kommer släppa novellsamling om Simon Lewis

Publicerat: 2014-06-04, 20:25:46 i Cassandra Clare, The Mortal Instruments,

 
 
Cassandra Clare avslöjade på ett event nyligen att hon planerar att släppa en novellsamling som kommer att handla om Simon Lewis.
 
Låter väl lite som The Bane Chronicles?
Men gud vad jag ser framemot att få läsa om Simon, han är ju en av mina favoritkaraktärer, så...
 
Vill ni ha mer av Simon? Eller vill ni hellre att Cassandra ska skriva om någon av de andra karaktärerna?
 
källa