Julkalender 2016 - Lucka 1

Publicerad 2016-12-01 11:25:12 i Julkalender,

 
Kan ni fatta att det är December redan? Var tog året vägen?
 
För att göra väntan på julen kanske lite kortare så har jag beslutat att ha en julkalender även detta året. Ni kommer att få en fanfic - en följetång med ett kapitel varje dag fram till jul, skriven av mig, som jag hoppas att ni kommer att tycka om.
 
En eller två dagar i veckan kommer jag även att ha utlottning av Cassandras svenska böcker, detta i sammarbete med Bonnier, där ni kommer att ha chans att vinna några av de svenska böckerna i TMI, eller från serien Magisterium. Detta i bokpaket med två eller flera böcker. Så om ni är sugna på att vinna några av Cassies böcker får ni komma tillbaka varje dag och kolla in julkalendern, för att vara säkra på att ni inte missar någon utlottning.
 
I dagens lucka får ni del 1 av fanficen.
 ________________________________________________________
 
 

Del 1

Snön faller på Alecs hår när han sakta går uppför gatan. Han glömde att ta jackan med huvan och nu blir håret blött. Snö… En av de saker som Alec tycker minst om. Han hör fotsteg bakom sig och vänder sig om precis när någon slår ett tungt föremål i huvudet på honom. Det sista han ser är trottoaren som kommer närmare…

Magnus tänder brasan i vardagsrummet och tittar på flammorna som växer sig högre och högre. Han skulle ha startat brasan med magi, men Alec gillar hellre en brasa gjorde av ved och inte magi. Tydligen blir det inte samma varma känsla när brasan är skapad med magi. Magnus tittar på klockan och undrar vart Alec har tagit vägen. Han skulle ha varit hos Magnus för 10 minuter sedan.

Magnus ställer sig upp och går fram till fönstret. Snön faller ner på gatan nedanför och gör att hela New York breder ut sig bakom en vit slöja. Magnus tittar åt båda hållen för att få en skymt av Alec, men det enda han ser är små människor som skyndar sig förbi, in i den ena butiken efter den andra. Troligen på jakt efter julklappar som ju är populärt bland alla mondäner. Magnus tycker dock att det är en trevlig tradition som han själv har deltagit i för några år sedan. Innan han kom till New York. Den senaste tiden har inte velat delta i julen, då det inte funnits några nära eller kära att dela det med. Bara några andra trollkarlar och vänner som egentligen inte har betytt något för honom. Men sedan han träffade Alec så har allt förändrats, till det bättre och Magnus har tänkt att ge honom en julklapp. Han vet bara inte vad ännu.

Han tittar ner på klockan och ser att Alec nu är mer än 30 minuter försenad. Han tar upp sin mobil och ringer till Alec. Han svarar dock inte och Magnus ringer till Isabelle. Det tar ett tag innan hon svarar och hon låter andfådd:

”Hej, Magnus är det något viktigt?”

”Stör jag?”

”Nej inte alls.” Magnus kan höra ljud i bakgrunden, som han egentligen inte vet om han vill veta var det kommer ifrån. ”Vad vill du?”

”Vet du om Alec är där?”

”Alec? Du brukar ha bättre koll än jag på vart Alec är.”

”Han skulle ha varit här för en halvtimme sedan.”

”Han har kanske kommit bort i snön? Eller tagit skydd ifrån den någon annanstans? Du vet ju att han inte gillar snö.”

”Jo, det är ju sant. Men då borde han väl ha hört av sig? Jag ringer till Jace istället”

”Visst, gör det.”

Hon lägger snabbt på och Magnus blir stående med telefonen i handen och tittar på sin egen spegelbild som reflekteras i fönstret. Det är inte alls likt Alec att vara sen, eller att höra av sig till honom.  Magnus börjar frukta det värsta. Att har blivit mördad, och ligger i en pöl av blod någon stans eller att han redan är död.

Han vänder bort huvudet från fönstret, torkar bort en tår från ögat som han inte ens hade märkt att han hade. Han bläddrar i telefonboken och ringer till Jace. Magnus hör signalerna gå fram men Jace svara inte. Magnus lägger på när han kommer till röstbrevlådan och blir nu ännu mera orolig för Alec. Om inte heller Jace svara i telefon. Jace som har telefonen fastklistrad i handen och som ALLTID svarar när Magnus ringer. I fall det är någon demon eller annan varelse som Jace kan få slåss med.

Magnus står kvar vid fönstret när han hör dörrklockan som ringer. Han skyndar sig dit för att öppna och hoppas att det är Alec, även om han aldrig brukar ringa på.

Magnus öppnar dörren och kan snabbt konstatera att det absolut INTE är Alec som står där.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-12-01 11:56:53

Bra skrivet 🙂

Postat av: Emma

Publicerad 2016-12-01 15:09:26

Spännande :D

Postat av: Magdalena

Publicerad 2016-12-09 14:08:21

Nä men ååh, fanfic?! Vilken fantastisk idé :) Superroligt och generöst av dig, årets bästa julkalender - helt klart! :)

Hurra för chans att vinna böcker också! (Men hjälp, julklappsrim,... haha, det är verkligen inte min grej..!)

Svar: Åh, gud vad kul att du gillar idén med en fanfic. :) Jag hoppas att du gillar storyn också ;) Chansen att vinna böcker är en liten krydda så här i juletid. Perfekt om man inte har böckerna, eller om man vill vinna dem och ge bort till någon annan.
Rimmen behöver inte vara superseriösa, men jag tyckte det var en lite roligare grej än att bara svara på en massa frågor.
themortalinstruments.webblogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej