Ny citat från Tales from the Shadowhunter Academy

Publicerat: 2015-03-31, 17:30:37 i Cassandra Clare, Tales from the Shadowhunter Academy,

 
Cassandra Clare har delat ett nytt citat från den fjärde e-boken, Nothing but Shadows, i serien Tales from the Shadowhunter Academy. Detta för att fira att ShaodwhuntersTV har trendat på twitter efter att det igår blev klart att tv-serien Shadowhunters kommer att visas på kanalen ABC Family.
 
Citat som Cassie har delat kan vara lite spoilery för er som ännu inte har läst skuggjägare-serien The Infernal Devices. Bara så att ni har det i åtanke om ni läser citatet:
 
 
Nothing but Shadows kommer att släppas som e-bok 19 maj.
källa

Det är bekräftat att Shadowhunters kommer att visas på ABC Family

Publicerat: 2015-03-30, 21:41:00 i Cassandra Clare, Shadowhunters,

 
Vi har vetat ett tag (dock bara genom olika rykten) att tv-serien Shadowhunters kommer att visas på kanalen ABC Family i USA, men nu är det bekräftat av ingen mindre än Cassandra Clare själv, som genom en video via det officiella twitterkontot (@ShadowhuntersTV) för serien säger följande:
 
 
Enligt det pressmeddelande som ABC Family har gått ut med så är Shadowhunters beställd av kanalen och den kommer att visas. Serien har fått 13 avsnitt för säsong 1. Det betyder att vi kommer att få se dessa 13 avsnitt varesig tittarsifforna är bra eller dåliga.

VD:n för ABC Family, Tom Ascheim har sagt följande om Shadowhunters:

Shadowhunters is a big epic saga that will resonate with viewers who come to ABC Family for the Harry PotterHunger Games and Twilight franchises,” ABC Family president Tom Ascheim said. “A New York Times best-seller for 122-consecutive weeks, with over 35 million copies in print worldwide, Shadowhunters is the perfect story to share with our audience.”

I motsats till några av de uppgifter vi fått tidigare så kommer Shadowhunters att filma i Toronto, där filmen Stad av Skuggor också blev filmad, de har satt Maj som starten för produktionen.

Auditions för serien pågår just nu, men inget datum när serien kommer att börja finns ännu. När det kommer ut kommer jag givetvis att skriva om det här i bloggen så håll utkik.

Här är hela pressmeddelandet som ABC Family har gått ut med:

ABC FAMILY ENTERS A WORLD WHERE ALL LEGENDS ARE TRUE

 

 

WITH THE SAGA SERIES PICK UP OF “SHADOWHUNTERS”

 

Series Is Based on the Beloved New York Times Bestselling Book Series

The Mortal Instruments by Author Cassandra Clare

 

Burbank, CA (March 30, 2015) – ABC Family has picked up its first scripted saga-to-series, “Shadowhunters,” from The Mortal Instruments franchise, announced today by Tom Ascheim, President, ABC Family and Karey Burke, Executive Vice President, Programming and Development, ABC Family. The series will go into production this May in Toronto.

 

Based on the bestselling young adult fantasy book series The Mortal Instruments by Cassandra Clare, “Shadowhunters” follows 18-year-old Clary Fray, who finds out on her birthday that she is not who she thinks she is but rather comes from a long line of Shadowhunters – human-angel hybrids who hunt down demons. When her mother Jocelyn is kidnapped, Clary is thrown into the world of demon hunting with mysterious Shadowhunter Jace and her best friend, Simon. Now living among faeries, warlocks, vampires and werewolves, Clary begins a journey of self-discovery as she learns more about her past and what her future may hold.

 

“’Shadowhunters’ is a big epic saga that will resonate with viewers who come to ABC Family for the ‘Harry Potter,’ ‘Hunger Games,’ and ‘Twilight’ franchises,” said Ascheim. “A New York Times bestseller for 122-consecutive weeks, with over 35 million copies in print worldwide, ‘Shadowhunters’ is the perfect story to share with our audience.”

 

Burke continued, “Clary is a strong, dynamic and captivating character that our audience will immediately identify with. They will want her to succeed and will root for her on her journey to become who she was always meant to be. The series has a passionate fan base and an expansive universe that can sustain multiple seasons to come.”

 

“I’m excited to see ABC Family bring the world of the Shadowhunters to life. As a huge fan of long-form television drama, I can’t wait to see the story unfold and for the fans to have more time with the world and the characters,” added book author, Cassandra Clare.

 

“Shadowhunters” is produced by Constantin Film, and Ed Decter serves as executive producer and showrunner.

källa

Svar på kommentar om skådespelare till tv-serien

Publicerat: 2015-03-28, 15:21:13 i Shadowhunters, The Mortal Instruments, svar på kommentar,

Jag har fått en fråga som jag tänkte svara på i ett inlägg, då det är flera som frågat samma sak flera gånger och jag kan ge er ett mera utförligt svar i ett inlägg.
 
Frågan är följande:
 
 
Svar:
Troligtvis så kommer det INTE att vara samma skådespelare som spelar Clary och Jace i tv-serien som spelade dem i filmen.
 
Anledningarna och spekulationerna är många, men troligtvis inte då de har gått ut med beskrivningar av rollerna och att de har hållit auditions för rollerna, det borde betyda att de letar efter nya skådespelare.
 
Jamie Campbell Bower som spelar Jace i filmen, kommer under sommaren/hösten att medverka i en musikal i London, det borde betyda att han inte kommer att ha tid att spela in en tv-serie i Kanada under samma period.
 
Lily har jag inga uppgifter om vad hon kommer att göra under våren/sommaren när de kommer att spela in tv-serien. Men de flesta av dem som var med i filmen Stad av Skuggor är film-skådespelare och de vill helst göra filmer och inte tv-serier.
 
Tv-serier görs i ett snabbare tempo än vad filmer görs och det kräver att skådelspelarna har möjlighet att i flera veckor i rad kunna spela in en tv-serie. Lite beroende på hur många avsnitt som skall spelas in m.m så kan de röra sig om ett antal månader som skådespelarna måste vara lediga och inte ha andra projekt som filmer etc. att spela in.
 
Personligen så tror jag inte att Lily vill göra rollen igen och hon har heller inte varit med i så många tv-serier vad jag vet.
 
Jag tror att vi kommer att få se nya skådespelare i de flesta av rollerna. Cassandra har även skrivit på twitter att hon har varit med på några auditions. För vilka roller nämner hon inte.
 
Vilka vi kommer att få se som Clary, Jace, Simon, Izzy, Alec, Magnus etc. kommer de att gå ut med inom kort, det är i alla fall det som Cassie har sagt. 
 
Det stora frågan är nu helt enkelt vilka som kommer att gestalta våra kära karaktärer i serien? Har ni några dröm-skådespelare som ni vill se som Clary & Jace m.m?
 
 

Goda nyheter om TMI tv-serien "Shadowhunters"

Publicerat: 2015-03-27, 12:56:42 i Shadowhunters,

 
Äntligen har vi fått en del goda nyheter om den kommande The Mortal Instruments tv-serien Shadowhunters.
 
Cassandra Clare är just nu i Los Angeles där hon diskuterar serien med de som är involverade i projektet. Cassie har via sin twitter ger några lugnande besked till fansen.
 • Vi kommer inom kort att få reda på när serien kommer att börja spelas in,
 • Vi kommer även inom kort även att få reda på när serien kommer att börja sändas i USA,
 • De manus etc. som har cirkulerat är alla falska,
 • Det kommer inte att finnas någon Natalie med i serien
 • De håller på med auditions för serien just nu,
 • Vi kommer att få reda på vilka som spelar de olika rollerna inom kort,
 • Magnus och Alecs "kärlekshistoria" kommer absolut att finnas med i serien. :)
 • Karaktärerna kommer att vara äldre, runt två år äldre än de är i böckerna.
Vi kan nog hoppas på att serien kommer att bli bättre än vad vi först trott, speciellt om de nu kommer att låta Cassie vara involverad i tv-serien. Hon kan vara ett bollplank för de som skriver manus och hon vet vad fansen helst vill ha med (eller inte vill ha med i serien).
 
Det kan nog bli riktigt bra, bara de får rätt personer till rollerna också vill säga. Det kommer att vara otroligt viktigt.
 
Vad tycker ni om dessa nyheter?
 
 

Nytt citat från The Dark Artifices

Publicerat: 2015-03-21, 13:00:25 i Cassandra Clare, The Dark Artifices,

 
Cassandra har delat ett nytt citat från kommande serien The Dark Artifices, första boken Lady Midnight, kommer  preliminärt att släppas i Mars 2016.
 

“Did you tell my brother?” Mark asked.

 

Emma looked up at him. The spotlight had tracked away from them, thank Raziel, and Mark was sharp-boned light and shadows in the moving illumination. “Tell which of your brothers what?”

 

“You know,” said Mark.


källa

Nya rykten om "Shadowhunters" - inspelning i slutet av Juni?

Publicerat: 2015-03-20, 12:25:00 i Shadowhunters,

 
För några dagar sedan skrev jag om några rykten som har börjat att komma fram om Shadowhunters, tv-serien som kommer att vara baserad på TMI-böckerna.
Nu har flera rykten om handlingen i serien börjat. Några är bra andra är mindre bra.
 
De rykten som nu kommit, är även dem från sidan Spoiler TV:
 • Produktionen av serien har blivit framflyttad från Maj till slutet av Juni.
 • I en tidig scen kommer vi att få se Simon och Clary som är på Java Jones. De tittar på nyheterna där de rapporterar om en "mördare som är en demon" som har dödat 7 personer.
 • Natalie (Simons flickvän i serien) har sin hund Yeti i som väska. Hon är beskriven som en anningen dominerande och hon är bohemskt vacker.
 • Jace kommer att ha en obehaglig sekvens där han ristar in en runa på Clarys lår när hon är avsvimmad.
 • Steles kommer att finnas med i serien precis som i böckerna.
 • Serafklingor (jag har inte läst böckerna på svenska och vet därför inte översättningen på dessa) kommer att finnas med i serien precis som i böckerna.
Jag hoppas att några av dessa verkligen är rykten som inte alls kommer att finnas med i det färdiga avsnittet. Men jag är också väldigt glad och hoppas att de verkligen stämmer som att Simon och Clary är på Java Jones, precis som i boken, att både Steles och Seraph Blades kommer att finnas med precis som i böckerna.
Jag är fortfarande skeptisk till Simons flickvän Natalie, som jag inte tycker borde finnas med och att Jace ristar in en runa på Clarys lår kan ju diskuteras.
 
En ny beskrivning av serien har även kommit:
 
Clary är helt normal; hon studerar konst och hon älskar att vara med sin familj och sina vänner. På hennes 18:de födelsedag däremot, upptäcker Clary att hon är en del av en gammal strid mellan demoner och en elitklan av krigare som kallas för Shadowhunters. När hennes mamma blir kidnappad och hennes hem blir förstört, blir även hennes sinne för verkligenhet det. Clary måste nu förstå sin egen plats i detta urgamla krig och att komma till rätta med sin familjs förflutna.
 
Vad tycker ni om dessa rykten? Några som ni vill tro på eller inte?

Rea på The Bane Chronicles & The Shadowhunter's Codex

Publicerat: 2015-03-19, 15:34:11 i City of Bones, The Bane Chronicles, The Mortal Instruments, The Shadowhunter's Codex,

Om ni inte ännu har köpt The Shadowhunter's Codex eller The Bane Chronicles så har CDON rea på dessa två böcker under helgen.
 
Båda böckerna är i pocket och på engelska och de kostar följande:
 
 
The Bane Chronicles - 89 kr.
 
Ever wanted to know why Magnus Bane is banned from Peru? Or what he got up to during the French Revolution? Or what he bought Shadowhunter Alec Lightwood as a birthday present? Read this book and find out! Originally released as individual e-only short stories by bestselling YA authors Cassandra Clare, Maureen Johnson and Sarah Rees Brennan, this book brings all ten together in print for the first time and includes a never-before-seen eleventh tale, as well as new illustrated material.
 
 
The Shadowhunters Codex - 108 kr.
 
Since the thirteenth century, the Shadowhunters' Codex has been the one and only manual for Shadowhunters looking to brush up on their demon languages, learn proper stele use and discover just what exactly a pyxis is. Featured in both The Mortal Instruments and The Infernal Devices, this guide is a necessity for any young Nephilim on their journey to becoming a Shadowhunter. This is Clary's copy, and as an artist herself, she's sketched pictures of her friends and family throughout the book, and scrawled helpful advice in the margins. Of course, she couldn't exactly stop Jace or Simon from adding their thoughts either.
 
Även City of Bones finns med bland rea böckerna och den kostar 75 kr.
 
Har ni ännu inte köpt någon av böckerna så tycker jag absolut att ni skall passa på nu när de är relativt billiga mot vad de vanligtvis kostar.
Själv har jag The Shadowhunter's Codex. Kan väl inte direkt kalla det för kul läsning, men det är en cool bok att ha då det även finns små kommentarer i boken som Clary, Jace och Simon "har skrivit". Boken är en kopia av det exemplar som Clary läser i TMI-böckerna.
 
The Bane Chronicles köpte jag som e-böcker när de släpptes för två år sedan. Gillar ni karaktären Magnus Bane så är denna bok en guldgruva då man får reda på ganska mycket av det som han har hållit på med under åren innan han dyker upp i TMI och TID.

Grattis Lily Collins 26 år!

Publicerat: 2015-03-18, 15:38:09 i Lily Collins,

Idag säger vi ett STORT grattis till Lily Collins som fyller 26 år idag 18 mars.
 
 
 
Hon kanske inte längre är vår Clary, men jag tycker ändå hon spelade rollen bra.
 
Gillade ni Lily som Clary?

Köp Tales from the Shadowhunter Academy #2

Publicerat: 2015-03-17, 15:22:00 i Tales from the Shadowhunter Academy,

 
Idag släpptes bok nummer 2 i serien Tales from the Shadowhunter Academy.
 

Simon learns about the worst thing a Shadowhunter can do: desert their comrades. In the early 19th century, Tobias Herondale abdandoned his fellow Shadowhunters in the heat of battle and left them to die. His life was forfeit, but Tobias never returned, and the Clave claimed his wife’s life in exchange for Tobias’s. Simon and his fellow students are shocked to learn of this brutality, especially when it is revealed the woman was pregnant. But what if the child survived…could there be a lost Herondale line out in the world today?

 
Boken som har namnet The Lost Herondale kan köpas via Amazon.com. Den kostar där runt 26 SEK.
Via amazon kan man ladda ner deras app (Kindle Reader) till sin smartphone/läsplatta/dator och sedan köpa boken så laddas den automatiskt in i appen. Ganska smart och det bästa är att det går att köpa och läsa även för oss som bor i sverige.
 
Den finns inte ännu hos CDON.com men den borde finnas där om några dagar om ni inte vill köpa boken via amazon. Hos CDON kostar nog boken runt 30 SEK.
 
Alla omslag till e-böckerna kommer tillsammans att bilda omslaget till boken där alla noveller kommer att finnas samlade. I nuläget ser omslaget ut som följande:
källa

Rykten om "Shadowhunters"

Publicerat: 2015-03-14, 18:33:49 i Shadowhunters,

 
Det har börjat gå en del rykten om den kommande TMI tv-serien Shadowhunters.
Förutom det som vi redan fått reda på att serien troligen kommer att visas på kanalen ABC Family i USA, den kommer att börja spelas in i Maj i Vancouver, så har vi nu fått ytterligare några rykten att fundera över om de stämmer eller inte. 
 
Vissa av dessa rykten som kommer från sajten Spoiler TV (de brukar ha bra koll när det kommer till tv serier), hoppas jag personligen är falska. Ni får själva avgöra:
- Manga is referenced. (Specifically Dragon Ball)
- Characters are aged up by about 2-3 years.
- Clary is attending the Brooklyn Academy Of Art.
- The Institute is seen in the pilot.
- Simon's band has different members. This includes Natalie Adams (Simon's girlfriend) with a pomeranian named Yeti and bass player Gary.
 
Svensk översättning:
- Manga är nämnt. (Speciellt Dragon Ball)
- Karaktärerna kommer att vara äldre än de är i böckerna, troligen 2-3 år äldre.
- Clary är student vid Brooklyn Academy of Art.
- Institutet kommer att vara med i första avsnittet.
- Simons band har andra medlemmar än dem vi möter i böckerna. I serien kommer bandmedlemarna att heta Natalie Adams (Simons flickvän) som har en dvärgspets vid namn Yeti och Gary som spelar basgitarr.
 
Vissa av dessa rykten kan jag godta som att karaktärerna är äldre än vad de är i böckerna och att Clary är en student vid Brooklyn Academy of Art, liksom i böckerna så är hon väl då troligt även konstnär även i serien.
 
Men att Simon har en flickvän är jag lite mera skeptisk emot, och varför är det andra bandmedlem? Vad är det för fel med de bandmedlemar som är med i böckerna? Det kan väl inte vara så svårt att hitta några skådespelare till dem rollerna? 
 
Man hade ju hoppats att TV serien skulle vara lite närmare böckerna än vad filmen var. Men vad vet vi, i det här skedet av produktionen så kanske inget är helt klart till 100% innan de börjar spela in serien.
Men något borde de har lärt sig från filmen och vad fansen till böckerna vill ha i en filmatisering och det är att vara så nära böckerna som det går. Jag förstår att ALLT inte kan vara likadant och det kommer det troligen inte heller att vara, men efter floppen med filmen så borde de förstå att de inte kan ha hur fria tyglar som helst. Utan att de borde ge fansen det som vi vill ha och det är en filmatisering av böckerna så gått det går.
 
Vad är era tankar kring dessa "rykten" om tv-serien?
källa
 

Möt Månadens Shadowhunter Emma

Publicerat: 2015-03-11, 15:00:29 i Månadens Shadowhunter,

Vår första Månadens Shadowhunter heter Emma. Det var även hon som kom med idén så jag tyckte att det inte var mer än rätt att hon får bli vår första Månadens Shadowhunter. Ni som inte blev valda denna gång kan ansöka igen nästa månad. ;)
 
Ni får nu en chans att lära känna Emma som är en av bloggen trogna läsare och som gärna kommer med nya idéer och härliga kommentarer.
 
1. Ditt namn?
Emma
 
2.När började du läsa en bok av Cassandra Clare?
Jag läste min första Cassandra Clare bok våren 2014.
 
3.Vilken var din första skuggjägare-bok?
Stad av Skuggor
 
4.Varför började du läsa boken? Vad var det som gjorde att du ville läsa boken?
Jag snubblade som av en slump över en bokannons på Facebook för Stad av Glas när den precis släppts på svenska. Jag tyckte att den lätt intressant och kollade upp vad första boken hette. Hade faktiskt inga större förhoppningar eftersom jag inte gillar omslaget så jättemycket med väldigt snart fångade Jace mig med sin charm och sen var jag fast, haha.
 
5. Om du har läst The Infernal Devices, vilken serie gillar du bäst TMI eller TID?
Jag har inte läst TID men har tänkt göra det nu under våren. Efter vad jag läst om serien så tror jag inte att jag kommer gilla den mer än TMI men man vet ju aldrig.
 
6.Vilken är din favoritkaraktär?
Jace såklart! Hans skämt gör ju att man skrattar sig igenom nästan hela Stad av Skuggor. Tyvärr är det inte lika mycket sånt i de följande fem böckerna... Gillar även Isabelle och hennes coola stil väldigt mycket.
 
7.Vilken bok är din favorit?
Stad av Skuggor och City of Heavenly Fire (älskar även slutet på Stad av Glas)
 
8.Vad är det som du gillar med skuggjägare-världen?
Oj, svår fråga... Jag älskar allt med skuggvärlden. Kan faktiskt inte välja något speciellt.
 
9.Har du sett filmen Mortal Instruments: Stad av Skuggor? Gillade du den?
Ja, jag har sett filmen och jag gillar den jättemycket! Den kanske inte stämmer så mycket med boken, speciellt inte slutet men dom har ändå lyckats bygga upp skuggvärlden på ett bra sätt och hittat skådespelare som passar exakt med min egna bild av karaktärerna.
 
10. Har du någon blogg etc. där andra fans kan lära känna dig mer eller ta kontakt med dig?
Min blogg är www.stangen.bloggplatsen.se, på Instagram heter jag @maijlisen och på Facebook Emma Och Emilio.
 
11. Är det något annat om dig själv som du vill berätta om? Som berör ditt intresse kring The Mortal Instruments?
Jag är en 15 årig häst- och bokgalen tjej. Har en fan-page för TMI på Facebook: The Mortal Instruments - Swedish Fanpage där jag uppdaterar regelbundet med TMI-bilder.
 
 

Nytt citat från "The Whitechapel Fiend"

Publicerat: 2015-03-09, 15:44:35 i Cassandra Clare, Tales from the Shadowhunter Academy,

 
Cassandra har delat ett citat från e-boken, The Whitechapel Fiend, som är den tredje novellen i serien Tales from the Shadowhunter Academy som släpps 21 April.
 
 

Den officella synopsisen för The Whitechapel Fiend är följande:

Simon learns the truth behind the Jack the Ripper murders―“Jack” was hunted by Will Herondale and his institute of Victorian Shadowhunters.

källa

Vill du bli Månadens Shadowhunter?

Publicerat: 2015-03-07, 12:43:48 i Månadens Shadowhunter,

 
Någon som har lust att bli Månadens Shadowhunter?
 
Jag har fått ett förslag från en läsare (älskar att ni kommer med förslag på vad jag kan skriva om/göra i bloggen. Fortsätt gärna med det) att jag varje månad väljer ut en av er som läser bloggen och intervjuar personen om dess intresse för The Mortal Instruments och skuggjägare.
 
Det gör att ni som läser får känna några TMI-fans lite närmare och kanske även få nya vänner att t.ex. skriva till.
 
Om det finns några som är intresserade av att bli Månadens Shadowhunter så får ni gärna skriva en kort kommentar i detta inlägg eller skicka ett e-mail och efter helgen väljer jag ut en av er som jag intervjuar genom e-mail.
 
Det kommer absolut inte bli några jobbiga frågor, utan de kommer mest fokusera på personens intresse kring The Mortal Instruments/The Infernal Devices.
 
Jag hoppas att ni kommer att tycka att detta är en rolig grej, och att ni gärna ställer upp. Om det är många som anmäler intresse så kommer jag att fortsätta med detta även nästa månad.
 
 

The Dark Artifices citat

Publicerat: 2015-03-06, 16:33:50 i Cassandra Clare, The Dark Artifices,

 
Cassandra har delat ett nytt citat från kommande bok-serien The Dark Artifices.
 
“Let me tell you a truth before you die, Emma,” said the voice. “It is a secret about the Nephilim. They hate love, human love, because they were born of angels. And while God charged his angels to take care of humans, the angels were made first, and they have always hated God’s second creation. That is why Lucifer fell. He was an angel who would not bow to mankind, God’s favored child. Love is the weakness of human beings, and the Angels despise them for it, and the Clave despises it too, and therefore they punish it. Do you know what happens to parabatai who fall in love? Do you know why it’s forbidden?
 
Första boken, Lady Midnight, släpps på engelska preliminärt i Mars 2016.
 
källa

Nya UK omslag för The Mortal Instruments böckerna

Publicerat: 2015-03-06, 12:24:54 i Cassandra Clare, The Mortal Instruments,

The Mortal Instruments ser ut att få nya omslag i England. Det är det engelska bokförlaget Walker Books UK som har valt att ändra omslagen på böckerna till The Mortal Instrument. Detta bland annat för att locka till sig flera läsare.
De nya omslagen som är väldigt detaljerade kommer att se ut på följande sätt:
 
Klicka på bilden ovan för att tittat på omslagen i HQ.
 
Cassie har även skrivit följande om de nya omslagen:

Lots of people asked about the new designs for the covers of TMI in the UK/Australia/NZ/Ireland. Now, these covers aren’t going to replace the existing covers. The existing covers will still be sold. These will be sold also, either in the teen or adult section. They simply give an alternate look.

 

These are some of my favorite covers I’ve ever had. These are etchings done by artist Mila Fürstová. Within each shape, you can see careful details: Clary and Jace separated on City of Bones, together in City of Heavenly Fire, Alicante in the rose on City of Glass.

 

Furstova also did the cover for Coldplay’s Ghost Stories, which I love!

 

These are delicate and ethereal and lovely — very different from other covers I’ve had. I love the range!

De är faktiskt ganska snygga eller vad säger ni?
 
källa

Shadowhunters - inspelningsdatum & visningskanal i USA

Publicerat: 2015-03-05, 22:12:35 i Shadowhunters,

 
Ganska mycket info om TMI TV-serien Shadowhunters har kommit fram nu under kvällen. Information är från sida TMI Source och de brukar gå att lita på.
Utan att göra det för långdraget så är det följande som har kommit fram:
 • Serien Shadowhunters kommer att börja spelas in i Maj 2015 i Vancouver
 • Serien kommer att visas på kanalen ABC Family
 • Serien har redan fått klartecken till att visas på kanalen, vilket betyder att vi verkligen kommer att få en serie. Men när den kommer att börja visas är dock oklart.
 • Första avsnittet kommer att heta "The Mortal Cup"
De har även gått ut med beskrivningar av karaktärerna och vilka skådespelare som de söker efter. I nuläget så är det de tre huvudkaraktärerna Clary, Jace och Simon.
Det verkar som att de har valt att låta karaktärerna vara något äldre mot vad de är i böckerna.
 
Följande är taget från hemsidan där information om serien finns:
 
De har även lagt ut en kort beskrivning av serien:

Clary Fray is perfectly normal; she’s a budding art student who loves spending time with her friends and family. On her 18th birthday, however, Clary discovers she is part of an age-old battle between demons and an elite race of warriors known as Shadowhunters. When her mother is kidnapped and her home is destroyed, so is her sense of reality. Clary must now understand her new role in an ancient battle, and come to terms with her family’s past…

 
Det verkar som att serien nu verkligen är i starten.
Ser ni fram emot serien?

Dagens GIF

Publicerat: 2015-03-05, 19:19:32 i Dagens GIF,

You need to talk to her, Jocelyn.
She’s not ready. Not yet.
Yeah, she is. You’re not.
källa

Förhoppningsvis sex säsonger med Shadowhunters

Publicerat: 2015-03-04, 18:28:48 i Shadowhunters,

 
Ytterligare information om den kommande TMI TV-serien Shadowhunters har kommit ut.
 
Prioducenten Don Carmody var nyligen i Toronto och när han pratade med pressen sa han att han hoppas på att det kan bli sex säsonger med tv-serien Shadowhunters.
 
Första boken blir första säsongen, andra boken blir andra säsongen etc. upp till sjätteboken som då blir sjätte och kanske sista säsongen.
 
De har ju ganska mycket material att ta av och även flera bokserier som The Infernal Devices och är The Dark Artifices, som kanske även kan ingå i Shadowhunters. Eller bli som spinoff serier.
 
Men i nuläget är inget alls klart. Utan detta är bara det som filmbolaget hoppas på.
Mer info kommer förhoppningsvis när de är i startgroparna för att filma pilotavsnittet (första avsnittet av serien).
 
källa
 
Vad tycker ni om denna info? Att varje bok blir en säsong?

Skuggjägare böcker

Publicerat: 2015-03-03, 16:18:00 i Tales from the Shadowhunter Academy, The Bane Chronicles, The Dark Artifices, The Infernal Devices, The Mortal Instruments, The Shadowhunter's Codex, The Wicked Powers,

Jag fick en fråga om jag inte kan göra ett inlägg om alla böcker och serier som Cassandra Clare har skrivit.
 
Jag har skrivit om det förut, men för nya läsare av bloggen och av Cassandras böcker så kommer här en uppdatering av böckerna i kronologisk (tidsmässig) ordning.
 
 
The Infernal Devices är den skuggjägare-serie som tidsmässigt är den första, men det är den andra skuggjägare-serien som Cassandra skrivit.
Serien består av tre böcker:
 1. Clockwork Angel
 2. Clockwork Prince
 3. Clockwork Princess
Ingen av dessa böcker finns ännu på svenska.
 
 
Sedan kommer The Last Hours, där vi kommer att få följa några av karaktärerna från The Infernal Devices.
The Last Hours kommer att bestå av tre böcker:
 1. Chain of Thorns - Släpps 2017
 2. Chain of Gold - Släpps ca 2018/19
 3. Chain of Iron - Släpps ca 2020/21
Ingen av dessa böcker har släppts ännu. Första boken i serien släpps tidigast under 2016, men troligen under 2017.
 
 
Efter The Last Hours kommer serien som Cassandra skrev först nämligen The Mortal Instruments, men som är den fjärde bok-serien rent tidsmässigt.
The Mortal Instruments består av sex böcker som alla är översatta till svenska:
 1. City of Bones - Stad av skuggor
 2. City of Ashes - Stad av aska
 3. City of Glass - Stad av glas
 4. City of Fallen Angels - Fallna änglars stad
 5. City of Lost Souls - Förlorade själars stad
 6. City of Heavenly Fire - Himmelska eldens stad
 
 
 
Den fjärde skuggjägare serien är The Dark Artifices. Denna serie utspelar sig strax efter handlingarna i City of Heavenly Fire (Himmelska eldens stad) och vi får följa några av karaktärerna som vi fick följa i den boken.
The Dark Artifices kommer att bestå av tre böcker:
 1. Lady Midnight
 2. Lord of Shadows - Släpps 23 maj 2017
 3. The Queen of Air and Darkness - Släpps ca 2020
Cassandra kommer att arbeta med böckerna i denna serie parallellt med böckerna i serien The Last Hours. Och vi kommer troligen att få en bok från varje serie vartannat år. T.ex. Lady Midnight år 2016, Chain of Thorns år 2017, The Prince of Shadows år 2018 etc.
 
The Wicked Powers är den femte skuggjägare serien och den kommer troligen även att bli den sista serien om skuggjägarna. Handlingen kommer att utspelas tre till fyra år efter handlingarna i The Dark Artifices.
Ingen mer information om böckerna i denna serie har kommit ut.
 
Utöver skuggjägare serierna så har Cassandra även gett ut andra böcker med kopplingar till skuggjägare världen.
Tillsammans med några författarvänner så har Cassandra bland annat skrivit The Bane Chronicles där vi i olika noveller får följa Magnus Bane på hans äventyr genom flera generationer skuggjägare. The Bane Chronicles finns ute till försäljning, dock endast på engelska.
 
 
Cassandra har tillsammans med några författarvänner även skrivit noveller om en viss karaktär från The Mortal Instruments som får lära sig att bli en skuggjägare på skolan Shadowhunter Academy. Dessa noveller går under samlingsnamnet Tales from the Shadowhunter Academy. Tidsmässigt så utspelar sig dessa noveller efter handlingarna i Himmelska eldens stad.
Tales from the Shadowhunter Academy finns ute till försäljning, dock endast på engelska.
 
Cassandra har även tillsammans med sin man Joshua Lewis givit ut boken The Shadowhunters Codex. Boken är en slags kopia av den bok med samma namn som Clary läser i The Mortal Instruments. 
 
Cassandra planerar att i slutet av 2017 ge ut den första boken i en serie för vuxna om Magnus Bane, tillsammans med författaren Wesley Chu. Serien som går under namnet The Eldest Curses kommer att bestå av följande tre böcker:
 • The Lost Book of the White - släpps i november 2017
 • The Black Volume of the Dead
 • The Red Scrolls of Magic

Shadowhunters kan komma att spelas in i Toronto

Publicerat: 2015-03-02, 18:19:36 i Shadowhunters,

 
I en ny tweet som Mundie Moms har snappat upp så har vi fått lite ny information om TMI Tv-serien - Shadowhunters.
 
 
Enligt tweeten så kommer serien troligen att spelas in i Toronto. Där även delar av filmen Stad av Skuggor spelades in.
 
En av producenterna för serien vill även ha något som kallas på Limited Series. För att förklara detta närmare så skulle man kunna säga att limited series betyder att de kommer att sätta ett slutdatum för serien redan från början. Det kan betyda att det är ett datum som är flera år framöver eller att det är några månader.
Det finns ju ganska mycket material att ta av till serien, så det är inget som talar emot att serien kan pågå i flera år.
 
Vi har dock inte fått något officiellt uttalande från någon som är inblandad i produktionen av serien, så vi skall väl egentligen inte spekulara för mycket i det innan vi vet något.
 
Men för stunden så känns det skönt att vi har fått ny info om Shadowhunters, även om det inte var så mycket.
 
källa