Julkalender 2016 - Lucka 7

Publicerad 2016-12-07 09:00:00 i Julkalender,

 
I dagens lucka hittar ni del 7 av fanficen. Har ni missat någon tidigare del kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6
 
___________________________

Del 7

”Är det någon som har hittat något?” Frågar Clary och försöker dölja en gäspning. Hon slår ihop boken hon precis tittat i och ser sig omkring. Bordet är fullt med gamla böcker i vilka skuggjägare som har bott i Institutet har skrivit ner vad som har hänt dem.

”Ingenting av intresse än så länge.” Säger Izzy och försöker tyda handstilen från en skuggjägare som inte alls var bra på att stava. ”Var de tvungna att skriva ner ALLT som hände dem? Den här skuggjägaren hade tydligen ätit något dåligt till middagen och har i detalj skrivit hur hans bajs sett ut. Det är ju jätteviktigt att veta för hans efterkommande.”

Magnus skrattar lätt och skakar på huvudet. ”Vissa skuggjägare ville vara säkra på att det fanns något av dem kvar, så att de inte skulle bli bortglömda. Det var inte alla som fick barn på den tiden. De flesta hann faktiskt att dö innan de träffat någon att gifta sig med och få barn med.”

”Ja, men riktigt allt hade de väl inte behövt att skriva ner?” Säger Izzy och bläddrar vidare i boken.

”Tja, det kan i vissa hänseenden vara bra för medicinska ändamål.” Säger Magnus och ställer tillbaka boken som han läste i hyllan.

”Om det var en massa skuggjägare som hade försvunnit, borde väl någon ha skrivit om det. Eller vill de inte att det skall komma ut?” Frågar Clary.

”De vill kanske inte att det skall komma ut.” Säger Magnus och reser sig. ”Det kanske var en skam, de kunde inte rädda dem. Försvunna skuggjägare är inte bra. De skulle få dåligt rykte. Ingen vill skriva om det.”

”Vad pratar du om Magnus?” Frågar Izzy och tittar på honom. Han tar sin jacka som han hängt på stolen.

”Vi kommer inte att hitta något bland böckerna. Ingen skuggjägare skulle vilja skriva om sina försvunna vänner om de aldrig kom tillbaka eller hittades. Det vi behöver är en skuggjägare som levde för 200 år sedan.”

”En skuggjägare som levde för 200 år sedan?” Säger Clary skeptiskt. ”Ingen skuggjägare som levde då, kan väl leva idag? De borde väl alla vara döda?”

”Det stämmer. Men vi borde kunna få kontakt med en. Jag var själv inte helt förtjust i skuggjägare på den tiden, men det fanns en som blev min vän, kortvarigt dock. Han dog av en demonförgiftning, men jag borde kunna få kontakt med honom. Han har vägrat att lämna jordlivet, då han tycker att hans liv var allt för kort, så han finns kvar, hos tystbröderna.”

”Vad menar du?” utbrister Clary. ”Du kunde inte ha kommit på det här för någon timme sedan? Att du kände någon som levde för 200 år sedan? Vi har spillt hur mycket tid som helst att leta i gamla dammiga böcker efter något som vi bara kunde ha frågat en av bröderna. Varje sekund är viktig för att vi skall kunna hitta Jace i tid.” Clary ställer sig upp och tittar argt på Magnus.

”Och Alec givetvis.” Säger Izzy snabbt innan Magnus hinner att säga något till Clary. ”Jag antar att han finns bland de andra tystbröderna i benstaden?”

Magnus nickar till svar, tar upp sina händer och framkallar en portal. ”Jag antar att ni vill följa med.” Han tittar snabbt på dem innan han kliver in i portalen, tätt följd av Clary och Izzy som helst skulle ha velat ha på sig bättre skuggjägare kläder än de träningskläder som hon har på sig. Men träningskläder är bättre än inga kläder, tänker hon innan hon kliver igenom portalen.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej