Shadowhunters Säsong 2 - #EmeraudeTakeover

Publicerat: 2017-03-29, 18:25:21 i Emeraude Toubia/Isabelle, Jack Fulton/Max, Shadowhunters, Säsong 2,

Emeraude Toubia som vi känner som Izzy i Shadowhunters tog igår över Shadowhunters facebook, twitter och instagram konton för att ge oss fans en titt bakom kulisserna under inspelningarna av säsong 2B. Jag tror att de just nu spelar in avsnitt 2x16, möjligen att de är klara med det avsnittet, som regisseras av Paul Wesley, som spelade Stefan i tv-serien The Vampire Diaries. 
 

Ser ut som att Max kommer att vara i med i avsnittet:
 
 
Em gjorde en facebook live-chatt där hon svarade på en del av fansens frågor, både på engelska och på spanska:
 
Em med Albertos (Simon) katt Stella:
 
 
 

Många bok-karaktärer i Shadowhunters 2B

Publicerat: 2017-03-27, 17:37:49 i Shadowhunters, Säsong 2,

Inspelningarna av Shadowhunters 2B (andra halvan av säsongen) är i fullgång och många fans är givetvis nyfikna på vilka bok-karaktärer som vi kommer att få se i serien.
 
Todd Slavkin, en av seriens huvudproducenter och showrunners har via twitter svarat att vi kommer att få se följande karaktärer förutom Sebastian som redan har avslöjats, som kommer att spelas av Will Tudor:
 
 • Féhovets drottning (The Seelie Queen) - avsnittet hoppas han kommer att bli en fan-favorit och tydligen är féhovet helt magnifikt,
 • Aline Penhallow - Sebastians kusin som vi först möter i boken Stad av Glas,
 • Imogen Herondale - Skuggjägarnas Inkvisitor som vi såg i säsong 1,
 • Catarina Loss - Magnus Banes vän som är trollkarl/häxa (Warlock) och sjuksköterska. I slutet av 2x10 sa Magnus att han bad Catarina att ta hand om Madzie. 
Vi kommer även att få se mer av Robert Lightwood i 2B.
 
Vilka skådespelare som har fått de olika rollerna har de ännu inte gått ut med. Vi vet inte heller om Inkvisitorn kommer att spelas av samma skådespelerska som i säsong 1.

Lär känna Matthew Daddario på 60 sekunder

Publicerat: 2017-03-26, 18:39:45 i Matthew Daddario/Alec, Video, intervju,

Ni får ursäkta den lite dåliga uppdateringen som råder för tillfället, men det är tyvärr ganska dött när det kommer till både Shadowhunters och Cassies böcker.
Har ni några förslag på vad ni vill att jag skall skriva om/vad ni vill läsa om inom området så skriv gärna en kommentar.
 
Är ni ett fan av Matthew Daddario som spelar Alec i Shadowhunters så kan ni genom videon nedan på 60 sekunder få reda på några saker om honom. 
 
 

Shadowhunters Säsong 2 - #DomTakeover

Publicerat: 2017-03-22, 15:35:12 i Bilder, Dominic Sherwood/Jace, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

 
Igår var det dags för Dom Sherwood at ta över Shadowhunters facebook, twitter och instagram och ge oss en bakom kulisserna inblick i inspelningarna av säsong 2B.
Avsnittet som de spelar in just nu, regisseras av Paul Wesley, som spelade Stefan i tv-serien The Vampire Diaries.
 
Kolla in de bilder och videor som Dominic har delat från inspelningen.
Han började dagen med att göra en livechatt, som dock blev lite misslyckad då han verkade ha dålig interetuppkoppling.
 
 
Han gjorde då ett nytt försök som inte heller blev helt lyckad och avbröts under sändingen.
 
Istället fick vi en hel del snygga naturbilder från det stället där de för dagen spelade in scener, som verkade vara vi en bäck, eller ett vattendrag av något slag.
Vi fick även se denna coola video på hur Dom/Jace får ett sår i handen, med hjälp av makeup.

Magisterium: The Silver Mask releasedatum & citat

Publicerat: 2017-03-19, 18:54:14 i Cassandra Clare, Magisterium,

Efter att ett fan har frågat Cassandra Clare när Magisterium 4: The Silver Mask kommer att släppas har Cassie bekräftat att det officiella datumet är 10 oktober.
Cassie skriver även att de (hon och Holly Black) behövde lite mera tid till att skriva färdigt boken än de vanligtvis behöver, då det är mycket som pågår för Call, både magiskt och emotionellt och därför har releasedatumet för boken blivit en månad senare.
 
Cassie har även delat följande citat från boken:
 
“I’ll kill you —“ There were tears on Call’s face as he flung himself at Alex. “I’ll kill you —“

“Stop him,” said Alex lazily, and seconds later, Call felt himself seized by a dozen Chaos-ridden, their grips like iron.

Alex’s eyes danced. “I made these, Makar,” he said, gesturing toward the Chaos-ridden in the clearing. “I am their creator, not you, not Constantine. They belong to me. They’re obedient to me.”

källa

-------------

Någon av er som planerar att läsa boken när den släpps 10 oktober?

Shadowhunters 2B avsnittsnamn

Publicerat: 2017-03-18, 17:44:26 i Shadowhunters, Säsong 2,

Shadowhunters 2B drar ju inte igång förens 5 Juni då avsnitt 2x11 visas i USA, men det verkar som att några avsnittsnamn för 2B redan har kommit ut och när avsnitten kommer att visas.
 • 2x11 - Mea Maxima Culpa - 5 juni
 • 2x12 - You Are Not Your Own - 12 juni
 • 2x13 - The Fair Folk - 19 juni (kommer vi äntligen att få se Fehovets drottning?)
 • 2x14 - Those of Demon Blood - 26 juni
 • 2x15 - ?? - ??
 • 2x16 - Day of Atonement - ??
Namnen och datumen är dock ännu preliminära tillsdess att Freeform bekräftar att de stämmer.

Shadowhunters Säsong 2 - #DavidTakeover

Publicerat: 2017-03-16, 18:38:47 i David Castro/Raphael, Emeraude Toubia/Isabelle, Shadowhunters, Säsong 2,

Även om det är ett uppehåll i serien så är skådespelarna på plats i Toronto och i fullgång med att spela in avsnitt för Shadowhunters 2B.
Kanske för att ge oss något att se fram emot så har de återinfört #TakeoverTuesdays där skådespelarna tar över Shadowhunters facebook, twitter och instagram konton och ger oss fans en bakom kulisserna upplevelse.
 
I tisdags så var det David Castro, som vi känner bättre som Raphael, som har lagt upp bilder och videor från inspelningarna. Han gjorde även en livechatt via facebook.
 
 
 

Schema för kommande skuggjägare-böcker

Publicerat: 2017-03-14, 18:29:25 i Cassandra Clare, Chain of Gold, Chain of Iron, Chain of Thorns, City of Bones, Lord of Shadows, Magisterium, Queen of Air and Darkness, Shadowhunters, The Black Volume of the Dead, The Dark Artifices, The Eldest Curses, The Last Hours, The Lost Book of the White, The Red Scrolls of Magic, The Wicked Powers,

 
Cassandra Clare har nyligen uppdaterat sitt schema för när hennes olika böcker om skuggjägare kommer att släppas.
 
I nuläget ser schemat ut som följande:
 
2017
 • Lord of Shadows (The Dark Artifices - bok 2) - 23 Maj 2017
 
2018
 • The Lost Book of the White (bok 1 av serien The Eldest Curses, som också kallas för “Malec böckerna”) - Sent 2017/tidigt 2018.
 • Chain of Gold (The Last Hours, Bok 1) - 2018.  Inget specifik datum finns ännu. Men troligen under den senare delen av året.
 
2019
 • Queen of Air and Darkness (The Dark Artifices Bok 3) - 2019
 • The Black Book of the Dead (bok 2 av The Eldest Curses, som också kallas för “Malec böckerna”) - 2019
 
2020
 • Chain of Iron (The Last Hours, Bok 2) - 2020
 • The Red Scrolls of Magic (bok 3 av The Eldest Curses, som också kallas för “Malec böckerna”) - Sent 2020
 
2021
 • Chain of Thorns (The Last Hours, Bok 3) - 2021
 
20??
 • The Wicked Powers: Finns ännu inte med i schemat!

 

Övriga böcker som kommer att släppas:

 • Stad av Skuggor målarbok - April 2017,
 • City of Bones (Stad av Skuggor) - 10 års jubileumsutgåva i höst 2017,
 • Magisterium: The Silver Mask - I oktober 2017.

källa

------

Det ser alltså ut som att vi har många år av härlig läsning framför oss. Vilken eller vilka böcker ser ni mest fram emot att få läsa?

Shadowhunters 2A - Vilket avsnitt var bäst?

Publicerat: 2017-03-14, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 2,

Då det tyvärr inte finns något nytt avsnitt av Shadowhunters att titta på idag, tänkte jag ändå att ni skulle få en omröstning att svara på.
 
2A har ju i många avseenden varit betydligt mycket bättre än hela säsong 1, både när det kommer till manus, specialeffekter, karaktärer och seriens känsla. Den är mycket mörkare och passar bättre in med den känslan som för mig uppstår när jag läser Cassies böcker.
 
Givetvis så finns det ju även vissa saker som inte alltid varit bra och manuset kan bli bättre. Men jag är glad att de valt att ta med saker och händelser från böckerna, även om det är två helt olika medium och tv-serien är bara baserad på böckerna. Men som ett stort bokfan är det alltid extra kul när delar från böckerna får uttrymme i serien. Och lite extra kul är det när de även har med karatärsnamn etc. från Cassies andra böcker, främst The Infernal Devices, som förresten är min favoritserie av Cassies böcker.
 
Jag gillar att Alan Van Sprang (Valentine) har fått ett större uttrymme i serien i säsong 2A. Han är en sån fantastisk skådespelare, som jag har gillat ända sedan han var med i tv-serien Reign. Alan kom tyvärr inte alls till sin rätt i säsong 1 och vad gjorde han i Chernobyl? Jag har alltid stört mig på det. Så glad att de slopade den delen i 2A, och lät Valentine först vara på båten (precis som i böckerna. Men där händer betydligt mycket mer än vad vi fick se i serien) och sedan hålla till på diverse skumma platser.
Även om jag inte direkt gillar karaktären Valentine, så hoppas jag ändå att vi kommer att få se mer av honom i 2B, om så inte bara för att få se Alan lite mer som spelar honom så himla bra.
 
Dominic Sherwood (Jace) fick i början av 2A visa betydligt mer av vad han kan som skådespelare än att bara vara "tuffa och snygga Jace", när han blev "torterad" av Valentine. Jag gillade det och hade hoppats att vi skulle få se mer av det (inte för att jag vill att Jace skall bli torterad av Valentine) i de efterföljande avsnitten. Men det har väl bara varit i de stunder där Jace och Valentine träffar varandra som Dominic verkligen har kommit till sin rätt och får visa lite mera känslor.
 
Det finns också en händelse i 2A som jag inte har gillat... att de dödade Jocelyn! Jag funderar fortfarande på varför och om det verkligen var det bästa för serien? Även om jag inte riktigt har gillat Jocelyn i Shadowhunters, jag vet inte om det för att jag inte gillat Maxim Roys skådespel eller om det är något annat, så tycker jag inte att hon hade behövt att dö. Jag hade hellre velat att hon legat i koma, precis som i böckerna. Men då de beslutade sig för att väcka henne i säsong 1 så hade väl inget val. Det kändes inte heller som att hon spelade någon viktig roll i 2A, hon kändes mest överflödig och kunde därför hellre ha fortsatt att vara i koma.
Men enligt seriens huvudproducenter, så skulle det vara Jocelyns död som gjorde att Clary började se och skapa nya runor. Kunde hon inte ha gjort det ändå? Jag tror nog aldrig jag kommer att komma över Jocelyns död.
 
Simon och Clary som ett par... jag visste ju att det skulle hända, det sker ju även i böckerna, men på något sätt så kan jag inte gilla dem i serien. Det känns bara fel på något sätt. Jag hoppas att det inte kommer fortgå i många avsnitt i 2B, helst bara ett till.
 
Jag hoppas att Izzys story med Yin Fen är över nu. Jag har inte förstått varför de gett henne den storyn. Visst manusförfattarna och producenterna sa innan säsong 2 att de ville att karaktärerna skulle ha sina egna liv och enga stories för att kunna utvecklas och inte vara beroende av huvudstoryn, men ändå... att göra Izzy beroende av Yin Fen, det kändes fel. Speciellt eftersom drogen även är en stor del av TID och det kändes fel att väva in Yin Fen i Shadowhunters på det sättet. Hoppas vi slipper se Izzy beroende i 2B.
 
Men något som jag däremot gillar är Malec och att de "fått lov" att vara ett par i 2A. De är stora fanfavoriter och det är troligen därför de fått vara i fred. Men samtidigt kan det även bli tråkigt i längden, så jag skulle gissa på att något kommer att hända mellan dem i 2B, bara för att göra saker mer intressanta. Inte för att jag direkt vill att något skall hända dem... de är ju mina babes... men ändå.
 
Det som har varit bra är att Simon har haft en egen story, separat från skuggjägarna. Där han har i flera avsnitt fått "lära sig" att leva som en vampyr. Det som jag är glad över att det har tagit flera avsnitt och att det inte bara varit något som han lärt sig att leva med efter ett eller två avsnitt. Som vissa andra händelser i serien som blir avklarade och sedan bortglömda hur snabbt som helst. Och att de inte blandat in honom i skuggjägare-händelser som han ändå inte skulle ha något intresse i, då han är vampyr. Men att Simon ändå är med som en av huvudpersonerna, fast med en egen historia. Men han lär väl bli mer inblandade med dem nu när han "helt plötsligt kan vara i dagsljus" ;) Ibland avundas jag er som inte läst böckerna. Som inte vet vad som kommer eller kan komma att hända, och som kanske ser på serien med andra ögon än oss som har läst böckerna.
 
Okej, min plan var inte att skriva så här långt och mycket om 2A, så jag ber om ursäkt för det. Det som jag egentligen bara skulle ha skrivt var att ni väldigt gärna får svara på vilket avsnitt av 2A som ni tycker var bäst.
 
---------------------------------------------------------------
Om det finns någon av er läsare där ute som känner att ni vill skriva av er om ni har några tankar eller funderingar på Shadowhunters säsong 1 och/eller 2A, får ni väldigt gärna skicka ett email så gör jag gärna ett inlägg om det här på bloggen. Om det finns någon som ännu inte läst böckerna, skulle det vara så intressant att få din/era synpunkter på serien. Hänger ni med i storyn? Finns det något som ni inte förstår? Fanns det någon händelse som chockade er? Har du/ni inte läst böckerna får jättegärna höra av er om ni har lust att skriva något om serien.
 
Eller om ni har gjort något annat som har med Shadowhunters eller Cassies böcker att göra, ritningar, fan-fic, m.m får ni väldigt gärna skicka in det, så lägger jag gärna upp det. Skicka helst ett email till adressen [email protected].

Cassandra Clare delar Lord of Shadows omslagstext

Publicerat: 2017-03-13, 19:15:15 i Cassandra Clare, Lord of Shadows, The Dark Artifices,

Lord of Shadows releasedatum som är 23 maj, kommer närmare och närmare och Cassandra Clare har via Instagram delat den text som kommer finnas på insidan av omslaget till boken.
 
 

Would you trade your soulmate for your soul? Lord of Shadows 5/23/17

Ett inlägg delat av Cassie Clare (@cassieclare1) Mar 13, 2017 kl. 10:01 PDT

 
Oj, oj, oj... nu blir man ju bara SÅ sugen på att få läsa boken, eller vad säger ni?
23 maj kan inte komma fort nog.

Lär känna Alberto Rosende på 60 sekunder

Publicerat: 2017-03-12, 18:35:25 i Alberto Rosende/Simon, Video, intervju,

Då det nu är ett uppehåll för Shadowhunters tills 5 juni, finns det inte så mycket nyheter, bilder eller videor att posta i nuläget. Jag hoppas dock jag skall kunna leta upp något att skriva om och jag tror inte att jag har lagt upp denna video med Alberto Rosende där han på 60 sekunder ger oss svar på olika frågor och vi får lära oss lite mera om Alberto som spelar Simon i Shadowhunters.
 

Bokryggsbild och Pocketboks omslag för Lady Midnight

Publicerat: 2017-03-11, 18:04:50 i Cassandra Clare, Lady Midnight, The Dark Artifices,

Cassandra Clare har via Instagram delat en bild på hur pocketboken av Lady Midnight kommer att se ut. På bokryggen finns även en bild på Den vilda jakten (The Wild Hunt) som rider ovanför Emma och The Santa Monica Pier. När alla tre böcker i The Dark Artifices står tillsammans kommer bokryggarna att bilda en hel bild.
 
Denna version av boken kommer att släppas 3 oktober.
 

Cassandra Clare delar två nya citat från Lord of Shadows

Publicerat: 2017-03-10, 13:59:14 i Cassandra Clare, Lord of Shadows, The Dark Artifices,

Cassandra Clare har via tumblr delat två nya citat från Lord of Shadows, den nya boken i serien The Dark Artifices som släpps på engelska 23 maj.
 
“Manuel is limping,” said Cristina. She had come up behind Emma and wrapped her arms around her from behind, resting her chin on her friend’s shoulder. “Did you do that?”
“I might have,” Emma murmured. She heard Cristina giggle. “He was trying to talk me into joining the Cohort.” (1)

Kieran’s gaze seemed dazzled by moonlight. He reached for Mark and laid his hands on Mark’s shoulders. There was a moment where Mark could have drawn away, but he didn’t. (2)

Shadowhunters säsong 2 "kommer tillbaka i juni" promo

Publicerat: 2017-03-07, 13:12:47 i Shadowhunters, Säsong 2, Video,

Freeform har släppt följande promo-video för att berätta att Shadowhunters säsong 2 kommer tillbaka i Juni, närmare bestämt 5 juni visas avsnitt 2x11, tillsammans med en annan av Freeforms serier.
 
De korta scenerna från Shadowhunters är dock tyvärr inga nya scener, utan de har bara använt klipp från de avsnitt som redan visats.
 

Shadowhunters 2x10 - By the Light of Dawn

Publicerat: 2017-03-07, 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 2,

Mittsäsongsfinalen av Shadowhunters finns nu att se på Netflix.
 

Jag kommer i denna recension att skriva en hel del om handlingarna i böckerna, så har ni inte läst böckerna kan något av det som jag skriver vara spoilers för er! Vill ni inte veta vad som kommer att hända i böckerna om ni mot förmodan inte har läst dem, så borde ni inte läsa denna recension.

 

Det här var ju helt klart ett av de bättre avsnitten den här säsongen. Troligen för att handlingen inte kretsade om en massa saker utan de hölls sig till endast några få. - Valentine har tagit svärdet till institutet och vi måste se till att förhindra honom från att aktivera det.

Sen hände det ju iofs. en hel del andra saker och en massa saker från böckerna! Äntligen kände jag, även om jag var lite missnöjd över hur en del av de händelser som sker i böckerna inte skedde på samma sätt i serien. Jaja, som vanligt så vet jag att de inte kan göra på samma sätt, men ändå… antar att vi får vara nöjda över att de valt att ta med några händelser i alla fall.

Det som jag främst syftar på är ju givetvis att Simon drack blod från en skuggjägare. Fatta att jag skrek rakt ut när han drack från Clary "Nej, det är ju fel… det skall vara Jace blod," snacka om förvåningen när det verkligen var Jace. Så lättad men ändå så förbannad på att de använt runan för att göra sig till någon annan IGEN!!

Frågan är ju nu om Simon även kommer att få märket i pannan. Hoppas i alla fall på det... det är ju en stor del av handlingen i böckerna som berör märket.

 

Någon mer som reflekterade över och förvånades över att Madzie skjutsade in Alec i hissen innan hon dödade (eller vad hon nu gjorde) de andra skuggjägarna. Alltså hade Valentine sagt åt henne att inte skada Alec, eller var det bara en ren tillfällighet att hon gjorde det?

Visst, han är en av huvudpersonerna och rimligen kan de inte döda honom ännu,  men ändå. Han är väl ingen speciell till Valentine, förutom att Alec är Jace parabatai och om han dör så kommer ju Jace typ ha ont och bli förbannad på Valentine för att han dödade Alec. Okej, det kanske är en av anledningarna, eller? Kändes bara lite märkligt att det var just Alec och ingen mer skuggjägare som hon kastade in i hissen.

 

Var det en tillfällighet att Valentine valde att aktivera svärdet i just institutet? Han måste ju ha vetat att det kommer att bli invaderat förr eller senare av de som är emot honom.

Som jag skrev efter förra avsnittet, så var det ganska smart av honom att kidnappa just Simon, då Valentine självklart visste att Clary skulle försöka rädda honom och Valentine behöver Clary till att aktivera svärdet.

Men alltså… hur långt fram har Valentine tänkt? För det verkade som att han var helt säker på att Jace skulle vara den som aktiverade svärdet. Speciellt efter det att Valentine hade ljugit för Dot och sagt att Jace skulle förstöra det på grund av att han har demonblod.

Alltså Valentine verkar ju veta ALLT som kommer att ske. Är det för att det är han själv som sätter alla bollar i rullning och att han är så smart så att han även kan förutse allt som kommer att hända. Detta verkar ju hända gång, efter gång, efter gång. Någon gång måste han ju ha fel, eller?

 

Någon som kommer ihåg om vi i serien har fått reda på vilka de dödliga verktygen är? Alltså har någon förklarat och sagt att de är tre - bägaren, svärdet och spegeln? Bägaren fattar vi ju från säsong 1 och nu nämnde Jace svärdet och att de skall föra hem det till dit det hör hemma (hos Tystbröderna). Men har någon sagt nått om spegeln? Eller tror ni att de inte vill avslöja något om den ännu? Att det kan vara den som 2B handlar om?

 

Izzy och Raphael verkade ju vara ett par igen i början av avsnittet, tillsdess att Izzy insåg att Raphael ljög för henne och gömde hennes telefon. Hon verkar ju i alla fall inte längre vilja att Rapahel skall suga hennes blod, äntligen. Hon har väl nu då insett att hon måste avvänja sig själv och inte medhjälp av Raphael.

 

Jag blir fortfarande inte klok på Aldertree… Han hjälper Alec att döda cirkel-medlemmar. Han försöker hjälpa Alec att komma in i institutets datasystem, även om det inte fungerade. Och han berättar för Alec om Eva - varulven som han älskade och sedan var tvungen att döda. På ett sätt kan man väl förstå honom, att han inte gillar nedomvärldare, men ändå, alla är ju inte lika. Det är ganska irriterande att man inte vet vad hans slutmål är och vilken sida han egentligen är på. Men det borde väl vara på "den goda sidan" med Alec och Jace etc. Det verkade ju så på slutet i alla fall när han pratar om olika utpressningstekniker som de skall använda på Valentine för att få reda på vart svärdet är.

 

Det var intressant att se att när alla nedomvärldare insåg att Valentine och inte Clary är deras gemensamma fiende att alla slöt upp utanför institutet. Även om de inte var säkra på att de gjorde rätt, men de verkade lita på att Luke i alla fall hade rätt. Vi fick äntligen se lite flera feer tillsammans med Meliorn och flera varulvar, som ju dock tyvärr dog, stackars Alaric - han var ju Lukes högra hand.

Det var ju rätt uppenbart då också att Simon inte skulle dö när Valentine höll upp svärdet. - skuggjägareblodet blandat med ängelblod som han nu har i sina ådror som ju även gör att han är den enda vampyren i världen som kan vara ute i solljus. Antar att de kommer att ta upp det i 2B, där Simon kanske även blir utnyttjad av andra vampyrer på grund av detta.

 

Antar att det inte heller var någon tillfällighet att Simon "räddade" Clary precis innan hon skulle röra vid svärdet. Annars hade ju Jace aldrig gjort det och då hade han inte fått reda på, eller ens trott på att han inte är Valentines son och inte Clarys bror… vilket jag personligen tycker att de kunde ha väntat med ännu längre. Till typ säsongsavslutningen av säsong 2.

När nu Sebastian kommer till institutet i 2B och även om det låter sjukt, så vill jag ju att något av det som händer i böckerna även borde hända i serien. Som att Clary blir typ kär i Sebastian, för hon vet ju inte vet att han är hennes bror, hon tror ju att Jace är hennes bror.

Hur mycket jag än vill att Jace och Clary skall bli tillsammans så är ju ändå det faktum att Clary och Sebastian en kort stund "är tillsammans" en ganska stor grej i böckerna och något som formar Clary som person.

Nu i serien kommer det ju bli annorlunda, helt klart beroende på när Jace tänker berätta för Clary att de inte är syskon. Det vet vi ju inte när det kommer bli - om det blir i första avsnittet när serien är tillbaka eller om vi måste vänta några avsnitt.

Men allt brukar ju hända så fort i serien, så vi behöver nog inte vänta så länge antar jag.

 

Vi fick nu äntligen se mer av Clarys kraft av att kunna skapa nya runor. Vad gjorde runan egentligen? Avaktiverade den svärdet så att det inte kunde användas till att döda nedomvärldare, eller vad? Clary verkade ju även ha blivit bränd eller något av svärdet. En ren tillfällighet eller inte!?

 

Malec!! Måste ju bara nämna Malec som äntligen sa till varandra att de var kära i varandra. Så underbart. Behövs lite kärlek som kommer att vara för evigt (hoppas jag) och ett par som jag helt klart accepterar.

Tillskillnad mot Simon och Clary som jag fortfarande har svårt för. Jag gillade dem som bästa kompisar och jag tycker absolut att Kat McNamara och Alberto Rosende har kemi, men att se dem som ett par är bara konstigt på något vis. Jag vet inte om det har med att jag egentligen vill ha Clary och Jace som ett par, eller om det beror på något annat som jag inte kan sätta fingret på.

 

Kat McNamara hade utlovat att avsnittet skulle sluta med en rejäl cliffhanger. Men jag blev ganska besviken måste jag säga. Jag hade ju förväntat mig att i alla fall någon skulle ligga för döden, eller att någon av skuggjägarna skulle sticka ett svärd i någon eller få ett svärd i magen eller nått liknande… men det enda vi fick se var någon (Sebastian helt klart) som bara gick iväg med svärdet. Hade sjukt höga förväntningar på slutet, men det föll tyvärr bara platt för mig.

 

Men jag ser helt klart framemot avsnitt 2x11 då vi för första gången troligen kommer att få träffa Sebastian. Lite trist att vi måste vänta så många månader bara. Nedräkning igen kanske? ;)

 

Det här är nog den längsta recension som jag har skrivit hittills. Har ni läst så här långt, så får ni gärna slänga in en kommentar om vad ni tyckte om avsnittet. Förutom slutet så tycker jag att det var ett helt okej avsnitt som får 4 runor.


 
 
Rösta gärna på hur bra ni tyckte att avsnittet var.
 

Startdatum för Shadowhunters 2B

Publicerat: 2017-03-06, 21:18:41 i Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 2,

Via en livechatt på Facebook avslöjade skådespelarna Kat McNamara, Emeraude Toubia, Dominic Shweerwood, Matthew Daddario och Isaiah Mustafa att Shadowhunters 2B kommer att visas 5 juni i USA. Dagen efter, alltså 6 juni borde avsnittet finnas att se på Netflix.
 
Ni kan se livevideon nedan:
 
Detta betyder alltså att vi "bara" behöver vänta i 3 månader innan vi får se nya avsnitt av Shadowhunters.

Kat om mittsäsongsfinalen - "En intensiv och emotionell cliffhanger"

Publicerat: 2017-03-06, 18:33:47 i Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Säsong 2, intervju,

 
I en ny intervju med TVLine säger Kat McNamara lite om vad vi kan förvänta oss av avsnittet 2x10 - By the Light of Dawn, som visas ikväll i USA.
 
När Kat som spelar Clary i Shadowhunters skulle börja spela in de första scenerna för avsnitt 2x10 vände hon sig till regissören och frågade hur de skall hinna spela in allt på bara 8 dagar.
 
"Finalen är galen," säger Kat till TVLine. "Valentine har kidnappat Simon och Clarys första instinkt är att rädda honom - men det skulle spela rätt in i Valentines plan, då Clary är nyckeln till att aktivera själasvärdet och därmed döda alla nedomvärldare. Och bara för att göra det ännu värre, försöker nedomvärldarna att döda Clary, så att bara komma till Simon kommer att bli en svår uppgift."
 
När det kommer till Simon och Clary är Kat medventen om det "shipping-klimatet" som råder mellan fansen, men hon uppmanar även nej-sägarna att njuta av Clary och Simons förhållande då det är en del av hennes karaktärs övergripande historia.

"De här karaktärerna har en sådan lång resa framför dem. Det finns så mycket material från böckerna, plus att manusförfattarna lägger till nya saker. Det är mer om resan. Vi kan inte hoppa till det förhållandet som folket vill se. Clary och Simon är vid den tidpunkten där de har kommit till rätta i skuggjägarevärlden, och de har vuxit så mycket på grund av det. De har fått självförtroende i sina krafter och i sig själva, så de kan för första gången se varandra i ett nytt ljus.
 
Mittsäsongsfinalen kommer att bli ett action-fyllt avsnitt även om Clary har blivit lite mera försiktig sedan hon förlorade sin mamma. "Clary vill inte utsätta någon annan för risk om hon inte måste göra det, men nu när hon är Valentines vapen, har hon ett ansvar till flera människor än bara henne själv. Det är underbart att äntligen få se Clary och Jace arbeta som ett team, tillsammans med Alec och Izzy."
 
Kat lovar oss en "intensiv... och emotionell cliffhanger som kommer att lämna fansen undrande tills dess att serien återvänder för säsong 2B. Ni trodde väl inte att vi skulle lösa allt?"
 
Vill ni läsa hela intervjun med Kat kan ni göra det på TVLines hemsida.

Startdatum för Shadowhunters 2B meddelas på måndag

Publicerat: 2017-03-04, 18:48:37 i Shadowhunters, Säsong 2,

Nu på måndag den 6 mars sänds Shadowhunters avsnitt 2x10 - By the Light of Dawn, i USA, som även är seriens mittsäsongsfinal (avsnittet kommer att finnas på Netflix från den 7 mars).
Enligt en av Shadowhunters manusförfattare kommer vi även på måndag att få reda på när Shadowhunters 2B (alltså den andra halvan av säsongen) kommer att starta.
 
Det vi främst vill veta är väl hur många veckor eller mer troligt månader som vi kommer att få vänta på de resterande 10 avsnitten av säsong 2.
Det är ju aldrig roligt att vänta på nya avsnitt av en tv-serie, så hur länge tror ni eller hoppas ni på att vi får vänta tills avsnitt 2x11 sänds?

Bokomslag till Magisterium 4: The Silver Mask

Publicerat: 2017-03-03, 18:04:15 i Cassandra Clare, Magisterium,

Via sin Insagram har Cassandra Clare avslöjat hur omslaget till bok 4 i serien Magisterium, som har titeln The Silver Mask, kommer att se ut.
Serien skriver Cassie tillsammans med Holly Black och den är riktad till ungdomar i åldern 9-12 (men den går lika bra att läsa för äldre också).
 
Tillsammans med bilden på omslaget har Cassie även gett oss ett citat från boken.
Boken kommer troligen släppas, på engelska, någon gång i September.
 
 

The cover of Magisterium 4: The Silver Mask! Call and Tamara looking very grown up, and who are you, mysterious hooded figure? Snippet from Silver Mask: "Master Joseph only laughed, though. “I have a proposal for you, how about that? Callum, once you complete the task I set for you, you can leave the island with your friends if that’s what you still want.” “A task?” Call asked. “Is this some kind of trick thing where I have to tame an impossible elemental or separate dirt from sand on an entire beach?” Master Joseph smiled. “Nothing like that.” He flung open the doors at the far end of the room. After a moment, Call and the others joined him at the entryway. Inside was a large, white-painted room. There was nothing in it but a metal table. On top of the table lay a body that was perfectly preserved, covered to the neck by a thin white sheet. “The task,” he said. “Is to raise Aaron Stewart from the dead.”" THE SILVER MASK #magisterium

Ett inlägg delat av Cassie Clare (@cassieclare1) Mar 3, 2017 kl. 8:25 PST

Nytt citat från Lord of Shadows med en het kyss-scen

Publicerat: 2017-03-02, 17:54:23 i Cassandra Clare, Lord of Shadows, The Dark Artifices,

Cassandra Clare har via tumblr delat ett nytt citat från Lord of Shadows, bok 2 i serien The Dark Artifices som släpps 23 maj. Vilket ju inte alls är långt borta nu!
 

“Please,” said Cristina, “please, don’t fight. We need to be on the same side in this.”

Kieran turned puzzled eyes on her. Then he stepped close to Mark; he put his hands on Mark’s shoulders. They were nearly the same height. Mark didn’t avert his gaze. “There is only one way I know that you cannot lie,” Kieran said, and kissed Mark on the mouth.

There was no way Mark could reject the kiss, not without rejecting Kieran and severing the delicate chain of lies that kept the faerie prince bound here.

If, indeed, Mark didn’t want to kiss Kieran back. Cristina couldn’t tell; he returned the kiss with a fierceness like the fierceness Cristina had seen in him the first time she’d glimpsed him with Kieran. But there was more anger in it now. He gripped Kieran’s shoulders, his fingers digging in; the force of the kiss angled Kieran’s head back. He sucked at Kieran’s bottom lip and bit it, and Kieran gasped.

They broke apart. Kieran touched his mouth; there was blood on his lip, and triumph in his eyes. “You did not look away,” he said to Cristina. “Was it that interesting?”

“It was for my benefit.” Cristina felt odd and shivery and hot, but refused to show it. She sat with her hands in her lap and smiled at Kieran. “It would have seemed rude not to watch.”

At that Mark, who had been looking furious, laughed. “She understands you, Kieran.”

Shadowhunters 2x10 - By the Light of Dawn - 2 klipp

Publicerat: 2017-03-01, 21:21:19 i Alisha Wainwright/Maia, Dominic Sherwood/Jace, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Shadowhunters, Säsong 2, Video,

Två klipp från nästa veckas avsnitt 2x10 - By the Light of Dawn har släppts. Avsnittet är även mittsäsongsfinalen och visas i USA 6 mars och kommer att finnas på Netflix från den 7 mars.
 
I det första klippet kan vi se Jace och Luke som samtalar i Lukes bil.
I det andra klippet kan vi se Magnus som pratar med Madzie.