Julkalender 2014 - Lucka 24

Publicerad 2014-12-24 10:00:00 i Julkalender,

 
Äntligen 24 December, Julafton och sista luckan i julkalendern.
 
I dag får ni två julbilder ritade av Cassandra Jean, som föreställer tjejerna respektive killarna från Cassandra Clares böcker och serier The Mortal Instruments, The Infernal Devices, The Dark Artifices och The Last Hours.
 
 
 
Ni får nu även sista delen i fanficen. Jag hoppas att ni har gillat den.
De tidigare delarna hittar ni via länkarna.


”Nej, vad har ni gjort?” Skriker demonen och vänder sig om till Magnus.

 

”Vi har gjort mondänerna normala igen. Och alla snö är tillbaka. Är det inte underbart?” Ler Magnus och tittar på alla i rummet.

 

”Magnus Bane. Du har förstört allt.”

 

Demonen börjar skrika och försöker komma ut ur cirkeln. Helt plötsligt börjar demonen smälta och brinna upp.

 

Alla i rummet, utom Magnus tittar på hänfört.

 

”Vad hände Magnus?” Frågar Simon.

 

”Demonens drömmar hade inte slagit in. Den hade fått sina drömmar krossade och kunde inte leva längre.”

 

”Så länge demonen fick som den ville, vilket var att fira jul utan att mondänerna fick göra det, så levde den sin dröm. Men så fort vi hade återställt alla mondäner så krossades demonens dröm.”

 

”Att vi inte tänkte på det tidigare.” Säger Simon ”Det skulle ha sparat oss massor av tid.”

 

”Menar du att cirkeln egentligen inte behövdes?” Frågar Clary och tittar på Magnus.

 

”Jo, den behövdes. Det var som en extra säkerhet för att få demonen att verkligen förintas. Plus att runorna runt cirkeln förhindrade demonen att återvända till vår värld när den förintades. Lite komplicerat för er kanske.”

 

”Det var alltså det.” Säger Jace och sträcker på sig. ”Vi har förintat demonen, återställt mondänerna och magimuren är borta. Allt är sig likt igen.”

 

”Inte riktigt. Det är ju jul och vi har ju en stor gran och några julklappar. Vad sägs om att fira lite jul ändå?” Säger Clary och ser på dem andra.

 

Ingen av dem protesterar över hennes förslag.

 

”Jag skall bara säga till Alec och Charles som står kvar utanför. Men magimuren borde väl vara borta vid det här laget, så det borde inte vara några problem för dem att komma in.” Säger Magnus och går mot stora dörren.

 

Clary tar Jace i handen och tillsammans går de över till rummet mittemot där den stora granen står och där demonen har lagt upp alla julklapparna under den. Clary kan höra Magnus skrika till Alec och Charles utanför och inom kort kommer även dem in i det stora rummet.

 

”Magnus. Vart har alla andra demoner tagit vägen?” Frågar Simon och tittar sig omkring i rummet. ”Det var ju fullt av demoner här förut. De har väl inte bara gått upp i rök eller?”

 

”Jo, jag skulle faktiskt kunna tro det. Demonerna var hitkallade av den demon som vi förintade, när den dog så försvann troligen alla de andra demonerna här inne. På ett sätt kan man säga att demonerna var beroende av att demonen i tomtedräkt som vi förintade levde.”

 

”Okej.” Säger Simon som fortfarande är lite förvirrad, men som inte vill fråga något mer. Istället sätter han sig på golvet framför granen.

 

Clary tycker att Simon ser ut som ett litet barn i väntan på julklappar där han sitter framför granen. Hon går fram och sätter sig bredvid honom.

 

”Julklapparna är inte direkt köpta för att passa er, men vi hoppas att ni kommer att gilla dem ändå.” Säger Clary och sträcker sig fram till ett av paketen.

 

”Eftersom det inte står några namn på dem så är det väl bara att ni tar några paket och sedan får vi väl byta mellan oss om det inte är något som ni gillar i något paket.”

 

De andra i rummet tar upp ett varsitt paket som de öppnar. De flesta verkar gilla det paket som de öppnar, men Clary kan se att Jace och Alec byter med varandra.

 

”Gillade du inte det du fick?” Frågar Clary.

 

”Nej, jag tyckte att det skulle passa Alec mer.” Säger Jace och ställer sig upp.

 

”Någon som känner för något att äta och dricka?” Frågar han alla i rummet.

 

De följer alla efter Jace när han går ut mot köket. Clary skyndar sig för att komma i kapp honom och sätter sin hand i hans.

 

De kommer in i köket och ser Charles som står med vad som ser ut som halva kroppen i kylskåpet.

 

”Charles? Vad håller du på med?” Frågar Magnus högt.

 

Charles vänder sig om och ser på dem.

 

”Jag blev lite hungrig bara.” Säger han och biter av korven som han precis hade stoppat i munnen. ”Ni kanske också vill ha något?”

 

”Vi hade precis tänkt att äta mat.” Säger Clary. ”Du kanske vill äta med oss? Men då måste du sitta ner vid bordet tillsammans med oss och inte från kylskåpet.”

 

Charles nickar till svar och tillsammans med resten av gänget plockar de fram den ena läckerheten efter den andra och sätter sig sedan ner för att njuta av julmaten och de julklappar som de har fått.

 

Den bästa julklappen var nog ändå att alla människor blev normala igen och att även de fick fira jul med sina nära och kära.

 

 

GOD JUL från mig till er alla som läser denna blogg!!

 Om någon av er fått något med Mortal Instruments i julklapp så får ni gärna skriva det.

Kommentarer

Postat av: Emma

Publicerad 2014-12-24 21:04:43

Din fanfic var jättebra!
Jag fick Stad av Skuggor, Stad av Aska och filmen Stad av Skuggor i julklapp! :)

Svar: Åh, vad roligt att du gillade den. Härligt att du fick så mycket Mortal Instruments i julklapp. :D
themortalinstruments.webblogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej