Julkalender 2014 - Lucka 7

Publicerad 2014-12-07 10:00:00 i Julkalender,

Hoppas ni får en bra andra advent.
I dagens lucka får ni några bilder från City of Bones/Stad av Skuggor turnèn i Los Angeles.
 
 
 
 
Ni får även givetvis del 7 av fanficen. De tidigare delarna hittar ni som vanligt via länkarna.


Jace ser institutet komma närmare och närmare när han springer och försöker att undvika att springa in i någon av mondänerna som går i promenadtakt på gatorna. Han stannar precis innan han kommer fram till muren av trollformeln som omger institutet. Han undrar vad det är för magi som ligger runt det och hur farligt det verkligen kan vara om han bara råkar att nudda vid det.

 

”Du borde verkligen inte göra det.” Säger plötsligt en röst bakom honom.

 

Jace vänder sig om och får se Alec och Isabelle sitta på trottoaren en bit bort. Han går fram till dem och pekar på Alecs högra hand. Den är helt fläckig och nästan svart.

 

”Vad har hänt?” Frågar Jace.

 

Alec rycker på axlarna och pekar med sin friska hand mot institutet. ”Jag skulle bara testa. Det var inte så farligt.”

 

”Förutom att du höll på att dö på kuppen.” Säger Izzy.

 

”Vaddå dö? Jag höll inte alls på att dö.” Svamlar Alec innan han svimmar.

 

”Vi borde nog ta honom till Magnus eller nått.” Säger Izzy.

 

”Det är onödigt.” Svarar Jace.

 

Izzy tittar på honom och säger ”Va? Vad menar du? Klart vi måste ta honom till Magnus. Han kan ju inte bara ligga här avsvimmad.” Izzy försöker resa Alec upp när Jace stoppar henne och pekar mot tre personer som kommer gående mot dem.

 

”Jace.” Utbrister en av personerna och Izzy ser att Clary kommer springande mot dem och hoppar upp i Jace famn. De kramas en kort stund innan Jace bryter sig fri och tittar på Clary.

 

”Vad gör ni här?” Undrar han. ”Jag trodde ni skulle ta reda på mer om trollformeln runt institutet.”

 

”Det är därför vi är här.” Svarar Clary. ”Magnus ville titta närmare på trollformeln. Men det verkar som att vi har större bekymmer än så. Vad har hänt med Alec?” Frågar hon och ställer sig på knä bredvid Izzy som håller sin brors huvud.

 

”Han skulle testa magin runt institutet. Han sträckte bara fram handen, men då kastades han bakåt och hans hand fick en massa blåsor och nu är den nästan helt svart.” Izzy tittar upp på Magnus som står ovanför dem och tittar ner på Alec med ett bekymrat ansiktsuttryck.

 

”Han skulle inte ha gjort så. Vi vet inte än vilken trollformel som det är. Man skall aldrig röra vid magi utan att veta vad det är för något.”

 

Magnus ställer sig på knä bredvid Alec och Clary hör att han mumlar något och för sina händer över Alec. Blåa lågor kommer fram ur Magnus händer och sjunker in i Alecs kropp.

 

”Vi måste ta honom hem till mig så att jag kan göra mer avancerad magi. Jag vill inte riskera att några mondäner får se mig göra magi här ute.”

 

”Magnus, det behöver du nog inte by dig om. Alla mondäner är i trans eller något. Så de lär inte märka om du gör magi här ute på gatan.”

 

”Clary, Izzy. Något händer här borta.” Skriker plötsligt Jace.

 

De vänder sig om och får se Jace stå borta vid institutet där de kan se grindarna som leder in. De grindarna har de inte kunnat se förut, tänker Clary och ställer sig upp. Hon går fram till Jace tillsammans med Magnus som sträcker fram en hand och Clary kan se att han undersöker om det fortfarande är magi framför institutet eller inte.

 

”Jag känner ingenting just här. Men det ser ut som att det bara är här som det inte är någon magi.” Säger Magnus.

 

Jace tar några försiktiga steg framåt och går förbi magimuren, som är på varje sida om honom.

 

”Jag tror att det är fritt fram just nu att gå in i institutet. I alla fall just här.” Säger Jace till dem bakom honom.

 

Clary ser på Magnus som inte säger emot när även Clary går igenom magimuren, tätt följd av Simon som inte tänker lämna Clary ensam med Jace.

 

Helt plötsligt öppnas grindarna. Jace, Clary och Simon ser på varandra och sedan på de öppna grindarna. Clary vänder sig om och kan se att även Magnus och Izzy är på väg mot institutet genom magimuren bärandes på Alec.

 

”Det finns väl ingen återvändo säger Jace och tar Clary i handen och tillsammans går de närmare institutet.

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej