Julkalender 2014 - Lucka 5

Publicerad 2014-12-05 10:00:00 i Julkalender,

 
I lucka nummer 5 får ni några bilder från City of Bones/Stad av Skuggor premiären i Madrid

 
Ni får även givetvis nästa del i fanficen.
Har ni missat någon del kan ni hitta dem via länkarna:
 


Alec och Isabelle går genom New Yorks gator.

 

Vad är det vi letar efter egentligen Izzy?” Frågar Alec samtidigt som han undviker att gå in i en kvinna med en liten hund som precis stannat.

 

Vi letar efter någon demon som kan berätta vad som har hänt med alla mondäner. Inte för att jag bryr mig om de vill fira jul eller inte. Men det verkar vara viktigt för dem. Plus att alla går som om de är i trans. Och det gillar jag inte.”

 

Så egentligen vet vi inte vad vi letar efter?”

 

Nej, men jag tror att vi vet det, när vi ser det. En demon bland mondänerna i New York kan väl inte vara så svår att hitta?” Svarar Isabelle.

 

Hon stannar till när hon hör något som rör sig bakom dem.

 

Izzy varför stannar du?” Frågar Alec argt.

 

Hör du inte?” Frågar hon och drar honom samtidigt in i en mörk gränd, bort från alla mondäner. ”Det är något som låter. Kan du inte höra det?”

 

Jag hör ingenting Izzy. Jag tror att du hör i syne eller nåt. Det är absolut ingenting som låter.” Svara Alec.

 

Izzy går försiktigt fram till gatan och tittar förbi huset. ”Det är något där borta, vid institutet.” Säger hon till Alec.

 

Han kommer fram och ställer sig bredvid henne och tittar åt det håll som hon pekar. Han tittar noga men han ser ingenting.

 

Izzy, jag tror att du inbillar dig saker. Det som är vid institutet är det som vi såg förut. Trollformeln som Magnus säger att det är.”

 

Vad är det där då?” Frågar Isabelle och pekar bort på Central Park.

 

Alec ser svart rök som stiger upp mellan träden. Det kan ju vara någon mondän som har tänt en eld, tänker han.

 

Det är nog ingenting, Izzy.”

 

Vi måste kolla in det. Kom nu, var inte en sån surgubbe. Sen när var du rädd för att möta några demoner?”

 

Sen vi inte vet vilken sorts demon det är vi skall slåss emot. Vem vet vad de kan göra mot oss, tänk om vi också tappar minnet och glömmer bort att vi är skuggjägare eller nått. Eller om jag glömmer bort att jag är din bror eller nått.”

 

Var inte så töntig Alec. Kom nu.”

 

Alec följer motvilligt med Isabelle som småspringer, hur hon lyckas med det i de höga klackarna har Alec aldrig förstått. De fortsätter att sicksacka genom mondänerna som går i trans från affär till affär men utan att köpa något, märker Alec.

 

Isabelle stannar inte fören de kommer fram till Central Park.

 

Vi borde nog inte springa rakt in i Central Park. Det är nog bättre om vi undersöker vart röken kommer ifrån först. Jag tror vi kan gena där.” Hon pekar mot en liten stig som verkar leda rakt mot röken.

 

Alec och Isabelle går försiktigt fram mot platsen. De gömmer sig bakom några träd och kikar på demonerna som ser ut att ha gjort upp en eld.

 

Runt elden kan de se att ett tio-tal demoner är samlade.

De verkar inte göra så väldigt mycket, annat än att titta på elden. Vad skall vi göra? Vi kan ju inte fånga in alla och fråga ut dem.” Frågar Alec och vänder sig till Isabelle. Hon rycker på axlarna och funderar en stund innan hon säger:

 

Vi måste ju göra någonting. Vi kan inte bara stå här och titta på dem. Antingen så får vi locka fram en av dem hit, eller så får vi helt enkelt gå fram till dem och bara fråga vad de håller på med.”

 

Det låter inte som en bra idé.”

 

Vad skall vi göra då, Alec? Kom med någonting bättre själv då.”

 

Alec funderar, men han kan inte komma på något annat. De bestämmer sig för att helt enkelt gå fram till demonerna runt elden och fråga ut dem.

 

Just när de är redo att gå fram till demonerna ser de att en av dem har lämnat gruppen och är på väg mot dem.

 

De gör sig redo att fånga demonen och Alec hoppar på den när den kommer runt trädet. Izzy för sin piska runt demonens fötter och får ner den på marken.

 

Varför är ni här? Vad har ni gjort med mondänerna?” Frågar Izzy.

 

Demonen svarar inte utan bara ligger på marken som om den var död. Alec kan se att dess ögon rör sig och tittar först på honom och sedan på hans syster.

 

Varför är ni här?” Frågar Izzy igen.

 

Vi fick reda på att det är fritt fram för demonerna att vara i New York. Mondänerna här ser oss inte. Dom vet ingenting. Vi vill fira den röda och gröna högtiden som mondänerna firar. Vi vill också ha lite kul.”

 

Vem är det som har förtrollat mondänerna?”

 

Vet jag inte. Det får ni fråga han om. Han som sa till oss att vi kan vara här.”

 

Och vem är det? Vart kan vi hitta honom?”

 

Han sitter bakom skydd för allt och alla i institutet som tillhör skuggjägarna. Lycka till att prata med honom.”

 

Alec och Izzy ser på varandra innan de släpper demonen och skyndar sig till institutet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej