Julkalender 2014 - Lucka 14

Publicerad 2014-12-14 10:00:00 i Julkalender,

Tredje advent och dags för lucka 14.
I dagens lucka får ni en intervju med skådespelarna som finns med på vissa av DVD utgåvorna av filmen.
 
Det är även dags för del 14 av fanficen. De tidigare delarna hittar ni som vanligt via länkarna.


Izzy och Alec ser på varandra innan de tar fram sina vapen, som dem nu är glada att de alltid bär med sig, och springer mot demonerna som kommer upp för trappan.

 

Alec kan se att Izzy svingar piskan och drar av en arm av en demon, i samma rörelse slår hon till en annan demon som hamnar på marken och för en av klackarna på sina stövlar in i bröstet på demonen.

 

Alec höjer sin pilbåge och skjuter tre pilar mot demonen som kommer emot honom. Den ramlar omkull och rullar ner för trappan, där den även tar två demoner med sig i fallet som även de rullar ner för trappan.

 

”Alec, bakom dig.” Skriker Izzy.

 

Alec vänder sig om och hinner precis att ducka när han ser att en demon svingar en lång arm med taggar på mot honom.

 

Alec skyndar sig att ta en pil från kogret han har på ryggen och skjuter den mot demonen. Pilen träffar demonen i högra armen och den svingar sin andra arm mot Alec igen. Alec tar fram en ny pil som han skjuter mot demonen, den här gången mot demonens bröst.

 

Pilen träffar demonen som faller omkull och Alec hoppar över den för att skjuta ner demonen som kommer efter.

 

Alec vänder sig om på jakt efter flera demoner, men han ser inga där han är. Han letar runt efter att hjälpa Izzy som svingar sin piska mot en demon som hon drar ner på marken. Hon tar upp en dolk som hon haft i en av sina stövlar och sticker den i demonen som dör.

 

Alec ser en demon som är på väg mot Izzy, som inte verkar ha sett den. Alec skjuter en pil och träffar demonen som faller ihop på marken. Izzy vänder sig om när demonen slår i golvet och hon dödar även denna demon genom att sticka sin dolk i den.

 

Hon ställer sig upp och tittar på sin bror. Alec är på väg mot henne när han känner en brinnande känsla på ryggen. Han faller ihop på golvet och vänder sig om. När han tittar upp får han syn på demonen som slog till honom. Den står ovanför honom och skrattar.

 

Alec hör Izzy skrika till och han hör hennes klackar slå emot golvet snabbt när hon kommer springande till honom.

 

Izzy svingar sin piska som fastnar runt demonens hals och hon drar ner den mot golvet. Hon hör att demonens skalle krossas och demonen blir liggande livlös bredvid Alec. Izzy vänder sig från demonen mot sin bror.

 

”Alec, varför händer allt dig. Vart är Magnus när man behöver honom?” Säger Izzy. Hon försöker vända honom för att kunna se vart han blev skadad, men Alec ryter till när hon försöker lägga honom på sidan.

 

Alec vrider sig i plågor innan han svimmar när Izzy hör Jace skrika och hon ser honom komma springande mot dem.

 

”Izzy, vad har hänt. Är Alec ok?” Frågar Jace och hjälper Izzy att få Alec att sätta sig upp.

 

”Jag tror att han blev skadad på ryggen. Vi måste få upp honom så att vi kan se vad det är.”

 

Izzy och Jace får hjälp av Clary att sätta upp Alec mot en vägg. De vänder honom och lyfter upp hans tröja och får se ett stort blödande sår på Alecs rygg.

 

”Var är Magnus när man behöver honom?” Undrar Jace och ser sig omkring efter något som kan hjälpa dem att binda om Alec. Jace får syn på demonen i tomtedräkt som står en bit bort. ”Du.” säger Jace och pekar på demonen. Han ställer sig upp och går med snabba steg mot demonen som backar, men som inte kommer längre än till väggen som är bakom honom.

 

”Det här är dit fel.” Säger Jace och ställer sig framför demonen. ”Om inte du har fått de andra demonerna att komma hit, hade aldrig Alec, min parabatai blivit skadad.”

 

”Han kommer att bli ok.” Säger demonen och försöker att smita undan. Jace stoppar honom och drar tillbaka honom mot väggen.

 

”Vad menar du med att han kommer att bli ok? Han är skadad, han har ett stort blödande sår på ryggen.”

 

”Jace, Alec är ok.” Säger Clary och kommer fram till Jace och demonen. Hon lägger en hand på hans arm och han ser på henne.

 

”Han kommer att bli ok?” Frågar Jace.

 

”Ja, Izzy ger honom en runa för att hela just nu.” Säger Clary och Jace tittar bort mot Alec och Izzy. Han kan se att såret på Alecs rygg blir mindre och att Izzy ristar in ännu en runa på sin brors rygg.

 

Jace släpper demonen och går fram till Izzy.

 

”Jag ger honom en runa för att han skall hela och en för att förstärka det. Jag hoppas att det hjälper.”

 

Jace nickar till svar och sätter sig ned bredvid Izzy.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej