Julkalender 2014 - Lucka 15

Publicerad 2014-12-15 10:00:00 i Julkalender,

15 december betyder att det är dags för lucka nummer 15.
I dagens lucka får ni intervjuer med några av skådespelarna som är gjord av Girlfriend Magazine.
 
Även del 15 av fanficen. De tidigare delarna hittar ni via länkarna.


”Hur är det med Alec” undrar Simon och sätter sig bredvid Clary på en av sängarna i sjukavdelningen i institutet. Han tittar bort mot Izzy och Jace som sitter på varsin sida om sängen som Alec ligger i.

 

”Jag tror att han är på väg att repa sig, men tydligen var det ett ganska djupt sår som blev infekterat av något konstig demonvirus, så deras vanliga runa för att hela fungerade inte som de hade trott. Men Isabelle lyckades att förstärka runan så nu verkar Alec vara bättre.” Säger Clary, men Simon kan höra att hon ändå är orolig för honom.

 

”Demonen med tomtedräkten vill att vi skall komma till honom, han sitter i ett rum en våning ner och sjunger julsånger just nu.” Säger Simon.

 

”Varför vill han att vi skall komma? Förstår han inte att en av oss har blivit skadade och att vi kanske inte har lust att komma till honom just nu.” Frågar Clary och pekar mot sängen där Alec ligger.

 

Simon rycker på axlarna innan han svarar ”Han sa att vi, du och jag, skulle komma för att vi är de enda som vet hur man firar jul och han vill att vi skall berätta om julen för honom och några av hans vänner.”

 

”Hans vänner?” Frågar Clary och vänder sig till Simon.

 

”Det var det han sa. Jag antar att vi får reda på vilka det är när vi går till honom.” Simon reser sig upp och sträcker fram en hand till Clary.

 

Hon funderar en stund innan hon tittar på Jace, som nickar till svar att det är okej att de går, och sedan på Simon och hans hand, innan hon lägger sin hand i hans. De går tillsamman ned till rummet där demonen sitter och sjunger julsånger.

 

När de kliver in i rummet får de se att ett tiotal demoner sitter bredvid demonen i tomtedräkt. De stannar precis innanför dörren och stirrar på demonerna.

 

Demonen i tomtedräkt vänder sig om när han hör att de kommer in.

 

”Välkommen, mina kära vänner. Kliv in, kliv in.”

 

Simon och Clary står kvar. ”Varför ville du att vi skulle komma?” Frågar Clary och tittar på demonen.

 

Demonen skrattar till innan den ställer sig upp och kommer fram till Clary och Simon. ”Jag vill att ni som är experter på jul skall förklara för oss julälskare hur julen går till.” Säger demonen och de andra demonerna nickar instämmande.

 

”Du vill… att vi, som har levt med julen… skall berätta för er… demoner… hur julen firas?” Frågar Clary tveksamt.

 

”Precis!” Säger demonen och skuttar glatt omkring. ”Kom, kom ni kan sitta här. Jag har förberett två stolar till er.” Demonen går fram till två stora stolar som är placerade bredvid demonens stol.

 

Demonen sätter sig ner och pekar glatt på stolarna. Clary och Simon ser på varandra och inser att de inte har något annat val än att sätta sig ner och berätta om julen för demonerna.

 

Demonerna lyssnar ivrigt på Clary och Simon när de berättar om hur de brukar fira jul. När de är färdiga sitter alla demonerna tysta och bara tittar på dem.

 

”Det låter helt underbart.” Säger demonen i tomtedräkt och suckar.

 

”Jag trodde att du hade upplevt en jul hos en mondän, så du borde väl veta hur julen går till, om man säger så.” Säger Clary till demonen i tomtedräkt.

 

Demonen harklar sig lite och skruvar otåligt på sig innan den svarar lite tvekande, ”jo, det stämmer ju lite… kan man säga…”

 

”Vadå, stämmer inte det?” Frågar Simon och lutar sig framåt för att se närmare på demonen.

 

Demonen undviker Simons blick och tittar istället på en grupp med tomtar som står i en bokhylla. ”Det stämmer till viss del. Jag har varit hos en mondän, under julen. Men det var inte riktigt jul som ni beskriver det. Det är klart att mondänen firade jul, det var ju första gången som jag kom i kontakt med julen. Det var julpynt och gran och tomte och så, men det var inte så mysigt som ni beskriver det.” Demonen tittar på Clary och Simon och de kan se att den ser nedstämd ut.

 

”Julen ser ju inte likadan ut hos alla. Vissa har det som vi beskrev det, och andra har det på något annat sätt. Det är ju liksom upp till varje familj att bestämma hur julen skall vara hos dem.”

 

”Hos varje familj?” Frågar demonen med tårar i ögonen. ”Ni är som en familj för mig. Kan ni vara min familj under julen?”

 

Simon och Clary ser på varandra och ingen av dem verkar att vilja svara demonen.

 

”Vi vill väl helst att alla människor skall bli sig själva under julen, eller helst innan. Om det krävs att vi är din familj, just nu bara, så går vi väl med på det. Men då måste du lova oss att se till att alla mondäner också får en jul, denna månad när det är jul och inte någon annan månad.”

 

Demonen funderar en liten stund innan den svara, ”okej, då. Jag skall se till att alla mondäner blir sig själva innan det är jul.”

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej