Julkalender 2013 - Lucka 20

Publicerad 2013-12-20 19:33:43 i Julkalender,

 
20 december, bara 4 dagar kvar till julafton. Idag får ni givetvis del 20 i fanficen.
Har ni missat någon del kan ni hitta den/de via länkarna:
 

   Simon stirrar på Clarys livlösa kropp. Han blir allt mer orolig ju längre tid som Magnus är borta.
   Fler ljud börjar höras från köket dit Sarah har tagit de gäster som redan anlänt. Simon har hört Sarah upprepa ”nej, vardagsrummet är inte helt julpyntat än. Ni får vänta med att gå in dit till dess att Mr. Bane är färdig.” Vart efter hon brukar kika in i rummet, alltid med samma bekymrade ansiktsuttryck och Simon skakar på huvudet som för att visa att Magnus fortfarande inte har kommit tillbaka.
   Magnus har varit borta i nästan två timmar nu, konstaterar Simon när han tittar på klockan. Hur lång tid kan de egentligen ta att förinta en demon och sedan komma tillbaka hit?
   I det ögonblicket känner Simon en vind som blåser honom i nacken. Han vänder sig om och får se Magnus och Alec komma ut först ur portalen. Efter dem kliver Isabelle på sina höga klackar in i rummet och efter henne Jace.
   ”Det var på tiden.” Säger Simon och lägger till ”hur gick det? Lyckades ni döda demonen?”
   Ingen säger något. Simon ser Jace gå fram till cirkeln med runorna. Han tittar bakåt mot Magnus som nickar och Jace kliver in i cirkeln.

  Jace ser Clarys livlösa kropp. Han kliver över runorna och står bredvid Clary. Han har ingen aning om vad han förväntas göra så han lägger en hand på hennes händer som håller i hans stele.
   Jace gör någonting.
   Jag vet inte vad jag ska göra. Du ser nästan död ut och du är iskall Clary.
   Kanske att en kyss kan rädda mig?
   En kyss! Seriöst.
   Det fungerade för Törnrosa.
   Törnrosa?
  Gör det bara Jace.
  Jace böjer sig över Clary och kysser henne.

   Simon ser Jace ge en kyss till Clary vars kropp lyser upp i ett rött sken och sedan slocknar när Clary sjunker ner på golvet. Simon vill springa fram till henne, men han vet inte om det är okej att gå in i cirkeln med runorna.
   Han tittar på de andra som även de ser på Clary och Jace. Ingen verkar ens vilja röra på sig och kolla om Clary lever.
   ”Hon är ok.” Skriker Jace och Magnus rusar dit.
   Simon ser att Magnus känner på Clary och frågar henne en massa frågor som hon bara nickar till.
   ”Simon”, säger Clary svagt och Simon skyndar sig fram till henne. Han ställer sig på knä bredvid Clary, mittemot Jace. ”Magnus sa att du varit hos mig hela tiden. Tack!”
   ”Självklart. Jag kunde inte bara lämna dig oskyddad här. Inte med alla Magnus gäster som redan kommit.”
   Magnus ställer sig upp med ett ryck, ”Det är redan gäster här?” frågar han Simon som nickar till svar och Magnus skyndar sig till köket.
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-12-21 10:07:38

Hej! Vinnarna av DLS'S Blog Awards 2013 finns nu uppe på bloggen! Kika in här: http://demilovatosweden.webblogg.se/2013/december/dlss-blog-awards-2013-vinnarna.html#comment ! Får även önska dig en riktigt god jul och ett gott nytt år! Kram :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej