Julkalender 2013 - Lucka 1

Publicerad 2013-12-01 15:13:09 i Julkalender,

 
Glad 1:a advent! Och även 1:a december, det betyder ju givetvis att det är dags för första luckan i årets TMI Sverige julkalender.
Jag tänkte bjuda på en fan fic i förhoppningsvis 24 delar (om jag får tid till det) i annat fall så blir det godbitar från året som gått. Med intervjuer och bilder från premiärer och liknande.
 
Om ni har förslag på saker som NI tycker borde passa i någon av våra resterande 23 luckor får ni gärna komma med förslag, eller om ni helt enkelt vill ha en 24-delar fanfic så får ni jättegärna även skriva det, eller om ni inte överhuvudtaget vill ha en fanfic.
 
Här kommer då första luckan i årets julkalender.

 
 Magnus Bane såg snöflingorna dala utanför fönstret. 10 timmar kvar tills att gästerna nog börjar dyka upp för hans julfest. En julfest som han helst inte hade velat fixa. Inget kändes roligt längre, inte efter att Alec hade sagt att de skulle ta en paus.
     En paus var inte vad Magnus behövde, tvärtom, han hade sett framemot att på flera år få fira julen tillsammans med någon istället för som alltid vara ensam.
     Det sprakade till i brasan och Magnus vände sig om, knäppte med fingrarna och nya vedträn lades till brasan i ett töcken av blå rök.
     ”Mister Magnus!” Sarah, hans tillfälliga assistent kommer utspringande från köket. Varför han ens hade anställt henne kunde han inte minnas, annat än att han hade tyckt synd om henne.
   ”Mister Magnus! Det verkar som att vi har glömt en viktig detalj till festen.”
    ”Jasså, vad då?” Säger Magnus medan han sjunker ner i soffan och häller upp ett nytt glas med whiskey.   ”Det verkar som att vi inte har köpt in någon glögg. Hur kunde vi missa den viktiga detaljen? Vi måste ha glögg. Ingen julfest utan glögg.”
   ”Jag tror inte att någon av mina gäster kommer att märka om det saknas glögg.” Ytterst få av hans gäster var människor om ens några, han hade tappat räkningen över vilka han hade bjudit, efter att Alec specifikt hade konstaterat att han inte skulle komma. Ändå övervägde han att ringa honom och fråga om han inte hade ändrat sig. Eller kanske att han skulle kunna ringa Clary Fray, han kunde inte minnas om han hade bjudit henne. Om inte kanske han kunde få henne till att ta med sig Alec, om Jace följer med Clary vilket han borde göra. Den killen följer minsta spår som Clary tar, så kanske att Alec följer med Jace.
     ”Sarah, står Clary Fray med på listan över inbjudna?”
     ”Bryr du dig inte överhuvudtag om ifall vi har glögg eller inte? Nej, Clary Fray står inte med på listan” säger Sarah efter att ha suckat och kollat igenom listan.
     ”Då ringer jag till henne. Så du kan nog skriva upp att det kommer minst 2 personer till.” Med de orden skyndade sig Magnus ut från vardagsrummet och smet in på sitt sovrum.
     Han fiskade upp sin mobil ur högra byxfickan och ringde till Clary.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej