Julkalender 2013 - Lucka 16

Publicerad 2013-12-16 19:04:32 i Julkalender,

 
16 December betyder ju givetvis del 16 av fanficen.
Klicka på någon av länkarna om ni missat någon tidigare del.
 

”Någon mer som insett att en viss trollkarl i New York har hjälpt oss förinta de flesta av demonerna som de syftar på. Det är ju inte så att vi själva vet hur vi skall få ut demonen ur gubben, annat än att sticka ett svärd i honom. Men då kommer han ju att dö och det får ju tydligen INTE hända.” Jace plockar upp ett nytt svärd och väger det i handen.
    ”Så, vad skall vi göra? Kan vi få kontakt med Magnus på något sätt, så att vi kan fråga om han vet hur man förintar demonen?” Frågar Isabelle och tittar på Alec.
   ”Varför tittar du på mig, Izzy? Magnus och jag är ju inte direkt ett par. Inte just nu i alla fall.” Svara Alec och testar pilbågen. Han skjuter en pil som fastnar vid dörren. Han går och hämtar den samtidigt som Jace säger: ”Jag har haft kontakt med Magnus, via Clary. Han sa att han skulle ta reda på information om demonen och sedan skapa en portal och komma hit.”
   Både Isabelle och Alec tittar på Jace och blir förvånade över denna nya information.
   ”När tänkte du berätta för oss att du varit i kontakt med Magnus?” Frågar Alec samtidigt som han drar ut pilen ur väggen vid dörren.
   ”När jag kände att tiden var rätt för det. Antar att den tiden är nu.”
   Smart Jace.
   Vad då? De skulle ju få reda på det ändå.
   Du kunde kanske ha nämnt det lite tidigare.

   ”Så vad sa Magnus?” Frågar Isabelle och kommer närmare Jace.
   ”Han sa inget mer än det som jag precis sa. Att han skall kolla upp hur man dödar demonen och sedan skapa en portal och komma till oss.” Jace fortsätter att svinga svärdet.  ”Ingen av er som har en stele, vi kanske behöver några runor om vi skall lyckas med detta.”
   Du hade haft en om du inte gett den till mig.  
   Jag vet. Jag ångrar det beslutet nu.

   Alec och Isabelle ser på varandra och Isabelle frågar ”Sa Magnus när han hade tänkt komma? Jag menar vi har ju inte hur mycket tid som helst på oss innan dessa nissar eller vad de är förväntar sig att vi skall rädda tomten. ”
   I det ögonblicket öppnas dörren och Nils kommer in i sällskap med två andra nissar.
   ”Har ni pratat ihop er om hur ni skall förgöra demonen?” Nils tittar vänligt på Jace, Isabelle och Alec och förväntar sig ett snabbt svar. Vilket han inte får.
   Tystnaden känns oändlig när Jace plötsligt pratar, ”Ja, alltså vi är inte riktigt säkra på vad det är för demon som vi ställs emot. Vi hoppas få svaret från vår… ja, vår…”
   ”Vår demon-vetare”, skyndar sig Isabelle att lägga till.
   Jace nickar uppmuntrande mot Isabelle och fortsätter, ”precis, vår demon-vetare. Ni måste förstå att vi har fullt upp med att dräpa demoner så vi har inte riktigt tid att ta reda på all fakta om dom. Utan det låter vi vår demon-vetare ta reda på.”
   ”Givetvis. Och när kan denna demon-vetare tänkas informera er om detta? Vi har lite bråttom om man säger så.”
   Jace ser från Alec till Isabelle, men ingen av dem har heller något bra svar att ge Nils.
   Plötsligt ser Jace i ögonvrån att en rödklädd man med stort skägg och svarta ögon kliver in i rummet.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej