Julkalender 2013 - Lucka 10

Publicerad 2013-12-10 19:00:00 i Julkalender,

 
10 December och del 10 i fanficen.
Har ni missat någon tidigare del kan ni hitta den nedan:
 

”Är du säker på att du vill göra det här, Clary? Jag menar, vi vet ju inte vad som kan hända.” Simon sitter i sängen bredvid Clary och pillar på en lös tråd på sin t-shirt.
   ”Du behöver inte oroa dig, Simon. Jag litar på Magnus.”
   ”Jag är säker på att det är något som han inte berättat för oss. Jag kan känna det, ” säger Simon.
   ”Vad skulle det vara? Varför skulle han ljuga för oss? Han vill väl ha tillbaka Alec lika mycket som jag vill ha tillbaka Jace.”
   Simon reser sig upp och går fram till fönstret igen. Snön ser inte ut att ge med sig.
   Clary föser undan täcket och ställer sig upp. ”Kommer du eller? Vi har ju liksom inget att vänta på. ”
   Simon följer efter Clary ut ur rummet.

  Clary och Simon hittar Magnus i vardagsrummet. En blå låga kommer ur hans fingrar samtidigt som alla stearinljusen i rummet tänds. ”Varför används alltid stearinljus till trollformler?  Det är ju inte direkt mysigt, snarare mer läskigt, ” säger Simon som följer efter Clary in i rummet.
   Magnus har ritat sju olika runor som bildar en cirkel på golvet och lagt Jace stele i mitten av dem. Utanför cirkeln står även sju ljus. ”Sju är ett magiskt nummer, ” säger Magnus när han ser vad Clary tittar på. ”Vi kan behöva så mycket magi som vi bara kan få om vi skall få trollformeln att fungera.”
   ”Vad är det för runor? Jag känner inte igen någon av dem?” Säger Clary när hon går runt cirkeln och inspekterar runorna.
   ”Om du kände igen dem skulle jag bli orolig för dig. Det är inte riktigt skuggjägare runor om man säger så. Clary om du vill vara så vänlig att kliva in i cirkeln och lägga dig på rygg i mitten.”
   Clary tvekar i några sekunder, tittar på Simon som inte ser ut att gilla vad Clary håller på med, och kliver sedan över ett av ljusen och in i cirkeln.
   Det känns som om hon kliver igenom en hinna av is när hon för högra foten över en av runorna. Magnus ber henne att lägga sig ned och hålla i Jaces stele. Hon gör som han säger och känner det kalla trägolvet mot sin rygg.

Magnus börjar läsa något ut boken som han håller i händerna och Simon förstår inte ett ord. Han håller hela sin uppmärksamhet riktad mot Clary. Ju mer Magnus läser, desto mer ser det ut som om Clary hamnar djupare och djupare in i sömn. Simon märker inte när Magnus slutar läsa, det enda han ser är Clary som andas med jämna andetag. ”Hur länge skall hon vara där?” säger Simon och pekar mot cirkeln.
   Magnus svarar med ”Till dess att Jace kommer tillbaka.”
   ”Till dess att Jace kommer tillbaka? Menar du att hon kommer att ligga där till dess att Jace, Isabelle och Alec kommer tillbaka?” Simon flyttar sin blick från Clarys kropp till Magnus ögon. ”Men hur, hur skall vi få reda på om hon kommer i kontakt med Jace?”
   ”Det kommer du att märka.”
   I det ögonblicket börjar Clarys kropp sväva ovanför marken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej