Julkalender 2013 - Lucka 3

Publicerad 2013-12-03 18:21:17 i Julkalender,

 
3 December betyder lucka 3 i vår julkalender och även del 3 i fanficen. 
 
Ni som läser denna fanfic får gärna komma med synpunkter på om ni verkligen vill att jag skall fortsätta med den, eller om ni hellre vill se något annat i julkalendern.
Har ni missat de tidigare delarna kan ni hitta dem via länkarna nedan
 
 
 

Chairman Meow sträckte på sig där an låg i en av Magnus soffor. Han gnydde lite och hoppade sedan ner på golvet och satte av mot köket.
  Magnus följde katten med blicken när den svängde av in mot köket. ”Kul att i alla fall en av oss inte har några andra bekymmer än när det är dags att äta och sova.” Magnus reste sig och gick även han mot köket när det knackade på dörren. Magnus tittade på klockan och undrade vem det kunde vara. Klockan var inte mer än 1, det är ju minst 5 timmar innan någon av gästerna ens kunde tänka sig att komma för festen.
   Magnus hann knappt halvvägs till dörren innan den öppnas med en smäll och Alec stormar in. Han stannar tvärt när han får syn på Magnus.
   ”Alec…” är allt som Magnus får ur sig innan Alec vänder om och springer ut genom dörren. Magnus blir helt ställd och börjar följa efter Alec när Sarah stannar honom och stirrar surt på honom.
   ”Vart tror du att du är på väg? Vi har ju hur mycket som helst att fixa innan festen och du tänker ge dig av?”
   ”Men det var ju Alec, jag måste gå efter honom.” Magnus försöker tränga sig förbi Sarah, men inser att hon är starkare och snabbare än vad han har föreställt sig. ”Vad håller du på med? Jag måste gå.”
   ”Magnus Bane, jag tror inte att det är en sådan bra idé att följa efter Mr. Lightwood. Jag tror det är bättre att du följer med mig in i vardagsrummet och fortsätter pynta. Vi har ju hur mycket som helst att få upp innan någon av gästerna kommer.” Med de orden puttar hon Magnus framför sig och styr honom mot vardagsrummet. Han sätter sig i en stol som är omringad av gröna och röda snören.
   ”Vad är det egentligen som du håller på med här inne Sarah? Allt är ju en enda röra.”
   ”Det är inte en röra. Jag har full kontroll över allt. Du kan ju ta och hänga upp ljusen som ligger på bordet. De skall upp i fönstret vid bordet med glöggen.”
   Magnus vänder sig om och ser en hög med ljusslingor. Han tar högen med ljusen och går mot fönstret. När han tittar ut ser han att det har börjat snöa. Första snön för säsongen. Magnus tänker på Alec som just nu går någonstans där nere bland gatorna i snön.
   ”Slöfock, sluta dagdrömma och sätt igång, vi har inte hela dagen på oss.” Magnus vänder sig om och tittar på Sarah som börjar klippa ut små tomtar ur ett rött pappersark. Om han ändå visste vad det var som Alec ville. Ingen idé att grubbla över det just nu, tänker Magnus och trollar fram en stege så han kan få upp ljusen i fönstret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej