Julkalender 2013 - Lucka 14

Publicerad 2013-12-14 13:00:50 i Julkalender,

 
14 December, betyder givitvis en ny lucka och del 14 i fanficen. Jag hoppas att ni fortfarande är intresserade av att läsa den!
Om ni missat någon tidigare del så kan ni hitta den och de andra via länkarna.

Alec förstår inte allt av det som Nils och de andra nissarna berättar, det är väldigt invecklat, fast Jace och Isabelle verkar förstå betydligt mer än vad han gör. Tillskillnad mot honom, så nickar de och säger, ahh, emellanåt. Alec önskar att han hellre hade varit någonannan stans, med någon annan än att vara på detta kalla ställe för att rädda jultomten. En man som Alec inte ens riktigt vet vem det är. Jace däremot verkar veta så mycket mer om honom än vad Isabelle och han själv vet. Om det beror på att Clary är i hans huvud eller inte kan inte Alec avgöra. Han skakar lätt på huvudet för att försöka kvickna till och delta i samtalet.

   ”Så vad är det du försöker säga?” Frågar Isabelle och tittar på de små männen som Nils tog dem till. ”Ni kidnappade oss, för att ni vet att vi är de bästa skuggjägarna och att vi därför måste veta hur man förintar en netmot-demon. För att vara ärlig så har vi aldrig hört talas om demonen i fråga och för det andra så har vi inga andra vapen än mitt armband.”
   Männen bara tittar på Isabelle och en av dem går till en dörr som är längre bort i salen. Isabelle ser att han försvinner bakom dörren och kommer sedan tillbaka med en väska.
   Han tömmer väskans innehåll på bordet framför henne och hon spärrar upp ögonen samtidigt som hon hör Jace och Alec förvånnande uttryck.
   ”Vad ända in i…” säger Jace och plockar upp ett av vapnen i högen. ”Var har ni fått tag på dessa?” Han plockar upp dem en efter en och granskar dem. ”Det är ju riktiga skuggjägare vapen. ”
   ”Vi har haft dem kvar sedan förra gången.”
   ”Förra gången?” Frågar Isabelle.
   ”Ja, du tror väl inte att det är första gången som vi har haft skuggjägare här?” svara Nils.
   ”Eh, jo det tror vi”, säger Jace samtidigt som han svingar ett av svärden.
   ”Det är inte heller första gången som tomten har blivit besatt av en demon. Förra gången det hände var nog en si sådär 500 år sedan. Egentligen är det väl kanske inte så konstigt att ni inte vet något om det. Det är ju inte direkt något som vi pratar om med någon. Det enda som vi vet sedan förra gången är att demonen kallas för netmot.”
   ”Så, det ni säger är alltså att tomten har blivit besatt förut och att ni nu behöver vår hjälp med att förinta demonen. Om ni nu har så många vapen, varför kan ni inte då själva ta död på demonen?” Frågar Alec och plockar upp en pilbåge.
   ”Den enkla anledningen är väl helt enkelt att vi inte är några skuggjägare och vi har inte den kunskapen som behövs för att ta död på demonen utan att ta död på tomten. Så ni måste helt enkelt få ut demonen ur tomten och sedan döda demonen. Förra gången detta hände, lyckades demonen försvinna innan de skuggjägarna hann och döda den. De sa att den var för mäktig och snabb. Men vi har hört att ni har lyckats att döda en rad demonen, så vi tänkte att ni givetvis därför måste veta hur man kan ta död även på denna demon.”
   Isabelle tittar på både Alec och Jace innan hon säger, ”jag tror att vi måste få prata om detta innan. Så om ni kan lämna oss ifred i några minuter så…”
   ”Vi lovar att inte rymma.” Skyndar sig Jace att tillägga.
   Männen nickar och Jace följer dem med blicken när de går ut ur rummet.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej