Julkalender 2013 - Lucka 12

Publicerad 2013-12-12 20:40:35 i Julkalender,

 
12 december och 12 delen i fanficen. Tidigare delar hittar ni via länkarna.
 

Simon tittar på Clary som svävar en meter ovanför marken. Han har nog aldrig sett henne så stilla någonsin. Inte ens när hon sover ligger hon så stilla som hon ligger nu.
   Magnus assistent, eller vad hon nu är, har kommit och gått ett antal gånger under den timme som Simon har varit i rummet med Clary. Sarah har försökt att få Simon att hjälpa till med att förbereda festen. Simon kan inte ens förstå att Magnus inte har ställt in festen, inte med allt som hänt. Simon vill inte att en massa varelser skall ha fest i samma rum där Clary ligger i en dvala.
   ”Här, du behöver få i dig nått att dricka.” Magnus räcker ett glas med röd dryck till Simon, som inte ens hörde att Magnus kommit in tillbaka.
  ”Det är glögg. Inget som du kommer att dö av.”
Magnus sätter sig i en av fåtöljerna bredvid Simon, som tar en klunk av glöggen.
   ”Hur får vi reda på om Clary vet nått om var de är?”
   ”Om vi har tur och hon får kontakt, vilket det ju ser ut som att hon har”, Magnus pekar mot Clarys svävande kropp, ”så kommer hon berätta det hon vet inom kort.”
   ”Hur kan du veta det. Hon har ju bara svävat i över en timme utan minsta antydan till att börja prata.” Simon ställer ner glaset och är beredd på att diskutera saken ytterligare med Magnus, när ett grönt ljus lyser upp cirkeln runt Clarys livlösa kropp som börjar vibrera och Simon hör Clarys röst som långsamt börjar prata.

   ”Jace, Alec och Isabelle är oskadda. De har blivit kidnappade av tomten som har blivit besatt av en demon som planerar att ge julklappar till barn för att förvandla dem till demoner. Jace vill veta om Magnus Bane har någon plan för att rädda dem?”

   Det gröna ljuset försvinner och Clarys kropp blir åter stilla. Simon tittar på Magnus som verkar både bekymrad och koncentrerad. Simon försöker lite tyst prata med Magnus, ”Har du någon plan?”
   Magnus reser sig hastigt upp och skyndar till sina böcker.
   Simon följer efter. För första gången på en timme lämnar han Clarys sida.
   Magnus flyttar på en rad böcker och ger två bruna och slitna böcker till Simon som fundersamt ser på Magnus. Vad ska Simon med böckerna till, han förstår ändå inte vad som står i dem. ”Vad vill du att jag skall göra med dessa?”
   ”Du skall inte göra nått. Jag däremot”, säger Magnus och tar böckerna och sätter sig återigen i en av fåtöljerna, ”skall hitta trollformeln som låter mig komma i kontakt med Jace.”
   ”I kontakt med Jace? Men jag trodde Clary var i kontakt med Jace. Vad kan du göra?”
   ”Clary är i kontakt med Jace, ja. Hon är i hans medvetande, men hon kan inte prata med oss så länge som hon är det.  Jag däremot vill kunna föra ett samtal med Jace, för att få mer information om vart exakt de är.”
  ”Och du vet hur du skall göra det?”
   ”Mr. Lewis. Jag är Magnus Bane. Finns det nått jag inte kan?” Säger Magnus samtidigt som han börjar bläddra igenom en av böckerna.
   ”Jag antar inte det” viskar Simon till svar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej