Julkalender 2017 - Lucka 14

Publicerad 2017-12-14 08:00:00 i Julkalender,

Kan ni fatta att det är den 14 december redan och att det bara är 10 dagar kvar till julafton?
Och det är även dags för del 14 av årets fanfic. Har ni missat någon av de tidigare delarna hittar ni dem som vanligt via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11 | Del 12 | Del 13
 
------------------------------------------------------
Del 14

”Kan ni sluta upp med det där? Vi har viktigare saker för oss.” Säger Alec när han passerar Clary och Jace som håller om varandra i korridoren. ”Som att rädda Magnus.” Alec går baklänges och tittar på Jace, som släpper blicken från Clary och nickar en gång till Alec.

”Alec har rätt, antar jag?” Säger Jace och stryker Clary över kinden.

”Ja, Magnus mår inte alls bra.” Svarar Clary och lägger sitt huvud mot Jace bröst. ”Catarina tror att han är förgiftad av sin egen bror.” Clary lyfter huvudet för att se Jace reaktion på hennes nyhet, men han bara tittar på henne innan han säger.

”Jag vet, att Magnus har en bror. Han gick iväg när han hörde något i korridoren.”

”Det var vi!”

”Ni?” Frågar Jace förvånat.

”Ja, Simon kom på idén att vi skulle krossa några gamla flaskor för att dra demonen ifrån er. Och det verkar ha lyckats.”

”Så det var Simon kom på idén för att få dig tillbaka till mig?”

Clary nickar till svar när Simon och Izzy kommer ut från köket och fnissar. ”Vad är det som är så roligt?” Frågar Clary.

”Izzy berättade en rolig historia bara.” Säger Simon och ler stort. Han har sin ena arm över Izzys axlar och hon har flätat in sina fingrar i hans. Hon tittar kärleksfullt upp på honom.

”Något som ni har lust att dela med er av?” Frågar Clary.

”Inte direkt.” Simon skrattar. ”Jag trodde vi hade viktigare saker för oss.”

”Vart är Alec?” Frågar Izzy och tittar sig omkring. ”Jag trodde han var här ute med er.”

”Han var här. Men han gick iväg för att hitta demonen.” Svarar Jace.

”Ensam!” Utbrister Izzy. ”Vi kan inte låta Alec gå efter demonen ensam. Vem vet vad Alec kommer göra med honom.”

”Som vad? Vad skulle Alec kunna göra?” Frågar Clary. ”Jag har aldrig sett honom som den typen som kan tortera någon.”

Jace skakar på huvudet. ”Det är han normalt inte. Men om demonen är det som står mellan honom själv och att få Magnus tillbaka, då finns det nog inget som Alec inte kan göra.”

Clary tittar häpet på Jace och vänder sig snabbt om när Alec kommer springande runt hörnet. ”Vad?” Är det enda som hon hinner att säga innan Alec rusar förbi dem med en hop av demoner i hasorna. Små, svarta och med fyra ben var springer de snabbt förbi Jace och Clary. Izzy som står några meter bakom Jace får snabbt fram sin piska och virar den runt benet på den sista demonen. Hon drar den till dem och Jace tar fram sin serafklinga och gräver ner den i demonens bål. Med ett litet skrik av fasa försvinner demonen i ett svart rökmoln.

”Vad var det där?” Frågar Clary när hon får tillbaka talförmågan. ”och varför jagade de Alec?” Hon tittar upp på Jace som hänger sin serafklinga vid bältet han har runt höfterna.

”Jag tror det är bäst att vi hittar Alec... fort.” Säger Jace och sätter av ner för gången.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej