Julkalender 2017 - Lucka 6

Publicerad 2017-12-06 08:00:00 i Julkalender,

6 December och dags för del 6 av årets julkalender fanfic. Har ni missat någon av de andra delarna kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 
 
------------------------------------------------------------
Del 6
 

”Catarina!” säger Clary lättat när Catarina kommer in och skakar bort snö från håret. ”Du anar inte vad glad jag är att du är här.”

”Jaså? Jag visste inte att vi kände varandra så väl.” Catarina hänger av sig sina ytterkläder och kommer in i vardagsrummet. Hon skyndar fram till Magnus när hon ser honom ligga livlös på soffan. ”Hur är det med honom?”

När varken Clary eller Alec svarar vänder sig Catarina om och får se dem stå oroliga vid den öppna spisen där en liten brasa sprakar. Clary biter på en nagel och Alec står rakryggad med händerna i fickorna och munnen sammanbiten.

”Varför säger ni inget?” Frågar Catarina.

”För att... vi tror... att han är död.” Säger Alec tyst och sakta. En ensam tår trillar ner för Alecs kind och han skyndar sig att torka bort den och fortsätter ”Han slutade andas bara några minuter innan du kom in.”

Catarina känner med två fingrar på Magnus handled. Hon nickar sakta några gånger ”Han är okej.” Catarina reser sig upp och Clary och Alec tittar först på varandra och sedan på Catarina.

”Han är okej?” Frågar Alec tveksamt.

”Ja, det var det jag sa. Han är i en slags koma.”

”Phew. Vi var helt säkra på att Magnus var död.” Säger Clary och sjunker ner i en av fåtöljerna. ”Så då återstår väl bara frågan om hur vi kan väcka honom ur koman!?”

Catarina skakar på huvudet ”Det är inte säkert att det går.”

”Ursäkta. Vad menar du?” Säger Alec argt. ”Det måste finnas något sätt att väcka Magnus. Vi kan inte bara lämna honom här. Så där.” Alec pekar på Magnus.

”Alec!” Catarina håller upp händerna framför sig när Alec plötsligt tar några steg närmare henne. ”Det tillstånd som Magnus är i nu är så nära död en trollkarl kan komma. Jag är ledsen men det finns inget att göra.”

”Magnus sa till Jace, att det fanns en demon som kunde hjälpa oss.” Säger Clary när Catarina har lyckats backa undan från Alec som tittar bekymrat på henne och sätter sig sedan bredvid Magnus. 

”En demon?” Catarina verkar mer överraskad än orolig över att en demon kan hjälpa Magnus.

”Ja.”

”Vilken demon?”

”Vi vet inte vad han heter. Men Alec har sett honom.”

Clary och Catarina vänder blicken till Alec som står på knä bredvid Magnus och håller i hans ena hand.

”Alec?” Säger Catarina och väntar på Alecs svar. ”Vet du vem demonen är?”

”Nej. Men Magnus verkar vara väldigt intressant för demonen. Den vill ha Magnus i utbyte mot Jace.”

”Är Jace kidnappad av demonen som kan hjälpa Magnus?” Säger Catarina och vänder sig snabbt till Clary som nickar till svar.

”Det här är inte bra.” Catarina skakar snabbt på huvudet. ”Jag känner bara till en demon som har kunskaper om trollkarlar och det är inte en demon som ni vill göra affärer med. Hur bra de än verkar.” Efter en kort paus fortsätter Catarina suckande ”Ni kan nog räkna med att Jace inte längre är i livet.”
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej