Julkalender 2017 - Lucka 10

Publicerad 2017-12-10 08:00:00 i Julkalender,

Glad andra advent. Dags för del 10 av årets fanfic. Har ni missat någon av de tidigare delarna hittar ni dem som vanligt via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9
 
--------------------------------------------------------
Del 10

”Varför har du en ring i din ficka?” Frågar Alec och tittar upp på Clary med uppspärrade ögon.

”Jace gav den till mig.” Svarar Clary och tar upp sin mobiltelefon som börjat ringa i hennes ficka. ”Hej Simon!” Säger hon när hon läst hans namn på displayen. ”Isabelle? Nej, hon är inte här.” Säger Clary nervöst ”Jag är hos Magnus. Jag tror att det kanske är bäst att du kommer hit… Nej, jag vill inte säga varför på telefon. Kom bara hit Simon.” Clary trycker bort samtalet och lägger tillbaka sin telefon i fickan.

”Så? Tänker du tala om för mig varför du har en ring i fickan?” Säger Alec och håller upp ringen. ”Jace har väl inte friat?” Frågar Alec nervöst.

”Nej, inte direkt. Eller ja. Han vill att vi skall gifta oss, men det är inte viktigt nu.” Clary viftar bort samtalet som börjar komma in på ett ämne som hon inte vill prata med Alec om just nu. ”Vi måste hitta Jace. Så kan du spåra honom med hjälp av ringen eller inte?”

”Det beror på…”

”på vad?”

”Om den här ringen verkligen tillhör Jace. Eller om den tillhört någon annan.”

Clary tar tillbaka ringen ”Jag vet inte, säkert…” Hon snurrar den mellan fingrarna ”men Jace gav den till mig och sa...” Clary hinner aldrig avsluta meningen då dörren till Magnus lägenhet slåss upp och Simon kommer instormande. Han klampar med fötterna och skakar av sig snö som fastnat i håret innan han snabbt hänger av sig sin jacka och kommer in till Clary. Hon ger honom en snabb kram och han håller sedan fast hennes överarmar ”Clary vart är Izzy? Hon svarar inte när jag ringer, eller messar eller nått.” Säger Simon oroligt.

”Jag tror det är bäst att du sätter dig ner.” Clary visar honom den lediga fåtöljen bredvid Alec och Simon sätter sig sakta ner och vilar armbågarna på sina knän.

”Izzy är…” börjar Clary och vet inte hur hon skall fortsätta. Hon är osäker på hur Simon kommer ta nyheten om att Izzy är kidnappad.

”kidnappad.” Säger Alec innan Clary hinner tänka efter.

”Kidnappad?” Säger Simon förvånat och rynkar ihop ögonbrynen. ”Vad då kidnappad?” Simon tittar upp på Clary som håller blicken på en smutsfläck på golvet. ”Clary. Vad menar Alec med att Izzy är kidnappad?”

”Hon och Jace är kidnappade och demonen vill ha Magnus i utbyte mot dem.” Svarar Alec.

Simon vänder sig snabbt mot Alec. ”Så vad väntar ni på? Det är väl bara att göra bytet!?”

”Det är inte så enkelt.” Säger Clary och gnider sina händer mot varandra. ”Vi vet inte hur vi skall kunna kontakta demonen. Magnus är typ förgiftad av demonen, tror vi. Och vi sitter liksom fast just nu. Vi hade tänkt spåra Jace med en runa, men vi har inget som tillhör honom.”

”Jag som trodde att du hade något av honom, Clary.” Säger Simon och stoppar handen i fickan och drar fram en svart hårsnodd. ”Det här är Izzys, den borde väl gå att använda till att söka efter henne?” Säger Simon när Alec drar snodden från Simons hand, lägger den i sin egen hand och ritar en spårningsruna bredvid den.

”Så hur fungerar det där?” Frågar Simon och tittar intensivt på Alec som håller blicken fäst vid Izzys hårsnodd. Vitt ljus kommer från hårsnodden och bildar en ring över Alecs hand. Simon ställer sig upp och ser att ringen bildar en kompass. ”Är det...?”

”Vår väg till Izzy och Jace. Ja.” Svarar Alec och går mot ytterdörren med Simon och Clary i släptåg.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej