Julkalender 2017 - Lucka 8

Publicerad 2017-12-08 08:00:00 i Julkalender,

Spänningen fortsätter i årets julkalender. Har ni missat någon av de tidigare delarna hittar ni dem som vanligt via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7
---------------------------------------------------------------
Del 8

”Så vad skall vi göra?” Frågar Clary Alec tyst när Catarina har lämnat dem. Hon hade tydligen ett nödläge på sjukhuset som var viktigare än Magnus, då han ju faktiskt inte svävar i livsfara.

Alec stirrar bara rakt fram, som han har gjort den senaste kvarten.

”Alec. Vi måste göra något! Även om Magnus inte kommer dö.” Säger Clary.

”Det vet du inte.” Skyndar sig Alec att säga.

”Nej, det gör jag inte. Och inte du heller. Men om du vill ha tillbaka Magnus så måste vi byta honom mot Jace. Demonen är ju tydligen den enda som vet hur vi kan väcka Magnus.”

De har gått igenom samma sak flera gånger och Alec verkar fortfarande inte förstå att det enda sättet för honom att få tillbaka Magnus från att sväva i livsfara är att de får tillbaka Jace.

”Vi borde väl i alla fall kunna kontakta demonen och typ höra hans erbjudande.” Säger Clary tyst och sneglar på Alec som verkar fundera på hennes förslag. Eftersom han själv inte kan komma på något bättre nickar han ”Okej. Vi kontaktar demonen.”

”Toppen. Jag börjar leta genom böckerna.” Clary är snabbt på fötter och skyndar bort till en hög med böcker. Hon öppnar försiktigt boken, för att inte riskera att förstöra den. Hon inser ganska snabbt att det nog inte kommer gå så lätt att hitta ett sätta att kontakta demonen som hon först trodde. Boken hon har öppnat är skrivet på ett språk som är helt främmande för henne. Hon lägger undan boken och öppnar en annan, men hon har samma problem. Hon läser på bokryggarna och inser att hon inte kan läsa någon av böckerna.

Clary vänder sig om för att förklara dilemmat för Alec när Magnus plötsligt hostar till. Alec som stått böjd över en hög med papper på soffbordet är snabbt framme hos Magnus.

”Alexander?” Säger Magnus svagt och försöker sätta sig upp.

”Nej, ligg kvar.” Alec håller kvar Magnus i soffan, samtidigt som han ger honom ett glas vatten. Alec hjälper Magnus att hålla upp glaset så han kan få i sig hela innehållet.

”Tack.” Säger Magnus och stänger ögonen igen.

Alec skyndar sig att ställa undan glaset och skakar sedan Magnus lätt. ”Magnus, vi behöver din hjälp. Magnus? Vi vet vem som har förgiftat dig.” Alec pratar med en len röst, som Clary aldrig har hört honom använda förut och hon tänker att det nog bara är när Alec är med Magnus som den rösten kommer fram.

”Magnus?” Säger Alec igen, denna gång med högre röst och Magnus ögon öppnas långsamt. Han håller blicken stadigt fast på Alecs ögon. Magnus sträcker trött upp en hand och lägger den på Alecs kind. Clary, som känner sig väldigt obekväm vänder snabbt bort blicken och tittar på snön som faller utanför fönstret och låter Alec och Magnus få ha sin intima stund ensamma, ifall det är deras sista. Clary hör Alec mumla något varpå en kort kyss hörs. Clary som kan se deras reflektioner i fönsterglaset kan inte hjälpa att tänka på hur gärna hon vill kyssa Jace. När hon ser Alec luta sig tillbaka från Magnus ansikte vänder sig Clary till dem.

”Alec, tror du Magnus kan hjälpa oss att hitta demonen?”

Utan att ta blicken ifrån Magnus, lutar sig Alec åter över honom. ”Magnus. Vi vet vem demonen är men vi behöver din hjälp med att kontakta honom. Catarina säger att demonen är din bror.”

Magnus ögon öppnas i ren panik och han sätter sig upp, snabbare än vad Alec eller Clary hade räknat med. Alec far bakåt och slår i ryggen i soffkanten.

”Min bror? Jag har ingen bror!” Säger Magnus snabbt innan han faller framåt med huvudet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej