Sword Catcher - Ny fantasy serie av Cassandra Clare

Publicerad 2017-11-28 18:57:02 i Cassandra Clare, Sword Catcher,

Cassandra Clare meddelade idag via tumblr att hon kommer att ge ut en helt ny fantasy-serie skriven för vuxna som inte har något med skuggjägare-världen att göra.
 
Den första boken i serien kommer att ha namnet Sword Catcher (är möjligt att det även är namnet på serien, men det är oklart just nu) och kommer att handla om en kille vid namn Kellian, som blir kidnappad från sin familj när han är runt fem år. Han förs till slottet i staden, där landets kung och drottning lever. De har en son och Kellian och han ser väldigt lika ut. Kellian blir därför en "Sword Catcher/Svärdfångare", som är en gammal tradition, vilket betyder att du är ställföreträdare för prinsen på olika evenemang, så om någon försöker döda honom, är prinsen säker och den som är "Sword Catcher/Svärdfångaren" dör istället.
 
Kellian kommer att utsättas för en rad olika prövningar och det hjälper inte att Kellian har växt upp tillsammans med kronprinsen när han märker att prinsen är en hemsk person. Kellian måste lära sig att leva med att vara i denna hemska position - där det är hans jobb att offra sig för en person som han inte tycker om eller respekterar. Detta är i stora drag början av historien.
 
Vi kommer även att få möta en ung kvinna som är ödesbestämd att ändra världen, och en rad andra karaktärer som kriminella, prinsar, magiker och krigare.
 
Till TMISource har Cassie sagt att en release av den första boken i serien, kommer att ske tidigast år 2021. Vilket hon hoppas inte kommer att påverka utgivningen av den kommande Magnus Bane trilogin eller de tre böckerna i serien The Last Hours.
 
Ser ni fram emot att få läsa något nytt av Cassie? Eller vill ni hellre se fler skuggjägare-böcker?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej