Julkalender 2017 - Lucka 12

Publicerat: 2017-12-12, 08:00:00 i Julkalender,

Här kommer dagens "avsnitt" av årets julkalender. Har ni missat någon av de tidigare delarna hittar ni dem som vanligt via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11
 
----------------------------------------------
Del 12

”Är du helt säker på att du vet vart vi skall ta vägen, Alec?” Frågar Clary. Hon och Simon går några fotsteg bakom Alec som håller fram till sin vänstra hand där Izzys hårsnodd ligger.

”Ja. Sluta fråga det hela tiden. Jag följer bara kompassen.” När kompassnålen visar åt höger, tar Alec ett steg åt sidan rakt ut i trafiken. Bilarna tutar på Alec som inte bryr sig om dem alls. Clary och Simon som inte tänker riskera livet, springer bort till det allmänna övergångsstället. Alec som kommit över till motsatta sida av vägen, försvinner ner för gatan och Clary springer över vägen när trafikljusen visar grönt för gående.

”Alec, vänta Alec.” Skriker Clary och försöker lokalisera Alec som tar långa kliv flera hundra meter framför henne. ”ALEC.”

”Skall jag springa ikapp honom?” Frågar Simon som väljer att springa bredvid Clary, trots att han kan använda sin vampyrsnabbhet.

”Visst.” Säger Clary bara, andfått.

Simon ökar takten och kommer snabbt ikapp Alec som har blicken fäst på kompassen. ”Alec, sakta ner, Clary hinner inte med.”

Alec tittar kort upp och suckar när han ser att det bara är Simon som pratar med honom. ”Jag har inte tid att vänta in henne. Jace och Izzys liv står på spel. Och Magnus.” Simon sätter upp ena handen framför Alec som bara puttar undan den och fortsätter ner för gatan. Plötsligt stannar Alec till och vänder sig mot vänster. Kompassnålen visar rakt in i byggnaden framför honom. Han tittar upp på den höga byggnaden och ser att det är ett nedlagt kontorshus som verkar öde.

Alec tar ett kliv fram när Simon drar honom tillbaka. ”Tycker du att det är smart att gå in själv?” Säger Simon ”Borde du inte i alla fall vänta på Clary?”

”Varför? Säger Alec och trycker sig förbi Simon.

Clary kommer ikapp dem när Alec böjer undan en träplanka som sitter för den trasiga dörren.

”Alec. Vad gör du?” viskar Clary, och ser när Alec går in i byggnaden.

När Alec inte svarar tar sig Clary fram till de uppbrutna plankorna och kikar in i mörkret. Hon kan se det svagt upplysta ljuset från kompassen som lyser i Alecs hand och Clary går försiktigt in, tätt följd av Simon.

Alec går upp för några trappsteg och stannar till när kompassnålen helt plötsligt visar åt motsatta håll. Alec vänder sig om i trappan när Clary och Simon kommit ikapp honom. Alec böjer huvudet bakåt och tittar upp på balkongen som är ovanför trappan. Han tar några steg bakåt för att komma upp högre, men han kan inte se något som ser annorlunda ut.

”Vad håller du på med?” Frågar Clary tyst och ser på kompassen i Alecs hand som börjar snurra runt. ”Alec, skall den göra så där?” Säger Clary och pekar mot Alecs hand. Han tittar ner på kompassnålen som snurrar fortare och fortare.

”Jag vet inte.”

”Vet du inte?”

”Nej, jag har aldrig gjort det här förut.” Säger Alec. Han vänder sig om och tar några trappsteg i varje steg och kommer fort upp på toppen av trappan. Han tittar ner på Clary och Simon som tittar förväntat på Alec. ”Jace och Izzy är åt det här hållet.” Säger Alec när kompassnålen har slutat att snurra.

Julkalender 2017 - Lucka 11

Publicerat: 2017-12-11, 08:00:00 i Julkalender,

11 December betyder ju självklart att det är dags för del 11 av årets fanfic. Har ni missat någon av de tidigare delarna hittar ni dem som vanligt via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10
--------------------------------------------------
Del 11

”Jag blir galen av att sitta inspärrad här.” Utbrister Isabelle och lägger sig ner på sängen. Hon tittar upp i det trasiga taket när dörren öppnas. Isabelle reser sig upp på armbågarna när demonen som kidnappade dem sakta trycker upp dörren med hjälp av ett finger.

”Så bra att ni är kvar.” Säger Demonen och ger dem ett stort leende.

”Vart skulle vi ha tagit vägen annars?” Frågar Jace.

”Dörren är alltid öppen så ni kunde ha gått ut.”

Jace haka åker i golvet och Isabelle tittar argt på honom. ”Har du inte känt på dörren om den är öppen eller låst?” Frågar hon Jace surt.

”Det trodde jag väl att du hade gjort. Du var ju vaken tidigare än mig. Faktiskt.”

Demonen står kvar i dörröppningen med båda händerna bakom ryggen. ”Om ni är hungriga så finns det varm mat i matsalen.”

”Som jag sa förut så är vi inte hungriga.” Säger Jace och lägger sig tillrätta på sängen och stänger ögonen.

”Jace. Jace. Jace. Alltid den spydiga. Jag har hört en hel del om dig.”

”Bara bra saker, hoppas jag.” Jace tittar på demonen med ett öga.

”Vad gör vi här?” Säger Izzy plötsligt. ”Varför har du kidnappat Jace och mig?”

Demonen vänder sig till Isabelle med ett leende. ”Kidnappade? Vem har sagt något om att ni är kidnappade? Så fort Magnus Bane överlämnar sig själv till mig, så är ni fria att gå.”

”Alltså är vi fast här för evigt.” Säger Jace.

”Vad menar du med det?” Frågar Izzy och tittar oroligt på Jace.

Jace sätter sig upp i sängen. ”Magnus har varit sjuk och för att inte oroa Alec, skickade han iväg mig för att…”

”Har Magnus varit sjuk? Men han är ju aldrig sjuk!” Utbrister Izzy.

”Nej, precis. Så för att inte oroa Alec i onödan skickade Magnus iväg mig för att möta demonen som kunde hjälpa Magnus att bli frisk.”

”Så han visste att det var jag?” Säger demonen nyfiket.

”Tydligen. Men han hade nog inte räknat med att du skulle kidnappa oss.” Jace sneglar på demonen som står lutad mot dörrkarmen. ”Eller vänta nu. Vad menar du med att han visste att det var du?” Jace ställer sig upp och går fram till demonen. ”Magnus bad mig möta dig för att du kunde hjälpa honom.”

”Självklart. För att det är jag som gjort honom sjuk.” Demonen ler stort mot Jace tittar misstänksamt på demonen.

”Varför skulle du göra något sånt?” Säger Izzy.

”För att Magnus är min bror och han har något som jag vill ha.”

”Din bror?” Säger Jace och Izzy i kör.

”Ja, nu blir jag sårad. Har inte Magnus sagt något om mig?”

Julkalender 2017 - Lucka 10

Publicerat: 2017-12-10, 08:00:00 i Julkalender,

Glad andra advent. Dags för del 10 av årets fanfic. Har ni missat någon av de tidigare delarna hittar ni dem som vanligt via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9
 
--------------------------------------------------------
Del 10

”Varför har du en ring i din ficka?” Frågar Alec och tittar upp på Clary med uppspärrade ögon.

”Jace gav den till mig.” Svarar Clary och tar upp sin mobiltelefon som börjat ringa i hennes ficka. ”Hej Simon!” Säger hon när hon läst hans namn på displayen. ”Isabelle? Nej, hon är inte här.” Säger Clary nervöst ”Jag är hos Magnus. Jag tror att det kanske är bäst att du kommer hit… Nej, jag vill inte säga varför på telefon. Kom bara hit Simon.” Clary trycker bort samtalet och lägger tillbaka sin telefon i fickan.

”Så? Tänker du tala om för mig varför du har en ring i fickan?” Säger Alec och håller upp ringen. ”Jace har väl inte friat?” Frågar Alec nervöst.

”Nej, inte direkt. Eller ja. Han vill att vi skall gifta oss, men det är inte viktigt nu.” Clary viftar bort samtalet som börjar komma in på ett ämne som hon inte vill prata med Alec om just nu. ”Vi måste hitta Jace. Så kan du spåra honom med hjälp av ringen eller inte?”

”Det beror på…”

”på vad?”

”Om den här ringen verkligen tillhör Jace. Eller om den tillhört någon annan.”

Clary tar tillbaka ringen ”Jag vet inte, säkert…” Hon snurrar den mellan fingrarna ”men Jace gav den till mig och sa...” Clary hinner aldrig avsluta meningen då dörren till Magnus lägenhet slåss upp och Simon kommer instormande. Han klampar med fötterna och skakar av sig snö som fastnat i håret innan han snabbt hänger av sig sin jacka och kommer in till Clary. Hon ger honom en snabb kram och han håller sedan fast hennes överarmar ”Clary vart är Izzy? Hon svarar inte när jag ringer, eller messar eller nått.” Säger Simon oroligt.

”Jag tror det är bäst att du sätter dig ner.” Clary visar honom den lediga fåtöljen bredvid Alec och Simon sätter sig sakta ner och vilar armbågarna på sina knän.

”Izzy är…” börjar Clary och vet inte hur hon skall fortsätta. Hon är osäker på hur Simon kommer ta nyheten om att Izzy är kidnappad.

”kidnappad.” Säger Alec innan Clary hinner tänka efter.

”Kidnappad?” Säger Simon förvånat och rynkar ihop ögonbrynen. ”Vad då kidnappad?” Simon tittar upp på Clary som håller blicken på en smutsfläck på golvet. ”Clary. Vad menar Alec med att Izzy är kidnappad?”

”Hon och Jace är kidnappade och demonen vill ha Magnus i utbyte mot dem.” Svarar Alec.

Simon vänder sig snabbt mot Alec. ”Så vad väntar ni på? Det är väl bara att göra bytet!?”

”Det är inte så enkelt.” Säger Clary och gnider sina händer mot varandra. ”Vi vet inte hur vi skall kunna kontakta demonen. Magnus är typ förgiftad av demonen, tror vi. Och vi sitter liksom fast just nu. Vi hade tänkt spåra Jace med en runa, men vi har inget som tillhör honom.”

”Jag som trodde att du hade något av honom, Clary.” Säger Simon och stoppar handen i fickan och drar fram en svart hårsnodd. ”Det här är Izzys, den borde väl gå att använda till att söka efter henne?” Säger Simon när Alec drar snodden från Simons hand, lägger den i sin egen hand och ritar en spårningsruna bredvid den.

”Så hur fungerar det där?” Frågar Simon och tittar intensivt på Alec som håller blicken fäst vid Izzys hårsnodd. Vitt ljus kommer från hårsnodden och bildar en ring över Alecs hand. Simon ställer sig upp och ser att ringen bildar en kompass. ”Är det...?”

”Vår väg till Izzy och Jace. Ja.” Svarar Alec och går mot ytterdörren med Simon och Clary i släptåg.

 

Julkalender 2017 - Lucka 9

Publicerat: 2017-12-09, 08:00:00 i Julkalender,

9 December och del 9 av årets fanfic. Jag hoppas att ni gillar den så här långt. Har ni missat någon av de tidigare delarna hittar ni dem som vanligt via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8
 
------------------------------------------------------
Del 9

”Magnus?” Alec skriker hans namn flera gånger innan Magnus öppnar ögonen igen. ”Magnus. Catarina var säker på att det var din bror.”

”Catarina?” Frågar Magnus sluddrande och Alec lyfter upp hans huvud. ”Vilken Catarina?”

”Catarina Loss. Din vän. Som är läkare.” Försöker Alec förklarar för Magnus vars ögon går hit och dit och kan inte fokusera på något.

Magnus skakar fort på huvudet. ”Nej. Jag känner ingen Catarina.”

”Jo. Hon är en av dina bästa vänner.” Säger Alec och försöker få Magnus att lägga sig ner igen.

”Alltså om Magnus inte kommer ihåg Catarina, kanske han inte ens kommer ihåg att han har en bror. Så Catarina hade kanske rätt?” Föreslår Clary och tittar på när Alec gör ett misslyckat försök att få Magnus att lägga sig ner. Magnus fäktar med armarna och slår vilt omkring sig. Alec backar undan när Magnus sparkar honom i magen.

”Vad är det för fel på honom?” Säger Clary undrande och tittar oroligt på Magnus som fortsätter att sparka och fäkta med armarna.

”Jag vet inte. Men det verkar inte vara något bra.” Säger Alec.

”Skall vi kontakta Catarina igen?” Föreslår Clary.

”Jag vet inte.” Alec sjunker ner i en av fåtöljerna. Han lägger sitt huvud i sina händer ”Jag vet ingenting.” Clary hör att Alec börjar snyfta och hon lägger varsamt en hand på hans axel. ”Jag vet ingenting.” Säger han igen.

”Alec.” Försöker Clary tyst, ”det måste finnas något annat vi kan göra.”

”Nej. Inget. Magnus är ju den som alltid vet allt. Men nu.” Alec snyftar högre och börjar skaka i hela kroppen. ”Nu finns det inget vi kan göra. Jace är inte heller här. Han brukar också alltid ha svar på allt.”

”Nej, jag vet.” Säger Clary och ställer sig fort upp. ”Jace är inte här. Men vi är skuggjägare.”

”Som om det kan hjälpa oss nu.” Säger Alec.

”Ja, det kan det. Vi eller snarare du borde kunna använda den runan, du vet, för att söka efter någon. Och eftersom Jace är din parabatai borde du väl kunna hitta honom snabbt?”

Alec tittar upp på Clary med rödsprängda ögon. ”Det är inte riktigt så det fungerar. Spårningsrunan fungerar bättre om de som är parabatai använder den tillsammans. Inte för att en parabatai skall hitta en annan.”

”Men ändå. Parabatai är ju ändå parabatai. Det borde väl kunna fungera?” Clary tar fram sin stele från bakfickan och ger den till Alec.

”Jag har en egen.” Alec tar fram sin stele från sin jackficka och håller upp den framför Clary. ”Men jag behöver också något från Jace att kunna spåra med.” Säger Alec och håller fram sin ena hand.

”Varför tittar du på mig på det där sättet?” Frågar Clary. ”Du är hans parabatai. Har inte du något från Jace?”

Alec höjer på ögonbrynen. ”Bara för att Jace är min parabatai, betyder inte det att jag har en massa saker i mina fickor som tillhör honom. Men du däremot...”

”Vaddå? Som att jag har en massa saker i mina fickor som tillhör Jace.” Clary stoppar argt händer i fickorna på sina jeans.

”Ja.” Alec fortsätter att hålla ut sin hand. Clary suckar och tar upp ena handen och släpper ner ett föremål i Alecs hand. Han tittar på den en sekund innan han åter tittar upp på Clary. ”En ring?”
 

Cassandra Clare delar ett nytt citat från "The Red Scrolls of Magic"

Publicerat: 2017-12-08, 16:00:10 i Cassandra Clare, The Eldest Curses, The Red Scrolls of Magic,

Grattis Magnus Bane!
För att fira att våran favorit trollkarl fyller år så har Cassandra Clare via Instagram delat ett nytt citat från boken The Red Scrolls of Magic, som är den första boken i Magnus Bane serien The Eldest Curses.
Till citatet har Cassie även lagt till en födelsedagsbild som är ritad av Cassandra Jean.
 
 

(art by Cassandra Jean )Happy birthday Magnus! It's your day and Jace had given you a duck again. At least you have your gorgeous family to make up for it! And now: a snippet from TEC Book One: ​ "Uh,” said Alec. “Can you fly a hot air balloon?” “Of course!” Magnus declared. “Did I ever tell you about the time I stole a hot air balloon to rescue the Queen of France?" ​Alec grinned as if Magnus was making a joke, but Marie-Antoinette had actually been quite a handful. “It’s just,” Alec said thoughtfully, “I’ve seen you try to work your own DVR, and it wasn't pretty." He stood to admire the balloon, which was entirely glamored. As far as the humans sitting on the Eiffel Tower were concerned, Alec was solemnly regarding the open air. “I’m hardly going to crash the balloon into a chimney,” Magnus protested. “I’m considering how to protect you if we crash the balloon into a chimney.”​ As he moved past Magnus, Alec stopped and pushed a wayward lock of hair off Magnus’s brow. His touch was light, tender but casual, as if Alec did not even really realize he was doing it. Magnus had not even realized his own hair was in his eyes.​ ​Magnus ducked his head and smiled. The idea of being protected was strange to him, but he felt like he could get used to it. He used his chair as a step and climbed onto the swaying platform. The moment he planted both feet on the floor, it felt as if he were standing on solid ground. He offered his hand. "Trust me." ​Alec hesitated, then accepted Magnus’s hand. His grip was strong, and his smile sweet. “I do.” He followed Magnus, vaulting lightly over the railing onto the platform. They sat down at the table, and the balloon, bouncing like a row boat on the choppy ocean, drifted away unseen from the Eiffel Tower. Seconds later, they were floating high above the skyline as the sprawl of Paris expanded in every direction as far as the eye could see.

Ett inlägg delat av Cassie Clare (@cassieclare1) Dec 7, 2017 kl. 11:42 PST

The Red Scrolls of Magic släpps 5 mars 2019.

Julkalender 2017 - Lucka 8

Publicerat: 2017-12-08, 08:00:00 i Julkalender,

Spänningen fortsätter i årets julkalender. Har ni missat någon av de tidigare delarna hittar ni dem som vanligt via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7
---------------------------------------------------------------
Del 8

”Så vad skall vi göra?” Frågar Clary Alec tyst när Catarina har lämnat dem. Hon hade tydligen ett nödläge på sjukhuset som var viktigare än Magnus, då han ju faktiskt inte svävar i livsfara.

Alec stirrar bara rakt fram, som han har gjort den senaste kvarten.

”Alec. Vi måste göra något! Även om Magnus inte kommer dö.” Säger Clary.

”Det vet du inte.” Skyndar sig Alec att säga.

”Nej, det gör jag inte. Och inte du heller. Men om du vill ha tillbaka Magnus så måste vi byta honom mot Jace. Demonen är ju tydligen den enda som vet hur vi kan väcka Magnus.”

De har gått igenom samma sak flera gånger och Alec verkar fortfarande inte förstå att det enda sättet för honom att få tillbaka Magnus från att sväva i livsfara är att de får tillbaka Jace.

”Vi borde väl i alla fall kunna kontakta demonen och typ höra hans erbjudande.” Säger Clary tyst och sneglar på Alec som verkar fundera på hennes förslag. Eftersom han själv inte kan komma på något bättre nickar han ”Okej. Vi kontaktar demonen.”

”Toppen. Jag börjar leta genom böckerna.” Clary är snabbt på fötter och skyndar bort till en hög med böcker. Hon öppnar försiktigt boken, för att inte riskera att förstöra den. Hon inser ganska snabbt att det nog inte kommer gå så lätt att hitta ett sätta att kontakta demonen som hon först trodde. Boken hon har öppnat är skrivet på ett språk som är helt främmande för henne. Hon lägger undan boken och öppnar en annan, men hon har samma problem. Hon läser på bokryggarna och inser att hon inte kan läsa någon av böckerna.

Clary vänder sig om för att förklara dilemmat för Alec när Magnus plötsligt hostar till. Alec som stått böjd över en hög med papper på soffbordet är snabbt framme hos Magnus.

”Alexander?” Säger Magnus svagt och försöker sätta sig upp.

”Nej, ligg kvar.” Alec håller kvar Magnus i soffan, samtidigt som han ger honom ett glas vatten. Alec hjälper Magnus att hålla upp glaset så han kan få i sig hela innehållet.

”Tack.” Säger Magnus och stänger ögonen igen.

Alec skyndar sig att ställa undan glaset och skakar sedan Magnus lätt. ”Magnus, vi behöver din hjälp. Magnus? Vi vet vem som har förgiftat dig.” Alec pratar med en len röst, som Clary aldrig har hört honom använda förut och hon tänker att det nog bara är när Alec är med Magnus som den rösten kommer fram.

”Magnus?” Säger Alec igen, denna gång med högre röst och Magnus ögon öppnas långsamt. Han håller blicken stadigt fast på Alecs ögon. Magnus sträcker trött upp en hand och lägger den på Alecs kind. Clary, som känner sig väldigt obekväm vänder snabbt bort blicken och tittar på snön som faller utanför fönstret och låter Alec och Magnus få ha sin intima stund ensamma, ifall det är deras sista. Clary hör Alec mumla något varpå en kort kyss hörs. Clary som kan se deras reflektioner i fönsterglaset kan inte hjälpa att tänka på hur gärna hon vill kyssa Jace. När hon ser Alec luta sig tillbaka från Magnus ansikte vänder sig Clary till dem.

”Alec, tror du Magnus kan hjälpa oss att hitta demonen?”

Utan att ta blicken ifrån Magnus, lutar sig Alec åter över honom. ”Magnus. Vi vet vem demonen är men vi behöver din hjälp med att kontakta honom. Catarina säger att demonen är din bror.”

Magnus ögon öppnas i ren panik och han sätter sig upp, snabbare än vad Alec eller Clary hade räknat med. Alec far bakåt och slår i ryggen i soffkanten.

”Min bror? Jag har ingen bror!” Säger Magnus snabbt innan han faller framåt med huvudet.
 

Inspelningarna av Shadowhunters 3A är färdiga

Publicerat: 2017-12-07, 19:10:49 i Harry Shum Jr/Magnus Bane, Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Säsong 3,

Shadowhunters säsong 3A är nu färdiginspelat. Kat McNamara och Harry Shum Jr. har via twitter lagt ut olika reaktioner på att de nu är färdiga med första halvan av säsong 3.
 
Resultatet av det som de har spelat in kommer vi dock inte få se förens den 3 april.
 
 

Julkalender 2017 - Lucka 7

Publicerat: 2017-12-07, 08:00:00 i Julkalender,

Dags för lucka 7 i julkalender. Har ni missat någon av de tidigare delarna kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6
-------------------------------------------------------------------
Del 7

”Vad menar du med att Jace inte längre lever?” Clary reser sig snabbt upp och tittar storögt på Catarina. Clary kan inte tro det hon hör. Hon skulle veta om Jace var död. Det skulle hon.

”Demonen som kan hjälpa Magnus, är inte direkt känd för att låta skuggjägare leva.”

”Så du vet vem demonen är?” Frågar Alec och vänder sig mot Catarina.

”Ja, tyvärr.”

”Och vad han vill med Magnus?” Frågar Alec.

”Jag kan inte vara säker på det. Men han vill antagligen ha Magnus krafter.”

”’Ha Magnus krafter’?” Frågar Clary förvirrat.

Catarina vänder blicken mot Clary ”Ja, Magnus är som ni vet en väldigt mäktig trollkarl och det finns en del demoner som är avundsjuka på trollkarlar. Främst för att vi har krafter som vi har fötts med, vilket demonerna inte har.”

”Så demonen vill ha Magnus för att få hans krafter?” Säger Clary skeptiskt. ”Finns det inte lättare sätt att få tag på dem än att kidnappa Jace?”

”Demonen har försökt flera gånger genom historien, men Magnus har alltid varit för mäktig. Och demonen kan inte få hans krafter om inte Magnus ger upp dem frivilligt.”

”Hur kan Magnus frivilligt ge en demon något om han är död?” Säger Alec.

”Magnus är inte död än.” Säger Catarina och sneglar på Alec. ”Men det verkar som att demonen har lyckats förgifta Magnus nu. Men hur eller med vad kan jag inte svara på.” Säger Catarina lugnt.

”Men varför vill demonen åt Magnus krafter?” Frågar Clary.

Catarina tittar på Clary en kort stund innan hon svarar ”Demonen är Magnus bror.”

Alec och Clary ger ifrån sig ett förvånat läte. ”Magnus har aldrig sagt att han har någon bror.” Säger plötsligt Alec skeptiskt och ställer sig upp.

”Det är inte någon som man gärna vill ha som sin bror. Det är en Eidolon demon…”

”En skepnadsskiftare!” Utbrister Alec.

”Precis.” Fortsätter Catarina. ”och de kan vara ganska krafthungriga. Så milt sagt så är han avundsjuk på Magnus och vill ha hans krafter. Och Magnus har aldrig velat ha något med honom att göra.”

”Så Magnus bror vill byta Jace mot Magnus? För att han vill ha Magnus krafter?”

Catarina nickar till svar.

”Aldrig i livet!” Säger Alec och håller upp båda händerna.  

”Alec. Tänk på Jace. Tänk på din Parabatai. Vill du inte ha tillbaka honom.” Säger Clary och går fram till Alec.

”Det är klart att jag vill. Lilla flicka.” Säger Alec och reser sig över Clary. ”Men inte till vilket pris som helst. Jag tänker inte bara ge Magnus till hans bror, bara för att han vill ha hans krafter. Det måste finnas något annat sätt.” Alec vänder sig till Catarina som ser oroligt på honom.

”Jag är rädd för att det nog inte finns något annat sätt att rädda Magnus.”

Julkalender 2017 - Lucka 6

Publicerat: 2017-12-06, 08:00:00 i Julkalender,

6 December och dags för del 6 av årets julkalender fanfic. Har ni missat någon av de andra delarna kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 
 
------------------------------------------------------------
Del 6
 

”Catarina!” säger Clary lättat när Catarina kommer in och skakar bort snö från håret. ”Du anar inte vad glad jag är att du är här.”

”Jaså? Jag visste inte att vi kände varandra så väl.” Catarina hänger av sig sina ytterkläder och kommer in i vardagsrummet. Hon skyndar fram till Magnus när hon ser honom ligga livlös på soffan. ”Hur är det med honom?”

När varken Clary eller Alec svarar vänder sig Catarina om och får se dem stå oroliga vid den öppna spisen där en liten brasa sprakar. Clary biter på en nagel och Alec står rakryggad med händerna i fickorna och munnen sammanbiten.

”Varför säger ni inget?” Frågar Catarina.

”För att... vi tror... att han är död.” Säger Alec tyst och sakta. En ensam tår trillar ner för Alecs kind och han skyndar sig att torka bort den och fortsätter ”Han slutade andas bara några minuter innan du kom in.”

Catarina känner med två fingrar på Magnus handled. Hon nickar sakta några gånger ”Han är okej.” Catarina reser sig upp och Clary och Alec tittar först på varandra och sedan på Catarina.

”Han är okej?” Frågar Alec tveksamt.

”Ja, det var det jag sa. Han är i en slags koma.”

”Phew. Vi var helt säkra på att Magnus var död.” Säger Clary och sjunker ner i en av fåtöljerna. ”Så då återstår väl bara frågan om hur vi kan väcka honom ur koman!?”

Catarina skakar på huvudet ”Det är inte säkert att det går.”

”Ursäkta. Vad menar du?” Säger Alec argt. ”Det måste finnas något sätt att väcka Magnus. Vi kan inte bara lämna honom här. Så där.” Alec pekar på Magnus.

”Alec!” Catarina håller upp händerna framför sig när Alec plötsligt tar några steg närmare henne. ”Det tillstånd som Magnus är i nu är så nära död en trollkarl kan komma. Jag är ledsen men det finns inget att göra.”

”Magnus sa till Jace, att det fanns en demon som kunde hjälpa oss.” Säger Clary när Catarina har lyckats backa undan från Alec som tittar bekymrat på henne och sätter sig sedan bredvid Magnus. 

”En demon?” Catarina verkar mer överraskad än orolig över att en demon kan hjälpa Magnus.

”Ja.”

”Vilken demon?”

”Vi vet inte vad han heter. Men Alec har sett honom.”

Clary och Catarina vänder blicken till Alec som står på knä bredvid Magnus och håller i hans ena hand.

”Alec?” Säger Catarina och väntar på Alecs svar. ”Vet du vem demonen är?”

”Nej. Men Magnus verkar vara väldigt intressant för demonen. Den vill ha Magnus i utbyte mot Jace.”

”Är Jace kidnappad av demonen som kan hjälpa Magnus?” Säger Catarina och vänder sig snabbt till Clary som nickar till svar.

”Det här är inte bra.” Catarina skakar snabbt på huvudet. ”Jag känner bara till en demon som har kunskaper om trollkarlar och det är inte en demon som ni vill göra affärer med. Hur bra de än verkar.” Efter en kort paus fortsätter Catarina suckande ”Ni kan nog räkna med att Jace inte längre är i livet.”
 
 

Julkalender 2017 - Lucka 5

Publicerat: 2017-12-05, 08:00:00 i Julkalender,

5 December och dags för del 5 av årets fanfic. Har ni missat någon av de tidigare delarna kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4
 
---------------------------------------------------
Del 5

”Jace! Jace!”

Jace öppnar sakta ögonen och blinkar några gånger för att vänja sig vid det skarpa ljuset. ”Izzy?” Säger han sömnigt och sätter sig upp. Han svänger benen över sängkanten och lutar sig framåt.

”Tack ängeln – Jace. Jag var rädd att du var död.”

”Ingen demon kan döda mig så lätt.” Jace tittar upp och ser Izzy som sitter på en liknande säng på andra sidan det lilla rummet. Ett bord med två stolar står emellan deras sängar och på bordet står en karaff med vatten. Jace som plötsligt känner sig törstig reser sig upp och häller upp ett glas. Han sväljer allt i ett svep och torkar sig sedan om munnen med baksidan av handen.

”Vart är vi Jace? Och vart är Alec?” Izzy sätter sig på stolen mittemot Jace, som är mycket skönare än den hårda platta som hon kallat säng.

”Jag vet inte det heller. Men något som jag vet är att Alec inte är död. Jag hade känt det i sådana fall.” Jace lägger en hand över sin Parabatai-runa och tänker en kort stund på Alec som han senast såg stå vid kanten av sjön.

”Om det nu var demonen som kidnappade oss, varför tog den dig och mig? Och inte dig och Alec? Vad har han för nytta av mig.” Frågar Izzy.

Jace vänder ett öra mot dörren ”Jag tror att vi inom kort kommer att få reda på det.”

Dörren flyger upp och demonen ställer sig i dörröppningen. ”Jag tyckte jag hörde röster.” Demonen sneglar på Jace och Izzy ”Jag antar att ni är hungriga? Vad sägs om lite mat?”

”Nej tack, vi är inte hungriga” skyndar sig Jace att säga innan Izzy hinner få en syl i vädret. Hon blänger på Jace när demonen med ett svep vänder om och dörren går igen bakom honom.

”Varför sa du så? Jag är visst hungrig.” Säger Izzy surt.

”Izzy. Det finns inte en chans att jag stoppar i mig någon mat som den demonen erbjuder oss. Vi vet inte ens vart vi är eller hur farligt det är att äta maten som finns här.” Säger Jace och pekar med ena fingret ner i bordet vid varje stavelse. 

”Åh.” Säger Izzy surt, vänder bort huvudet och sätter armarna i kors. Ibland blir hon bara så trött på Jace som hela tiden skall ha rätt. ”Men vi kunde väl åtminstone ha fått ha kvar våra vapen.”

”Han är väl inte dum heller. En demon vet väl om hur farliga vi kan vara.”

”Men ändå. Tänker han bara låta oss ruttna här eller vad?” Frågar Izzy och tittar ut genom det enda fönstret som finns i rummet. Snöflingorna dalar sakta ner och Izzy börjar tänka på Julen i New York och hur hon hade sett framemot att få spendera den med Simon.

”Simon.” Utbrister hon plötsligt och Jace tittar förvånat på henne. ”Han vet säkert inte om att jag är kidnappad. Vi som skulle träffas senare idag och köpa julklappar.”

”Alec lär väl ha sagt till Clary att vi är kidnappade vid det här laget och hon borde ha sagt det till Simon. Så han vet nog om det.” Säger Jace och stänger ögonen.

”Tänker du sova nu?”

”Varför inte? Vi har väl inget bättre för oss.”

Julkalender 2017 - Lucka 4

Publicerat: 2017-12-04, 08:00:00 i Julkalender,

Dags för lucka 4 i årets julkalender. Har ni missat någon av de tidigare delarna kan ni hitta dem via länkarna: Del 1 | Del 2 | Del 3
 
---------------------------------------------------
Del 4

”Vad menar du med att Izzy är kidnappad?” Frågar Clary ängsligt Alec som sitter i soffan bredvid Magnus och tittar bekymrat på honom.

Det tar några sekunder innan Alec svarar och Clary känner att hennes hjärta börjar slå fortare och fortare i väntan på Alecs besked. ”Precis som jag sa. Demonen som tog Jace tog även Izzy.” Clary reser sig sakta upp ur fåtöljen och börjar gå fram och tillbaka framför brasan i den öppna spisen i Magnus vardagsrum.

”Och vad sa demonen exakt?”

”Egentligen ingenting annat än att han, demonen, vände sig om och sa att vi får tillbaka Jace om Magnus frivilligt överlämnar sig själv till honom för att aldrig komma tillbaka igen. Och sedan gick demonen upp i rök, bokstavligen.”

Clary vänder sig snabbt till Alec ”Men varför tog demonen även Izzy?”

Alec rycker på axlarna när han ser på Clary ”Jag vet inte.” säger han och håller ner blicken på en fläck på mattan.

”Så vad skall vi göra nu?” Frågar Clary oroligt Magnus.

”Varför tittar du på mig? Tror du att jag orkar göra något?” Säger Magnus ansträngt.

”Men vi kan ju inte bara sitta här och rulla tummarna när Jace och Izzy har blivit kidnappade.” Utbrister Clary och slår näven i spiselhyllan så att ett fotografi av Magnus tillsammans med sina katter åker i golvet med ett kras.

”Även om jag är sjuk, kan du väl vara försiktig med mina foton? Jag är inte död än. Först då får ni ha sönder mina saker.” Magnus hostar till och Alec ger honom en servett som Magnus kan hosta i. När Magnus tar bort servetten från munnen rycker Alec till när han får se blod. ”Magnus du hostar blod. Vad är det som är fel med dig?”

”Det var det som jag hade hoppats att demonen ni träffade kunde ha berättat för mig.” Magnus sluter ögonen och lutar sig tillbaka i soffan. ”Jag har aldrig förut mått så här dåligt.”

”Men det måste finnas något som vi kan göra för att få hit demonen igen?” Säger Clary, ”Vi kan inte bara sitta här och vänta på att Magnus dör…” Säger Clary förtvivlat och tittar på Alec.

”Magnus kommer inte dö.” Utbrister Alec och ställer sig snabbt upp. Han lutar sig över Clary och pekar med ett långt finger på henne. ”Jag tänker göra allt som står i min makt för att hålla Magnus levande.”

”Okej. Så har du något förslag på hur vi skall hit demonen?”

”Nej.” Säger Alec och sätter sig bredvid Magnus igen. Han tar Magnus hand ”Han är iskall.” Alec stirrar på Clary med stora ögon. ”Vad skall vi göra?”

”Känner du någon annan trollkarl som vi kan fråga om hjälp?” Frågar Clary och tittar oroligt på Magnus som har stängt ögonen och andas sakta.

”Magnus har nämnt Catarina Loss. Du vet hon som jobbar på sjukhuset.” Säger Alec tyst.

”Hon är antagligen vår bästa chans just nu. Vi får kontakta henne.” konstaterar Clary och tar upp sin mobil.

Julkalender 2017 - Lucka 3

Publicerat: 2017-12-03, 08:00:00 i Julkalender,

Glad första advent!
Gör er redo för del 3 av årets fanfic. Har ni missat någon av de tidigare delarna hittar ni dem via länkarna: Del 1 | Del 2.
 
------------------------------------------------
Del 3

”Clary. Hur är det med Magnus?” Frågar Alec.

”Det är bra. Tror jag. Har det hänt något?” Alec hör Clarys oroliga röst och inser att de enda gångerna som han ringer till henne är när det verkligen har hänt något.

”Ja, det kan man säga.” Svarar Alec tyst.

”Är det Jace?! Vad är det som har hänt?” Paniken i Clarys röst går inte att ta miste på och Alec vet inte hur hon kommer att reagera på det han tänker säga härnäst. Alec tittar in i skogen och på snön som vräker ner framför hans ögon.

”Clary, Jace han är…” Alec kan inte förmå sig att säga det sista ordet.

”Vad är han, Alec?” skriker Clary nästan ut. ”ALEC?” skriker hon igen när han inte svarar henne. ”Alec, säg inte att han är död!”

Alec sväljer ”Han är inte död. Han är kidnappad. I utbyte mot...”

”Oh, shit. Alec, jag trodde han var död. Var det inte värre än att han blivit kidnappad kan vi lösa det.” Hinner Clary säga innan Alec avslutat sin mening.

”...Magnus. Demonen vill ha Magnus i utbyte mot Jace.”

Clary blir helt tyst i telefonen och Alec tar ner mobilen för att försäkra sig om att den inte är död eller har förlorat förbindelsen. ”Clary.” Säger Alec försiktigt när han sätter upp mobilen mot örat igen.

”Jag är kvar hos Magnus.”

Alec blir helt ställd. Vad gör Clary hos Magnus?

”Han vill prata med dig.” Säger Clary och Alec hör någon som pratar i bakgrunden innan han hör Magnus röst i sitt öra.

”Alec?”

”Magnus!” Säger Alec lättat.

”Varför är Jace kidnappad?”

Alec är inte riktigt säker på hur han skall formulera det rätt. Han är inte heller säker på varför Jace blev kidnappad. Eller vad det är för fel på Magnus. Det enda som Alec säger är ”Jag vet inte.”

”Alec, ta med dig Isabelle och kom till min lägenhet så att vi får reda ut det här.” Säger Magnus och Alec kan höra att han låter ansträngd.

”Vad är det för fel på dig?” Säger Alec sakta.

”Det är inget fel på mig. Som jag har försökt att förklara för Clarissa flera gånger. Ta med dig din syster hit Alec så att vi får prata om det här.”

”Jag kan inte.” Svarar Alec tyst.

”Varför inte då?” Säger Magnus oroligt.    

Alec väntar några sekunder innan han svarar: ”För att hon också har blivit kidnappad.”

Nytt citat från Ghosts of the Shadow Market - Cast Long Shadows

Publicerat: 2017-12-02, 18:20:46 i Cassandra Clare, Ghosts of the Shadow Market,

I sitt senaste nyhetsbrev delade Cassie ett nytt citat från novellserien Ghosts of the Shadow Market, som vi kommer att kunna läsa under nästa år. Citatet kommer från novellen som har namnet Cast Long Shadows och vi får träffa Brother Zacariah och Matthew Fairchild. Novellen utspelar sig i "The Last Hours eran" och är skriven av Cassie och Sarah Rees Breenan.
 

They wandered through the stalls of the Shadow Market. Brother Zachariah was searching for one warlock in particular, who had sent a message saying that he might be of some help.
“Does Uncle Will know you are in London?” asked Matthew. “Are you going to see him? If Uncle Will finds out you were in London and did not come to call, and I knew about it, that will be curtains for me! Young life cut off in its prime. A bright flower of manhood withered untimely. You might think of me and my doom, Uncle Jem, you really might.”
 Might I? asked Brother Zachariah.
It was fairly obvious what Matthew was angling to know.
“It would also be very kind of you if you refrained from mentioning that you saw me at the Shadow Market?” Matthew wheedled, with his engaging smile and a distinct air of apprehension.
 Silent Brothers are terrible gossips as a rule, said Brother Zachariah. For you, though, Matthew, I will make an exception.
“Thanks, Uncle Jem!” Matthew linked his arm with Jem’s. “I can see we are going to be great friends.”
It must be a horrible contrast for the Market to behold, Jem thought, seeing this bright and happy boy hanging so carelessly off the arm of a Silent Brother, hooded and cloaked and all but shrouded in darkness. Matthew seemed blissfully unaware of the incongruity.
I believe we will be, said Jem.
“My cousin Anna says the Shadow Market is tremendous fun,” said Matthew happily. “Of course you know Anna. She’s always tremendous fun herself, and has the best taste in waistcoats in London. I met some very agreeable faeries who invited me, and I thought I would come see.

Julkalender 2017 - Lucka 2

Publicerat: 2017-12-02, 08:00:00 i Julkalender,

 
Dags för del 2 av julkalendern. Missa inte heller att läsa del 1.
 
-----------------------------------------------------------
Del 2

”Magnus!” Utbrister Clary och hjälper trollkarlen som trillat ner från soffan. Hon skyndar sig fram till honom och även om han viftar undan hennes armar så stretar han inte emot när hon hjälper honom att sätta sig i soffan igen. ”Magnus du måste låta mig hjälpa dig.”

”Nej, jag vill inte ha någon hjälp säger jag.”

”Magnus.” Clary hjälper honom att sätta sig upp i soffan när Chairman Meow hoppar upp och lägger sig som en boll bredvid Magnus.

”Varför är du här, Clary?” Säger Magnus surt och sätter sig tillrätta med en ond grimas.

”För att Jace inte tyckte att du skulle vara själv.”

”Jasså, Jace tyckte inte att jag skulle vara själv. Det var värst vad omtänksam han blivit på gamla dagar.” Magnus sträcker sig efter sin mugg med te, men Clary hinner före och ger honom den.

”Han gör det för Alecs skull.”

”Åh.” Magnus ser lite gladare ut när Clary nämner Alec. ”Men det är ändå inget fel på mig. Jag klarar mig. Spring iväg och lek skuggjägare istället.”

”Nej.” Säger Clary bestämt och sätter sig mitt emot Magnus. Han tittar på henne över kanten av tekoppen.

”Varför tittar du på mig sådär? Det är inte fel på mig.” Säger Magnus och ställer ner koppen på låret.

Clary lyfter på sitt ena ögonbryn och granskar Magnus. Hon hoppar till när något börjar vibrera i hennes byxor. Hon sticker snabbt ner handen och tar upp sin mobil. Hon ser på displayen att det är Isabelle. ”Ja.” Svara hon och ser att Magnus iakttar henne.

”Okej… Ja… okej… Visst, det blir bra… Hälsa till Jace… ses sen.”

”Måste ni alltid hälsa till varandra?” Säger Magnus och tar en klunk till av sitt te.

”Nej. Men vi gör det.” Hon lägger tillbaka mobilen i fickan när Magnus säger:

”Vad ville Isabelle?”

Clary tittar förvånat på Magnus ”Hur visste du att det var hon?”

”Jag är synsk.” Clary spärrar upp ögonen i en sekund innan hon inser att Magnus skämtar med henne. ”Det var uteslutningsförmågan. Det var helt klart inte Jace, eftersom du ville att personen skulle hälsa till honom och jag tvivlar på att Alec skulle ringa till dig.”

”Det har han faktiskt gjort.”

”Bara i nödsituationer om jag inte minns helt fel.”

Clary vägrar att svara Magnus och går fram till ett av hans stora fönster istället och tittar ner på den alltid lika stressade New York trafiken. Hon känner mobilen vibrera igen och tar upp den. Hon läser på displayen fem gånger, Alec, Alec, Alec, Alec, Alec, innan hon trycker på svaraknappen.

”Ja, Alec.” Samtidigt hör Clary Magnus som snabbt ställer sig upp och en tekopp som åker i golvet med ett kras.

25 dagar med bakom kulisserna - dag 1

Publicerat: 2017-12-01, 20:21:56 i Harry Shum Jr/Magnus Bane, Shadowhunters, Säsong 3,

För att fira att vi har kommit in i December och att det är tiden på året för att dela saker, så kommer ShadowhuntersTV att från och med idag och fram till och med den 25 december dela en bakom kulisserna bild/video etc. från säsong 3, på sina sociala medier. Detta under hashtaggen #25daysofBTS
 
Den första bilden är på ingen mindre än Magnus Bane.
 
 

Julkalender 2017 - Lucka 1

Publicerat: 2017-12-01, 08:00:00 i Julkalender,

 
Jaha, då var det December - redan liksom.
 
Jag tänkte fortsätta på traditionen att i december ge er en julkalender med en fanfic skriven av mig.
Dock har jag haft lite fullt upp i november och inte hunnit skriva så mycket som jag hoppats på, men förhoppningsvis så skall jag hinna skriva alla 24 delarna och ge er en varje dag fram till Julafton.
Jag hoppas att ni kommer att tycka om även denna.
----------------------------------------------------------
Del 1

Alec tittar ut över sjön som ligger tyst och stilla. Några få snöflingor singlar ner och börjar bilda ett vitt täcke på den frusna sjön. Han vänder sig snabbt om när han hör något som prasslar bakom honom och en gestalt med långt svart hår kommer ut från skogen och ställer sig bredvid honom.

”Ser du något?” Frågar Isabelle.

”Nej. Vad det än är som vi väntar på så verkade det inte vilja visa sig just nu. Och varför Jace hade fått för sig att demonen skulle komma upp här har jag inte den blekaste aning om. Jag menar sjön är ju helt frusen.”

Isabelle nickar och rycker på axlarna. ”Jace verkade veta vad han pratade om. Men han sa ju inte när demonen skulle dyka upp.”

”Nej, det är ju just det. Jace tidsuppfattning är ju inte den bästa direkt. Han ville säkert bara ha mer tid med Clary och sa åt oss att gå hit tidigare.”

”Alec, var inte sån. Bara för att Jace har hittat någon som han kan älska. Och du har ju Magnus.”

Alec blänger på sin syster och vänder sig om för att gå tillbaka in i skogen, när Jace kommer emot honom.

”Bra, ni är här. Har demonen kommit?”

”Nej, och jag fattar inte hur han skall kunna komma hit. Om du nu menar att den skall komma genom sjön.” Alec för en hand mot sjön. ”Som är frusen.”

”Lugna ner dig Alec.” Jace klappar honom på axeln när han passerar honom och ställer sig bredvid Isabelle. ”Jag har aldrig sagt att demonen skall komma upp genom sjön. Jag sa att den kommer att komma till sjön.”

Alec skakar på huvudet och går sakta mot dem. Han ställer sig bredvid sin parabatai när en dimma drar fram över sjön. Dimman kommer närmare dem och ur dimman kommer en man som går sakta emot dem. Han ser ut att sväva där han går på isen och sjunker sedan ner med fötterna i snön som ligger vid sjökanten. Han kommer närmare dem och Alec tittar på Jace som har blicken fäst på mannen.

”Jag är här skuggjägare. Vad ville ni?” säger mannen tyst.

Jace tar ett kliv framåt medan han håller ena handen på serafklingan som är fäst vid hans bälte.

”Vi behöver din hjälp.”

”Åh, min hjälp?! Varför då om jag får fråga.” Säger mannen och Alec kan se ett leende som börjar smyga sig på hans ansikte. ”Jag trodde att skuggjägare dödade demoner, inte bad om deras hjälp.”

”Det är inte vi som behöver din hjälp. Inte direkt. En vän till oss har bett oss om att få din hjälp.” Svarar Jace kyligt.

”Åh, min nyfikna sida väntar med spänning på att få reda på vem denna vän är, som nu är i så stort behov av min hjälp.”

”Trollkarlen Magnus Bane!” Säger Jace och Alec ger ifrån sig ett förvånat läte. Han hade ingen aning om att Magnus, hans Magnus var i behov av hjälp från en demon.