Nytt citat från "Red Scrolls of Magic"

Publicerat: 2019-01-19, 20:45:46 i Cassandra Clare, Citat, City of Bones, The Eldest Curses, The Mortal Instruments, The Red Scrolls of Magic,

Cassandra Clare passade på att gratta Jace på hans födelsedag som var igår 18 januari och det med en ny bild på Jace och Clary som Cassandra Jean har ritat:
Happy birthday, Jace! Poor Clary. The cleanup from a spaghetti bath must be intense …
Art by Cassandra Jean, of course, and in honor of Jace’s birthday, a snippet from Red Scrolls of Magic:
“How’s Paris?” asked Jace idly. “If you’re not having fun,...
och även med ett citat från Red Scrolls of Magic - den första Malec-boken från serien The Eldest Curses som släpps i april.
 

“How’s Paris?” asked Jace idly. “If you’re not having fun, you could come back early.”

“Paris is nice,” said Alec. “How are things?”

“Well, my business is looking great and  fighting demons, and business is good,” said Jace.

Cassandra Clare

Publicerat: 2019-01-17, 18:35:26 i Cassandra Clare, Magisterium, The Dark Artifices, The Infernal Devices, The Mortal Instruments,

I en ny intervju med Writer's Digest ger Cassandra Clare oss en inblick i hur hennes skrivandeprocess går till och hon ger oss även lite skrivtips.
 
Innan Cassie börjar att skriva så vill hon gärna veta hela storyn från punkt A - inledning till slutet, och fastställa de mest betydelsefulla ögonblicken i handlingen. Sedan går hon in och bestämmer vad varje kaptiel skall handla om - med de olika karaktärerna och speciella ögonblick.
Självklart ändras detta medan Cassie skriver - vissa saker blir kvar medans andra tas bort eller ändras.
Med tanke på att Cassies böcker har väldigt många karaktärer och en händelserik handling, känner hon att det underlättar väldigt mycket att ha en så detaljerad plan som möjligt för varje bok.
 
Cassie ger oss även svar på varför hon inte skrivit alla böcker i kronologisk ordning och hon har faktiskt en form av en bibel - där hon har allt nedskrivet från hur alla familjer ser ut med olika familjemedlemmar, till hur magin fungerar och vad alla saker är och vad de gör.
 
Cassie är väldigt tacksam för sina fans - visste du tillexempel att det var på fansen begäran som Magnus Bane blev en av karaktärerna även i The Infernal Devices trilogin?
 
I intervjun kan vi även läsa om hur Cassie tycker det är att skriva Shadowhuntersnoveller tillsammans med andra och hur det skiljer sig från att skriva Magisterium-serien med Holly Black.
 
En väldigt intressant artikel som ni absolut borde läsa om ni älskar Cassies böcker ;) Klickar er in till Writer's Digest för att läsa intervjun.

Simons storyline i Shadowhunters 3B

Publicerat: 2019-01-14, 20:15:31 i Alberto Rosende/Simon, Shadowhunters, Säsong 3,

Varje måndag fram till premiären av Shadowhunters säsong 3B kommer en av skådespelarna att ge oss en sammanfattning av vad deras karaktärs storyline är i den kommande säsongen.
 
Varje måndag kl. 19.00 svensktid får fansen twittra, retweeta etc. med hashtaggen för att en av bilderna på skådespelarna skall komma fram. Detta är helt fanbaserat och ett samarbete mellan fan-kontona    
 
Idag var det dags att se vad Simons storyline är i säsong 3B. Alberto ger oss meningen Hell Breaks Loose!
 
https://pbs.twimg.com/media/Dw4w819WsAAwacn?format=jpg&name=medium
 
Vad tror vi att DET betyder? Antagligen inget bra för Simon...

Shadowhunters 3x11 "Lost Souls" beskrivning

Publicerat: 2019-01-11, 22:27:59 i Shadowhunters, Säsong 3,

Nu börjar det äntligen hända något i Shadowhuntersvärlden. Freeform har nämligen släppt en beskrivning av avsnitt 3x11 - Lost Souls. Yep jag antar att vi har kommit till bok 5 i seriens snabba handling. 
 
Luke Baines Joins the Cast as Jonathan Morgenstern

Fan favorite series “Shadowhunters” returns with all new episodes on MONDAY, FEB. 25, at 8:00-9:01 p.m. EST/PST. In the emotional midseason premiere, everyone is dealing with the loss of Clary and are trying to move on best they can. Unbeknownst to them, the Shadowhunters face a new level of evil that they can’t even imagine with the arrival of Jonathan Morgenstern (Luke Baines), the true form of Clary’s brother.

With the loss of Clary after Lilith’s apartment exploded, Alec, Isabelle and Jace try to come to terms with what has happened. Glad to have their brother back, Alec and Isabelle are still worried about Jace, who is taking the actions of The Owl very hard. Magnus is also mourning the loss of his magic and finds himself in a new position—having to rely on others for help.

Meanwhile, Maia tries to help a devastated Simon who has lost his family and his best friend. But unknown to everyone, Clary is alive and finds herself in a new and dangerous predicament.
Avsnitt 3x11 sänds 25 februari i USA och finns på Netflix 26 februari.

Shadowhunters säsong 3 - bakom kulisserna med Clary

Publicerat: 2019-01-10, 18:05:16 i Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Säsong 3, Video,

I en ny video som Freeform har släppt kan vi se ett gäng med Clarys. Vem är den "riktiga" Clary?
Var ju lite konstigt den första gången man såg videon. Tyvärr får vi dock inga fler uppgifter om från vilket avsnitt detta är - men mest troligt är kanske att det är några av Kats stuntdubbletter eller vad tror ni?
Ett kommande avsnitt eller nått helt annat?

3 ord om Clarys storyline i Shadowhunters 3B

Publicerat: 2019-01-07, 22:32:52 i Katherine McNamara/Clary, Shadowhunters, Säsong 3,

Varje måndag fram till premiären av Shadowhunters säsong 3B kommer en av skådespelarna att ge oss en sammanfattning av vad deras karaktärs storyline är i den kommande säsongen.
 
Men för att vi skall få reda på detta måste vi fans twittra, retweeta etc. med hashtaggen varje måndag kl. 19.00 svensktid. Detta är helt fanbaserat och ett samarbete mellan fan-kontona    
 
Idag 7 januari så var det Kat McNamara och Clarys storyline som fansen har låst upp. Kat ger oss följande ledtrådar om Clary i säsong 3B.
https://pbs.twimg.com/media/DwVAAFiUUAIAfyl.jpg
  • Bloody
  • Transformative
  • Shattering
Jag vet inte om jag gillar någon av de tre orden om Clary.

Ny officiell poster för Shadowhunters säsong 3B

Publicerat: 2019-01-06, 18:46:07 i Alberto Rosende/Simon, Alisha Wainwright/Maia, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Harry Shum Jr/Magnus Bane, Isaiah Mustafa/Luke, Katherine McNamara/Clary, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Säsong 3,

Då det är bara 50 dagar kvar tills Shadowhunters säsong 3B har premiär - 25 februari i USA så har Freeform gett oss en ny poster för den kommande säsongen och vad skall man säga om den?? *suck*
 
 
Det är ju långt ifrån den snyggaste postern jag någonsin sett och tyvärr finns det ju bättre gjorda posters av fans som skulle ha passat bättre. Så ja jag är faktiskt besviken på hur denna "nya" poster ser ut. Känns inte som att någon har lagt ner jättttteeeeemycket tid på att fixa iordning denna, direkt.
 
Allt jag har att säga om den... gör om och gör rätt.
 
Vad är era tankar om denna nya och sista poster för Shadowhunters?

Shadowhunters 3B - ny promobild imorgon

Publicerat: 2019-01-05, 19:21:45 i Shadowhunters, Säsong 3,

Gör er redo för någon form av ny promobild för Shadowhunters säsong 3B imorgon.
 
ShadowhuntersTV har idag delat följande sneak peek bild på Shadowhunters loggan:
I morgon verkar det alltså som att vi kommer att få se resten av bilden. Förhoppningsvis får vi mer än bara 1 bild. En trailer till hade ju inte varit helt fel. Känns lite märkligt att de ber oss att vara förberedda på att få se en ny bild för säsong 3B. Hade väl nästan varit bättre om de hade gjort mer promotion för säsong 3 för ett år sedan än att ge oss bilder nu - för en serie som redan är nedlagd.
 
Men, men vi säger väl inte helt nej till nya bilder.

Shadowhunters 3B - bakom kulisserna bilder & video

Publicerat: 2019-01-04, 18:59:49 i Bilder, Dominic Sherwood/Jace, Emeraude Toubia/Isabelle, Jacky Lai/Aline, Matthew Daddario/Alec, Shadowhunters, Sydney Meyer/Helen, Säsong 3, Video,

Det är runt 50 dagar kvar tills Shadowhunters 3B har premiär så tills dess får vi nöja oss med att se på bakom kulisserna bilder och videor från den kommande säsongen som både skådespelarna själva och Shadowhunters sociala medier har gett oss.
 
Sydney Meyer som vi kommer att se som Helen Blackthorn i 3B har delat följande bild på sig själv tillsammans med Aline, Izzy och Alec.
 
Brian Hui som är make-up ansvarig för Shadowhunters säsong 3 har delat följande bild på vår Seelie Queen - spelad av Lola Flanery och Kimberly-Sue Murray..

Shadowhunters 3B - bakom kulisserna med Clary & Jonathan

Publicerat: 2019-01-01, 21:52:13 i Bilder, Katherine McNamara/Clary, Luke Baines/Jonathan, Shadowhunters, Säsong 3,

Välkommna till 2019 - året då vi ÄNTLIGEN får se fortsättningen på Shadowhunters säsong 3! Och tyvärr även året då vi troligen får se det sista avsnittet av Shadowhunters.
 
Så här på årets första dag så har Freeform och Shadowhunters gett oss tre bilder på "syskonen Morgenstern" - Clary och Jonathan som ni ju vet kommer att spelas av Luke Baines.
 
 
Shadowhunters säsong 3B har premiär 25 februari i USA och 26 februari på Netflix.

Vad händer under skuggjägareåret 2019?

Publicerat: 2019-01-01, 10:00:00 i Cassandra Clare, Chain of Gold, Ghosts of the Shadow Market, Shadowhunters, Säsong 3, The Eldest Curses, The Last Hours, The Red Scrolls of Magic,

Gott Nytt År underbara läsare och välkomna till skuggjägareåret 2019!
 
Jag hoppas att Nyårsaftonen varit bra och att ni nu är redo att ta klivet in i ett nytt år. Även om vi lämnat ett väldigt händelserikt år bakom oss så kan vi hoppas att detta året ger oss fler positiva än negativa saker att prata om.
 
Visst känns det ändå skönt med ett helt nytt år? Vi har ingen som helst aning om vad som kommer att hända eller vilka underbara historier som vi kommer att få läsa om i Cassandra Clares böcker som släpps i år.
 
Även om vi inte vet exakt vad 2019 kommer att innebära för oss skuggjägarefans så vet vi att vi kommer att få följande under året:
 
  • Säsong 3B av Shadowhunters har premiär 25 februari.
  • The Red Scrolls of Magic - bok 1 ur serien The Eldest Curses släpps 2 april.
  • Ghosts of the Shadow Market boken med alla noveller plus två extra noveller släpps 4 juni.
  • Chain of Gold - bok 1 ur serien The Last Hours släpps 19 november.
Jag räknar med att vi kommer att få bilder och teasers från Shadowhunters 3B, samt en mängd med citat från Cassies kommande böcker. Vi säger väl inte heller nej till några bokomslag för kommande böcker?!
 
Med tanke på att de sista avsnitten av Shadwohunters kommer att visas i maj eller juni så kan vi nog räkna med en hel del tweets från skådespelarna med avskedshälsningar - kanske. Det känns ju faktiskt lite trist att Shadowhunters kommer att avslutas i år. Vad skall jag fylla bloggen med då liksom?
 
Som tur är så är det några månader dit. Först skall vi väl bara njuta av de 10 avsnitten som vi ännu inte sett.
 
Jag hoppas att ni vill vara med mig även detta år och diskutera Shadowhunters avsnitt och bokreleaser.
Som vanligt får ni gärna komma med förslag om vad jag skall skriva om eller om det är något som ni gärna vill veta mer om som berör Cassie, Shadowhunters eller skuggjägare i allmänhet. Tveka inte att kontakta mig antingen genom bloggen, Facebook eller e-mail. All info om detta hittar ni i menyn till höger (om ni besöker sidan via en dator).
 
Jag ser framemot ett nytt spännande skuggjägare-år tillsammans med er!