Cassandra Clare

Publicerad 2019-01-17 18:35:26 i Cassandra Clare, Magisterium, The Dark Artifices, The Infernal Devices, The Mortal Instruments,

I en ny intervju med Writer's Digest ger Cassandra Clare oss en inblick i hur hennes skrivandeprocess går till och hon ger oss även lite skrivtips.
 
Innan Cassie börjar att skriva så vill hon gärna veta hela storyn från punkt A - inledning till slutet, och fastställa de mest betydelsefulla ögonblicken i handlingen. Sedan går hon in och bestämmer vad varje kaptiel skall handla om - med de olika karaktärerna och speciella ögonblick.
Självklart ändras detta medan Cassie skriver - vissa saker blir kvar medans andra tas bort eller ändras.
Med tanke på att Cassies böcker har väldigt många karaktärer och en händelserik handling, känner hon att det underlättar väldigt mycket att ha en så detaljerad plan som möjligt för varje bok.
 
Cassie ger oss även svar på varför hon inte skrivit alla böcker i kronologisk ordning och hon har faktiskt en form av en bibel - där hon har allt nedskrivet från hur alla familjer ser ut med olika familjemedlemmar, till hur magin fungerar och vad alla saker är och vad de gör.
 
Cassie är väldigt tacksam för sina fans - visste du tillexempel att det var på fansen begäran som Magnus Bane blev en av karaktärerna även i The Infernal Devices trilogin?
 
I intervjun kan vi även läsa om hur Cassie tycker det är att skriva Shadowhuntersnoveller tillsammans med andra och hur det skiljer sig från att skriva Magisterium-serien med Holly Black.
 
En väldigt intressant artikel som ni absolut borde läsa om ni älskar Cassies böcker ;) Klickar er in till Writer's Digest för att läsa intervjun.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej