Anledningen till att Shadowhunters läggs ner

Publicerad 2018-06-10 19:08:00 i Shadowhunters, Säsong 3,

Vi blev nog alla lite chockade för några dagar sedan när vi fick reda på att Freeform beslutat att lägga ner Shadowhunters efter bara 3 säsonger.
 
Enligt sajten Deadline så beror det endas på ekonomiska skäl. Netflix har tydligen beslutat sig för att inte längre vara med och betala Shadowunters och då hade helt enkelt inte Freeform råd att ha kvar serien, som vi ju alla vet har en hel del specialeffekter som kostar pengar att skapa.
 
Freeform har dock varit nöjda med Shadowhunters och de är glada över att den har blivit en hit hos fansen, men att de inte längre hade nog med pengar för att ha råd att ha kvar serien har lett till beslutet att lägga ner den.
 
Strax efter att Shadowhunters avsnitt 3x10 visats i USA hade Freeform gått ut med att avsnitt 3x11 skulle visas i Augusti 2018, men då beslutet kom om att serien läggs ned så kommer Shadowhunters att avslutas till våren 2019 iställe. Då vi får de resterande 10 avsnitten av säsong 3, som är baserad på böckerna fyra och fem i serien, plus två extra avsnitt för att få till ett bra avslut på serien. Dessa två avsnitt skall vara baserad på den sjätte och avslutande boken. Och hur de någonsin skall kunna trycka in den tegelstenen till bok i bara två avsnitt är helt bortom mitt förstånd.
 
Vi kunde väl i alla fall ha fått en hel säsong 4 som är baserad på den boken. Jag hade nöjt mig med bara 10 avsnitt eller så... för två avsnitt är helt enkelt för få för att få plats med all den handlingen som utspelar sig i den boken. Så troligen får vi väl en helt annan handling som passar mer in med det som händer i serien och som inte har något med böckerna alls att göra. 
 
Denna "sista säsong" av Shadowhunters har Freeform valt att kalla Shadowhunters: The Final Hunt och kommer som sagt att börja visas under våren 2019.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej