Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-05-30 18:00:41

Hej! Jag har läst de första tre böckerna i the mortal instruments och hela the infernal devices (någon sa att det var i den ordningen man skulle läsa böckerna men har hört andra ordningar också, vilken rekommenderar du?) och vill gärna kolla på serien. Följer en säsong en bok eller hur mycket kan jag kolla utan att bli spoilad för nästa bok?

Svar: Hej! Egentligen spelar det ingen roll i vilken ordning som du läser böckerna då varje serie är fristående. Men några karaktärer omnämns och/eller dyker upp i olika böcker. Detta gäller främst några karaktärer från The Infernal Devices som dyker upp i de sista böckerna av TMI. Därför är det absolut en fördel att du redan har läst TID om du nu vill läsa de tre sista av TMI, som du absolut borde göra. (Dock finns det delade mening om det. Men jag tyckte de var helt okej.)
Du borde absolut läsa den sista TMI (City of Heavenly Fire/Himmelska eldens stad) innan du ger dig in i The Dark Artifices serien (där finns det 2 av 3 böcker ute) då händelser från den boken spelar in i handlingen av Lady Midnight och Lord of Shadows.

Sen finns även ytterligare 2 böcker med noveller - The Bane Chronicles och Tales from the Shadowhunters Academy, som man kan läsa om man vill. Men det kan vara bra att läsa dessa innan Lady Midnight om man verkligen vill hänga med i handlingen med händelser och olika karaktärer som kan dyka upp.

*********
Nu till din andra fråga:
Du borde absolut se på serien om du ännu inte har börjat göra det!!
Serien är inte direkt en fullständig filmatisering av böckerna då de har valt att lägga in en massa saker som inte finns med i böckerna bl.a. för att även göra oss bok-fans överraskade.
De har sagt att de typ följer böckerna och då det är säsong 2 nu, borde de vara på Stad av aska. Men jag tycker inte att man direkt märker att de följer böckerna, då det händer så mycket andra saker.
Men då du har läst TMI 1-3 så borde du inte bli spoilad av handlingen av 4-6 ännu. Men om du vill vara helt säker på saken så kan du ju alltid skynda dig att läsa böckerna innan säsong 3 startar i början av 2017 ;)
themortalinstruments.webblogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej