Shadowhunters 2x07 - How Are Thou Fallen

Publicerad 2017-02-14 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 2,

Shadowhunters avsnitt 2x07 - How Are Thou Fallen finns nu att se på Netflix.
 
Ännu ett avsnitt som var ganska bra.
En ganska chockartad början med Valentine och EN ÄNGEL?! Som det ju sedan visade sig att det ju faktiskt var och att det var Ithuriel precis som i böckerna. Men varför, varför var de tvugna att ha med ängeln redan? Det är väl inte förens i Stad av Glas som vi först kommer i kontakt med Ithuriel och får reda på att Valentine har hållt honom inlåst?!
Rent personligen tyckte jag att de gärna kunde ha väntat med att introducera just honom i Shadowhunters. Men samtidigt var det bra att vi delvis fick en förklaring till hur Clary kan skapa nya runor. Även om de inte gav förklaringen att det är för att hon har Ithuriels blod, som ju Valentine injicerade Jocelyn med utan att veta om att hon var gravid med Clary. Frågan är ju om de kommer att ge oss även den förklaringen senare i serien?!
 
Clary var ju uppenbart svartsjuk på att Simon skulle på date med Maia, så Clary kanske har fått starkare känslor för Simon efter det att hon fått reda på att Jace är hennes bror.
Maia i sin tur vet ju att Simon är kär i Clary, så troligtivs kommer vi nog att få se Climon (Clary och Simon) som ett par i något av de kommande avsnitten. Och om de vill följa böckerna, som de påstår sig vilja, så borde det vara ett "område" som de borde komma in på i en inte allt för avlägsen framtid. Även om jag personligen är mer ett Clace (Clary och Jace) - fan, så är det alltid en fröjd att få se Alberto och Kat spela mot varandra för de har en härlig energi som verkligen går igenom rutan.
 
Okej, var det någon mer som blev ganska förvånad över att se Jace i säng med vad det verkade vara en fé? Alltså hallå? Bara för att han inte kan få Clary av uppenbara skäl just nu (att de är syskon) så behöver han ju inte hoppa i säng med första bästa nedomvärldare som han ser! Men det kan ju troligen också vara ett sätt att dämpa de känslor som han ju uppenbart har för Clary.
Och när Luke kommer och ber Jace hjälpa honom för att Clary är i fara, så tvekade han ju inte en sekund. Även om vi inte rikigt vet om det är för att hon är hans syster, eller om det är för de "andra" känslorna han känner för henne... som kanske inte riktigt är på ett syskon plan.
Men härligt ändå att han verkligen vill rädda henne.
 
Alec och Clary verkar ju under omständigheterna vara vänner, vilket ju är mer än man kan säga om Izzy och Clary. Klart att man kan förstå att Izzy är sur på Clary för att hon inte berättat för henne, eller de andra i institutet att hon kan skapa nya runor. Men samtidigt kan man ju förstå Clary som helt plötsligt har fått en ny kraft som hon kanske inte ens rikigt vet hur hon skall hantera och vem vet vad Klaven vill göra med Clary när de får reda på det.
Och Izzy är ju helt klart påverkad av att inte ha fått någon Yin Fen på ett tag, så hennes känslor är troligtvis utan på och det är nog delvis det som gjort att hon blev så sur på Clary. Men vem skulle Clary kunna lita på om inte Izzy. Så varför hon inte berättade för henne kan jag faktiskt inte förstå. Näst efter Simon så är väl ändå Izzy hennes bästa vän just nu. Hon borde faktiskt ha berättat för henne om sin kraft.
 
Izzy... vad håller du på med? Har hon redan blivit så beroende av Yin Fen att hon först går till en langare för att få tag i det. Sedan försöker hon med Simon! Och sedan till ett vampyrnäste?! Alltså hon måste ju få någon hjälp, hon kommer ju definitivt inte bli bättre av att få mer Yin Fen... Det borde ju Magnus veta, som borde kunna berätta mer om Jem för Izzy (ännu ett avsnitt med en referens till The Infernal Devices). Izzys beroende kommer inte sluta bra, jag säger bara det. 
Alec såg ju också på henne att något inte var bra, men hon vill helt enkelt inte erkänna för någon att hon är beroende av Yin Fen, så istället säger hon att det är ett uppsving av Yin Fen i omlopp som måste stoppas. Som att någon kommer att tro på det i längden. Izzy borde ju bli sjukare och sjukare av att inte få Yin Fen, så tillsut borde väl någon mer än Magnus misstänka något. Vi kan ju hoppas i alla fall.
Frågan är ju om Magnus redan nu tror på henne, om uppsvinget av Yin Fen, eller vet han att hon ljuger?
 
Avsnittets roligaste var ju när Jace ger Simon datingtips. Vilket inte alls fungerade på Maia, vilket ju är förståeligt. Allt som var Simon, som vi ju gillar, försvann med de tips som Jace gav. Simon skall absolut INTE lyssna på Jace när det kommer till det ämnet.
Och den j*vla runan som gör att en skuggjägare kan bli vem som helst... Alltså varför har de fortfarande med den runan? Jag förstår inte syftet och tycker att den förstör en del av storyn. Vem som helst, kan vara vem som helst. Det är så sjukt att man inte längre vet vem som är vem, eller om karaktärerna är sig själva eller om de är någon annan.
En helt onödig runa som de egentligen inte skulle behöva att använda i serien, det måste ju finnas andra bättre sätt att komma runt handlingen än att karaktärerna måste göra sig till någon annan.
 
Måste ju ta upp Cleophas som är i maskopi med Valentine!! Och som skadade sig själv, i vilket syfte? Att Luke skulle tycka synd om henne och göra så att Clary följer med henne till Valentine? Det tyckte jag bara var helt oklart. För hon har en runa för att hela sig själv och som en Iron Sister, har hon ju en stele, så varför gå till Luke innan hon aktiverade runan?
Om citadelet hade blivit invaderat av Valentines män borde hon väl ha haft tid att aktivera runan innan hon kom fram till Luke. Det tyckte jag var lite oklart varför hon skar sig själv i magen.
Efter att Cleophas hört ängeln så var hon väldigt snabb med att byta sida och helt plötsligt börja tycka illa om Valentine. Bättre förklarat där att det är ett stort brott att fånga en ängel och hålla den inlåst. Ganska naturligt att Cleophas inte längre ville vara en anhängare av Valentine. Så mycket förnuft hade hon i alla fall.
 
Jag tyckte att det var lite dåligt förklarat varför Clary är den enda som kan höra ängeln skrika. Vi som har läst böckerna vet ju lite bättre, men de/ni som bara har serien kanske inte alls förstår det. Eller är det något som de vill utforska i kommande avsnitt. Att Clary skall börja undra varför det bara var hon som hörde honom?
 
Och vad hände i slutet? Vad var det som Clary och Jace såg? Någon som vet som kan ge en bra förklaring till det? Såg ju närmast ut som Liemannen som försvann när han tog handen på själasvärdet. Eller skulle det vara en symbol för något annat? Skriv gärna en kommentar om ni har någon teori om det.
 
Förresten hade jag inte förväntat mig att ängeln skulle se ut så. Vingarna såg på något sätt om som ett hemmabygge och lite konstigt. Jag hade mer förställt mig att ängeln skulle vara större och typ lysa eller nått.  Bättre specialeffekter där tack!
 
Det fanns som ni märkt vissa saker som jag störde mig på, men annars så var det ett bra avsnitt och det får av mig 4 runor.
 
 
Hur bra tyckte ni att avsnittet var?

Kommentarer

Postat av: Sandra

Publicerad 2017-02-14 16:08:18

Älskade när Magnus pratade om Yin Fen med Isabelle och sa "It almost costed my friend Jem his life", mitt bok-älskarhjärta slog trippelvolt *hjärta*
Och håller med om ängeln i slutet, tyckte han kändes jättelarvig, haha.

Svar: Samma här! Gillar alla små bok-referenser som dyker upp <3 Och speciellt när det rör TID. Skönt att det inte bara var jag som tyckte ängeln såg larvig ut. *haha*
themortalinstruments.webblogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej