Shadowhunters 2x06 - Iron Sisters

Publicerad 2017-02-07 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 2,

Shadowhunters 2x06 - Iron Sisters finns nu att se på Netflix.
 

Ännu ett spännande avsnitt med värsta twisten på slutet som jag inte alls såg komma. Alltså… what?

Har ni ännu inte sett avsnittet så sluta läsa nu!! Jag är seriös… sluta läsa om du INTE sett avsnittet än. Du vill verkligen inte veta vad som kommer hända!!

 

Okej, ni andra som har sett avsnittet… var ni beredda på att Syster Cleophas var/är medlem i Cirkeln? Det var helt oväntat. Alltså det kommer troligen inte heller sluta bra när Luke får reda på det. Och varför är Cleophas med i Cirkeln? De är ju onda.. The bad people… och allt som Clary avslöjade för henne, som hon nu troligen kommer att berätta för Valentine, som får reda på att Clary kan göra egna runor.

Och allt som Cleophas berättade för Clary om svärdet… var det sanning eller inte? Ville hon att Clary skulle veta sanningen eller var det bara något hon sa för att Clary kanske kommer att berätta det för Klaven och då blir det hysteri och de ser åt ett håll och då har Valentine möjlighet att slå till dem på ett annat ställe eller få möjlighet att förgöra alla "nedomvärldare".

 

Serien börjar helt enkelt leva sitt eget liv nu och på ett sätt är det skönt. Jag vill att de givetvis skall ha med saker som händer i böckerna för det är alltid kul att man kan relatera till något, men samtidigt är det också kul att de har med helt oväntade grejer som nu med Cleophas. Det blir liksom en annan grej, men med karaktärerna som vi känner och älskar. Skulle ju vara sjukt tråkigt om de BARA hade med saker som hände i böckerna. Då vet man ju allt och det skulle helt enkelt inte alls bli kul att se på den serien. Så för er som inte gillar serien för att den inte följer böckerna, fundera över hur kul det skulle vara att bara se saker som ni vet kommer att hända. Allt som händer i böckerna kan de ju inte heller ha med.

 

Simon och Maia! De verkar ha så kul ihop. Det var så härligt att se Simon le och skratta lite, vilket han inte har fått gjort så mycket på sistone. Jag gillar fortfarande att Simon har en story som är separat och inte en del av det som skuggjägarna håller på med. Då han är vampyr så har han egentligen inget med skuggjägarna att göra, om han inte börjar dricka blod från mondäner. Och de stoppar inte bara in honom i någon annans story för att ha honom med, då han ju är en huvudkaraktär, utan han har ett annat syfte och en historia som ändå känns nödvändig och inte heller bara som Clarys vän (eller något mera).

Det var skönt att det var någon som verkade bry sig om Luke och som var villig att leta upp honom, vem vet vad som skulle ha kunnat hända honom annars. Jag tror det kommer betyda mycket för Clary att det var just Simon som var den som fick Luke tillbaka till verkligheten. Att Clary ser att Simon verkligen bryr sig om Luke.

Jag tror att flera av skådespelarna har hintat åt att något kommer att hända mellan Simon och Clary precis som i böckerna och det här kanske är startskottet för det. Clary kanske äntligen ser Simon som någon mer än bara hennes bästa vän.

 

Vi fick även en liten tillbaka blick med Maia och Luke, vilket visar en del av det band som de verkar ha. Maia verkar ju också se Luke lite som en far, och speciellt efter att han verkar ha hjälpt henne en del när hon blev varulv.

 

Stackars Maia som gillar Simon, men som i slutet av avsnittet tydligt såg att Simon bara har ögon för Clary. Men Maia och Simon har ju en helt underbar kemi, som var spännande att se. Det skall bli intressant att se vad det kan leda till. Om Simon i nästa vecka kommer gå på date med Maia för att göra Clary svartsjuk kanske?! Ser framemot det och mera kemi mellan Simon och Maia.

 

Malec! Äntligen gick de ut på sin första date som både klipp och bilder har visat. Och de fick prata ut om både det ena och det andra, vilket nog för i alla fall Alec var väldigt skönt. Det fanns ju en del komiska inslag under daten, som var ganska roliga… inte minst när Magnus berättar exakt hur många ex han har haft… 17 verkade ju först inte så många men 17,000 var nog betydligt många fler än Alec hade räknat med. Det är ju inte så svårt att förstå Alecs tvekan till om han verkligen borde gå vidare med förhållandet, med tanke på att Magnus är så erfaren och han själv har ingen erfarenhet. Alec har ju helt klart känslor för Magnus och han vet att känslorna är besvarade så det var helt klart underbart att Alec insåg att det inte spelar någon roll.

 

Det var ganska uppenbart att Clary och inte Izzy skulle klara av provet för att komma in i citadellet. Izzy höll ju istället på att dö. Hon borde ju nu fatta att det inte är så bra att fortsätta ta Yin Fen, men det har helt klart blivit en drog för henne. Och hon är nu beroende av Aldertree för att fortsätta kunna ta det. Kan ha varit hans plan från början, då han helt klart visste vad det skulle göra med Izzy. Han utnyttjar henne för att få information om de andra skuggjägarna. Så himla sjukt och han är så konstig och jag blir inte klok på honom. Vad är hans agenda? Vad är hans mål?

Han drev ut Jace från institutet för att han inte vet om han kan lita på honom. Alltså… hallå. Tror Aldertree seriöst att Jace skulle vara i maskopi med Valentine?

 

Jace verkar nu bo hos Magnus. Skall bli kul att se om och hur det kommer att fungera. Speciellt om det nu även börjar hetta till mellan Alec och Magnus.

 

Överlag ett ganska bra avsnitt, som får 4 runor.

 

 


 
 
Ni får väldigt gärna lägga eran röst på hur bra ni tyckte att avsnittet var:

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej