Förändringar i Shadowhunters säsong 2

Publicerad 2016-10-27 17:54:00 i Shadowhunters, Säsong 2,

 
Todd Slavkin, en av de exekutiva producenterna för Shadowhunters ger oss en inblick i några av de förändringar som vi kommer att få se i säsong 2 av Shadowhunters, i en ny intervju med Empire.
 
Todd Slavkin och Darren Swimmer tog över stafettpinnen som exekutiva producenter för serien precis innan inspelningarna av säsong 2 drog igång, och de har gjort ganska många förändringar, främst när det kommer till det visuella. De har gått ifrån det färgrika och ljusa till att göra serien mer mörk. Portalerna kommer att se annorlunda ut, liksom trollkarlarnas magi, vampyrernas fart och Magnus kattögon.
 
De gillade inte hur serafklingorna såg ut i serien ( som "svärd och ljussablar"), eller hur karaktärerna fightades, vilket de inte tyckte såg modernt ut. De har därför gjort om svärden; på bladen kommer det att finnas runor som lyser. De har anlitat en ny stuntkoordinator, vilket gör att det blir mer som "martial arts". De har flera linor och det blir mer flygande i luften i säsong 2. 
 
Vi kommer även att få se en mer "vuxnare ton" för serien, även om karaktärerna är tonåringar, så är flera av huvudskådespelarna mellan 25-30 år. Slavkin säger att det i säsong 1 verkade vara ett större fokus på de vuxna i serien, och historien kom bort ifrån de sju personer som är på affischerna. De fick mindre tv-tid än vad de borde ha haft, vilket kommer att ändras i säsong 2, där det kommer att vara ett mycket större fokus på huvudkaraktärerna.
 
 
Vi kommer även att få mera Malec i säsong 2. Både Slavkin och Swimmer tycker att det (mellan Alec och Magnus) är ett intressant förhållande, men att vi i säsong 2 måste få se det "från början"... då de redan kysstes i säsong 1, känns det nu som att "Vad gör vi nu?". De har haft en rolig utmaning med att visa hur Malecs förhållande utvecklas. De tror att tittarna kommer att bli exalterade.
 
De har pratat en hel del med Cassandra Clare för att få en bättre förståelse för källmaterialet (böckerna), vilket de behandlar med vördnadsfull respekt. De kommer att följa böckerna mera i säsong 2, men de kommer att göra det på deras sätt. 
Cassie förstår att en tv-serie är ett annorlunda medie än böcker och film, vilket gör att materialet måste utvecklas. Men Cassie är glad över att de för säsong 2 har valt att ha kvar tonen från böckerna. Slavkin säger att om du är ett fan av böckerna, kommer du att titta på serien med ett leende på läpparna och du kommer att förstå. Även om de saker som händer i serien kanske inte hände på samma sätt i böckerna.
 
Väldigt få av de personer som var involverade i säsong 1 (bakom kulisserna personer som regissörer, filmfotografer etc.) är involverade i säsong 2. Det var ett medvetet val av Matt Hastings som är producent/regissör för Shadowhunters, att helt ändra känslan och det visuella för att ge serien mer djup och spelrum. Nya regissörer, nya filmfotografer, nya produktions designers. Shadowhunters har utvecklats och kommer definitivt att se annorlunda ut.
 
Hela intervjun med Todd Slavkin (på engelska) kan ni läsa hos Empire.
 
Tack till Magdalena som tipsade om artikeln.
_____________________________________________________________________
Vad tror ni om denna nya mörkare och vuxnare säsong? Blir ni mer eller mindre sugen på att se serien efter att ni har läst om alla förändring som gjorts?

Kommentarer

Postat av: Magdalena

Publicerad 2016-11-06 20:03:04

jättebra skrivet och sammanfattat av dig!

jag visste ju inte alls vad jag skulle tro eller förvänta mig när jag först hörde om allt folk som byttes ut. men nu känner jag mig mest bara förväntansfull, hoppfull :)

hehe, klart man vill och måste dela med sig av sånt här! :)


Svar: Tack så mycket. Kul att det uppskattas av någon ;) Och att det blev förståeligt.
Jag tror faktiskt att det kommer att bli en bättre säsong, även om de har bytt ut en massa folk så verkar det som att de nya huvudproducenterna för serien har en annan vision om serien som mer följer böckerna. Och en mycket mörkare ton, som jag tror kommer passa serien betydligt bättre.

Ser verkligen fram emot att säsong 2 skall börja.

Tack igen för att du tipsade om artikeln :D
themortalinstruments.webblogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej