Shadowhunters 1x12 - "Malec" nu på Netflix

Publicerad 2016-03-30 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
Missa inte att se avsnitt 1x12 som nu finns på Netflix.
 
Det fanns en anledning till att avsnittet heter just Malec. ;) Så mycket Malec också... I love it.
 
Jag gillade faktiskt det mesta med detta avsnitt. Magnus som försöker få Alec att inse att han inte skall gifta sig med Lydia, eftersom han nog har känslor för Magnus. Och han fick ju rätt. Man kan ju förstå att han helst inte vill vara i institutet där Alec ju är, och man förstår Magnus kommentar om att de ju lika gärna hade kunnat ha mötet hemma hos honom.
Även hans kommentar när han är med Clary och Jace - att han inte följde med dem för att leta upp Malcom, bara för att dras in i deras drama, då han själv har ett kärleksdrama. Jag älskar Magnus repliker. Så klockrena!
 
Malcom. Vad skall man säga om honom. Egentligen fyllde han väl ingen funktion?! Han hade inget motgift och han ville bara den vita boken. Som Magnus sedan får reda på att Camille har, som tydligen är instängd hos Raphael. What??
 
Jag var lite orolig för hur Jace och Clary skulle hantera hela syskon-grejen. På ett sätt verkade det som att Jace var den med det brustna hjärtat som verkade lida mer än Clary. På henne syntes det ju nästan inte alls och jag kände att det var svårare att läsa av henne i hela situationen, men deras lilla samtal klargjorde ju lite att båda verkar tycka att det var jobbigt. Men Clary säger väl inte högt till någon att hon har/hade känslor för Jace, som han sa till Alec.
 
Så härligt att Jace och Alec äntligen pratade ut och att de nu förhoppningsvis kan återgå till att bli parabati på det sättet som vi såg i de första avsnitten. Fast att det nu kanske kommer att ändras något, när Alec inte längre har samma sorts känslor för Jace. Men han om någon har ju varit väldigt bra på att dölja sina känslor, så...
 
Tyckte att Lydia visade en ny sida, som hon inte direkt visade för Clary. Men där hon tillslut inser att Alec borde följa sitt hjärta och inte sin hjärna. Tack Lydia!!
 
Även om vi ju hade sett klippet där Magnus kommer in mitt i bröllopet, så fick vi ju nu ser hur hela den scenen utspelar sig med den första Malec-kyssen!!!
 
Nu till en av de mindre bra sakerna... Malec!
Klart att jag vill att de skall vara tillsammans och enligt böckerna blir de ju tillsammans, men inte ännu. Nej, det är lite för tidigt. De hade gärna fått dra ut på Malec lite längre. Alec hade ju inte alls behövt att fria till Lydia, han hade bara kunnat gå runt o varit hemligt förälskad i Jace och sedan bli kär i Magnus och de hade kunnat träffas i hemlighet, utan för institutet... och varit lite mera som i böckerna.
Men de verkar ha velat skynda på detta, varför kan man ju undra. Men det blir kanske ännu mera Malec till folket i nästa avsnitt och förhoppningsvis i flera säsonger framöver.
Alla vi som har läst alla Cassies böcker inklusive Tales from the Shadowhunter Academy och Lady Midnight vet ju att det händer ganska mycket med Malec. ;) Vi får se om de väljer att inkludera något av detta i kommande säsonger. Eller så kan de gärna vänta med det.
 
Det blev väl ganska uppenbart att det var Hodge som hade tagit bägaren. Klart att han fortfarande är i maskopi med Valentine. Vad det seelie-ringar som de använde för att kontakta varandra?! Ni vet de som Clary och Simon använder sig av i Förlorade själars stad.
 
När vi har kommit så här långt in på säsong 1 och med bara ett avsnitt kvar *snyft* av säsongen, så verkar ändå som att de faktiskt har gjort det som de har sagt hela tiden. Att de kommer att inkludera saker från boken/böckerna, men att de kommer att inkludera dem på andra sätt och att de kommer att gå andra vägar för att komma till samma saker.
Jag kan faktiskt hålla med om att det ökar spänningen en del, även för en som har läst böckerna. Det gör även att jag inte hela tiden vet vad som kommer att hända.
 
Ser vi till detta avsnitt som hamnar högt på listan över säsongen bästa avsnitt så får det följande betyg:
 
I vanlig ordning får ni gärna lägga erat betyg på avsnittet.

Kommentarer

Postat av: Mariah

Publicerad 2016-03-30 10:52:56

Jag gillade avsnittet skarpt! :D
Ragnor Fell, var rädd att han skulle blandas in i serien en stund men glad att det inte blev så (han är ifs redan död när de letar efter honom). Tyckte så synd om Magnus när han dog + det hela innan bröllopet. Hade lite ont i magen en stund men när de kysstes satt jag typ bara och log. Det är ju Malec liksom :3 (haha och Simons kommentar på det var guld, så söt) Det spända läget mellan Clary och Jace fungerar bara bra.
Trodde inte att de skulle blanda in Hodge så mycket, fast att han har kontakt med Valentine var en stor lättnad. Serien (trots många ändringar) ser ut att följa böckerna trots allt (y)
Det enda kan vara att Malec hände lite för tidigt så att alla vet (det dröjde ju faktiskt en stund i böckerna) men kan bli kul att se hur de tänkt sig ^^
Förresten, det skulle vara intressant att se om The Infernal Devices knyts samman med serien. Den skulle på så vis kunna pågå längre utan att de drar ut på eller lägger till händelser. Detta i sin tur skulle ju kunna fortsätta med The Dark Artifices (älskade Lady Midnight :3). Bara en tanke ^^

Kommentera inlägget här
Publiceras ej