Shadowhunters 1x11 - "Blood calls to Blood" nu på Netflix

Publicerad 2016-03-23 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
Ni kan nu se avsnitt 1x11 - Blood calls to Blood, som finns på Netflix.
 
OBS!! Som vanligt så kan min recension av avsnittet innehålla spoilers. Ni har blivit varnade ;)
 
Först en stor eloge och hurrarop till dig, Mariah (tror du heter så) som hade helt rätt... det var Valentine som var förklädd som Michael Wayland!! Misstänkte nästan det genom hela avsnittet. Små hintar här och där om att det faktiskt var Valentine.
 
Clary och Jace är syskon!!!! Ahhh... Did not see that one coming!! Eller, jo. Det blev nästan uppenbart att de skulle avslöja det redan nu. Lite väl tidigt. Hade väl nästan hoppats att de skulle avslöja det i sista avsnittet så att det blev som värsta cliffhangern till nästa säsong... Men man kan tydligen inte få allt här i livet. Och, det flesta som tittar på serien har troligen läst böckerna och visste väl nästan att det skulle komma fram för eller senare, men ändå. De kunde ju ha dragit på det lite längre.
 
Nu verkar Jace vara helt bestört och nedstämd och inte alls som han var i de första avsnitten. Jag antar att hans känslor för Clary och Alecs beslut att gå emot Jace och att deras parabati-band har blivit svagt har satt sina spår hos Jace. Jag hoppas verkligen att Alec och Jace kan lösa sina problem snart. Verkar som Jace verkligen behöver Alec, även om han aldrig skulle erkänna det. Jace kommer troligen stänga av sina känslor för Clary framöver, då det "är syskon" och han vill ju vara en så bra krigare som möjligt, vilket han inte kan vara när han är kär och låter känslorna styra. 
Kan vi tro att han kommer att vara värsta kalla krigsmaskinen framöver?!?!
 
Gillade jag Malec stunderna i detta avsnitt eller vad?? Alec som går till Magnus för att be om hjälp, Magnus som verkligen hjälper Izzy bara för att han vet att det kommer att göra Alec glad. Magnus skulle göra vad som helst för Alec.
Vem trodde egentligen att han skulle ta Alecs båge? Fanns ju inte en chans i världen att Magnus skulle behålla dem. Ser framemot nästa avsnitt då det troligen kommer att bli mycket mera Malec! ;)
 
Vad mera... Inkvisitorn verkade ju lika hård som hon är i böckerna, för nu ;) Fast hon verkade ju väldigt sur på Izzy. Jag är ändå glad att hon genom att få bägaren, valde att låta Izzy gå. Hoppas bara att de hålla bägaren undan från Valentine.
 
Hallå, var det någon mer som funderade över att Clary kunde styra demonerna med bägaren? Är det något som jag har missat, som man borde veta efter att man läst böckerna? Eller är det bara i serien. Har nämligen inget minne av att det är så i böckerna. I serien däremot gjorde väl Clary samma sak i ett avsnitt för några veckor sedan, när hon var nere i tunnlarna och en demon kom emot henne. Jag fattade dock inte att hon kunde styra demonerna med bägaren och be dem att inte attackera henne... Ja, ja, de har ändrat så mycket från boken till serien så varför inte ändra vad man kan göra med bägaren också..
 
Nu har de även räddat Jocelyn. Undra hur de skall kunna väcka henne? Hoppas nästan att de väntar med det till nästa säsong, så att de kan hålla vissa händelser till hur de sker i böckerna.
 
Det fanns faktiskt inte så mycket att klaga på i detta avsnitt, vilket gör att betyget blir fullpott:
 
 
Lägg som vanlig gärna eran röst på hur bra ni tyckte att avsnittet var.

Kommentarer

Postat av: Mariah

Publicerad 2016-03-23 10:27:18

Haha, det var som jag skrev ju. Valentine var Wayland ^^ (tror jag kollar för mkt på serier...)
Anyway, jag gillade avsnittet. De tog upp många viktiga saker (som typ inquisitor Herondale). Låt oss inte glömma att Jace och Clary är "syskon". Visserligen kanske de släppte den "nyheten" lite för tidigt, men jag tycker att det fungerar ^^
Gillade Malec-stunderna :3

Postat av: Mariah

Publicerad 2016-03-23 13:30:34

Tack för elogen :'D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej