Shadowhunters 1x13 - "Morning Star" nu på Netflix

Publicerad 2016-04-06 10:00:00 i Shadowhunters, Säsong 1,

 
Missa inte att se säsongsavslutnings avsnittet 1x13 - Morning Star som nu finns på Netflix!!
 
Sista avsnittet av säsong 1. Det är ju med lite sorg i hjärtat som jag skriver detta, då det blir den sista recensionen för detta år!! Känns ju lite märkligt att skriva det, när vi bara är i April, men säsong 2 förväntas ju inte visas fören under 2017. Inspelningarna har sagts skall dra igång i slutet av Maj 2016.
 
Men jag skall väl inte gå händelserna i förväg..
 
Så vad kan vi säga om dagens avsnitt? Det hände ju en del, ganska mycket vilket jag kände gjorde det lite svårt att hinna med i alla svängar. Några var i institutet, någon (Jace) var ute och letade efter Hodge och sedan efter Valentine, Luke blev involverad i att leta efter Hodge, sedan skulle de hitta Camille, som var hos Raphael och sedan var de hos Magnus och sedan i Camilles lägenhet och sedan tillbaka till instituet och sedan vid Valentines båt... Alltså hallå. Tror inte jag har sett något avsnitt i någon serie där de har besökt så många olika platser i ett och samma avsnitt. Det kanske kunde ha bidragit till att det var lite svårt att veta var i handlingen som vi befann oss.
 
Utöver det var det ändå ett ganska bra avsnitt. Det fanns ju en tydlig röd linje... hitta den vita boken... vilket de ju också gjorde tillslut. Även om det var en väldigt lång resa dit och givetvis så visste ju inte Camille alls var boken var... Det var ju nästan uppenbart att hon inte visste.
Men kanske att det gick lite för lätt för Clary att hitta boken. Hon letade ju knappt och helt plötsligt såg hon en bok som hon kände igen och det "råkade" vara rätt bok. Ibland ska man väl ha lite tur, eller?
 
Jace kändes lite väl besatt av att hitta Valentine. Han kapade ju av Hodge hand... I värsta Star Wars andan liksom, blev ju ganska uppenbart att det var för att han skulle få tag i ringen så att han kunde kontakta Valentine. Men ändå... gillade Alecs hockeytackling han gjorde mot Jace för att förhindra att han skulle döda Hodge, vilket jag nog tror han skulle ha gjort om inte Alec hade brottat ned honom.
 
Det verkar som att Jace verkligen är påväg ner för en väldigt mörk väg och allt för att kunna döda Valentine. Det kändes ju inte som att han direkt trivdes med att stå bredvid honom i slutet. Frågan är ju om Valentine kommer att försöka vända Jace mot de andra och hur skall han ta sig av båten? Valentine verkade ju även vilja ha både Clary och Jocelyn. Ingen av dem går nog till honom frivilligt, men nu när Jace är med honom så kanske Clary och Alec vill försöka rädda honom. Kanske handlingen av avsnitt 1 av säsong 2?
 
Visst kändes det som att Alec har börjat bli mer vänligt inställd till Clary? Han, typ, tröstade henne ju efter det att Jace hade gått igenom portalen med Valentine. Alec i de första avsnitten av säsongen skulle ju aldrig ha gjort det. Så han verkar ha växt lite och det kan väl troligen ha något med Magnus att göra.
 
Magnus, fortfarande en av mina favoriter. :) Denna scenen var ju bara för bra:
 
 
Egentligen borde han väl inte behöva att förklara för Alec (Alexander, gillar när han säger det) att det inte är något längre mellan honom och Camille. Men Alec verkar vara lite osäker fortfarande kanske. Men det borde lösa sig mellan dem.
Skall bli intressant att se i säsong 2, om Malec kommer vara någon slags superpar, eller om det kommer komma någon/några mellan dem. För mig får de gärna vara ett superpar, men det kan kanske bli lite tråkigt i längden, eller vad tror ni?
 
Jag hade gärna sett en tydligare cliffhanger för säsong 1. Men med tanke på att de troligen inte visste om det skulle bli en säsong 2, så ville de nog inte ha en för tydlig cliffhanger. Men nu har de ganska mycket att jobba med för säsong 2:
  • med Valentines "nya shadowhunters",
  • Jace som är eller inte är på Valentines sida,
  • Jocelyn som kommer få reda på att "hennes son" lever,
  • Valentine som vill att Jocelyn och Clary skall komma till honom,
  • Alec, Clary och Izzy som troligen vill ha Jace tillbaka,
  • Simon som troligen vill bli tillsammans med Clary, nu när Jace och Clary är "syskon"
Vilka delar av andra boken kommer de att ta med i serien? Några har de redan tagit med, som att Simon är vampyr och Hodge som är i fängelse i Idris (var det i bok 2, eller 3?).
 
Hur som helst, ser jag sjukt mycket framemot säsong 2. Sjuktjobbigt att vi måste vänta till nästa år bara.
Antalet runor för detta avsnitt blir:
 
 
Hur många runor ger ni till det sista avsnittet av säsong 1?

Kommentarer

Postat av: Mariah

Publicerad 2016-04-06 17:02:37

Jag tror inte riktigt att det här avsnittet var mitt favoritavsnitt. En stor anledning till det har nog med att göra, som du säger, att de hade för många händelser och platser och att dessa inte riktigt förhöll sig till varandra (även om det fanns en röd tråd). Det kändes som att det blev lite bråttom på slutet och det hade nog blivit bättre om avsnittet delats upp i två delar (vilket många seriers säsongsavslutningar brukar bli). Vet inte vad jag tycker om cliffhangern att Jace "rider bort mot solnedgången" med Valentine nu, det händer ju inte förrän... Aja, spoilers...
Det känns dessutom som att föräldrarna (det vill säga Jocelyn och Lightwoods) är allt för accepterande när det gäller deras barn. Har för mig att Jocelyn inte ville att Clary skulle upptäcka sitt shadowhunter-jag alls. Och att vara lagd åt andra hållet är inte så accepterat inom shadowhunters-samhället (men Maryse verkar endast ha problem med Magnus..?)
Okej, det känns som att jag skrivit nog med klagomål, så nu till bra saker:
Gillar som vanligt Malec och älskar Simon, ingen tvekan där (att han sa I love you, Clary kanske fick henne att fundera eller så... vem vet). Gillar att Alec börjar ta det lugnt med Clary dessutom. Det känns som att Izzy börjar hitta tillbaka till sig själv i serien så det är ju bra ^^
Som en sista sak hade jag önskat att Hodge fått en lite större roll i serien och medverkat mer i avsnitten. Det kändes mest bara som att de ville bli av med honom utan att ha med honom riktigt, haha ^^

Kommentera inlägget här
Publiceras ej