Vem är Dominc Sherwood?

Publicerad 2015-05-06 18:42:00 i Dominic Sherwood/Jace, Shadowhunters,

Det var för några veckor sedan som vi fick reda på att Dominic Sherwood kommer att spela Jace i tv-serien Shadowhunters. Men vem är Dominic, eller Dom som han också kallas?
Jag har letat runt på Internet, eller ja, google för att försöka att få reda på lite mera om killen som vi förhoppningsvis får kalla "Jace" ett bra tag framöver.
 
 
Dominic Anthony Sherwood föddes 6 februari 1990 i Kent, som ligger i sydöstra England.
Dominic studerade drama och teater vid skolor i Maidstone, tills dess att han valde att arbeta utomlands i Kenya i 6 månader innan han återvände till London.
 
Dominic har medverkar i ett antal pjäser och tv-serier.
 
Han första stora roll i en tv-serie var när han år 2010 hade en återkommande roll som Jack Simmons i serien The Cut. Han har även varit med i andra serie som Sadie J och Mayday.
Hans första stora filmroll var när han 2012 medverkade i filmen Vampire Academy, där han spelade Christian Ozera.
 
 
 
Dominic har även medeverkat i filmer som Charlie och Chokladfabriken där han hade en mindre roll som James. Andra filmer som ni kan se Dominic i är Stoned från 2005 och Stormbreaker från 2006. 2012 spelade Dominic en ung Mick Jagger i filmen Not Fade Away.
 
 
Dominic har även spelat in två filmer som ännu inte fått premiär dessa filmer är Take Down som har premiär under 2015 och The Other som kommer ha premiär under 2016.
 
Lite roligt fakta om Dominic är att han har heterochromia, det betyder att hans ögon har olika färger. Ett öga är blått och det andra är halv-blått och halv-brunt. Vilket ni kan se i bilden nedan:
 
 
Liksom Jamie Campbell Bower som spelade Jace i filmen Stad av Skuggor, så är även Dominic bra på att sjunga. 2008 var han med och startade gruppen Tamarin Sky. 2013 spelade han in en video tillsammans med en vän där Dominic sjunger Jason Mraz låt Song for a Friend:
 
 
Vill ni bara njuta av Dominic snygga utseende så kan ni köra Taylor Swift låten Style på repeat, då Dominic syns en hel del i den videon.
 
Ni kan följa Dominic via sociala medier:
Instagram: @domsherwood
Twitter: @domsherwood1
Facebook: @domsherwood
 
källor: IMDB, Wikipedia, DomSherwoodNews
 
Vill ni även gärna ha info om de övriga skådespelarna i Shadowhunters, liknande denna info om Dom?

Kommentarer

Postat av: Emma

Publicerad 2015-05-06 19:39:06

Ja, det vore kul att få reda på lite mer även om de andra. :)

Postat av: Sofies Skönhetsblogg

Publicerad 2015-05-06 20:51:12

Ser jättegärna liknande inlägg om de övriga skådespelarna! :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej