Skuggjägare-året 2015

Publicerad 2015-12-31 13:29:26 i Bloggen, Cassandra Clare, Fallna Änglars Stad, Lady Midnight, Magisterium, Shadowhunters, Tales from the Shadowhunter Academy, The Last Hours,

 
2015 börjar närma sig slutet och det har minst sagt varit ett år där mycket har hänt, inte minst med tv-serien Shadowhunters. Men även nya böcker av Cassandra Clare har släppts och vi har fått sett omslag till några av de kommande böckerna.
 
Vi kan väl börja med Shadowhunters:
Med starten i April fick vi reda på vilka som skulle spela de olika rollerna i serien, vilket som ni kanske kommer ihåg blev avslöjat främst via twitter under några veckor, där på våren. Där Dominic Sherwood blev den första att få rollen som Jace. 
Under året har vi sedan fått se ansiktena på en del av de gästskådespelare som vi kommer att se i några av de mindre rollerna under seriens gång.
 
Det har varit roligt att via bilder och små klipp från inspelningarna av serien, följa med på den resa som inspelningarna ändå kan sägas vara. Personligen tycker jag att det har gett oss en djupare inblick i hur skådespelarna är som personer och det har synts, eller ja, det syns fortfarande att skådespelarna verkligen älskar sina roller, och att de gärna vill fortsätta med dem ett tag till ;)
Skådespelarna har även hållit twitter-chatter med fansen där vi har kunnat lära känna dem ännu mera.
Inspelningarna drog igång i mitten av Maj och höll på till slutet av oktober med att spela in alla 13 avsnitt av säsong 1.
 
Det som kanske var mest roligt och det som ni faktiskt har gillat mest på Facebook är att Netflix har köpt rättigheterna till att visa Shadowhunters i den övriga världen, förutom USA, där Shadowhunters kommer att visas på kanalen Freeform med start 12 Januari. För oss Svenska-fans så betyder Netflix köp att vi kommer att via Netflix kunna se avsnitten av Shadowhunters dagen efter att de har visats i USA. Alltså är det den 13 Januari som vi skall lägga på minnet.
 
Ett längre inlägg om Netflix och hur ni kan skaffa det kommer kommer jag att skriva närmare premiären av serien.
 
Det är inte bara Shadowhunters som jag har skrivit om under året, även om den nog har tagit upp den största delen av inläggen under detta år.
 
Lady Midnight omslag och releasedatum:
Andra saker som också har uppmärksammat har varit att Lady Midnight, bok 1 i serien The Dark Artifices, inte skulle släppas under 2015 som först varit planerat, utan nytt datum har blivit 8 Mars 2016. Omslaget till Lady Midnight avslöjades av ingen mindre än vår "nya Magnus Bane", som kommer spelas av Harry Shum Jr, under Cassandra Clares panel under New York Comic Con.
 
Citat från kommande böcker:
En hel del citat från kommande böcker av Cassandra Clare har jag också lagt upp. Det har främst varit från just Lady Midnight, men även en hel del citat från böckerna i serien Tales from the Shadowhunters Academy, som har släppts som e-böcker under året. Serien som kan ses som en fortsättning efter händelserna i sista boken i The Mortal Instruments serien; City of Heavenly Fire har följt en speciell karaktär från TMI som börjar sin resa mot att bli skuggjägare.
 
 
Jag har även lagt upp citat från böcker i serien The Last Hours, som Cassandra också skriver. I denna serie kommer vi att få följa några av de karaktärer som vi kan läsa om i The Infernal Devices, samt deras barn som kommer att vara i fokus för händelserna i dessa tre böcker.
 
Fallna Änglars Stad, bok 4 i serien The Mortal Instruments på svenska, släpptes i Juni. Vilket nog varit en lycka för alla ni fans som läser bokserien på svenska. Där har ni också fått några citat från boken.
 
 
Ni har även fått läsa om bok 2 i serien Magisterium som Cassandra skriver tillsammans med sin vän Holly Black. Där har vi fått sett omslag, läst citat och kunnat läsa hela boken, då den släpptes i September på engelska.
 
 
Övriga händelser:
  • Nya omslag på TMI-böckerna för US och UK.
  • Shadowhunters lanserade sin officiella hemsida i Juli.
  • Shadowhunters skådespelarna (några av dem) tatuerade in en runa på kroppen.
  • Shadowhunters skådespelarna deltog i en mängd intervjuer under New York Comic Con.
  • De första bilderna och beskrivningarna av de första avsnitten av Shadowhunters kom i slutet av året.
 
5 Bästa under året:
1. Nyheten om att vi i Sverige kommer att kunna se Shadowhunters dagen efter att avsnittet har visats i USA, via Netflix. (Netflix, here I come)
2. Att Shadowhunters skådespelarna har delat med sig av så många bilder och videor från inspelningarna
3. Tales from the Shadowhunter Academy. Har älskat att få läsa om vad som har hänt de karaktärer som har överlevt händelserna i City of Heavenly Fire
4. Omslaget och releasedatumet för Lady Midnight
5. Att få reda på skådespelarna till Shadowhunters och releasedatum för avsnitt 1.
 
Vad tycker ni har varit bra eller dåligt under 2015?
 
 
Tack för ännu ett roligt år tillsammans med er alla sköna läsare, det är för er skull (och lite för min egen skull) som jag håller denna bloggen igång. Jag ser framemot att få hålla igång bloggen ytterligare ett år, när vi snart ringer in 2016.
Vi vet ännu inte vad 2016 kommer att innehålla, men en sak som ni kan vara säker på är att ni HÄR i bloggen även under nästa år kommer att få alla de senaste nyheterna om Shadowhunters och om Cassies alla underbara böcker.
Tills nästa år GOTT NYTT ÅR!

Kommentarer

Postat av: Emma

Publicerad 2015-12-31 14:35:57

Gott Nytt År till dig med och tack för ännu ett år med massa bra "skuggjägaruppdatering." ;)

Svar: Gott Nytt år! Härligt att du uppskattar bloggen ;)
themortalinstruments.webblogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej